Az Arpeen által belinkelt oldal hatására én tavalyelőtt 0W40-es Mobilt, tavaly 5W40-es Castrolt és idén is ugyanolyant cseréltettem benne (ott álltam mellette a csere alatt). Most szeptemberben volt 4 éves az autó, 48500-nál lett idén cserélve, látszólag nem hiányzott az olajból soha egy csepp sem. A 4 literrel felső nívóig töltődik, annyi szokott lenni benne csere előtt is.
beépítő keretnél érdemesebb az utólagost venni. Sokkal stabilabb mint amit a szalonban adnak (meg olcsóbb is). Neten rákeresel, kb csak 1 fajta létezik, de ha nagyon nem találsz, én is tudok szerezni.
Huu köszi szépen, nagyon korrekt leírás, pont erre gondoltam ;) Ez így biztos tutira minőség, már csak az a kérdés, hogy ez így összesen mennyi... Na majd utánajárok!
Már a net-en gugliba beírva egy csomó online is árusító hifibolt kínálatában ott vannak ezek az átalakítók, csak be kell írni, hogy suzuki swift DIn rádiókeret, vagy beépítőkeret, vagy rádiódapter. Lényegében mind jó, mert ha van is kis eltérés, be lehet igazítani, nem lesz neked ujjnyi rés. Volt pl. SX4-es, aki a szalonban vett annyira nem ócsó keretre panaszkodott, hogy kicsit csiszolnia kellett, mire bement. de ha moindenképpen jót, akarsz, mert nem bízol, akkor rendelj szalonban gyári keretet alkatrészszám szerint, és az drágán, de jó kell, hogy legyen.
Most gyárilag drága lenne, mert van külön a keret. A képen a 26-os van a gyári rádió felett, csak szellőző, ami a tiédben is van. Alatt a rádió. Csak érdekes, hogy a listában az a megjegyzés, hogy rádió nélkül. A 28 az a keret, ahol a szellőző együtt van a DIN-es kerettel. Ez kellene neked. De itt a megjegyzés, hogy rádióval. A megjegyzéseket nem értem, az én logikám szerint fordítva vannak. Na mindegy, akkor még kell a másikról a 4 - 1, a rádió nélküli lemeztartója. De lehet, hogy a rádió tartóján csak furatot kell kreálni, vagy a lemezből kivágni, hajtani, hogy jó legyen a másikhoz is, nem tudom, mi a különbség. talán megspórolható. Meg kell a 7, a rádió alatti fiók, hogy kitöltse a 2DIN fiók rádió alatti helyét.
De az utángyártottakban talán ez együtt van meg, olcsóbban.
2007-es Swiftbe a gyári sima CD-s rádió helyett hogyan lehet beépíteni egy normál 1DIN-es rádiót? Milyen keretek léteznek, milyet érdemes venni, és hol? Mindenképpen jó minőségüt szeretnék, nem szeretném ha csálén állna a műszerfalba...
Sajnos a szerelők értenek legkevésbé az olajokhoz :D. Faternak a total 5w30asra azt mondták legközelebb 40est vigyen (vidéki szervíz). Megjegyzem igencsak jó az autóba ez az olaj.
Mivel nem hosszú az olajcsere periódusa a swiftnek gyakorlatilag bármit bele lehet önteni, azért nincs különösebb megkötése az olajminőségének a gépkönyv szerint.
Az én magánvéleményem az 5w30 a nyerő bele, gyártó majdnem mindegy.
Nekem is azt kérdezte az okostojás hogy "Bárditól vetted mi, ott mondták ezt?" mikor próbáltam a teljességgel butaság állításaira reflektálni. Mondtam hogy azt sem tudom hol van az a bolt amiről beszél. Ráadásul neten rendelem mindig az olajat és pont nem spórolok a legjobb olajat megvenni sosem.
Eddig nekem sem volt amúgy probléma az elmúlt években a STOP-pal, most kifogtam egy tudatlan szerelősrácot, így jártam.
Velem is eljátszották,hogy nem jo az olaj amit Bárditol vettem,pedig a gyár is ilyen viszkozitásu olajat ajánl hozzá.Állitolag csipheti ezt az olajat....Castrolt vittem.3éve ilyen olaj van benne,nem csipi és nem is volt semmi baja...Duma az egész.Amugy én meg voltam elégedve velük,Limusinnál csak az a lényeg hogy vedd és vidd az uj autot.
