Keresés

Részletes keresés

mamicska Creative Commons License 2007.07.16 0 0 3657
Nyuszimuszi, sok puszi!:))))
Előzmény: Cziczo (3655)
zvajda Creative Commons License 2007.07.16 0 0 3656
Hagyd meg nekem ezt a díszpintyet tudja ő jól ki kicsoda.Ki akarom dríteni,hogy ő ki? :o)
Előzmény: mamicska (3654)
Cziczo Creative Commons License 2007.07.16 0 0 3655

Mamicska, mit kellene tennem, hogy engem is "nyuszimuszi"- nak szólits?

Ez oly kedves megszólítás!? :)

Előzmény: mamicska (3654)
mamicska Creative Commons License 2007.07.16 0 0 3654
Nyuszimuszi, hogy a frászban lenne a nevem kamu - ott szerepel a bemutatkozó topikban, ráadásul a levelezési címemben is.

idézzek a krucinfóról?? :)))

nem kell balos média ahhoz, hogy lejárassa magát a buzgó pártkatonák jobboldali élcsapata:)
Előzmény: tuke (3652)
zvajda Creative Commons License 2007.07.14 0 0 3653
Továbbra is csak azt kérdezem ,Ki a fax vagy kis fikanick?A nevem mögött a nevem van.De látom ismersz igy látható,hogy nem mersz a neveddel ide állni.Kár.Nem fog senki kiútállni innen ha csak nem te vagy a zsírfejű majom az iwiwről.Ami meg a forrásmegjelölést illeti keresd meg.Ami meg a leküzdést illeti hagyd meg nekem ne félts engem én nem félek "leküzdhetem" magam ahova akarom.Van honnan  :)
Előzmény: tuke (3652)
tuke Creative Commons License 2007.07.13 0 0 3652

Nem gondoltam volna, hogy "jószándékú" mondatom ilyen heves reakciót vált ki egy liberálisból. (Mi lett volna, ha azt írom: ne tessék már az embereket hülyének nézni...)  Sajnos, nem tudom mi az a fikanikk. A zvajda, Zöpö, Mamicska nem az? Vagy az iwiwen fórumozó Halvadász? aki buzgón tallóz baloldali médiákból (többnyire forrás megjelölése nélkül!), kiegészítve a "jobbereket" sértő, pocskondiázó, primitív szólamokkal, és nem veszi észre, hogy már rég nem áll le vele senki... (ja, egy debil kivételével.)

Elvtárs, ezzel a stílussal ön "leküzdi" magát az árpádsávos-sípoló-tojásdobáló,  blokádozó, vonagló-tangásbuzik és egyéb nemkívánatos "kisebbségek" szintjére. (dacára az 5,0002%-nak...)

Ne tegye, ön jobb sorsra érdemes...

Előzmény: zvajda (3650)
zvajda Creative Commons License 2007.07.13 0 0 3651
Bordás Vilmos, az Országos Választási Bizottság fideszes delegáltja a Magyar Rádiónak elismerte, hogy ő továbbította pártjának Kálmán László személyes adatait. De azt cáfolta, hogy a nyelvész lakását felkereső Hír TV stábja is tőle tudná a személyes adatokat.

A jogász elmondta: azért kérte el az adatokat, hogy többek között odaadjam az általa képviselt pártnak, hogy megnézzék, mit is adott be valaki és hogy arra megfelelően reagálni tudjon a Fidesz. Hogy azután ki mit csinált az információval, azt nem tudja – tette hozzá.
Előzmény: ZöPö (3649)
zvajda Creative Commons License 2007.07.13 0 0 3650
Talán ha lehetne fikanikkém élém állnál saját névvel?Ne bújdokolj és a bokorból köpködj sípolj mert ez jobbertempó és undorító.
Előzmény: tuke (3647)
ZöPö Creative Commons License 2007.07.12 0 0 3649

"Jaa, és emlékeztetek benneteket, hogy ugyanezen a számítógépes, elvileg legálisan hozzáférhetetlen számítógépeken bonyolítják le Magyarországon a választásokat."

