Keresés

Részletes keresés

Sarq_ Creative Commons License 2025.11.02 0 1 186179

És csak úgy mellesleg előtte 3 vagy 4 nappal Leverkusenben játszunk bajnokit.

Előzmény: agymosott09 (186178)
agymosott09 Creative Commons License 2025.11.02 0 0 186178

Megint nem volt szerencsénk a sorsolással, a DFB kupában a következő ellenfelünk a Leverkusen, de legalább mi leszünk hazai pályán. A Bayern az Unionhoz látogat. A Lipcse a Magdeburgot kapta, tehát a négy fő esélyes közül a Leverkusen járt a legrosszabbul. 

Stich1976 Creative Commons License 2025.11.02 0 1 186177

Nézem, ahogy a következő ellenfelünk (ManCi) játszik.

Olyan tempóban játszanak, hogy ha szerdán akár 1 pontot szerzünk,, az már a csoda kategóriába fog tartozni.

Haaland az első félidőben 2 gólt lőtt és ha nem szórakozza el, akár 3 is lehetett volna.

Kíváncsi vagyok Kovac taktikájára, remélem, nem úgy fogunk játszani az 1. félidőben, mint a Bayern ellen, inkább a 2. félidei játékot szeretném látni. :)

Az is jó lehet, hogy nekünk 2 nappal több lesz a pihenésre.

w.ullrichfun Creative Commons License 2025.11.01 0 1 186176

Ez így ebben a formában nem teljesen áll meg, mert az Augs elég durván beparkolt a busszal, időnként felbillent a pálya, Kobel 1 órán keresztül alig ért labdához.

Volt hiba a dortmundi kapu előtt is, Bellingham kétszer szerelt vészhelyzetben, mikor a védőkön már túljutott hazai csatár. De szerelt. A nagy számok törvénye alapján egy megbízható(bb, mint a tavalyi) védelem pár kísérletből nem fog belehibázni akkorát, hogy olyan tuti ziccerbe kerüljön az ellenfél, mint Guira a túloldalon. Viszont az, hogy állandó nyomás alatt volt a védelmük, előbb-utóbb zavart, hibát okoz, amiből jóval valószínűbb 1 gól ide, mint hogy mi kapjunk  .... én sem éreztem komolyabb veszélyt Kobel kapuja előtt, viszont a másik oldalon nagyot kellett mutatnia az Augsburgnak, sokszor 10 emberrel bunkerezve, hogy megállítsák a BVB támadásokat.

Ezt egyébként jól csinálták szerintem, de hogy nem volt más tervük, más húzásuk 0:1-nél sem, az cseppet meglepett. Ez olyan "örüljünk, hogy csak eggyel kaptunk ki" hozzáállás, fura, de lehet most annyira gáz van náluk, hogy ez is "vállalható" eredmény ...(?) 

Előzmény: dethroner1 (186174)
w.ullrichfun Creative Commons License 2025.11.01 0 1 186175

Akkor sorry, a labda nélküli mozgást nem figyeltem, labdával viszont abszolút semmi extrát nem mutatott. Mondjuk a többiek sem nagyon, valahogy a hibára várást éreztem jobban az egész csapat játékán, sokkal kevésbé a hibára késztetést. De jött a hiba az a lényeg, és elnézve a mai meccseket, ill. a tabellát, ez a 3. hely szerintem elég jó (nagyon jó?) az előző szezonra emlékezve, a 9 meccsből 20 pont, és 6 kapott gól (csak a Bayern kapott kevesebbet, 10 vagy több minden más csapatnál) az azt jelzi, Kovac komoly stabilitást hozott a csapatba.

Előzmény: Datsyuk (186168)
dethroner1 Creative Commons License 2025.11.01 0 1 186174

De egy ugyanolyan balfaszság amit az Ausburg védői összehoztak, nálunk is bármikor benne szokott lenni a meccsben. És ahogy te nem láttad a veszélyét annak hogy gólt kaphatunk, ugyanúgy egész meccsen nem állt fenn annak az esélye se, hogy mi szerzünk gólt. Ennyire nem volna szabad kivárásra, egy esetleges védelmi megingásra játszanunk, mert nem fog ez túl gyakran összejönni így.

