Keresés

Részletes keresés

ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122620

"Az örök gyötrelemről szóló tan nem szolgál Isten dicsőségére. A végtelen pokolgyötrelemnek nem is a bűnös megjavítása a célja, épp ezért az örök gyötrelem tana értelmetlen és kegyetlen."

Semmi, ami isten terve szerint való, nem lehet értelmetlen legfeljebb halandó emberi értelmetek nem láthatja azt át. És: semmi ami istentől jön, nem lehet kegyetlen, hiszen Ő teretett mindeneket erre a világra, az Ő dolga mit tart meg, mit, és hogyan veszend el...

/Amint azt alanti káromló szavaidért majdan magadnak is alighanem, sajnos, meg kell tapasztalnod.../

/// Tudom, hogy ez szadizmus, de nem tudtam kihagyni a hóhérakasztást ///  

Előzmény: Törölt nick (122612)
Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122618
Az igéidre a válasz.

Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és GONOSZT teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
Előzmény: Törölt nick (122611)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122617

:)))

Emmeg má hogy van?

Senki ne mondja meg, hogy miért jók vagy nem jók az Ő törvényei - csak Ti?

Előzmény: Törölt nick (122612)
ivivan Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122616
Úgy általában gond, kivéve mikor Isten teszi ezt, mert akkor Hallelúja? Szánalmas...

Én úgy gondolom, hogy Isten Bibliában leírt tetteit megítélhetjük a saját értékrendünk szerint.
Szerintem Istennek az embernél jobbnak, erkölcsösebbnek kellene lennie: elképzelhető olyan helyzet, amikor egy embernek elnézünk dolgokat, míg Istennek ugyanezt nem nézzük el (extrém példa: önvédelemből történő emberölés egy ember esetén elfogadható, míg Istennél nyilván nem)
Előzmény: Törölt nick (122597)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122615

:)

"Ne nyujtsd ki a te kezedet a gyermekre, és ne bántsd őt: mert most már tudom, hogy istenfélő vagy, és nem kedvezél a te fiadnak, a te egyetlenegyednek én érettem."

...

Hát mégsem mindentudó???

Előzmény: Törölt nick (122611)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122614

E jó!

Szelídek = hát  azok, akik a többi megsemmisülését várja és kívánja.

Ja, hogy úgy!

Előzmény: Törölt nick (122610)
Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122613
Kinek az igazságát?
A tiédet? Mózesét,Jézusét,vagy Pálét?
Jézus szerint istent soha senki nem látta, hallotta.
Összekötő által beszélt Ádámékkal,Mózessel,és mindenki mással.

Isten igazságát elfogadnám,de az nem egyezhet a bibliában leírtakkal,hisz ott az istenképek olyan tulajdonságokkal van felruházva, amik kizárják a létezését.
Azok az istenképek az akkori írójuk fejében léteztek. /Ezért ilyen különbözőek./

Ki írta Mózes könyvét Mózes halála után?
Vagy Illés /aki mellesleg 400 embert ölt meg/ és ezért jutalmul a menybe került, elragadtatott, az Ő levelét a menybe menetele után ki írta?
Ezek alapján kéne elfogadnom a biblia istentől ihletett mű?

Meg kell mondjam ti sem tudjátok ki ez az isten.
Hogy is szól az ima?
Mi atyánk ki vagy a menyekben szenteltessék meg a te neved.
Mi az a név amit meg kell szentelni?
Hogy hívják ezt az istent?
Tegyük hitelessé amit hinnem kéne,és utána beszélhetünk.

Mint magán ember beszélhetsz nekem,erkölcsről,mint katolikus semmi jog alapod hozzá.
Ha azt nézem mit tett az egyházad idáig.
Vegyük pl Pityu királyt. /Stílusosak legyünk így 20-a után./

/Szeretnélek megkérni,ha van lehetőséged olvass vissza írtam neked,ami válasz nélkül maradt, a holokausztos kérdésemre válaszolnál? /

Előzmény: Gab750 (122608)
Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122609

félreérted

a hitetlenség az Ő tulajdonságait nem változtatja meg, ha nem hiszed akkor is igazságos (és létezik)

a hittől függetlenül is létezik. a kérdés csak az, belátod-e vagy nem

Előzmény: Syssy_1 (122606)
Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122608

félreérted.

akkor is az ha nem hiszed = hitetlenséged nem befolyásolja Őt (nem változtatja meg hitetlenséged az igazságot)

Ez nem a hívőkkel függ össze, hanem az Ő tulajdonságaival. Mi belátjuk, ti nem.

Előzmény: Syssy_1 (122606)
nazuna Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122607
Nem humor volt - ma nem vagyok vicces kedvemben.
Előzmény: Gab750 (122603)
Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122606
"az Úr igazságos (ha az egész világ nem az, Ő akkor is az, ha nem hiszitek akkor is az)"

Érvelési segédlet hívőknek: úgy van mert én azt mondom, és punktum. :D
Előzmény: Gab750 (122600)
Xmes21 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122605
"Szándékos ellenszegülés miatt. Bűnpártolás lett volna figyelmen kívül hagyni."
Hülye! Tanítania kellett volna, elmagyarázni nekik a dolgokat, nem átkozódva elzavarni.

"Az állatok azt emberekért lettek teremtve."
Hogy jön ez ide? Az akkor sem kígyó volt, csak annak volt álcázva! Ok nélkül büntette a hülye istened a kígyókat!

"5 És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz."
Épp ezt írtam. Szerinted az emberek "gonoszságának" mi köze a Föld többi (nem emberi) lakosságának?

"Ézsau adta el örökségét egy tál lencséért ( mert nem becsülte)"
Nem! Ő csak éhes volt, és nem nézte ki a tesójából (és az istenéből), hogy ekkora surmó féreg lenne.

"Sodoma az erkölcsi fertő volt."
Nem ezt írtam? Azért égette fel őket, mert nem úgy éltek ahogy őfensége szerette volna.

"A szülők felelősek gyermekeikért, vállalni kell bűnük következményét."
Ja. Lehet. Csak épp itt az újszülött gyereket ölte meg az istened Dávid tetteiért, nem fordítva. Vagy szerinted az újszülöttek felelősek a szüleik tetteiért?

"Ábrahámra gondolsz?"
Arra.