 

Ez azért nem így van, szerencsére.

 

Az persze tényleg érdekes, hogy honnan szerezték meg azt az emilt. Kurva nagy láblövés, ismét. Ők nem egyszerűen belehugyoznak a medencébe, hanem a trambulinról hugyoznak bele, a közönség szeme láttára.

Előzmény: zvajda (3646)
mamicska Creative Commons License 2007.07.12 0 0 3648
bédobták a levelesládájába a szórólaposok, na:)
találta:)
Előzmény: zvajda (3646)
tuke Creative Commons License 2007.07.12 0 0 3647

off. Próbálja elhitetni magával, hogy vannak önnél egy picit okosabbak is!

Vegyen vissza az "iramból", mert már így is a "Zöld légy" -hez hasonlít.

Előzmény: zvajda (3646)
zvajda Creative Commons License 2007.07.12 0 0 3646
Navracsics kolléga hogyan juthatott hozzá és lobogtatta a tévében azt emailt, amit Kálmán beküldött az OVI-ba, tehát az OVI szerverén volt, és ahhoz  legálisan nem lehet hozzáférni. Jaa, és emlékeztetek benneteket, hogy ugyanezen a számítógépes, elvileg legálisan hozzáférhetetlen számítógépeken bonyolítják le Magyarországon a választásokat. Jogos kérdés, milyen országban élünk?Baj van asszem nagyon nagy már én is igy látom.Amikor nincs becsület az már baj node ha már betyárbecsület sincs no akkor már nagyon nagy a baj nálunk
mamicska Creative Commons License 2007.07.10 0 0 3645

Bajai kórház: vezetőváltás politikai okból?


Népszabadság • Tudósítónktól • 2007. július 10.
A Fidesz-többségű bajai képviselő-testület legutóbbi ülésén alkalmatlanság miatt leváltotta a városi kórház főigazgatóját, aki az előző választási ciklusban az MSZP önkormányzati frakciójának a tagja volt. Az ellenzék szerint politikai döntés született.

A bajai képviselő-testület az önkormányzat egészségügyi, valamint gazdaságfejlesztési szakbizottság javaslatára legutóbbi ülésén leváltotta a városi kórház főigazgatóját, Sziegl Zsuzsannát. Az intézményvezetést a főigazgató addigi helyettesére, Tóth Gáborra bízták, aki az egészségügyi bizottságnak a Fidesz által delegált külső tagja. A szakbizottságok szerint a főigazgató asszony nem tudta stabilizálni a kórház pénzügyi helyzetét, sőt a csaknem kétszáztízmillió forintos hiány kompenzálására a fenntartó önkormányzat anyagi támogatását kérte. Az MSZP- SZDSZ képviselői nem fogadták el a döntést.

Politikai döntés született, mert három éve azért neveztük ki Sziegl Zsuzsannát a kórház élére, hogy tegye rendbe a kórház gazdálkodását, és csökkentse az intézmény több mint négyszázmillió forintos hiányát - mondta Hajdú Miklós, a bajai MSZP frakcióvezetője. Hozzátette: Sziegl Zsuzsanna szakmai munkája eredményeként - az egészségügyet érintő megszorító intézkedések ellenére - az intézmény hiánya csökkent, az ellátás színvonala nem romlott.

A főigazgató asszony több alternatívát dolgozott ki a pénzügyi egyensúly megteremtésére. Javaslata nem tartotta hatékony módszernek az intézményi szerkezetátalakítást, a szolgáltatási színvonal megtartása érdekében hitelfelvételt, illetve az önkormányzat anyagi támogatását javasolta, amely maximum mintegy 160 millió forinttal terhelte volna meg a város költségvetését.

Sziegl Zsuzsanna, akit öt évre nevezett ki az előző testület a csaknem hatszáz ágyas kórház élére, érdeklődésünkre azt mondta: a bajai kórháznak nincsen harminc napon túli kifizetetlen számlája. Hozzátette: szerinte egy bűne van, az, hogy az előző ciklusban a helyi szocialista frakcióban ült.