Előzmény: zlotyi11 (186172)
Sarq_ Creative Commons License 2025.10.31 0 3 186173

Schlottit alig vártuk vissza a sérülése után, meg örültünk Bensebaini jó formájának, de (Kobel mellett) egyetlen ember van, aki eddig az összes meccs minden percét végigjátszotta, mégpedig Anton. A csávó igazi szürke eminenciás, aki nélkül elképzelhetetlen a védelem.

Előzmény: zlotyi11 (186172)
zlotyi11 Creative Commons License 2025.10.31 0 0 186172

Teljes mértékig. Bár nem sokat tettünk bele a meccsbe a hazaiak meg erőlködtek hogy egyenlítsenek, én nem tudtam izgulni. Valahogy nem érződött, hogy gólt kaphatunk.

Előzmény: Sarq_ (186171)
Sarq_ Creative Commons License 2025.10.31 -1 2 186171

Azt kell mondanom, Kovac kurva jól menedzseli a rendelkezésére álló erőforrásokat. Megint 4-5 helyen rotálva, a csapat a lehető legtakarékosabban lehozott idegenben 3 ponttal egy meccset. Ebben a meccsdömpingben ez egy nem túl közönségbarát, de logikus és vállalható stratégia.

ForzaViola Creative Commons License 2025.10.31 0 0 186170

Ez tökéletesen megfelel. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz a kupameccs után. Jöhet a City😁

Előzmény: zlotyi11 (186169)
zlotyi11 Creative Commons License 2025.10.31 -1 0 186169

0.35-ös XG-vel 1-0-ra nyerni, az igazi nagycsapatok ismérve. :) 

Ez ma nem volt egy fényes menet, de a 3 pont a zsákba!

Datsyuk Creative Commons License 2025.10.31 0 2 186168

Nem egy nagy rejtély. Az egyetlen középpályás aki miután passzolt, elindul területet nyitni: 10-ből 9-szer. Az összes többi áll és várja, hogy történjen valami.

Előzmény: w.ullrichfun (186165)
ForzaViola Creative Commons License 2025.10.31 0 0 186167

Ez az Anselmino gyerek elég jónak tűnik.

zlotyi11 Creative Commons License 2025.10.31 0 0 186166

Lényeg hogy Guira újra betalált. Kellett ez neki is meg a csapatnak is a félidő előtt.

Előzmény: w.ullrichfun (186165)
w.ullrichfun Creative Commons License 2025.10.31 0 0 186165

Az Augs védelme középen sebezhetőbbnek, bizonytalanabbnak tűnik, mint a széleken. Fura, hogy ott a "tömegben" kéne többet próbálkozni talán, a széleket jól zárják.

Talán a 2. fi.-ben előrébb is tolják a buszt, és lesz némi hely. Beier egész jó wingback-nek, szerintem. Viszont hogy ez a Groß mitől-miért-hogyan lett a félidő legjobbja dortmundi részről az eredmények.com szerint, az ötezer éves rejtély kategória :))

Stich1976 Creative Commons License 2025.10.31 -1 1 186164

A Haalandosra én is emlékszek.

Az Augsburg vezetett saját pályán 3:1-re, és minden mindegy alapon az edző beküldte a norvégot, aki egy mesterhármassal debütált és megnyerte a meccset. :)

Előzmény: zlotyi11 (186163)
zlotyi11 Creative Commons License 2025.10.30 -1 2 186163

Holnap avathatnánk valami újonc játékost, azoknak idegenben az Augsburg ellen jól szokott menni. Auba és Haaland is mesterhármassal debütált a Dortmundban idegenben Augsburgban. :)

Sarq_ Creative Commons License 2025.10.30 0 2 186162

Bensebaini már játszhat holnap és még egy kis jó hír: a nyáron vállsérülést szenvedő és megműtött Duranville hétvégén már pályára léphet az U23-ban.