"Válasz a Bibliában:

Zsid.11:17 Hit által áldozta meg Ábrahám Izsákot, próbára tétetvén, és az egyszülöttet vitte áldozatul, ő, ki az ígéreteket nyerte,
18 A kinek meg volt mondva: Izsákban neveztetik néked mag;
19 Úgy gondolkozván, hogy az Isten a halálból is képes feltámasztani, miért is őt példaképen visszanyerte."
Ez nem változtat azon, hogy érzelmileg zsarolva rávette, hogy ölje meg a kedvenc fiát!

"az aki ártatlanokat ölt meg azért, mert egy tőlük független ember szófogadatlansága miatt?==
???"
Egyptom, elsőszülöttek kivégzése.

"Nem csak ezt mondták, hanem elvetemült gonoszok voltak, ki is végezték volna Elizeust ha nem jön a medve..."
Igen. Azok. :D Elvetemült gonosz kisgyerekek, vagy ahogy a biblia írja apró gyerekek (gondolom nem törpe növésűekre céloz ezzel). :D Meg is ölték volna? Normális vagy? :D Hol írja ezt a biblia?

"Mert semmit sem értettél meg a Biblia mondanivalójából."
Mert mit kéne megérteni? Az istened egy utolsó szarházi szadista gyilkos. Ezt kitűnően bizonyítja a biblia!
Az meg hogy te mit magyarázol bele és mit magyarázol félre belőle, hogy a téveszméid igazolhasd magadnak. az senkit nem érdekel.

"Igen a Biblia nagyon kemény dolgokat közöl aminek az a tanulsága hogy nem lehet a bűnt könnyelműen venni..."
És pont az első számú bűnöző (az isten) akarja megmondani mit szabad és mit nem? Álljon már megy a gyászmenet...

"A Bibliában mese csak tanulság miatt van."
Igen. Vonj le tanulságot abból, hogy kivégeztette az isten a saját fattyát is.
Vagy abból, hogy Sault büntette azért mert ő rászabadított vmi "gonosz lelket"

A te istened egy utolsó féreg. Aki ép ésszel, reálisan nézve olvassa a bibliát, annak ez világos, mint a nap.
Ahhoz, már igen csak elborult vallásosnak kell lenni, hogy ezt a szar alakot jónak és igazságosnak tartsátok...
Előzmény: Törölt nick (122573)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122604

Szerinetm az is teljesen rendben van.

Előzmény: Xmes21 (122583)
Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122603
bírom a humorod :)
Előzmény: nazuna (122601)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122602
Józsi nem az.
Előzmény: nazuna (122601)
nazuna Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122601
A helyzet ettől sokkal jobb. Mindenki igazságos - az egész világ is.
Előzmény: Gab750 (122600)
Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122600

Nem vágjátok a lényeget:

a bűn büntetést érdemel

az Úr igazságos (ha az egész világ nem az, Ő akkor is az, ha nem hiszitek akkor is az)

Prozelita, te J.T. vagy? Ők hirdetik ama tévedést h a halál=megsemmisülés.

egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122599
kivéve akkor, amikor az apjukat kell megbüntetni?
Előzmény: Törölt nick (122597)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122598
persze - ha olyasvalaki kérdezi, annak tudok is válaszolni
Előzmény: Törölt nick (122595)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122596
valóban, itt én is megakadtam... ;-) az önigazolás naccerű dolog!

de mi köze van mindennek a topik témájához? A gyerekek is és a medve is teremtett vala, a csúfolódásért jogosan(!) járó dádá meg a szelekciós nyomás? (Egyébként a Dávid-féle bünti is evolúciós: ha szivatsz, nem szaporodhatsz...)
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (122591)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122594
sz'al csecsemőket megölni az úgy általában nem gond?
Előzmény: Törölt nick (122587)
Kinky Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122593
elvakultak mindig is voltak
De mennyire! Mutassak egyet?
Előzmény: Gab750 (122553)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122592
ja, elnézést, meg is ismételték a 'jőjj fel, kopaszt', az úgy már 5 köpés (ne kérdezd, miért, ismerni kell a Bibliát)
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (122589)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122591
Az imént írtad, hogy 42 gyerek megölése csúfolkodásért indokolt. Szóval nem, nem tudok olyat mondani, ami számodra indokolatlan lenne. Legfeljebb olyat, ami normális, becsületes emberek szemében az.
Előzmény: Törölt nick (122588)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122589
és aki ismeri a Bibliát (nem bibliai értelemben), az tudja, hogy a 'jőjj fel, kopasz' a gyerekek bűnszövetkezetének saját titkos nyelvén azt jelenti, hogy 'kinyírunk, megbecstelenítjük a húgod, aztán leköpjük a lábad kétszer'
Előzmény: Törölt nick (122585)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122586
zseniális azért valahol ez a sunyi gerinctelenség :)))

ezek szerint bármilyen mocsok van a Bibliában, az indokolt, mert ami a Bibliában van, az indokolt - csoda, hogy ennyire szeretik a jellemtelen kisemberek a szektákat?
Előzmény: Törölt nick (122582)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122585
tudnivaló, hogy az apró gyermekek ilyen tömegben nagyon veszélyesek tudnak lenni - különösen, ha előtte bételt rágtak és ez stimulálta őket... (a Béthel írásmód csak utólagos, középkori másolási hiba)
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (122580)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122584
á, értem, azzal büntették, hogy meghalt a fia... és a fiát miért büntették?

de akkor mit keres ott a 'szülők felelősek gyerekeikért'? mi köze a kérdéshez?

"Még nem hallottál ilyet?Szülők bűne miatt a gyermek élete van veszélyben?"
De hallottam, sz'al ez is 'olyan maffiás dolog'?
Előzmény: Törölt nick (122581)
Xmes21 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122583
"Ó, az teljesen rendben van, ha az ember szól istenhez."
Rendben van? Akkor szerinted az is rendben lenne, ha Picatcu-hoz, vagy Szendéhez beszélne? Mert nincs különbség.
Előzmény: ZULLU (122558)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122580
"- az aki kivégzett brutálisan kivégzett 42 gyereket csak azért mert egy kopasz embernek azt mondták, hogy kopasz?==

Nem csak ezt mondták, hanem elvetemült gonoszok voltak, ki is végezték volna Elizeust ha nem jön a medve..."

Abból, hogy kicsúfolták, hogyan is következik, hogy 'ki is végezték volna'?

