Keresés

Részletes keresés

ashen Creative Commons License 2002.09.23 0 0 2371
Ha már a paranoiánál tartunk, akkor akár így is átvághattak bennünket:

Már jó régen megnézték, mi is van ott és nem akarják megmutatni. De, hogy a közvélemény száját befogják, megcsinálták a TV műsort, amiben MINDEN valódi volt, kivéve pl. azt a felvételt, amit teljesen máshol csináltak a szűk járat "belsejéről". Mert ugyan ki mondaná meg, hogy nem olyan belülről, mint amit a műsorban láttunk? Bárhol, bármikor fel lehet építeni egy olyan kőalagutat, amibe ha beengednek egy robotot ami felvételt készít a belsejéről, senki nem mondja meg, hogy nem ott készült, ahol azt állították. És azon azt mutatnak, amit ők akarnak...

Éljen a paranoia, éljen az X-Akták!

Üdv:
Ashen Mulder :-)))

Előzmény: Munchausen (2368)
Munchausen Creative Commons License 2002.09.23 0 0 2370
Teljesen igazat adok, magam sem gondoltam, hogy bármit kiszedtek volna, ha volt ott valami, - már amit botor feltételezések - szerint eltüntethettek volna, az max felirat, vésés, ilyesmi lehet, de a repedés élethűnek látszott, te ebben biztos meg tudsz erősíteni. Ugye életszerüen volt megrepedve a záró kőlap.
De azért mindenképpen érdekes, hogy amennyiben üresség volt mindig is az ajtó mögött, vajon mi okból tervezhették bele a piramisba. Van esetleg valami olyan babonaság amiről nem tudunk?
Előzmény: Törölt nick (2369)
Munchausen Creative Commons License 2002.09.23 0 0 2368
Érdekes a gondolatmeneted az élő vs nem élő témát illetően.
Ha már paranoia, mi van akkor, ha valójában azért csinálták a felhajtást az élő adás hatással, mert amikor a nyilvánosság nélkül kukucskáltak be, esetleg egész érdekes, - mondhatni nem egykönnyen magyarázható - dolgot találtak, aminek ugyi a nyomait eltüntették, nekünk meg leadták az ürességet?
Előzmény: ashen (2357)
TOBIAS Creative Commons License 2002.09.22 0 0 2367
KIRAN: Okos és ravasz feltételezés, hogy a királyi szellőzők külső vége le volt zárva. Nem hiszem, de lehet. A burkolat leomlása óta beázási veszély már nincs. A szellőző keresztmetszetéről különböző számok keringenek, a megfúrt ajtó max 22/22 cm-es, az ajtón belüli járattágulásról nem tudok.
NEBAMUN, PAUL2: Az átfúrt kőlap ferde helyzetű. Merőleges a királynői szellőző végszakasza 39,607778 fokos hajlásszögére, tehát mintegy 50 fokos. A hajdani burkolat külső síkjától vízszintesen kb 19, merőlegesen kb 15 méterre helyezkedik el.
Üdv: Tobiás
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 2365
Igen, ez sokkal fontosabb információ, de úgy látszik nem fért be a show-ba...

Azóta publikáltak valamit hivatalosan a munkásokról és a városról ? Mert elég konkrét dolgokat mondtak az 1000 fős brigádokról, és így már sokkal letisztultabb a kép, hogy hogyan is építették valójában.

Előzmény: nebamun (2364)
nebamun Creative Commons License 2002.09.20 0 0 2364
Nincs esetleg valahol egy vázlatos térbeli rajz, hogy hol is helyezkedik el a piramisban ez az átfúrt kőlap, milyen a helyzete (függőleges?) és a tájolása (párhozamos az oldaléllel avagy épp merőleges?) És hogy mekkora ismeretlen "tér" van körölötte, hogy merre és mekkora kamra képzelhető el egyáltalán?
Mert a fenenagy médiafelhajtásban ilyet valahogy nem leltem.
paul2 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 2363
Ha jól tudom, kb 4 méter van a most piszkált ajtótól külvilágig.
Abba már egy másik királykamra nem fér bele.
Mivel nyilván kívülről is keresték de nem találták a végét, van rá esély, hogy építés közben koncepciót váltottak, (vagy elszúrták a tervet - elvégre az építők is emberek,) és egyszerűen nekifut az alagút egy közönséges egytonnás magkőnek. Nem félek, hogy ezt is átfúrja, vagy lelöki a robot. Főleg, ha az nem is a legkülső. De ha mégis, hát bumm! Az legalább nagy durranás lesz.
Előzmény: Törölt nick (2361)
paul2 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 2362
"Tehát nem letaglózás. Igazán ÁHÍTOM, hogy feltehessek ebből 10-et. :-)"
Már egy kérdés is eléggé letaglózó, ha az ember nem tudja rá a választ.
; - )
Előzmény: Törölt nick (2347)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 2361
Az ajtó mögött nagy csodát nem várhattunk, tekintettel a pár méterre a külvilágig.

