Nem. Akkor csináld azt, hogy kiásol egy darabját a tőnek, lerázod a földet is róla, hazaviszed, kint tartod bárhol (többször is megfagyhat) és amikor már úgy érzed, hogy nem is él, beülteted a kórócsomókat cserépbe, bent a lakásban és elkezded locsolni. Néhány hét múlva elkezd hajtani és erőteljes, használható levélzetet növeszt.
Ha a töve nem fagy át, csak csenevész, cérnaszálszerű leveleket hoz.
A kihajtott leveleket többször vághatod, tavasszal meg kiülteted (akár otthon) és ősszel ue.
Érdemes 3-4 kiscserépnyi tövet nevelgetni az ablakban, hogy mindig legyen mit vágni - már ha szeretitek.
Ha nem olvasom, még most sem tudmám, hogy vasalódeszkát láttam. :-D
Ebben a Kőrisben készült "műalkotásban" is jól mutatna a medvehagyma, de nekem sincs. :-(Nem tudom mennyire látható, ez volt a vörösrezes fólia zöld kencével. Játszik valaki a gondolattal, hogy gyártson ilyet mozaikozáshoz?
Hát szuszetti, ez most méltatlanul elsikkadt a sok zőccség között:)) De te vagy a fény az éjszakában:)) Ezentúl minden topictag tudja mit tegyen a rég nem használt konyhai eszközökkel :))))) Az én vasalódeszkám mindenképpen megérett erre :)))))
És ha szereted a fokhagymaillatú ződségeket, tudok még adni kínai metélőhagyma tövet, ami fehéret virágzik, a levele lapos (nem csőszerű), viszont olyan fokhagymaízű, mint a medvehagyma, ugyanúgy lehet használni. A száraz, napos helyet kedveli.
A legutóbbi, nálatok élvezett topictalálkozókor, metélőhagymát vittem, szerintem az lehet.
Az nemsokára virágozni fog, a virágzatok gyönyörűek és vázában, vízben és szárazon is nagyon tartósak.
A leveleit mindig lehet szedni-enni, legpraktikusabb egy ollóval levágni. Sajnos, a fagyasztást nem szereti (elveszti az aromáját). Salátába, díszítésnek, levesbe frissen beleaprítva nagyon kellemes.
Télálló. Ha télen, az első fagy után kiásol egy kisebb tövet és beülteted egy cserépbe, a konyhaablakban télen is hajt, ehető.
Milyen képet is szeretnél ? Amit felrakott rferi honlapot, ott van a sarkában egy pici kép, arról jöttem rá, hogy az enyém nem olyan, azaz pontosan a levelei alapján. A gugliban a szöveges ismertetőket olvastam át, ott le is írják a jellemzőit, de ha akarod keresek róla képet. A gyöngyvirágot ismerem, van belőle jó sok és tudom, hogy mérgező.
Nincs túl nagy szaporulat nálam, de mivel szemmel láthatólag nem érzi jól magát Pvváron, szívesen adok neked az ültetvényből, hátha nálad jobban szeret :-)))
Emlékeztess rá a legközelebbi találkozásunk előtt!
Én egy nagy, dunántúli erdőségből kaptam, de ott valószínűleg kellemesebb volt neki a talaj, a környezet, vagy bármi - nálam csak sínylődik szegény...
Hát nem, bocsánat :( Most néztem utána a neten, nem medvehagymát adtál /a szomszéd nénikével konzultáltunk még a múltkor és úgy látszik valamiért a medvehagyma maradt meg bennem/.