Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2008.03.28 0 0 6950

Még a mai Geronimo koncertről: kicsi hely, faház. De ha én hozom a Hammond B3/122-t, akkor a többiek is kitesznek magukért, a Fender Strato és Gretch rendes nagy Marshallon fog szólni, de a bassz is gyanítom hogy nagy csöves cuccon. Szóval kinyomjuk a ház oldalát. Videó is készül, de élőben az igazi. Csak bírja a lezli a többi szörnyeteggel a hangerőt :-D

Előzmény: tehtube (6940)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 6949

Remélem is, hogy sokáig szolgálja majd a gazdáját! mert még olyan fiatal:-)

Egyébként nagy cumi volt elkészíteni, mert eleve nagyobb anyagot kaptam, mint amekkorát be lehetett fogni az esztergagépbe. A saválló acél meg minden 0,05mm-es fogás után köszörülhettem újra a gyorsacél kést. Aztán csináltam egy olyat, ami nem kopik el olyan gyorsan wolfram-karbid acélból:-)

Most megyek, és bedobozolom a csőfűtés stabilizált tápját, aztán bepattintom a helyére, és próba.

Nagyon kíváncsi leszek az eredményre.

Előzmény: tehtube (6948)
tehtube Creative Commons License 2008.03.28 0 0 6948
Hát ez szép munka, gratulálok! Ezen sokáig szólhat az acid jazz :-)
Előzmény: szimizso1 (6946)
tehtube Creative Commons License 2008.03.27 0 0 6947

Szia, igen, jó választás lenne. De rég volt róluk szó! Az M3 a kis Hammondok közül az, amelyik a legközelebb áll az ABC-khez. Picit sávhatároltabb a hangja, de a legkevésbé a többihez képest. Ugyanúgy sír kiélesedően a szelektív chorusvibrátója. A perkarésze 100% ugyanaz. (kapcsolás, csövek, trafók) Csakis ennek van waterfall billentyűzete. Ráadásul ha még poor man's vagy full foldbackes akkor egy kiváló hangszer. Egyet nem tud, a balkézbasszust.

Előzmény: okumoto (6944)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 6946

Ma lett készen egy lezlibe a magassugárzó helyére egy másik meghajtó átalakítója.

A tölcsér "tengelye" saválló acélból készült........... örök darab:-)

tehtube Creative Commons License 2008.03.27 0 0 6945

Nincs köze. Most már állandóra hárman vannak: http://www.fonixrock.hu/, de jópárszor még beszállok mint holnap is, a korábbi négyes felvételekből itt hatot találsz: http://www.youtube.com/profile_videos?user=tehtube

üdv, Zsolt

Előzmény: Dick17 (6943)
okumoto Creative Commons License 2008.03.27 0 0 6944

tehtube Úr, Premecz Úr! Írnátok pár sort az M3-asról? Úgymint: Rock zenéhez jó választás lenne? Kb. mennyivel olcsóbban lehet jutni M3-hoz, mint B3-hoz? (Talán ez a típus elérhetőbb számomra...) Hangra ugye majdnem B3?
M3

Egy ilyen fa bútorost szeretnék majd. Köszi!

Dick17 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 6943
Elnézést a kérdésért! Milyen zkr ez a Főnix? (Korábban Máté Péter kísérőzenekara működött ilyen néven. Van köze hozzá?)
okumoto Creative Commons License 2008.03.26 0 0 6942
Kár, hogy ilyen messze lakom Pesttől... :( Bi3tos jó 'móka' lesz! :)
hvik Creative Commons License 2008.03.26 0 0 6941

Üdv!

4 nap szerelés után végre kész lett a "hvik custom made Leslie"-m :-)

Egy nagy doboz "Variosound", amiben volt 3 db. álló tweeter, egy az a könnyebb barna dobrotor hangszóróval, motorokkal, meg egy nagy sima álló hangszóró - gyakorlatilag mindent kiszedtem belőle, csak a lezli részt hagytam meg, azt átcsoportosítottam a doboz aljába, majd a meglévő teljes lezli fölső részt a doboz tetejébe applikáltam. Sajnos erősítőm egyelőre nincs bele, majd egy képet csinálok azért a szörnyetegről - így már lezlibb hatást kelt a látványa :-) egyelőre egy csöves preampos Hartke fejről hajtom.

Egy kis részlet a szegedi Fun10 zenekar koncertjéből, már az "új lászlómmal" + L100al, nagyon jól szólt (a video minőségét figyelmen kívül hagyva).

Üdv: hvik

tehtube Creative Commons License 2008.03.26 0 0 6940

Pénteken, márc.28-án játszom a Főnix-szel a Geronimoban. Kisebb motoros hely egy faházban. Óbuda, Bogdáni út, a Hév mellett, úgy este 10-től 1-ig kb. Rendhagyó lesz a koncert, sok helyet foglalok majd el.

A koncertre viszem a Hammond B3-at és a Leslie 122-t. Szóval ha valaki B3/122 hangzást hallgatna, ott megteheti.