23. Felméne azután onnét Béthelbe; és mikor az úton felfelé méne, apró gyermekek jövének ki a városból, a kik őt csúfolják vala, ezt mondván: Jőjj fel, kopasz, jőjj fel, kopasz!
24. És hátratekintvén és meglátván őket, megátkozá őket az Úr nevében, és az erdőből két nőstény medve jövén ki, szétszaggata közülök negyvenkét gyermeket.

keresem, keresem, nem lelem, jééé

(Vicces szektásokat olvasni, de valahol ijesztő is a beteges rosszindulat és mocsok, ami belőlük árad.)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122579

"A szülők felelősek gyermekeikért, vállalni kell bűnük következményét."

:)))))

Stimt!

és: "Isten a mi Atyánk!"

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122578
fordítva halt meg??? talán feltámadt??
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (122577)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122577
gyakorlatilag az összes válasz mélyen beteg személyiségről árulkodik, de konkrétan ennek:

- az Dávid fiát ölte meg Dávid tetteiért?==
A szülők felelősek gyermekeikért, vállalni kell bűnük következményét.

fuss neki újra, nem Dávid halt meg a fia bűneiért, hanem fordítva
selay Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122576
Nem az az alázatos, aki annak véli/nevezi/láttatja saját magát.
Előzmény: ivivan (122567)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122575

"...mert ha hangot hallasz a fejedben, az démon."

Az elmebaj. Nem sok a különbség: csak ne ördögűzőhöz menj vele, hanem orvoshoz!

Előzmény: Gab750 (122563)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122574
a kereszténységet arra találták ki, hogy a gyengébb kutyáknak is lehessen igazuk
Előzmény: ZULLU (122570)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122572

Asszem az a normális, ha katasztrófahelyzetben megszabadulsz a "belső békétől"...

Akár kaptad, akár magad teremtetted...

Előzmény: selay (122566)
selay Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122571
Én ismerek különbséget önigazolási és öntesztelési módszerek között, sajnálom, ha Te nem.
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (122569)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122570

És ha két hívőt másra vezet, kinek van igaza? Az erősebb kutyának?

egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122569
a nevetségességig görcsös önigazolási próbálkozások is a belső békesség jelei, eltaláltam?
Előzmény: selay (122566)
Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122568

nem mondhatok mást:

Isten rávezet.

de ha te nem akarod elhinni, nem figyelsz Rá, akkor hiába erőlködök neked.

nem vok okosabb nálad, sem senki másnál. nem is akarok az lenni, de felismertem kicsinységem s h Rá szorulunk mindnyájan.

Amúgy meg ismerni kell az adott kort h AKKOR mit h értettek, s te is megérted a mondanivalót.

Előzmény: Xmes21 (122565)
ivivan Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122567
"Mikor alázattal, hittel olvasod az igét, de nem csak ekkor, Isten RÁVEZET az igaságra s annak megértésére"

Hát ez nyilvánvalóan nem igaz: ebben az esetben ugyanis minden mélyen hívőnek ugyanazt jelentené a Biblia és nem lenne több ezer szekta. Nem Isten vezet rá az igazságra, hanem azt tartod igaznak, ami neked tetszik. És nyilván mindenki más, ezért mindenkinek más tetszik...

"(nem kiabálok, csak hangsúlyozom a lényeget)"

Használj másmilyen kiemelési módot!
selay Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122566
"Semmi különbség".

Áthidalhatatlan szakadéknyi a különbség, de a teológián ez nem sajátítható el.
Nincs békesség, belső harmónia, hanem van helyette külső körülményektől való függőség:

1. Az élet túlértékelése --> haláltól való tudatos/tudattalan félelem/a személyes halál gondolatának szőnyeg alá söprése (pótcselekvések, neurózis, stb.)
2. Az élet alulértékelése --> hedonizmus

A belső békességet még a téma szakértői is komoly tanulási mechanizmusokkal képesek elérni, ám aki ismeri Istent, az ezt a békességet ajándékba kapja, mindenféle emberi erőlködés nélkül. Nyugodtan letesztelheti magát bárki - aki élt minimum 18 évet - egy adott "katasztrofális" helyzetben. :-)

Előzmény: Törölt nick (122549)
Xmes21 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122565
Ezt rövidebben is leírhattad volna. Csak érzelmi alapon döntöd el.

Arra még nem válaszoltál, hogy honnan tudod, hogy az adott szöveg leírója szó szerint, vagy képletesen/szimbolikusan szánta?
Mi alapján döntöd el, hogy mondjuk a teremtés első napját szimbolizálnod kell-e, és a 42 ártatlan kisgyerek kivégzését meg szó szerint kell-e venni?

Konkrét, lényegre törő, és egyszerű választ kérek, nem ilyen bugyuta rizsát mint amit az előbb beszórtál...
Xmes21 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122564
Teremtés vagy evolúció?
George S. Bakken, Indiana State University

Kevesen tudják, hogy Charles Darwin eredetileg papnak készült, amikor Cambridge-ben hittudományt tanult; amikor pedig meghalt, az anglikán egyház a Westminster apátságban temette el, Isaac Newton sírja közelében. Sok tudós erősen vallásos, de a Bibliában leírt teremtéstörténetet olyanformán értelmezi, ahogyan Newton értelmezte, mint az Thomas Burnettnek 1681-ben írt leveléből kiderül

Folyt itt: Teremtés vagy evolúció?
Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122563

attoparsec és xmes21 kérdéseire:

1 - Mi alapján döntöd el, hogy mit értelmezel sz szerint, és mit szimbolikusan/képletesen? Érzések alapján? Amit nem értesz, vagy értelmetlen, az szimbolikus, ami meg egyértelmű és világos, azt szó szerint?

2 - honnan tudod, hogy "mit mondott" Isten

1 - a hit egy "csatornát" (hú de xarul hangzik, de netom kifejezni jobban) halló fület ("kinek van füle a hallásra, hallja" - Jézus) ad. (ráhangolódás, odafigyelés stb...)

