Mivel úgy se olvasná végig senki (pedig milyen érdekes volt, hogy a szent cél érdekében még pár Illés-Metró slágert is megtanultam... akkor még nem tudtam, hogy teljesen feleslegesen).
14 - Metallica - Orion. Kisvártatva gitárelkérés. Azóta metál napjainkig.
Egyébként mint oktatóanyagról beszéltem. Fűvel fával csináltatnak okítóanyagot, de kevesen bírják elmondani jól azt amit csinálnak. Ezen kevesek közé tartozik Pali bácsi.
Sztem jól jönne, mert tényleg hiány van jó magyar oktatóvideókból. Bár én azokat szeretem, amik nem a hülye pengetási technikákkal jönnek, mert azt már 6millió helyen láttuk...
16: Hamis akkusztikus gitár otthon. 1 húron hangok 17: Egész jó kölcsöngitárok a kollégiumban. Tábortűz. Pár hang, inkább ivás. 18: Vettem 1 Kramer. Metallica. Iskolai bulik. Csajok. 20: Maiden stb. Kották, elméleti cuccok a netről. stb... 20 - 29 Lassú fejlődés... :) 30: Vettem egy LTD. Kéne egy tanár talán.
Alapi oktató-DVD-t fog kiadni, várhatóan májusban.
Amit ő mondott róla az Edda honlapján:
"Ma kezdtük el a DVD vágását, szerintem egy nagyon használható, sokszinű anyagot sikerült összehozni.Szó lesz benne sokmindenről a pengetéstechnikától az improvizációs gondolkodásig , a cuccok beállitásától a gyakorlásig.Lesznek rövid koncertrészletek, riport, néhány alap, amire ki lehet próbálni azokat a dolgokat, amikről beszélek.Néhány EDDA dal szólóját is megmutatom.Szóval sokminden, ami hasznos lehet. "
Nagyon remélem, tényleg megjelenik májusban, kiváncsi leszek rá.
Nem is értem, hogy eddig mások miért nem csináltak ilyet (Daczi Zsolton kívül). Szerintem lenne rá igény.
Nem jellemző, én a 80-as évek magyar alternatív zenéivel kezdtem, meg a srácokkal ezen a vonalon gyártottunk vagy 20 számot...Persze prüntyögtem kis Metallicát, GNR-t, Stariway to Heavent, aztán évekig semmit. Most meg szokom vissza, leginkább ujjgyakorlatok mennek, meg skálák, meg valahogy mindig bluesba csúszik a kezem...
6 évesen - Anyu: "Választhatsz: gitár, vagy balettóra." Tomi: "Gitár." 7 évesen - A Béla bácsi mindig részegen tartja az órákat, abbahagyom. 13 évesen - Göndörke barna kislány: "...gitározni nem tudsz? Az olyan izgi." 14 évesen - A, D, E akkordváltástól véres az ujjam. 15 évesen - Első elektromos+erősítő. Ja, hogy ez a torzító gombja? 16 évesen - Metál!!!!!!!!!!! 17 évesen - A többiek is metál!!!!!!!! 18 évesen - Együtt metál!!!!!!!!!!!! 22 évesen - Garázsmetál!!!!!!
25 évesen - Lemezen metál!!!!!!!!!!!
27 évesen - Hol is az akusztikus gitárom? A másik olyan hangos.... :)
Mellesleg a balettos dologról (lásd 6 év) nemrég meséltem dobosunknak, mire ő: "Még jó, hogy gitárra mentél. Hogy nézne már ki, hogy míg mi zúzunk, addig Te lábujjhegyen tipegsz köztünk?" :))))))))
14: "fogd meg fordítva, nem húrozom át neked" 16: van egy balalajka a szekrény tetején, jó lesz amíg nincs gitár 16,5: Seek & Destroy 31,5: Kurvajól nyomom (ha nem igaz, én akkor is jól érzem magam). ;)
16 évesen - mi ez a csoda, amit pl. a Pink Floyd kihoz egy gitárral magából? 17 évesen - ja, hogy ez csak G-dúr, meg a-moll? 18 évesen - bazmeg, Pat Metheny! 20 évesen - miért nem inkább szaxofonozni tanultam? 22 évesen - ja, hogy gitározni lehet tanárnál is tanulni? :-) 24 évesen - abbahagyom, nincs esélyem 26 évesen - bazmeg, John Scofield! 28 évesen - ez csak G-dúr és a-moll, mégis csodát hoznak ki magukból! 32 évesen - aktuálisan rekording ártiszt, csakhogy népzenében meg vörld mjúzikban :-)
10 évesen: bárcsak le tudnám játszani a húgom zeneiskolai előképzős kottájából valamelyik dalt a gitáron
11évesen:bárcsak a harsona mellett a gitárt is elkezdhetném végre a zeneiskolában,mert nem volt hely gitár szakra:(
12 évesen: Bárcsak ne kellene abbahagyni a gitározást, mert zongorázni kell tudni egy zenei szakközépben és 3 hangszert nem lehet tanulni egyszerre
14 évesen: bárcsak megvehetném egyszer azt a Jolana Galaxis basszusgitárt csehszlovákiában, mert a gitározáshoz én béna vagyok
17 évesen: bárcsak le tudnék valami zeneszámot kísérni egy gitáron,mert le tudom fogni az akkordokat,de hogy kell egymásmellé tenni őket!?Pl: Gypsy Kings, Friday Night in San Francisco
20 évesen:bárcsak megvehetném életem első elektromos gitárját egy Squier Stratót, már csak anyámékat kell megfűzni, hogy adjanak rá kölcsön 20.000 ft-ot,amit majd törlesztgetek a melóból
21 évesen: bárcsak tudnám milyen akkordokat fog George Benson, vagy lenne aki megmutatja(és beiratkoztam a Benczúrba)
22 évesen: bárcsak tudnék egy kicsit is szólózni
22-27 évesig: George Benson,Joe Satriani,Steve Ray Vaughan,Scott Henderson,The Rosenberg Trio stílusából értenék valamit
28 évesen: de jó lenne kijutni egy Django fesztiválra
30 évesen: de jó lenne egy selmer/maccaferri stílusú gitár, meg egy zenekar, de jó lenne nem hasonlítani senki stílusára sem!
32 évesen: bárcsak gyorsabb lennék(legalább mint Birta úr!);)
Van, ami még mindig csak álom!:))
Joe Pass mondta: a sebességgel nem kell törődni, majd jön az magától!
Szó szerint nálam is ez van! Ott van előttem a gyerek, és játsza azokat a témákat, amiket azelőtt csak a Mesterektől élőben vagy CD-n hallottam, és most meg egyazon szobában ugyanaz a pergő hangsor szólal meg az ujjai alatt, hát miért ne próbálnám meg én is.
Csak néha sz*r belegondolni, hogy hány évet szalasztottam el:) Azzal szoktam nyugtatni magam ilyenkor, amit Tommy is mondott, hogy sose késő:)