Sarq_ Creative Commons License 2025.10.30 -1 3 186161

Egy adalék a frankfurti gólhoz: Brandt nyilatkozta a meccs után, hogy szünetben beszélte Ryerssonnal, hogy nem jönnek be a beívelések, mindent kifejelnek a védők, próbálja élesen belőni a beadásokat. 3 percen belül gólt lőtt egy ilyenből.

Sarq_ Creative Commons License 2025.10.29 0 0 186160

Azért jobb a 2. hely, mert akkor hamarabb nyugi van, nem kell az utolsó fordulóig hátrafelé figyelni meg matekozni :). De eredmény szempontjából tényleg mindegy, hogy 2-4 közül hányadikok vagyunk.

Előzmény: w.ullrichfun (186159)
w.ullrichfun Creative Commons License 2025.10.29 0 1 186159

"na jó, azért legyünk másodikok :)"

Érdekesen "közönyös-közömbös" érzésem van e téren, nem tudom miért, de abszolút mindegyként látom, hogy 2. vagy 4. -- (?)

Lehet az előző szezonok hullámvasút stílusa, lehet az egyre durvábban jelentkező, a szinte csakis az anyagiakhoz kötött elérhető eredmények korlátozottsága, de nem érzek komoly különbséget, hogy a Bayern utáni legjobb, vagy az utánuk 3. számú csapat lesz a BVB a bajnokság végén. 

Mivel a redbull nincs nemzetközi kupaszerepléssel terhelve, ezért legnagyobb sanszuk nekik van arra a 2. helyre. A Frankfurt és a 'kusen viszont láthatón jobban szenved a nagyobb nyomás alatt, mint a BVB, akárcsak a VfB az EL-ben, de éppen ezért könnyen lehet, hogy mindhárom "előbb szabadul" a fokozottabb igénybevételtől, mint a Dortmund ... (?)  

Azt azért meglestem, hogy ha hétvégén nyerünk, és a Lipcse ikszel a Stuttgarttal, akkor 2. helyre lép a BVB :))

Előzmény: Sarq_ (186158)
Sarq_ Creative Commons License 2025.10.29 0 0 186158

Szerintem is legyen meg a legjobb 4 a bajnokságban - na jó, azért legyünk másodikok :). A CL-ben a nyolcaddöntő elérése alap, a 8 közé kerülés az anyagi erőforrásokat tekintve már extra lenne, de nem lehetetlen és fontos lenne a következő kiemelés szempontjából. 

A kupát most még nem tudom hová tenni, a tegnapi verítékes továbbjutás jó az önbizalom és a kohézió, rossz a regeneráció szempontjából. Ha megnyerjük a kupát, akkor megéri, ha nem, akkor fölösleges energiapazarlás. Az más kérdés, hogy Kovac ambíciói szempontjából ez például valószínűleg más helyen szerepel a fontossági sorrendben, ő ezt alighanem meg akarja nyerni.

Előzmény: w.ullrichfun (186156)
Durian Mochi Creative Commons License 2025.10.29 0 0 186157

Zlotyinak össze kellene kötnie néhány számítógépet és gyártatni szakmányban a hozzászólásokat.

Előzmény: w.ullrichfun (186155)
w.ullrichfun Creative Commons License 2025.10.29 0 0 186156