Mikor alázattal, hittel olvasod az igét, de nem csak ekkor, Isten RÁVEZET (nem kiabálok, csak hangsúlyozom a lényeget) az igaságra s annak megértésére. A Szentlélek formálja a hívőt, tanítja, vígasztalja. Tehát Isten az ki munkálja benned a megértést. Mert AKARJA h értsd s hasznodra legyen. Vagyis nem én döntök, hanem Ő vezet rá arra h igaz, s mi mit jelent, Ő hogy érti, h látja, mit akar nekem - vagy az emberiségnek mondani. Mint mikor az apa olvasni tanítja fiát. Nem a fiú dönt h mi mit akar jelenteni hanem hallgat apjára aki felfedi a szavak jelentését. Itt egyben jelen van a bizalom Iránta, a hit, az odaadás, a szeretet, az elfogadás, és a ráhagyatkozás vmint az elismerés. (te jobban tod, mondd el nekem h megértsem) ez pont a gőg ellentéte

Uram, ma mit akarsz mondani nekem? ("beszélj uram, figyel a te szolgád" - ószöv.)

2 - kapcsolatban kell Vele lenni. Ő nem hallható hangon beszél, mert ha hangot hallasz a fejedben, az démon. Ő az élethelyzeteid által "szól" rávezet téged az igaz útra. De az 1-es válaszban is megtalálhatod kérdésedre a választ.

Xmes21 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122562
"Isten az egyetlen jó, és igaz mérce."
Igen az "egyetlen jó, és igaz mérce" az az az isten aki:
- gondolkodás nélkül és orrba-szájba átkozódva elzavart otthonról két embert, azért mert életükben egyszer nem fogadtak szót?
- az aki az ÖSSZES KÍGYÓT ÉS AZ ÖSSZES KÍGYÓ FAJT ÉS FAJTÁT örökre megátkozott EGY MAGÁT KÍGYÓNAK ÁLCÁZÓ (ÁLLÍTÓLAG EX) ANGYAL MIATT?
- az aki vízbe fojtotta az egész boygót pár ezer nyomorult ember miatt?
- az aki aktívan segített Jákobnak Ézsau kisemmizésében, kirablásában?
- az aki minimum két várost felégetett a teljes lakoságával együtt, csak azért, mert nem úgy éltek és gondolkodtak, ahogy ő szerette volna?
- az aki városokat irtatott ki a zsidóival, azért, mert azok más istenben hittek, és azért, hogy a zsidó talpnyalói ott éljenek?
- az aki brutálisan kivégeztetett egy ártatlant azért mert szombaton gallyakat merészelt gyűjteni?
- az Dávid fiát ölte meg Dávid tetteiért?
- az aki érzelmileg zsarolva egy öregembert, rávett, hogy ölje meg a kedvenc fiát?
- az aki ártatlanokat ölt meg azért, mert egy tőlük független ember szófogadatlansága miatt?
- az aki kivégzett brutálisan kivégzett 42 gyereket csak azért mert egy kopasz embernek azt mondták, hogy kopasz?

És még hosszasan sorolhatnám.
Ez szerinted az "egyetlen jó, és igaz mérce"? Ha igen, ugyanolyan erkölcstelen vagy mint az istened...

"A többi hamis, téves mérce."
Mint fent olvashattad a bibliai példákat, a TE ISTENED IS AZ!

"1 - elfogadod Őt annak Aki vagy nem"
Te nem fogadod el annak ami. Egy pszichopata őrült mesefigura az istened. Egy öntelt féreg az istened, aminek a probléma megoldó készsége és az intelligenciája egy marék nyúlbogyóéval egyenlő.

"2 - Őt tekinted hiteles forrásnak vagy nem (itt lehet bármi más, kispista, a társadalom, vagy az egó, a lényeg h nem Isten)"
Miért fogadnánk el? A biblia 90-95%-a bizonyítottan CSAK MESE!

"Miért téves-hamis-hibás mérce ami nem isteni?"
Miért igaz-valós mérce ami isteni?

Látszik, hogy birka vagy....
Előzmény: Gab750 (122538)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122559

Azért az jelent valamit, hogy mely részletekkel vagy tökéletesen tisztában...

/Szegény madárkám, jól rádíjesztettek.../

Előzmény: Gab750 (122557)
ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122558

Ó, az teljesen rendben van, ha az ember szól istenhez. Még haszonnal is járhat.

A gond akkor kezdődik, amikor Isten visszaszól.

Előzmény: Syssy_1 (122552)
Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122557

Te is olvasd el, de ne csak 1x hanem többször is!

"Senki nem üdvözül az utólsó ítélet napjáig, mert akkor jön el Jézus megítélni élőket és holtakat."

Nem így van! Ha hiszel, akkor is meghalsz, (biológiai halál) de az Úr jelenlétébe kerülsz = üdvözülsz.

amiről te beszélsz az a végső ítélet mikor az elkárhozottak feljönnek a pokolból az üdvözültek visszajönnek a mennyből, h végérvényessé váljon a sorsuk, ugyanis a gonoszok a sátánnal 1ütt kerülnek a tűztóba. A halálod után a személyes ítélet jön, mintegy ízelítőt kapsz az örök sorsodból, amit a testi feltámadás pecsétel meg.

apológia.hu:

Az ember számára három féle létállapot létezik:

• a testi élet a földön (fizikai-biológiai lét)

• a "meztelen" átmeneti állapot az alvilágban vagy a mennyben Istennél (2Kor 5:3)

• a feltámadott vagy megdicsőült létforma, ami angyalszerű, Jézuséhoz hasonló (Mk 12:25, Fil 3:21).

• A lélek tudatos továbbélésére több bibliai példa is van:

• a Noé idején élt és az özönvíz során elpusztult emberek "börtönben" levő lelke öntudatánál volt, különben Jézus nem prédikált volna nekik (1Pt 3:19)

• az ószövetségi szentek közül Mózes és Illés is öntudatos átmeneti létformában volt, különben Jézus nem beszélgetett volna velük, sem ők Jézussal (Mt 17:1-5)

• a mártírok lelke a mennyben öntudatos, átmeneti létformában van, különben nem kiáltanának Istenhez, és nem kellene őket megnyugtatni (Jel 6:9-11); a nagy sokaságból kijövők is a mennyben dicsőítik Istent (Jel 7:9-17).

• A hívő reménysége egyfelől a test ből való kiköltözés után az Úrhoz való elköltözés, az Úrral való közvetlen együttlét, másfelől akik megérik az Úr visszatérését (amint Pál is remélte), azok átélhetik a 'sátorcserét', ami a halandó létforma átmenet nélküli felcserélése a megdicsőült létformára (2Kor 5:1-9, Fil 1:21-23, 3:20-21).