hehe, az a kő az "ajtó" mögött a külső fala lesz a piramisnak, és kiesik, amikor megbirizgálják ?:-))

Előzmény: paul2 (2358)
paul2 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 2360
Ez a világítótorony-ötlet egy agyrém.
Ha csinálnak a kritikus szakaszon 30 világítótornyot, mindegyikhez rendszeresítenek három-három embert (hogy ha egy meghal, akkor is maradjon egy őr, amíg a másik elmegy pótlást kérni) azokat ellátják kajával ugyanúgy, mint az építőket...
...akkor 400000 emberévnyi munkával (amibe kb a nagy piramis került) máig üzemelhetne az egész kóceráj, és nem csak holdfényben.
Előzmény: BoGar (2339)
paul2 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 2359
Folytatás? Türelem!
Előbb jön az ismétlés, mármint a reklámblokkoké, közöttük némi Egyiptommal. Ez lesz vasárnap.

Aztán meg kell várni, míg a vasárnapi nézők is megemésztik a csalódást, megmérni, hogy a piramis látogatottságában mekkora a növekmény (hogy Hawass ne legyen annyira követelődző) aztán megalkudni a piszkos anyagiakról, utána kitalálni, hogy a következő műsort mivel turbózzák fel. A kövön lukat fúrni, aztán átkukucskálni rajta, az nem kunszt, az eredményt megmagyarázni sem, de az eredménytelenséget...
Na ha mindez megvan, akkor lesz a következő rész.

Előzmény: BoGar (2353)
paul2 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 2358
Nem láttam a műsort, és eddig bántam. Most olvasom, hogy sikerült alulmúlniuk a várakozásaimat.

Már az is leleplező volt, hogy Hawass-t a National Geographic kutatójaként emlegették, nem egyiptomi főrégészként vagy micsodaként. Pedig az utóbbi, tényleges címe valamivel többet ér az egész világon (az USA kivételével)

Ezáltal bepillanthattunk az egyiptomi életbe, ha nem is az ókoriba. "Baksis", ez a kulcsszó.

A műsor nyilván nem élő adás volt.
Valószínűleg fordítási hiba, vagy szándékos hülyítés volt így hirdetni.
Élő adást csinálni ilyenről tiszta hülyeség. (+ ami a reklám alatt történik, arról lemaradunk???) Amit elvárhatunk, hogy a tényleges feltárás során ott van a kamera, (nem díszletek közt játsszák el nekünk a sztorit) aztán a stáb levonul és összevágja a filmet. Megcsinálják a hangját (a magyar fordítás nem szokott olyan fene profi lenni) és előkészítik a sugárzást.

Az ajtó mögött nagy csodát nem várhattunk, tekintettel a pár méterre a külvilágig.

A munkások életéről szóló részt nyilván Hawass korábbi munkájából vették át, az egy tisztességesen megcsinált film, még töltelékként is elment.

ashen Creative Commons License 2002.09.19 0 0 2357
Hát nem tudom... ez lett volna az élő adás? ÉLŐ? Láttatok már olyan fordítót, aki ennyire profi módon, egyetlen hiba nélkül nyomatta a szöveget azonnal, de úgy, hogy még a hangsúlyra is tökéletesen figyel??? Mert én még nem láttam... Ráadásul a pasi is, meg a nő is ilyen volt. Ugyan már... ezt kissé nehéz elhinni. De komolyan, ez nem tűnt fel senkinek? Ezek vagy előre betanult szöveget mondtak el, és a "tolmácsoknak" előre meg volt, hogy mit kell mondani, vagy felvétel volt, amire ránarrátorozták a szöveget. Ennyire tökéletes tolmács NINCS. Főleg nem kettő egyszerre. :)

Ha azt vesszük, akkor BÁRMI megtörténhet a modern technika világában. Érdemes eljátszani a gondolatokkal... mert mi van akkor, ha ez történt? -

