Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Mi több gigabyte? Talán egyszer volt nyár végén egy nagyobb, ami elvett tán fél órát is, az is verziótól függ. Meg amúgy is, lekapcsolod a gépet, most az utolsó haromhoz újraindítás sem kellett vagy bekapcsolás után pöcsölés, előtte azért akadnak zűrök, de ez legyen a legnagyobb baj az életben, hogy pár hetente valamire várni kell. Ami hol idő, mert éppen lekapcsolod a gépet és kicsit lassabban áll le. Szerintem Te a telepítés utáni teljes frissítésről beszélsz, az már kicsit mókásabb.
Jajj az a lassú HP. Ott én néha elő win alól csinálom, akkor kihozza a sata sebességét. Amúgy mindegy, általában el van a sarokban és úgyis 2 óra múlva veszem észre, ha végzett :-D
Akkor szájbarágósan. Nem három óra, hanem 1-2-3, körülményektől függően. Ha ez egy laptop, és csak USB ház van: az 2.0 esetén olyan 20 MB/s sebesség. Egy 100 GB körüli adattartalmú lemeznél-segítek kiszámolni, mert félek, ezt is elrontod: 5000 másodperc csak a nyers másolás. Órákra lefordítva körülbelül másfél óra. USB3 esetén sem lesz meg fél óra alatt, valószínűbb a háromnegyed, ez függ pár dologtól. Aztán, a merevlemez nem cseréli ki magát, ha ez éppen egy jól összerakott Dell Inspiron 15 R, akkor apróra szétszereléssel lehet a HDD-t kicserélni, ami újabb fél órás mutatvány a csavarhúzó kézbevételétől annak lerakásáig. Ezután még szükséges lehet ritkán hozzápiszkálni a rendszerindító területhez, meg a rendszer SSD-hez való finomhangolására. Innen lehet képzelni az összes többit. Van, akinél több, egyszerű asztali gép, SATA 3 és a 80 GB-ból úgy 20-40 GB foglalással negyed óra alatt készen volt az egész, miután fél óra alatt előkészítettem a három gép egyforma konfigurációjához mindent, és volt olyan asztali gép, ahol a klónozás, SATA porton keresztül akár win, akár más alól másfél MB/s értékkel zajlott le. Ez egy adott konfiguráció (HP Z440 és Intel SSD535) több tagján is így futott le. A számolástól megkíméllek ismét, 12 óra alatt végzett. Nyilván szélsőséges eset ez is, meg az is, ha minden együttállás esetén lefut az egész 15 perc alatt úgy, hogy a HDD-t csak egy fiókból kell kihúzni és a helyére betolni az SSD-t. Szerintem jó átlagot húztam, nyilván azért, mert sosem csináltam ilyet, vagy errefelé másmilyen az átlagos laptop, esetleg hülyébb a rendszergazda.
Tuti lesz holnap is pár gép, megnézhetem mennyi idő alatt mire jut. Éppen SSDsítünk pár régi kotvadék vasat. Ami amúgy nem támogatott és nem lehetne hálózaton, ezért az indiánjaim mindig basztatnak is, úgyhogy üzembe helyezés után lebontjuk és elrakjuk a cég másik részlegéhez, amit távolról nem látnak, ott meg a főnöke majd az asztali helyett laptopot kér így ugyanott vagyunk, mint az elején, hogy júzernek kellene egy laptop, de nem hagyják jóvá, így "találjatok ki valamit, csak dolgozni tudjon" opcióval már hatszor megkerülte a világot a vas majd újra kiköt a sarokban :-D És kezdődik előről.
Teljes rendszer, adatok klónoz HDD-ről, SSD átszerel, pár mindig fellépő apróság elrendez. Ez nem 15 perc. Ha van bitlocker TPM-mel, akkor még picit bonyolódik, ha AD-t és SCCM-et rendezel, akkor még egy picuri idő.
A rohadt nagyot akarok mondani srác meg csak a finom lelkére hivatkozik, pedig az SS- ért élőben már pofán vágtam volna.
Valamint a maradék adatnak hagytam ott egy saját vincsit, aztán másolgassa csak, majd visszakerül. Ha ezt kivárom, akkor az még 2 óra. Pedig nem tűnt bonyolultnak, csak aztán mégis. 240es SSDre. Következőt végig nézheted, csak drága az óradíjad és a végén még elbasznád.
Ingyen volt (na jó, ittunk pálinkát és kaptam fasza reggelit) de fél órával le is késtem miatta a saját bulimat, mert közben még a délelőttre tervezett haver jött egy szerverért, amivel fordulni kellett volna.
Persze, mert mondtál már ennél nagyobb marhaságot is, én meg csinálok vagy 30 ilyet naponta. Nyilván ostoba fajankó vagyok, meg az összes kolléga és nem értünk hozzá, és most bevágsz egy táblázatot, hogy mennyivel olvas az SSD és mennyivel ír, oszt két csúcsmodellnél ki is jön a 128asra, hogy meg van kb. 1 óra alatt és az az optimális eset. A nem optimális eseteket 158 pontban meg már nem lesz kedved felsorolni, főleg ha HDDről SSDre a leggyakoribb a történet, de még egy alap 10 gigás telepítő feltákolása is tovább tart. +sallang. Amit didyman abozásnak tart, aztán megint ez a baj, mikor júzerek olvassák ezt a 10 perceset és karácsonykor szépen el is volt 4órát a cucc csak úgy ott magában és nem értik, hogy igen ez szopás nélkül is sokszor fél napos dolog.
Egy klónozás nálad lehet hogy "3 óra meló gépenként", de van akinél csak negyed óra. (Egy átlagos laptotnál is csak fél óra, de mindenképp kevesemm mint 1)
Hm. A leglassabb, core2 alapú gépeink 80 GB-os lemezein sem tartanak ezek ennyire sokáig. Pár perc dolog van a frissítésekkel összesen, ha nagyobb léptékű, akkor mondjuk fél óra, míg egy új kiadás felmászik. Mielőtt Doky reagál, sietve hozzáteszem, hogy ezekre a gépekre egy fillért nem fogunk költeni már, mert portaszolgálatos, "néha valamit megnézünk rajta" jellegű a használatuk, tök mindegy, mennyi ideig tart rajtuk akármi, vagy hogy hogyan működnek, éppen ezért lettek Win10-es tesztkörnyezetek.
Nem egészen fél éve egy 120-as SSD árán majdnem lehetett venni 2 TB-os HDD-t. Bizony, nem siettünk cserélni. Mostanra konszolidált árak lettek, de gondolod, hogy akkor azonnal az összes gépbe belehajítunk egyet? Klónozással, babozással 1-2-3 óra meló gépenként, laptopoknál amúgy sem egyszerű mindig a gyári windows indítókörnyezetét átpakolni, és szintén laptopoknál nem feltétlenül lehet a HDD-t hova rakni, tehát ahol kell az 500 GB-1 TB hely, ott nem nagyon fogunk cserélni egyelőre. Gondolkozom még, mit is mondhatnék a skótozásra, talán jobb, ha nem viszonzom, de egy kicsit gondolkozz már el néha.
Nem sokat, hanem sokáig. Gyakorlatilag minden funkciófrissítés. Nem is tudnak pár perc alatt települni, mert több GB-osak szoktak lenni. Te talán csak SSD-s gépeken láttál eddig W10-et?