Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Mindkét oprendszer felrakható, csereszabatosak, de az Apple csak hardverrel együtt ad el oprendszert és csak így licencelhető, máshova nem rakhatod hivatalosan. Ennyi.
Értem.Ezek szerint az alább felsorolt márkák (dell, asus, toshiba, hp, acer, lenovo, stb) direkt úgy gyártják a gépeiket, hogy azok legyenek kompatibilisek a Windows-al és ne a macOS-al?Ha pedig már fel van telepítve a windows a gépre mielőtt megvásárolnánk, akkor a licenszet már megvették Microsofttól?
Sziasztok!Nem értem,hogy a tömegkategória pc-ken (dell, asus, toshiba, hp, acer, lenovo, stb) miért csak a windowsot lehet telepíteni és miért nem a macOs-t is?A Microsoft szerződést kötött ezen pc gyártó cégekkel, hogy csak az ő operációs rendszerét használják?Vagy hogy működik ez ?
Meg a fene sem darabolja a profilt és rakja másik betűjelre. Amúgy is minek, ha azt is át kell másolni, mert egy darab fizikai eszközről beszélünk, amit cserélni kell? Lassan azon lepődök meg, ha 30 giga alatt van egy szifon mentés. És 20-40 gigás levelezéses profilok is vannak. 128 gigás SSD csak elsőre tűnt jó ötletnek, néha többen is használnak egy gépet, csiribiri. Itt ez a nagy "átlag" laptopnál meg Big Fish, Sherif photo, Phocus, egyéb alkalmazások.
Saját gépemen tényleg semmi nincs, itt ülök előtte és win, users, prfiles, doksik, all users: 122 giga. Ennél az ügyfelek elborultabbak, persze rágni lehet kinek mi az átlag lapos, itt van mellettem 4 másik ahol 1 gigába beleraktuk az OS-t, pár sallang meg penről fut, de úgy sem túl nagy. Kérdés minek szoptam vele :-D
Nem érti a desktop fogalmat, a C:-t, nem érti mi az a klónozás.
Minek vitatkozni tovább?
Benn a cégnél arany élet van, gépen semmi, SCCM telepítés az SSD-s gépeken 15 perc alatt kulcsrakész és jók is vagyunk.
De nem mindig gigás a hálózat, néha előfordul pst pár darab, pár telepített programmal, amik a fejlesztői környezetben tudnak viccesek lenni. De mostm egint azon beszélgetünk, amit mindketten tudunk csak Béluka szerint ez negyed óra és mi az SS vagyunk meg az ügyfél átbaszós számla gyár.
Ezek után segítsek itt bárkinek, amíg ezek a macskajancsik itt osztják azt a keveset ami jutott nekik.
Manapság a sallang miatt úgyis sok 100 gigás C: lesz, mert minek más? És akkor a Simset még nem emlegettem :-D És nem az elek... kezdetű könyvtárak foglalnak sok helyet, amit szintén oda kell tenni. Kivéve mikor nem, de utálok szopni, megyek a kisebb ellenállás felé.
Van ami csak ott működik, de ha a KGST elavult D: meghajtóhoz ragaszkodunk akkor eredeti példa miatt azt is át kell rakni, ami vagy 2 lépés és azért hosszú vagy egy lépés miatt, mert partíciókat fog méretezni.
Ezt a gépet igy kapta a lányátol vagy 4 éve, használtan, tehát az van rajta ami. Tudatosan ő semmit ne telepit. Vagy egy hete mondta nekem telefonba hogy ez az új tünet, ma ránéztem
OK parancssor már tiszta. Ha majd telefon és neki is kedve lesz, kipróbáltatom vele
40GB 5perc, 80GB 10perc; ha pedig rászoktattad az embereket hogy a dokumentumaikat a desktopra (vagy C-n bárhova) mentsék emiatt sokszáz gigás C kell, akkor az a te hibád..
Start menü, cmd, parancssorba beírja ezt. Ha azonnal lekapcsol, akkor egy picit előrébb vagyunk, mert a táp hibáknál még újra is indul a leállítás után rögtön.
Aztán meg kellene nézni, hogy a szokásos köröket megfutották-e telepítésnél. Fast boot kikapcsolva BIOS-ban, Intel Magnagement driver feltelepítve az Intel Rapid Storage istencsapásával együtt?
És ha még mindig nem, akkor is lesz egy csomó jó ötlet :-)
Mi több gigabyte? Talán egyszer volt nyár végén egy nagyobb, ami elvett tán fél órát is, az is verziótól függ. Meg amúgy is, lekapcsolod a gépet, most az utolsó haromhoz újraindítás sem kellett vagy bekapcsolás után pöcsölés, előtte azért akadnak zűrök, de ez legyen a legnagyobb baj az életben, hogy pár hetente valamire várni kell. Ami hol idő, mert éppen lekapcsolod a gépet és kicsit lassabban áll le. Szerintem Te a telepítés utáni teljes frissítésről beszélsz, az már kicsit mókásabb.
Jajj az a lassú HP. Ott én néha elő win alól csinálom, akkor kihozza a sata sebességét. Amúgy mindegy, általában el van a sarokban és úgyis 2 óra múlva veszem észre, ha végzett :-D