Üdv, Zs.

akapuli Creative Commons License 2008.03.26 0 0 6939

latency-n kell állítani. van a neten egy csomó cikk arról, hogy milyen windóz funkciók futnak laikusnak ismeretlenül a háttérben, ezeket módszeresen ki kell gyomlálni. lehet, hogy indításkor más, tálcán futó alkalmazások is elindulnak, ezek mind lassítanak...

a fő vst-n kívül minden más alkalmazást be kell zárni. memóriaigényesek ezek a "reális" vst cuccok. ráraksz még egy két effektet és le is fog fagyni a géped.

Az EMU-kártyán nincs valami olyan lehetőség, hogy a hangkártya DSP-je beszálljon a VST-khez kapcsolódó feladatok átvételébe?

Előzmény: glissando (6932)
mokusmisi Creative Commons License 2008.03.25 0 0 6938
Szerintem a problémád szempontjából mindegy hogy B4 -ről vagy B4 II-ről van szó.
üdv.:

Misi
Előzmény: glissando (6937)
glissando Creative Commons License 2008.03.25 0 0 6937
Köszönöm a segítséget. Annyit még hozzá kell tennem, hogy nekem B4/II-m van, ha ez valamit változtat a helyzetemen. Üdvözlettel...
Előzmény: mokusmisi (6936)
mokusmisi Creative Commons License 2008.03.25 0 0 6936
A hang eltorzulása nem igen lehet B4 hiba, én inkább a hangkártyára gyanakszom.
Azért nézd meg "control view"-ban hogy nem mozdulnak-e el a Tube Amp potméterei.
Kipróbálhatod a notebook hangkártyájával is ha az Audio portnak a "sound card"-ot választod, s az Audio settings-nél a "Direct Sound"-ot választod ki. Notebookja válogatja, de tapasztalatom szerint 15-25 ms késleltetést kibirnak ezek a kártyák is. Zenélésnél lehet, hogy egy kicsit zavar, de próbának feltétlenül jó.
Próbáld meg, azután dobj egy emailt, hogy torzított-e így is pár perc működés után.

Az 512Mb memóriának XP esetén elégnek kell lennie. Én Cubase-be ágyazva használok két B4 plugint és mellettük négy SW szintit.

Tehtube mesternek igaza van, a rotator kikapcsolásával vonalkimenetet is létre tudsz hozni lezlihatás nélkül.

Az eredeti Nice hangzáshoz - Tehtube mester hívta fel erre a figyelmemet: Marshal-on direkt hang és mellette egy lezli is - nem kell más mint a Cubase-be két pluginként beépíted a B4-eket. Az egyiket "rotátor on", a másikat "rotátor off" állapotban, minkettő ugyanolyan drawbar állásokkal. A Cubase mixer-jével pedig beállíthatod a számodra kellemes arányt a direkt és a lezlis hang között, no meg panorámázhatod is a két hagot szintén ízlésednek megfelelően. Nekem nagyon meggyőzően szól.

üdv.:

Misi
Előzmény: glissando (6932)
tehtube Creative Commons License 2008.03.24 0 0 6935
Még nem szerepelt a fórumon: Eric Scortia. A Night on the Town lemeze elég ütős, végén egy jó kis Beatlessel.
tehtube Creative Commons License 2008.03.24 0 0 6934
Ha a Rotator-t off-ba teszed (B4/1-en) akkor a száraz vonaljel jön ki ami a külső lezlihez kell.
Előzmény: glissando (6933)
glissando Creative Commons License 2008.03.24 0 0 6933
Még egy kérdés... Milyen speakeren szól a legjobban, feltéve, hogy külső lezlin használom, illetve lehet-e vonal kimenetet kicsalogatni belőle?
glissando Creative Commons License 2008.03.24 0 0 6932
Így utólag is áldott Húsvétot Mindekinek!
Mókusmisi, ugye Te használsz B4-et DB5-tel? Én csak úgy otthon szoktam B4-elni, egy laptopra van feltéve, egy EMU külső USB-s hangkártyával szól. Standalone-ban használom, és sajnos bekapcsolás után - bárhogy is állítom be a setupban - kb 4-5 perc múlva eltorzul a hangja. Ha a setupba belépek, és akár ugyanarra a beállításra ismét OK-t nyomok megjavul, ismét 4-5 percre. Lehet, hogy a memóriám kevés (512MB), vagy más, esetleg általad ismert gond lehet? Köszönettel...
Ylex Creative Commons License 2008.03.23 0 0 6931
Olvasva a cikket az jutott eszembe ,Hódmezővásárhelyen ez a másik zkr. eltűnés nem valószinű ,hogy megtörtént volna. Oda igen sokat járt annak idelyén Máté Péter , én Szeged előtt játszottam egy vendéglőben ,  bejött ,behajitott egy dupla-dupla kávét és irány Hmv.hely. Ott leadta a műsorát  és,....és utána kezdődött a zene , akkor tele volt a város nagyszerű zenészekkel ,legalább is szeretett velük zenélni ,hiszen volt ,hogy hajnali 4-ig nyomták. Az egyik kollégám ott játszott esténként és Máté Péternek még jól is jött  az ott lévő fender zongi. Egyébként most sem tartanám elképzelhetetlennek ,hogy esetleg oda is lehetne egy Rhoda Scott koncertet szervezni. Nem akarom a szegedi zenei élethez mércsikélni ,de....de  tény ,hogy Máté oda járt és nem Szegedre.  (Tudom , kissebb város, mit  tegyen szegény ,akkorára sikeredett.)  Most megint eszembe jutott Balázs Fecó  kb. félévvel ezelötti szeged környéki ....izé ,műsora ,azért ha az Ö hangositására is ,legalább fele annyira odafigyelne valaki, talán még hallgatható is lehetne. Világos ,ha a Rhoda koncertek rosszul lennének hangositva, nem szokott volna ide ,hiszen akkor a közönség azt mondaná nem is olyan jól játszik, minek is menjunk oda.    Ó 11 óra ,feküdjünk ,mert holnap locsolkodás.
tehtube Creative Commons License 2008.03.23 0 0 6930
Aki a videót feltette, egy jó cikket is írt az estéről, itt olvasható .
Előzmény: tehtube (6929)
tehtube Creative Commons License 2008.03.23 0 0 6929