Előzmény: opti71 (122551)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122556
    ez az (122544) -re akart valasz lenni ?
    ne keruld ki az egyenes valaszt, honnan tudod, hogy valoban azt varja el Isten az emberektol, amit te gondolsz ?
    Előzmény: Gab750 (122545)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122555
    Helló!

Kapok választ erre?
    http://forum.index.hu/Article/addBookmark?a=102809142&t=9037171

De bemásolom neked, hátha lusta vagy vissza olvani.--

"igen, nem szokás szó szerint venni, sokan bele is esnek ebbe a hibába."
    Akkor hogy vegyük?

Mi alapján döntöd el, hogy mit értelmezel sz szerint, és mit szimbolikusan/képletesen? Érzések alapján? Amit nem értesz, vagy értelmetlen, az szimbolikus, ami meg egyértelmű és világos, azt szó szerint?
    Vagy ami szépen és jól hangzik azt szó szerint, ami meg rosszul azt képletesen és szimbolikusan? Mi alapján döntöd el?
    Eldöntöd egyáltalán? agy csak a papok és hit "oktatók" jól az agyadba vésték azt amit szó szerint kell venni, a többit meg ahogy jól esik?
    Honnan tudod, hogy azt amit épp olvasol benne, azt az írója nem szó szerint gondolta, hanem szimbolikusan/képletesen?

Légyszíves vedd a fáradtságot, és válaszolj erre, mert ez az egyik kérdés amire még a legedzettebb papoktól is csak a némán maguk elé bambulást kaptam "válasz" gyanánt, meg esetleg hebegést-habogást.
    Előzmény: Gab750 (122525)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122554

"Tehát amit nem fogsz fel, (nem fogadsz el) az elmekórtani"

Nem.

A hallucináció elmekórtani eset...

Felfogom, elfogadom, tudom diagnosztizálni, és töbnyire gyógyítható.

"félreérted, nem megbeszélés hanem FELISMERÉS kérdése h Ő a mérce"

A felismerés - miért kell már megint kiabálni? - ebben az általános formában lehet igaz, de amikor részletezni kezded az Ő kívánalmait, akkor már csak saját kívánalmaidat sorolod.

Jó esetben ezek egyezhetnek Isten kívánalmaival: de ez nem biztos. Éppezért, saját kockázatodra, élhetsz az általad istennek tulajdonított kívánalmak szerint, de ezt másoktól megkövetelni: Na, az már gőg...

Előzmény: Gab750 (122553)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122553

Tehát amit nem fogsz fel, (nem fogadsz el) az elmekórtani.... értem

félreérted, nem megbeszélés hanem FELISMERÉS kérdése h Ő a mérce

boszorkányüldözés etc.:

elvakultak mindig is voltak. kár lenne tagadni

Előzmény: ZULLU (122550)
    Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122552
    "//Ha mégis beszélgettél volna istennel, az persze másik eset. Elmekórtani...//"

Pedig beszél istennel,vagy szerinted az ima mire szolgál?
    Ima közben minden hívő ezt teszi.
    Előzmény: ZULLU (122550)
    opti71 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122551
    Olvasd el mégegyszer a könyvet!
    Senki nem üdvözül az utólsó ítélet napjáig, mert akkor jön el Jézus megítélni élőket és holtakat.
    Mielőtt telefröcsögnéd a netet a hülyeségeiddel kérdezz meg olyat is aki nem csak szajkózza a vallása tanításait , hanem érti is. Egyébként a radikalizmusod előre vetíti egy kisebb szektába való besorolásodat ,mert a katolicizmus nem fogja kielégíteni a lobogásodat.
    Előzmény: Gab750 (122532)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122550

"Isten az egyetlen jó, és igaz mérce. A többi hamis, téves mérce."

Csak ritkán nyilatkozik személyesen...

A bibliából meg isten bárnilyen akaratát le lehet vezetni. Ne feledd, hogy a vallásháborúk, a boszorkányüldözés, az inkvizíció is mind "Isten akarata" volt.

Tehát mikor istent teszed meg mércének, (mivel aligha beszélted meg vele erről) a saját fejedben meglévő elvárásrendszert tekinted "isteninek", azt jelented ki, hogy te vagy a mérce.

Mi ez, ha nem gőg?

//Ha mégis beszélgettél volna istennel, az persze másik eset. Elmekórtani...//

opti71 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122548
    Mitől lenne hamis? Semmi mestekélt. önös belemagyarázás, csak mély, ösztönből táplálkozó spiritualitás.
    Előzmény: Törölt nick (122518)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122547
    ez szinte eszmetörténeti példa...

a nagy varázslót addig kérdezgették mindenféléről, faggatták agyament kérdésekkel (hogy és akkor bűn-e az, ha szerdán este arra gondolok, hogy előző reggel alkoholt kellett volna innom? és bűn-e az, ha kölyökkoalát eszünk... stb), hogy a végén kifakadt, és közölte, hogy nagyjából minden bűn, az egész élet, ez van! És majd a végítéletnél lesz igazi döntés, előre nem tisztázott szabályok szerint... Így született az eredendő bűn fogalma... vagy valami ilyesmi... vagy valami más...
    Előzmény: attoparsec (122544)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122546
    még a végén lebuktatsz ;-)

//egyébként lassan érdemes lenne visszatalálni a topik témájához... ;-)//
    Előzmény: ZULLU (122540)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122545
    Hát hogyne!  Mi a kedvenc sörmárkád?
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122544
    :: Őt [Istent] tekinted hiteles forrásnak

ezzel csak az a baj, hogy honnan tudod, hogy "mit mondott" Isten ?
    szerinted azt mondta, ami a Bibliaban van, masok szerint mast.

peldaul:
    bunos-e valaki, akinek negy felesege van ?
    hat az, aki alkoholt iszik es disznohust eszik ?
    ivivan Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122543
    "Isten az egyetlen jó, és igaz mérce. A többi hamis, téves mérce."

1, miért éppen Ő?
    2, honnan tudod milyen Isten? Ahhoz, hogy mércének lehessen használni, nem kellene valamit tudnunk róla?

"Távol álljon tőlem a nem hívők megbántása, szavaim remélem elgondolkodtatóak"

Nagyon is: a vallási felsőbbrendűség iskolapéldája vagy. Remélem minden most megtérő olvassa az írásodat, hogy tudja: ennyire nem szabad lenézni a többieket!
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122542

Megvan!