Búcsú Lajos alpolgármester azt nyilatkozta az ügyben: nem politikai, hanem szakmai okból történt a vezetőváltás, amelyet a hiány mellett a kórházban uralkodó "tragikus morális hangulat is indokolt".

zvajda Creative Commons License 2007.07.08 0 0 3644
Új Generáció: szégyenletes és primitív volt a Jobbik akciója
2007. július 08. 16:31

Azok után, ami a szombati meleg felvonuláson és utána történt, Rogán Antal V. kerületi polgármesternek és Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének el kell döntenie, továbbra is számítanak-e a Jobbik politikai támogatására és szavazataira; ez alapvető demokratikus kérdés - mondta Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke vasárnap.



Hihetetlenül gyáva és primitív akció volt, amit a Jobbik és a kurucinfo nevű internetes portál szervezett a szombati demonstráció megzavarására - mondta, hozzátéve: a felvonulást követő események, a közel egy tucatnyi ember megverése a város különböző pontjain "egyértelműen kapcsolódik" a korábbi ellendemonstrációhoz. Megjegyezte: az Új Generáció egyik tagját is bántalmazták a szélsőjobboldaliak, amikor hazafelé tartott a rendezvényről.

Bátorságot nyilván meríthetett a Jobbik az akciójához a nyílt politikai szövetségeseiktől, például az V. kerületi polgármestertől, Rogán Antaltól, aki koalíciós szerződést kötött a Jobbikkal az őszi választások után - tette hozzá.

Mint mondta, jogászokkal konzultál és megvizsgálja a feljelentés lehetőségét közösség elleni izgatás miatt.

A szombati meleg büszkeség napi felvonulást végigkísérték a Jobbik és a Magyar Nemzeti Front tagjai illetve a velük szimpatizáló ellentüntetők, közben folyamatosan provokálták a felvonulókat, fénykép-, illetve videofelvételeket készítettek róluk, valamint tojásokkal dobálták őket. A rendőrség nyolc emberrel szemben indított eljárást garázdaság miatt. A mentősök szerint többen is bántalmazást szenvedtek a budapesti felvonulást követően.

MTI
zvajda Creative Commons License 2007.07.04 0 0 3643
Horn Gyula külföldi kitüntetései 1990 óta:

1990. január 10. - Stresemann Társaság aranyérme (Németország): Horn Gyulának, valamint kormányának és a magyar népnek az európai népek közötti szolidaritás elmélyítésében, az emberiesség szellemében szerzett érdemeiért.

1990. március 21. - Aacheni nemzetközi Károly-díj (Németország): azoknak az érdemeinek az elismeréseképpen, amelyeket az európai változások folyamatának előmozdításában, továbbá a tartós európai békerendszer megteremtéséért és az emberi jogok megvalósításáért kifejtett erőfeszítéseivel szerzett.

1990. március 24. - Szolgálati Érdemrend Nagykeresztje (Németország).

1991. október 2. - "Éles Penge"-díj (Németország): Horn Gyula a finomacélgyártásáról híres Solingen "Éles Penge" díját vehette át, amelyet a Németországért, Európáért sokat tett kiemelkedő személyiségeknek ítélnek oda.

1992. május 30. - A német szabadkőművesek humanitárius nagydíja.

1994. december 3. - a német ARD Televízió 26. Arany Európa-díja politikai különdíja: az egykori Kelet-Nyugat-Európa között lévő vasfüggöny lebontásában vállalt szerepéért.

1995. október 1. - Prizma polgári-díj (Németország).

1998. április - A Ludwig Wünsche Alapítvány kitüntetése.

1999. szeptember 24. - Ilsemburger Eller (Ilsenburgi égerfa) kitüntetés: az egykori külügyminiszter és későbbi miniszterelnök a német egység előmozdításáért vehette át.

2000. május 5. - Collage United Nations-díj (Németország): évente azoknak a politikusoknak ítélik oda, akik tevékenységükkel emberek millióinak életét teszik jobbá.