Nem szoktam ;) A GTi-men 185/55 R14-es BF Goodrich Profiler 2-esek vannak, előtte Yoko A520-asokkal használtam, a családi verdán meg Yokohama A539-esek, télre Firestone Winterhawk-ok. Ha befigyel egy új családi verda, azon Yokohama Parada-k lesznek, ha rajtam múlik. Japán autó&gumi hívő vagyok :o)
Szia! Szerintem nem korai, én is felraktam már, két hete vasárnap, mivel nem tudom, hogy érek rá később. Nyári gumikat nemrég vettem, bejárattam, és most pihennek tavaszig. A téli gumikat majd talán jövőre, vagy azután cserélem. A felniket rezes spray-vel raktam fel, tényleg jónak tűnik, meggátolja a felni rárohadását az agyra. Hőálló. Én is nézegettem alulról a kocsit, nem látok rozsdát, szerintem a csomagtartó is rendben van, lehet tovább tart majd a hátulja a kocsinak, mint az eleje, már annyit volt kezelve. :))) (Még rímel is) (Vettem: javító festéket, Turtle Wax polírpasztát, műanyagápolót, rézspray-t, meg fehér zsírspray-t is, lehet újnak kinéző autót csinálni, nameg jöhet a tél, nem félek tőle. :))))
Oda vittem, ahogy eddig is minden évben (sőt ott vettem az autót anno).
Eddigi szervizekkel nem is volt gond, viszont idén (eddig még nem láttam sosem - szerelő) először megpróbált kioktatni a szerelő srác hogy az olaj amit az autóba akarok tenni azt tönkre fogja tenni a motort. Mint később kiderült számomra nemcsak az olajokkal kapcsolatos tudása volt teljességgel hiányos, hanem az autószerelés (már ha az olajcsere annak minősül) terén is kihívásokkal küszködik. Pl nem olajozta meg az olajszűrő gumiperemét illetve a kézzel becsavart olajszűrőt még egy célszerszámmal faszán rá is szorította.
Nem tudom miért gondolják azt a "szak"szerviz(ek)ben hogy aki odamegy az teljesen hülye az autóhoz.
Én pedig ma délelőtt pontban 11 óra 30 perckor eresztettem le a kocsit az emelőről,ugyanis ma felszereltem őket:) Még lehet picit korai,de nem baj,már túl vagyok rajta,részemről jöhet a hav:))))
Nekem is a gyári lemezen vannak a téli gumik,de nem is szándékozom cserélni. Inkább majd a nyárit. Lassan a fékpofákat kellene lecserélnem,valószínűleg majd tavasszal,mikor rakom vissza a nyári gumikat. Akkor egyből a tárcsákat is leszedem. Egy gyors csomagtér ellenőrzés is volt,jelentem minden rendben:) Nov.12-én pénteken 10-kor pedig műszaki. Aztán 2 évig megint nincs gond a papírokkal. Remélem a technikán sem találnak semmit:))
Szia! Nézz fel a www.myswift-team.hu oldalra, (lehet, hogy ismered), ott láttam a keres-kínál rovatban eladó alufelniket, ami a gyári méret. (Szokott lenni sűrűn gumistól 165/70 14 lemezfelni is gumistól olcsón.) Nekem a nyári gumik a gyári alukon vannak, a téli gumik a 14-es lemezfelniken. Én is jobb szeretem a 15 ös méretet, mert azzal eleve magasabb is kicsit az autó, meg szélesebb.
Persze a 14"-os jóval olcsóbb, de ha sokat jársz kanyargós úton, esetleg autópályán, akkor a nagyobb sokkal jobb választás. Ne feledd, a gumi az autó egyik legfontosabb alkatrésze, azon nem szabad spórolni!
Sziasztok! Az új Swift fórumon még új vagyok, úgyhogy lenne pár kérdésem :o) Került a családba egy 1.3-as 5 ajós szerzet és közeledik a 60k-s szervíz. Valaki meg tudja mondani, hogy ilyenkor mit kell cserélni (átnézni) pontosan? A másik kérdésem az lenne, hogy milyen kerékmérettel keressek lemezfelnit + gumit az autóra. Azt tudom, hogy az osztókör 4x100, de ehhez milyen ET és agyméret tartozik? És a 14" lemezfelni milyen széles? És milyen méretű téli gumit ajánlotok alá? Esetleg márkát, ami bevált nektek? Esetleg télikerék-garnitúrája nincs valakinek eladó? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat. Barni
Nyilván fel lehet tragédiaként is fogni egy visszahívást, de szerintem alapvetően inkább pozitív dolog, hiszen ingyen kicserélnek valamit, amivel később gebasz lehet.
Mondjuk ez a mostani hír különösen aranyos, mert mindenki átvette, de egy újságíró sem vette a fáradságot, hogy megkérdezze arról a Magyar Suzukit, hogy érinti-e ez az itthon gyártott autókat is.
Sőt, tegnap ezt az egyik rádióban is mondták a hírekben, de ott még azt sem tették hozzá, hogy nem tudni, a magyar Suzukik érintettek-e.
Vicces, hogy ha a Suzukinál (vagy újabban a Toyotánál) van bármilyen visszahívás, az egyből hatalmas hír, más típusoknál meg valahogy nem.
Kíváncsiságból összeszedtem az elmúlt öt hónap visszahívásait. Ezekről valamiért nem számoltak be a hírekben, sőt többnyire mág az autós lapok ingerküszöbét sem érték el. Pedig vannak itt is tömegmodellek, és a visszapillantó rögzítésénél fajsúlyosabb hibák.