Azért vagy itt, hogy égesd a katolikusokat!

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122541
    ::Mi lenne ... ha Isten dolgát Istenre hagynád, és foglalkoznál a magadéval?

Ez így nem megy, mert a jó hír terjesztése Istentől kapott feladat, a bűnösök jó útra térítése meg ráadásul emberi, lelkiismereti kötelesség is - tehát aki hívőként a vallását propagálja, az a maga dolgával törődik, felsőbb meghatalmazással ;-)
    Szent feladat ez, és még jó, hogy nem más parancsot kap az ilyen beállítottságra hajlamos...
    Előzmény: ZULLU (122534)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122540

Ugye ismered az "irónia" szó jelentését?

Előzmény: Gab750 (122535)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122539
    ember természetszerüleg önmagát teszi meg mércének
    Miért, mit kellene? A kavicsokat? ):o
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122538

Isten az egyetlen jó, és igaz mérce. A többi hamis, téves mérce.

1 - elfogadod Őt annak Aki vagy nem

2 - Őt tekinted hiteles forrásnak vagy nem (itt lehet bármi más, kispista, a társadalom, vagy az egó, a lényeg h nem Isten)

Miért téves-hamis-hibás mérce ami nem isteni?

1 - mert tökéletlenek, véges értelműek vagyunk

2 - akármit amit létrehozunk, társadalom, család, "eszmék" mint tökéletlenek hisz tökéletlenek hozták létre....

Isten tökéletes, mindennek Ő az alapja, fenntartója. Mindent tud, mindent lát. Hatalma, ereje, tudása végtelen. Ezért írja az ige, h bolond ki nem Őbenne bízik, kinek nem Ő a mérce, nem az abszolút tökéletest tekinti fontosnak hanem bármi mást. (mert rajta kívül semmi nem tökéletes, Ő természeténél fogva birtokolja a tökéletességet)

No persze aki ezt nem akarja elfogadni az az utolsó pillanatig nem fogja elismerni. Zullu barátunk akármit is mond, a szavai mögött az el nem ismerés húzódik meg. Amúgy meg lehet h jó fej srác, akivel jókat lehet pl. sörözni.

Távol álljon tőlem a nem hívők megbántása, szavaim remélem elgondolkodtatóak. Elnézést ha valakit megsértettem.

Nemhivő Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122537

Te kifejezetten egy bűnöző vagy, nem csak bűnös.

Előzmény: Gab750 (122535)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122536

" vagy valami ilyesmi ;-) "

Vagy valami más :-(

Előzmény: Törölt nick (122530)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122535

Tökéletesen látod! Így van! Szívemből beszéltél! Köszi, h leírtad, talán vki elgondolkodik majd ezen.

Minden bűnös megtérésekor angyalok milliói ujjonganak a mennyben!

Előzmény: Törölt nick (122530)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122534

Tegnap már kiderült, hogy saját felekezeted hivatalos véleményével sem vagy tisztában. Ezek után némiképp vastag bőröcskét sejtet az orcán, hogy nekiállsz itt kiabálni (Bocs, csak demonstráció: KIABÁLNI) bűnről és gőgről...

Némi önvizsgálatra lenne szükséged, asszem... És több alázat se ártana...

/Mi lenne - csak egy ötlet! - ha Isten dolgát Istenre hagynád, és foglalkoznál a nagadéval?/

ivivan Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122533
    "és mi van azokkal tesó, amiket NEM TARTASZ BŰNNEK?"

Semmi baj nincs vele. Lesz egy jó vitám az öreggel, hogy az bűn vagy sem :-)

"vagyis a nem hívő ÖNMAGÁT (s nem Istent) teszi meg mércének"

Inkább a társadalom a mérce: az bűn, amit a társadalom annak tart. Ez egy igen jó mérőmódszer - bár nyilván itt is lehetnek problémák.
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122532

Jézus kereszthalála eltörölte az eredendő bűnt. Ha 1 kisgyerek meghal, azonnal üdvözül. (tom, ez nem vígasz a szülőnek, főleg ha nem hívő)

Tetten értük a gőgöt:

"elvárom, hogy csak az általam elkövetett bűnökért ítéljen el"

és mi van azokkal tesó, amiket NEM TARTASZ BŰNNEK? és mégis elkövetted, amit Ő bűnnek lát.

itt értünk el 1 új lényeges pontot, vagyis a nem hívő ÖNMAGÁT (s nem Istent) teszi meg mércének. Az a bűn amit TE annak vélsz?

Hitler sem tekintette bűnnek a zsidók lemészárlását, de mint látjuk itt is, az emberi képzelgés nem írja felül az isteni igazágokat. Ivivan természetesen közöd nincs Hitlerhez, nem is úgy gondoltan, ezért bocsit kérek, csak 1 példának szántam, h az Istentől távol levő ember természetszerüleg önmagát teszi meg mércének.

Előzmény: ivivan (122528)
    Biga Cubensis Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122531
    Bocs, de egyelőre te tűnsz igen gőgösnek.
    Ha ifjonti hévvel írod, az még megbocsájtható. A frissen megtértek szokása ez túlbuzgalom, aztán kicsit elgondolkoznak, hogy milyen módszerek vezetnek eredményre, és melyen nem.
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122530
    <<idióta fenyegetőzés.

Ugyan, ez csak a felebarátok iránt való mélyen átérzett felelősség hangja, érzelmi telítettségét talán az a tehetetlenség adja, hogy van valaki, aki tudja az igazságot, az ateisták meg rohannak bele a szakadékba, és nem, nem hajlandóak meghallani a kiáltást, amely az ő érdekükben hatol az égig! Hát persze, hogy frusztrált lesz az, aki a néki kedveseket elveszni látja, és nem tud tenni semmit...
    vagy valami ilyesmi ;-)
    Előzmény: Nemhivő (122529)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122529

Már megint az az idióta fenyegetőzés.

ivivan Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122528
    "Nem akarják elfogadni h bűnösök"

A saját bűneimért bármikor felelősségre vonhatnak: azt elfogadom és igazságosnak tartom. De felháborítónak tartok egy olyan vallást, amely szerint egy újszülött eleve bűnös! Amely szerint van eredendő bűn!

