jo van na értem én olvasom de már lassan nem lehet ki igazolodni hogy mi merre hány méter bocsánat ha nem kenem vágom az első pillanatol kezdve :(:( Meg ha tudnám nem kerestem volna fel a fórumot már bocsi:(:(
No sikerült megtalálni a gyenge pontot a tetején van egy ablak ha túl nagy a pára azt kell kinyitni ha jó becsukni és oda tettem egy viledát átitattam egy kis langyos vízzel és máris megvan a 70% pára eddig úgy néz ki jó remélem ezt tartja is .
Ha a párologtató tálcák tele vannak vizzel És mégis hamar lecsökken a páratartalom, akkor szükits a szellőző nyílásokon alig legyen nyitva.Keléskor úgy is sokat van nyitogatva kapnak elég friss levegőt
A keltetési idöszak utolsó 2-3 napja a bújtatás idöszaka. Ekkor forgatni már nem kell,
és a páratartralmat is meg kell emelni 70-75% tökéletesen megfelel. A hömérsékletet nem szükséges módosítani. A kikelt csibéket felszáradásukig a gépben lehet hagyni, aztán infra alatt pihenhetnek tovább.
De olvasom a fórumot csak azt írtátok hogy bujtatásnál a pára 70-75% nekem meg most van 63% de akkor ez jó és a szelöztetésnél permetezem akkor felmegy 75%ra de vissza is süllyed fél óra alat63 ra és ott is marad még be nem spriccelem újra.
pontosan ezt irtad Petér: és a páratartralmat is meg kell emelni 70-75% tökéletesen megfelel. A hömérsékletet nem szükséges módosítani. A kikelt csibéket felszáradásukig a gépben lehet hagyni, aztán infra alatt pihenhetnek tovább.
Mitöl menne tönkre a tojás, ha kinyitod a gépet???
IGEN!
elökeltetésnél tökéletesen elég a 60%
bújtatáskor, pedig csibekiszedésenként keltetözárás elött kell permetezni.
(nem locsogósan, mert a meg nem pattant héju tojásokban az embrió a tojáshéj pórusain keresztül kap levegöt, amit a ráspriccelt víz eltömít, és a kikeletlen csibe befullad!)
Ez a keltetés melyik stádiuma, amikor 75% párára van szükséged?
mert:
1.)
elökeltetési idöszakban NEM KELLHET ekkora páratartalom, mert akkor a légkamra nem novekszik megfelelöen, kicsi lesz a tojás saját kipárolgása.
Erre elég szokott lenni a gyári gépekben is a párologtatótálca.
2.)
Ha ez a szakasz már a bújtatás, akkor többször, többen embítettük, hogy permetezni kell, hogy a páratartalom megemelkedjen. (ez a pára már nem a tálcából képzödik)
Valoszinüleg vissza küldöm a gépet és kérem a lovét vissza ,ha nem megy akkor meg fogyaszto védelem kérdezném hogy a HU 140 SK keltetöröl mi a véleményetek!!!
Lehet, hogy túl nagyra lett nyitva a szellözönyílás, és nem tud megfelelö mennyiség "utánpárologni", illetve ami pára képzödik, valahol elszökik a keltetötérböl!
Lenne egy apró problémám hiába öntöttem fel a víztarolót langyos vízzel csak csökken a pára már 60% van és nekem 75% kellene mit tegyek.Tegyem a tojások föle a víztarolót a ventilátorhoz ,mert most alatta van már mint a tojások alatt a ventilátor meg a felette ????
Üdv mindenkinek. Lenne egy olyan kérdésem,hogy a gyári vagy az épített keltetőkön vannak-e olyan szellőző furatok amik mindig nyitva vannak?És ha igen,hogy lehet kiszámolni, hogy menyi és mekkora furat kell egy keltetőre .Ha például felül van a ventilátor ami a tojásról szívja a levegőt hová kell a szellőző furat? Válaszokat előre is köszönöm.
Ez egy csinálj magad keltetőt-topik. Én most csinálom,ami kell KB: hűtő-fagyasztó szekrény ez ingyen a szomszédtól P-típusú szabályzó 55törpe csinál max 9000 postás jattal 4db számítógép ventilátor ócskapiac 2000 3db porcelán foglalat + égők 2000 1db 12 voltos táp volt itthon aksi töltő légterelő lemez,facsavar,popszegecs a munkát én csinálom És főleg olvass vissza mert senki nem írja újra az egész topikot, és sok ötletes képet is találsz.
Köszönöm Péter, bár lehet hogy a" tökéletes " jelző egy kicsit túlzás,de a ventillátorok és fűtés helyének legoptimálisabb elhelyezésével (ez nem egy két perc volt)elértem azt hogy az egész keltetőtérben méregetve ,0.2 körül volt a hőm. különbség!Ha jól emlékszem 55törpe írta hogy néhány millimétert volt elmozdulva a fűtőtestje,és már ez is tümm tizednyi hőmérséklet különbséget okozott. A libusok reggeltől estig mind kikelt, nem késett pl az alsó tálca vagy ilyesmi. Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok,és örülök a sikernek,a lányom azóta nem akarja otthagyni a libusokat,szerintem velük is alszik,annyira szereti őket..:D Mint a képen is látszik,a fűtést alulra helyeztem el,így a vizet is jobban melegen tartotta,szinte semmilyen problémám nem volt a pára megtartásával sem,a hőfokszabályzóm is jól vizsgázott,és gyönyörűek a kislibák,sem beteget,sem rendellenest nem fedeztem fel köztük.Üdv nektek,és hasonló örömöket!