Lehet kishitűség, de valahogy én is úgy érzem, sok a hármas terhelés. Nyilván a kupában akkor lehet jó esélyünk, ha a bajorokat elkerüljük, (sztem Gee is erre gondol) és a döntőben más jön szembe ... de a mostani Bayernt elnézve, nem hiszem, hogy lesz német csapat, aki elkaphatja őket. A döntőben - hát az más tészta, ott-akkor sokat fog számítani, melyik csapatnak lesz még májusban kemény-nehéz dolga (gondolok itt az ő esetükben CL elődöntő-döntő, várhatóan, a BVB esetében kőkemény bajnokik, mert a mostani erőviszonyokat nézve 5 erős csapat pályázik 3 helyre - redbull, Stuttgart, BVB, 'kusen, és a Frankfurt is) és ha a Bayernt bevesszük a képbe, hát tavasszal a B csapatukkal is fogják hozni a BuLi meccseket, mert Karira kb tutira eldől a bajnokság. Marad nekik élesben a CL-Német kupa, bár előbbiből szerintem megint kipottyannak top 8 vagy 4 között, utóbbiból meg benézhetnek egyet mondjuk, de többen említették már (szakértők, nem szurkerek) a mostani keretük-játékuk-eredményeik alapján a triplázás esélyét is reálisan, a duplázás (bajnokság-Német kupa) meg simán benne van.

Az meg külön személyes fontossági rangsor, mi ér többet, egy CL induló hely, vagy a hazai kupa - nekem a CL indulás az, nem örülnék a kupagyőzelemnek, ha a BuLi 5.-6. hely lenne annak az "ára" ... (?) 

Előzmény: agymosott09 (186144)
w.ullrichfun Creative Commons License 2025.10.29 0 0 186155

Assszta! :))

Erről egy klasszikus jut eszembe:

"Talán matematikus ön?" :)))

Előzmény: Durian Mochi (186141)
zlotyi11 Creative Commons License 2025.10.29 0 0 186154

Az elmúlt időkben pont az ilyen csapatok ellen és meccseken szenvedtünk a legjobban és hagytunk hátra nem kevés pontot. Szóval emiatt is nagyon érdekes lehet a meccs, mert ezt még a kvázi B csapattal is hozni kellene. 

Előzmény: Stich1976 (186151)
SzGee__ Creative Commons License 2025.10.29 0 0 186153

Azért durva, hogy mennyit változik a világ, egy évvel ezelőtt nem hiszem, hogy bárki leírta volna azt, hogy "remélem pénteken bevethető lesz"  :)

Előzmény: Sarq_ (186152)
Sarq_ Creative Commons License 2025.10.29 0 0 186152

Bensebaini egyébként tegnap hátpanaszok miatt nem játszott, remélem pénteken bevethető lesz. Kobel nagyon dicsérte a meccs után a védőhármast, azt mondta, alig volt helyzet a kapuja előtt. Mondjuk volt azért pár nagy védése, bár inkább távoli lövések után.

Előzmény: Stich1976 (186151)
Stich1976 Creative Commons License 2025.10.29 0 0 186151

Pénteken már játszunk? Épp alig van meg a 72 óra a 2 meccs között. :(

Ahogy megemlíttette valaki Svensson helyett Bensebaini, Ryerson helyett pedig kell, hogy játsszon, mert ilyen fáradtan túlórás meccs után nagyon durva lesz pályára lépni.

Mázlink, hogy az Augsburg sincs formában, az előző héten hatot (!) kaptak Lipcsétől a BuLi-ban, tegnap pedig időben 20:30-kor kezdődött a másodosztályú Bochum ellen, de 1:0-ra kikaptak, tehát mentálisan ki kell használnunk azt, hogy a padlón vannak.

Csak Couto és Bense legyen a 2 szélső hátvéd.

Egyébként az Augsburg volt az, akitől még a Sahin érábann otthon kikaptunk  1:0-ra, így van velük szemben törleszteni valónk. 

Úgyhogy a pénteki meccsen az első félórában rúgni kell egy gólt, majd kontrákból még kettőt.

(Az eredmenyek.com-on Ryerson lett a  meccs embere.)

zlotyi11 Creative Commons License 2025.10.29 0 2 186150

Nmecha egyébként hihetetlen önbizalommal játszik, süt róla hogy nincs beszarva és bátran meglép olyan dolgokat amiket más nem. Ebből adódnak a távoli lövései és góljai is. Tényleg elképesztő hogy szűk fél év alatt hova nőtte ki magát.

Előzmény: Datsyuk (186148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!