Szia. Megadtam a szükséges információkat (fönt 60°-ban két SM57-féle, crossover 800Hz-en vág, alulra egy lábdob mikrofon mert huzatos hely) és együtt beállítottuk a hangzást. Az elején kicsit sok vonaljel lett mellékeverve ami hatalmas infrabasszust produkált, szóval a diszkósokat is lenyomta volna, de a túl nagy szimmetrikus jelcint túlvezérelte a keverőt, aztán kb a 3. számtól szinte csak a 3 mikrofonnal kierősített lezli szólt.

Már kaptam egy Youtube-os visszajelzést erről a koncertről: Rhoda Scott - Nova

Előzmény: Ylex (6926)
Ylex Creative Commons License 2008.03.22 0 0 6928
Mondjuk úgy ,hogy a húgom képviselt , volt nálunk délután és hozta a pozan szólókat mobiltelefonon
trambi Creative Commons License 2008.03.22 0 0 6927
Pusztamérges nem delegálta magát ? Pedig posanos is volt... 
Előzmény: Ylex (6926)
Ylex Creative Commons License 2008.03.22 0 0 6926

Szia Zsolti!  Egyébként Neked hogy tetszett a hangzás? Az egyik ismerősöm el volt ragadtatva a hongositástól .  Mondtam is , azt elhiszem , jó hangszert könnyű hangositani 

szimizso1 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 6925

Rendben van! Legközelebb megyek énis. A cipelés meg nem gond. Az enyém is feljött a negyedikre 1300km vezetés után:-)) Pedig ez sem könnyű.

Előzmény: tehtube (6924)
tehtube Creative Commons License 2008.03.21 0 0 6924
Nem én kevertem. Ha van kedved, gyere legközelebb. Untig elég volt az orgona és lezli számomra. Ha közbejön néhány lépcső, hát lehet emelni derekasan :-|
Előzmény: szimizso1 (6923)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 6923

Nem irígyellek egy másodpercig sem! Azért örülök, hogy sikerült baj nélkül lebonyolítani a koncertet. Azt hittem, hogy csak az orgonát, és a lezliket biztosítod. Arra nem gondoltam, hogy a nótát is Te kevered. Legközelebb szivesen elmennék egy ilyen kiruccanásra. Legfeljebb felveszem én a műsort:-) Persze, ha cipelni kell, az sem gond. Húsvét után találkozunk úgyis. Hét elejére igérték a stabilizált tápot a fűtésnek.

Előzmény: tehtube (6922)
tehtube Creative Commons License 2008.03.21 0 0 6922

Nem volt energiám annál is jobbat készíteni. Gondoltam viszek vinyós dvd írót, ráakasztom a keverőre, de egy ilyen megmozdulásnál annyi mindenre kell folyamatosan figyelni, hogy feladtam. Elég idegőrlő egy ilyen műsor, mert egy millió öreg forrasztással bíró muzeális hangszert zötyögtetni, húzni-vonni, nem erre találták ki. Bármikor kiéghet egy cső, elszakadhat egy éxíj, bejön valami otromba brumm, a szponzoráló nagyszámű zsűri meg figyel hogy mi van... enyhén szólva izgalmas a koncert végéig!!!

Eddig még semmi komoly nem fordult elő egyszer sem, sokat dolgozom rajta hogy ne is lehessen. Másfél, kétszeres alkatrész túlélőcsomagot viszek magammal épp ezért, s minden szerszámomat, pákát, műszert, kapcs.rajzot.

Fényképezővel fölvettem 2 percet.

Rögzítve lett minden, csak koronggá kell transzformálni.

Továbbra is tőlük a 2006-A38 nálam a favorit.

Előzmény: szimizso1 (6921)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 6921

Valami jó kis kalóz videót nem készítettél a koncertről? Érdekelne nagyon!:-)

Előzmény: tehtube (6920)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!