1.
A népet bevakították azzal, hogy élő adásban, MINDENKI szeme láttára kinyitják azt az ajtót. De, hogy biztosak legyenek a dolgukban, már korábban kinyitották azt, és felvették az anyagot. Aztán azon a bizonyos estén mind, akik a felvételen voltak, bementek a piramisba, és míg lement az "élő" műsor a TV-ben, addig ők paszujkát ettek bent, vagy seggrepacsiztak, vagy akármi. :-)

2.
A népet bevakították azzal, hogy élő adásban, MINDENKI szeme láttára kinyitják azt az ajtót. De, hogy biztosak legyenek a dolgukban, már korábban kinyitották azt, és találtak valamit, amiről úgy döntöttek, egyáltalán nem (avagy még nem) mutatják meg a nagyérdeműnek, s így kreáltak egy olyan felvételt, amit le lehetett adni a tömegnek. Aztán azon a bizonyos estén mind, akik a felvételen voltak, bementek a piramisba, és míg lement az "élő" műsor a TV-ben, addig ők paszujkát ettek bent, vagy seggrepacsiztak, vagy akármi. :-)))

3.
A képzelet határtalan, akármi is történhetett.

A lényeg az, hogy azt mondanak, amit akarnak. És mivel azt amit mondanak, "felvételekkel" alá is támasztják, az emberek elhiszik, hogy az történt, amit mondanak... hát ennyi lett volna a témához fűzött gondolatsorom, ami lehet, hogy úgy ahogy van hülyeség, de lehet, hogy van benne valami. Mindenki döntsön szájíze szerint. :-)))

Üdv mindenkinek:
Ashen

eke Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2355
...ténylegesen milyen praktikus okai vannak a "szellôzôknek"? Kellett szellôztetni? A régebbi piramisokban is volt szellôzô?
A dilatáció ellen hogyan védekeztek, mert azért gondolom az van rendesen?
Előzmény: TOBIAS (2352)
Wazull Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2354
Az már tuti, hogy Havas Zaki barátunkat a topicról is pénzeli valaki. Egy kamu "k?ajtó" meg egy kamu konzervdoboz benne egy kamu csontos váz, aztán annyi hozzászólás lett a topicon mint máskor egy hét alatt...
Ez a Zaki tud valamit. :-)))
BoGar Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2353
A tegnapi műsornak nem tudjátok, mikor lesz folytatása?
TOBIAS Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2352
Elfelejtettem leírni hogy minden, a piramis felületéig kivezető szellőzőnek rendelkeznie kellett egy olyan jellegű vízelterelő „ormánnyal”, mint ami a KIRAN által közölt jelenlegi D-i szellőzővégnél látható. Az ormánynak kétoldali függőleges és az ezeket minimálisan 50 cm hosszban lefedő vízszintes kőlapokból kellett állnia. Ha ez nincs, akkor 1000 m2 vízgyüjtőfelület csapadéktömege folyik be a piramisba és a királyi kamrában elúszik a szarkofág. Tudom, hogy jelenleg csak évi 4-6 alkalommal esik az eső, de már ez is elég lenne, mert a burkolat leomlásáig eltelt minimum 3500 év alatt komoly belső csapadéknyomoknak kellett volna keletkeznie.
Így a robot képeivel kapcsolatban az alábbiakat jegyzem meg:
- a kb 20x20x8 cm térfogatú ajtó 6-9 kg, a robot tolóereje 18 kg. Mivel az ajtó be van függesztve a nyílásba, annak a sasszegeken átdugott rúddal való rögzítése erőteljes, miután az a fúrás közben meg sem mozdult,
- az üreget a jobb oldalán a fenti vízelterelő oldallap határolja, én úgy láttam, hogy a bal oldalon nincs semmi, ha van, a lényegen az sem változtat, bezárták az ormányt,
- az ajtó mögötti felületet én függőlegesnek láttam és egy tömör kőtömb belső oldalának tartom. Szó sincs tehát további ajtóról, aminek különben sem lenne a világon semmi értelme,
- még nem kell tehát temetnem kedves KUKUCSKA hipotézisemet.
Üdv: Tobiás
eke Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2350
én szerényebb vagyok, a feltett 10 kérdésre adott két VÁLASZ elég lenne ha hallhatnám :-)
Előzmény: Törölt nick (2347)
BoGar Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2349
Épp ezért kérdeztem, hogy volt-e már szó róla. Ha igen, (mint jelen esetben is,) természetesen visszakeresek.
Előzmény: redhut (2346)
BoGar Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2348
OFF
Régóta foglalkoztat, mi az az IRL?
ON
Előzmény: Törölt nick (2347)
redhut Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2346
Ne menj sehova, csak olvass vissza. Ezt a témát elég mélyen kiveséztük, így utólag olvasva is élmény lesz, hidd el! Ha aztán még (újabb) kérdéseid lesznek, rajta!
Előzmény: BoGar (2345)
BoGar Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2345
OFF
Nézd, ide nem sokat írtam még. Kb 3-at, 4-et. És megkérdeztem, hogy beszéltetek-e már róla, erre azt a választ kaptam, hogy van még miről beszélni. Ha a többiek nem kívánnak többet erről beszélni, akkor majd szólnak, de nekem épp úgy tünt, hogy a legtöbbet ide írókat érdekli még a dolog. Ha nem érdekelné őket, már szóltak volna, és nem kérdezgetnek. Tehát mégegyszer megkérdezem, érdekel-e itt valakit ez a téma, vagy menjek át a másik topicba.