2003. október 9. - A Népek Közötti Megértés Díja (a díj azóta Horn Gyula nevét viseli) (Németország): az egységes Európa megteremtéséért, az európai politikai kultúra, a népek közötti megértés, a humanizmus és a tolerancia érdekében kifejtett tevékenységéért.

2004. május 2. - Laudis et Honoris Signum (az olaszországi Mitteleuropa Kulturális Egyesület díja): azon kiemelkedő személyeknek ítélik oda, akik a maguk területén hozzájárultak az európai nemzetek közötti együttműködés és összeforrottság erősítéséhez, a közép-európai eszmeiség kiteljesedéséhez.

2004. szeptember 22. – „Arany Jérce” (Golden Henne) médiadíj (Németország): Horn Gyula a politikai kategóriában érdemelte ki a közönségdíjat, amit főleg Kelet-Németországban népszerű képes magazinok osztják ki közönségszavazatok alapján.

2005. május 8.- IV. Károly Európa-érem (Németország): Horn Gyula mellett Hans-Dietrich Genscher volt német külügyminiszter és Habsburg Ottó, a Páneurópai Unió egykori elnöke az 1989-es határnyitásban játszott szerepéért.
zvajda Creative Commons License 2007.07.04 0 0 3642

Horn helyében az alábbiakat tettem volna.
 (Ugyebár az ügyben szereplők politikusok, kifelé kénytelenek virágnyelven fogalmazni.)

Először is, nyilatkoztam volna, hogy Sólyom dugja fel magának, és ha netán mégis adni akart volna, el sem fogadtam volna. Itt van a tarsolyomban egy rakás nyugat-európai kitüntetés, elismerés, ezért még a kocsmában is több sört adnak egyenként, mint amit Sólyom kapott, és fog kapni. Fog?
Gyurcsánynak megmondanám, hogy felesleges volt ilyet eröltetnie, mert bár halad a szekér, de némi ellenszél is van, így nem pisilünk egyenesen előre.
A magyar társadalom zömével közölném, hogy az ő hallgatólagos halk tapsa többet ér nekem, mint kevesek kereplős füttyögős zsivaja.
Üzenném azon keveseknek, hogy ünnepeljék csak nyugodtan Wittnert, mert általa jövend el az általa is fémjelzett betyárkurvavilág.
Mert más az parancsra kivonulni a népeket kordában tartani (még akkor is, ha nekik van igazuk), mint dobtáras géppityuval hőbörögni, és ávósnak vélt állampolgárokat lámpavasra lógatni a kasszafúró börtöntárssal.

 

apropó a Bobek név még szerepel a hősök között valahol? Ki tudja?

csabax Creative Commons License 2007.07.04 0 0 3641
Bevállalósak a bajai csajok?
Tényleg szépek-e a bajai csajok vagy csak annak nevezik őket? A Baja Story magazin most indult BAJAI CSAJOK fotórovata révén erről most mindenki - aki akar és akit érdedkel - meggyőződhet. Eljött tehhát az idő, és meg lehet mutatni a világnak, hogy milyen szép lányok élnek Baján és térségében. Várjuk a szép csajok jelentkezését, fotóikat, bemutatkozásukat.

Hogyan kerülhetsz be a Bajai Csajok fotórovatba?
A Baja Story internetes magazin BAJAI CSAJOK fotórovatába olyan szép, kellemes megjelenésû 16-35 év közötti hölgyek jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy szépségüket ily módon is megmutatják. Tehát bármely 16 év feletti csaj lehet Baja Szépe, aki érez magában önbizalmat és felszabadultan tud viselkedni a fényképezőgép előtt.<br />

További információk és jelentkezés itt: BAJA STORY http://story.bacskaisport.hu/2007/07/04/bevallalosak-a-bajai-csajok/
zvajda Creative Commons License 2007.07.01 0 0 3639
 ..maga a derű én meg a ború
tuke Creative Commons License 2007.06.30 0 0 3638
Sajnos ebben a stílusban már csak "alulmaradnék", ezért pá...
Előzmény: turistvan (3636)
tuke Creative Commons License 2007.06.30 0 0 3637

  0 : 1. javadra ...