Ha van Isten és halálom után ítélkezni fog rajtam, akkor elvárom, hogy csak az általam elkövetett bűnökért ítéljen el: ebben az esetben nem aggódom, hogy túlságosan nagy büntetést kapnék (nyilván mindenki követ el hibákat, én sem vagyok kivétel, de véleményem szerint ezek a bűnök egy jóságos Isten által megbocsáthatók)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122526
    ::Az ateisták látnak 1-2 kockát de az EGÉSZET nem.

Ez legtöbbször valóban így van... nagyjából idáig korrekt ;-)

::Nem ez a baj velük. Hanem NEM IS AKARJÁK KIRAKNI a puzzle-t.

Ez nem baj, hanem egyszerűen így van. Mindenkinek a maga játéka...
    És innen belefutsz egy sokakat sértő, önmagasztaló és önigazoló logikátlan fejtegetésbe, elfelejtve (illetve fel sem ismerve) azt, hogy az általad választott játék nem az egyetlen, annak alapján mások játékait meg- és elítélni minimum hiba, de éppen a saját játékszabályaid szerint bűn is... ;-)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122525

"Van egy fontos kérdésem,KÉRLEK NE HAGYD VÁLASZ NÉLKÜL!"

Ellentmondás csak a felszínes olvasóknak van. A biblia 1 kerek egész mondanivalójú könyv. Felfoghatod akár puzzle-nak is, ahol MIUTÁN kiraktad az összes részt, látod meg a lényeget. Az ateisták látnak 1-2 kockát de az EGÉSZET  nem. Nem ez a baj velük. Hanem NEM IS AKARJÁK KIRAKNI a puzzle-t. Persze ez a hasonlat túlzás némileg, de a lényege kb ez. Igaz, vannak hasonlatok, költői képek amik nehezen érthetők. Nem tagadom. Ebben maximálisan igazatok van, mint ahogy abban is, h sokaknak beletörik a bicskája. De csak mert vmi nehezen érthető az nem feltétlenül írja felül a többi szövegrészt.

A hívők egyébként jól tudják mi húzódik meg az ateizmus mögött. (mi sem hívőnek születtünk !) Mi a közös az ateistákban: a GŐG. H nem akarják belátni bűneiket (megbánni végképp nem, bár itt már különbségek, fokozatok vannak) Ugyanis ha Isten létezik, akkor az igazságszolgáltatás is létezik. Ami alól ők kibújni igyekszenek lelkileg, vagy tudat alatt. Nem akarják elfogadni h bűnösök. EZÉRT ORDÍTANAK mikor le kell térdelniük Az előtt Akit az uccsó pillanatig tagadtak. Mert a tagadás, a hitetlenség nem szünteti meg Isten létét.

Előzmény: elpazarolt tehetség (122435)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122524
    na, ez így egy pontos (és számomra kedves) megfogalmazás :-)
    Előzmény: Törölt nick (122522)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122523
    én sem a monetáris gazdagság-értelemre gondoltam, és szerintem a tudás is tehet boldogabbá (elég fura feltételezés lenne az ellenkezője, azaz ha csak az önáltatás-becsapás - vagy csak szimplán a nem-tudás - tehetne boldoggá, és ebből mindenfajta tudás csak elvehetne) - persze a "nyugati ember" boldogsága nagyon sok összetevő eredője, és az összkép olykor bizony nem túl hízelgő :-)
    Előzmény: Törölt nick (122521)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122520
    >>A tudás nem gazdagít, hanem egyre messzebbre távolít el
    >>bennünket attól a mitikus világtól, amely egykor otthonunk volt.

Szerintem gazdagít is... amiben meg szegényebbé tesz, az nem a tudás hibája, hanem a tudás kizárólagossá tétele miatt van. Vadhajtás, és ez a megfosztottság nagyon sok kárt okoz, mint minden olyan, ami van, de nem akarunk tudomást venni róla - márpedig a mitikus világlátás van, a biológiai létünk része... evolúciósan rögzült, ha úgy tetszik...
    Előzmény: Törölt nick (122519)
    opti71 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 122517
    Igen ám ,de abban az idilli korban az istenedet még nem Jehovának hívták, hanem tűznek-víznek-földnek és neki áldoztak az emberek...aztán jöttek a hamis információk.
    Előzmény: Törölt nick (122515)
    opti71 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122514
    Arról a korról beszélsz, amikor az emberek csak annyit ismertek a bibliából, amennyit a papok felolvastak a misén latinul?
    Előzmény: Törölt nick (122485)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122513
    "Természetesen. A Darwini evolúcióról beszélünk és nem az általános evolúcióelméletről."
    Rendben. :)
    Előzmény: Törölt nick (122510)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122512
    ja, ezért írtam, hogy az evolúciós elmélet (a Darwin-féle, némi pontosítással) egy nagyon jó, nagyon erős, szót érdemlő versenytársak nélküli elmélet az élővilág mai változatosságának magyarázatára.

(az abiogenezis csak úgy keveredett ide, hogy az olvtárs rákérdezett - és nem akartam annyival elintézni, hogy annak nincs köze a biológiai evolúcióhoz... lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam?)
    Előzmény: Törölt nick (122511)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122508
    pontosan? :-)

hogy mi az élő (azaz hogy hol ér véget az abiogenezis), az nem olyan egyszerű dolog.
    hogy hol kezdődik az evolúcióra való képesség, az szintén nem (cikk)...

az egyszerű megfogalmazás egyben körkörös is (mármint ha azt mondjuk, hogy élő az, ami evolúcióra képes - és evolúció az, amire az élők képesek...)
    Előzmény: mmonitor (122506)
    mmonitor Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122506
    A abiogenezis ott végződik, ahol az evolúció kezdődik.
    Előzmény: Törölt nick (122505)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122505
    ==A evolúció ott kezdődik, ahol az abiogenezis végetér.

ja, vagy egy icipicit előbb... (attól függően, hogy az "élővé alakulást" pontszerűen, vagy átmenetekkel határozod meg, megengedve a "kicsit élő", "majdnem élő" stb. kategóriáit)

(korábban ajánlottam ezzel kapcsolatban egy jó kis cikket: itt)
    Előzmény: Törölt nick (122503)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122504
    "A evolúció ott kezdődik, ahol az abiogenezis végetér."
    De csak a biológiai evolúció kezdődik ott. Ezt feltehetőleg megelőzte egy kémiai evolúció is, ami a replikátor molekulákat eredményezte.
    Előzmény: Törölt nick (122503)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122502
    "Nem, nem ilyen egyszerű, itt ülhetnék napokig oldalakat írhatnék, mégse lenne értelme mert nem olvasná el senki, nem ez a feladata a fórumnak."