"Igen, és volt egy másik topik is róla, de asszem VAN még mit beszélni erről az elméletről is." kiran

Remélem nem bántottam meg senkit sem ezzel a beírással. A döntés a ti kezetekben van.

ON

Előzmény: eke (2342)
redhut Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2344
Annyit tennék még ehhez, hogy a "feltaláló", ahogy ő nevezi magát a könyvében, eddig egyetlen fórumon sem jelent meg ahol kérdéseket tehettek volna fel neki. Mindig "elfoglalt" volt, vagy a sameszét küldte, aki persze semmire nem tudott érdemben válaszolni.
Előzmény: eke (2342)
eke Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2342
Kedves Bogár!
A néhány beírásodból megállapított diagnózist ide nem írom, de a recept a gyógyuláshoz: olvass vissza a topikban és keresd a jó-e tudni az igazsságot topikot.
ha ez nem elégséges akkor tapogasd meg a köveket magad...
A legkevesebb amit bizton állíthatunk, hogy a napbárka alkalmatlan a kövek emelgetésére, ezzel persze nem Archimedes törvényét kívánom cáfolni...
A másik nagyobb probléma, hogy a szerzônek és védôinek feltett kérdésekre nem érkezik adekvát válasz...
Előzmény: BoGar (2339)
BoGar Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2341
Mondjuk ezt ő is írta, és közölte, hogy ezzel megdől az ókori partvonal menti hajózás. A deltatorkolatban talált településekről nem tudtam. Enyire még nem tudtam beleásni magam. De a könyvnek nem igazán ez volt a lényege.
Előzmény: redhut (2340)
redhut Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2340
Szerinted évtizedekig dolgoztak három világítótornyon??? Neee. Holdfény, mint visszavert valami. És egy egyértelmű cáfolat: hogy ez tengeri hajósoknak épült, az nem igaz. Ugyanis a piramisoknál jóval öregebb településeket találtak a deltában (Pe és Dep) tehát Sörös úr "tölcsértorkolata" már addigra rég a múlté volt...
Az egyiptomiak jól ismerték a csillagképeket és az égtájakat, mint látjuk az épületeik tájolásából. Szvsz ha már tájékozódni kellett, ott volt az égbolt.
Előzmény: BoGar (2339)
BoGar Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2339
A következőre gondoltam:
A piramisok világos kőburkolattal voltak ellátva, melyek éjszaka fényvisszaverőként funkcionáltak. (A hold fényét vetítették vissza.) A 3 piramis elhelyezkedéséből pedig tudni lehetett, hogy merre is kell menni, hogy a hajók behajózzanak a Nilusba és ne partra fussanak.
Előzmény: redhut (2337)
BoGar Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2338
Persze, hogy nem, csak az feltünt tegnap. Persze a vízi daruk hatalmas ötlet és a megtalált hajó alkalmas rá. És most a felvételen is láthattuk, hogy a közeli helyekről "bányászták" a kőveket.
Előzmény: Törölt nick (2336)
redhut Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2337
Bocsi, de mi ez a "kivilágítás" dolog?
Előzmény: BoGar (2335)
BoGar Creative Commons License 2002.09.18 0 0 2335
Engem eléggé meggyözött. Most, a NGC műsorában is mutatták, hogy kivül egy világosabb kőréteg volt. Ez is alátámasztja a kivilágítás elméletét.
Előzmény: Törölt nick (2334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!