(bár akkor még azt hittem fair lesz a "verseny"... ld. Eu. választások.))

Előzmény: Törölt nick (3635)
turistvan Creative Commons License 2007.06.30 0 0 3636

Nem mindegy ki a kivitelező. BAJAI legyen, aki Baján fizeti az adóját. Baja város vezetésének kötelessége volna a bajai vállalkozásokat támogatni és munkával ellátni, az önkormányzati beruházásokban.

Ki az Orbán Viktor? A Bajai Törpe Diktátor rokona?

Előzmény: tuke (3634)
tuke Creative Commons License 2007.06.29 0 0 3634
akkor nem mindegy hogy a kivitelező kicsoda? alcsúti-e vagy akár orbán viktor személyesen? (Hagyjuk ezt a fröcskölődést...)
Előzmény: turistvan (3632)
zvajda Creative Commons License 2007.06.29 0 0 3633

Havonta bruttó 200 ezer forintot is megkereshet egy jól teljesítő szakmunkás a Hankookban, míg a kezdő mérnökök fizetése eleve bruttó 300 ezer forintról indul. 

 
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&placein=hirstart&nID=336970

 

Csak a szkeptikusoknak tettem ide okulás gyanánt. :)

turistvan Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3632
Szerintem nem az adóforintokból épül. Befektetők építik.
Előzmény: tuke (3630)
turistvan Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3631
Ki az alpolgármester rokona?
Előzmény: zvajda (3626)
tuke Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3630
 Baja városa építteti a Plazát a mi adóforintjainkból ??? Akkor mégsem van annyira eladósodva!
Előzmény: zvajda (3626)
mamicska Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3629
Várok:)

Lehet, hogy 30 évvel ezelőtt engem is megvezettek??:)

a műtéti technikával magyarázták. Gyerekeknél kicsípik a mandulát, felnőtteknél kivágják.
A kicsípettnél lehet maradék, ami pl.P.fiam orrmandulája esetében iszonyatosan nagyra nőtt. Igaz, a teljes kitakarítás után, felnőttként meg polipok nőnek garmadával:(
Kezdem azt hinni, hogy ez hajlam kérdése is.

nem értek hozzá, a jelenséget nem tudom megmagyarázni - nálunk előfordult:(

( más körülmények között és máshol velem is megtörtént - kis bőrműtét után hatalmas sejtburjánzás indult meg, jóindulatú, de nem műtik, mert félnek, hogy még ettől is nagyobb lesz. Ezt kifejezetten a hajlammal magyarázták:))

Előzmény: ZöPö (3628)
ZöPö Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3628

Várjál, mamics, én (dillettánsként és laikusként) ezt nem hiszem. Akiket régen műtöttek (pl. engem is), azoknál előfordul, hogy a csonk átveszi a mandula szerepét, olyan tekintetben legalábbis biztosan, hogy pont ugyanúgy begyullad, mint a mandula és ugyanolyan tüneteket produkál. Éppen ezért újabban már sokkal radikálisabban műtik a mandulákat, a csonkot is eltávolítják.

 

Az említett esetben az idő is lehetetlenül rövid ahhoz, hogy az emberi szervezet egy komplett, új szervet növesszen (szerintem!).

Előzmény: mamicska (3627)
mamicska Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3627
de bizony, kinő az a fránya mandula!!
Sajnos - két gyerekemnél is ez történt:(

Felnőttként műtötteknél ez nem fordul elő.
Előzmény: davodi (3624)
zvajda Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3626
A Baja Plázát egy Alcsútdoboz-i válalkozo fogja épiteni.. (ott lakik a Zorbán family)
nekem meg rossz érzésem van ezügyben.. miért érzem azt hogy a helyi fideszes városirányitásnak és az Alcsútdoboz-i fideszes vezírnek köze van egymáshoz... lehet kezd eluralkodni rajtam a paranoia.. igaz miota Baja marketing kft-je van a városnak alporgálmester rokona vezetésével azota én semmin nem csodálkozok... hova süllyed a világ

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!