Wazz, én azért kértem, hogy elolvassam. :D Ne idegelj már. :D Idézgessed be szépen őket. Ígérem, hogy elolvasom. Mindet.
    Mert engem rohadtul érdekelne, hogy hol írja azt, hogy szó szerint vagy szimbolikusan kell értelmezni mondjuk azt a részt, amiben az istened brutálisan megölet egy ártatlant azért mert szombaton gallyakat mert gyűjteni.
    Nos?
    Előzmény: Törölt nick (122478)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122501
    :: [...]ből olyan következtetést von le hogy

nem, ennél sokkal-sokkal több (és folyamatosan növekvő mennyiségű) információból levont következtetésekről van itt szó... amint erről ezen a fórumon már sokszor-sokszor részletesen is szó esett
    Előzmény: Törölt nick (122499)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122498
    ::És az abiogenezis -?

Az evolúció léte tény.
    A teljes mai élővilág evolúciós eredete egy nagyon(!) erős elmélet.
    Az abiogenezis (valószínűleg) soha nem lesz több, mint egy lehetséges történéssorozat leírása, annak rögzítése, hogy így meg így a dolog megtörténhetett - annak kimondása nélkül, hogy biztosan így történt, de annak kimondásával, hogy a vázolt módon nem volt akadálya annak, hogy megtörténjen.
    Előzmény: Törölt nick (122492)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122497
    A történet alapmotívumát, hollywoodi produkciokban is megfigyelheted.
    Az ember, a bűnei miatt, magára vonja az isten, vagy a természet "haragját", és eltöröltetik. Láthatód, hogy nem teljesen alaptalanok az ilyen félelmek.
    Előzmény: Törölt nick (122493)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122496
    ::mielőtt túl komolyra fordulna a téma

hoppá... egy ilyen fordulat kerülendő lenne? ;-)
    (akkor én is zárásként: jelentős különbséget látok a másnak való megfelelés és az önmagunk hosszútávú érdekei felismerése között - ha úgy tetszik, a heteronóm és autonóm erkölcs között...)
    Előzmény: Törölt nick (122493)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122490

" Ergó, most is élhetnek akár 2000 évig is az emberek.  "

Ne fényezd tovább, csúsztattál, ez egészen más mint ahová hátrálsz.

Előzmény: Törölt nick (122487)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122489
    ::jól jegyezzük meg; Az ember törékeny

Ez a törékenység a megjegyzendő, így önmagában?
    Vagy netán az, hogy az ember (egyénileg és csoportokban is) simán megsemmisíthető, ha olyat tesz, ami nem tetszik a főnöknek?
    Előzmény: Törölt nick (122488)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122486

Két hatalmas tengerelöntés folyamaról van szó. Az első a késő pleisztocén kb 16000 évvel ezelőtt kezdődött és érdekes módon a Fekete tengert kialakító helyi katasztrófával 7400 évvel ezelőtt végződő egész Földet érinti tengerszintemelkedés.

A globális tengerszint emelkedés a gleccserek jégmezők olvadásából származó vizek miatt körülbelül 150 méterrel a mai szint alol indulva millió és millió km2 szárazföldi területet változtatott tengermederré. A vége pont egybeesett a Boszporuszon áthatoló a Fekete tengert létrehozó helyi tengerbetöréssel. Az újabb számítások szerint kb 1,5 év alatt töltötte fel az édesvizi Fekete tenger előd tavat a tenger, így mindenki gyakorlatilag el tudott menekülni az emelkedő víz elöl. A Fekete tenger kialakulásával viszont megállt a tengerelőrenyomulás az egész világon, sőt csökkent a tengerszint kb 1 m-rel. A Fekete tenger kialakulása SZVSZ és mások szerint a Krím félsziget két oldalán egy csaknem Magyarországnyi területet öntött el és az itteni neolitikus kultúrákat észak nyugat észak és északkaelet felé nyomva az indoeurópai nyelvet beszélők korai vándorlását indította el.

A világszerte elterjedt vízözönmondák szerintem 90%-ban a jégkorszak utáni kb 150 m tengerszintemelkedés nyomán keletkeztek és csak néhány lehet kapcsolatban a fekete tengerivel. Talán a sumér-bibliai esetleg. (A szőlőtermesztés egyik őshazája a mai Grúzia és itt a Rioni alföld selfje szenvedhetett 7400 évvel ezelőtt.) A Grúz területek nem vettek részt az indoeurópai nyelvcsalád kialakításában, csak a Fekete tenger északi, észak nyugati észak keleti vidéke.

Előzmény: Törölt nick (122477)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122484

Talán elismerhetnéd, az elején az élet szóval kapkodva bántál, és az hiba volt.

Előzmény: Törölt nick (122475)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122482
    Miért? Nem az? /+Rőköny!/
    Előzmény: Törölt nick (122480)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122481

Mert mindent másképp kell "értelmezni" - a végén mégse jön ki olyan elfogadható és egységes értelmezés, ami ne ütközne lépten-nyomon az eltérő valóságba...

Előzmény: Törölt nick (122478)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122476
    "Nagyobb éretéke van ha magad jössz rá."

Nem lenne becsületesebb, ha inkább őszintén bevallanád, hogy azért nem vagy hajlandó válaszolni, mert hazudtál, és nem igaz, hogy a bibliában benne van mit hogy kell értelmezni?
    Ezt tanítja neked az istened és a mesekönyved? Hogy hazudj, és utána becstelenül terelj?
    Előzmény: Törölt nick (122471)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122470
    "Minden összefügg, de ahhoz ismerned kellene az összefüggéseket a jelképeket, a próféciákat. Szorgalmas kutatással néhány év alatt megismerheted."

Kapard szépen elő a mesekönyved, és keresd ki nekem azokat amiket kértem, és válaszolj. Ne ilyen nyilvánvaló badarságokkal gyere, amit még egy olvasni nem tudó ovis is bármikor megcáfol a mesekönyveddel.
    Előzmény: Törölt nick (122461)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122469

Akkor nincs kolletív tudatod sem? Sajnálatos....  Bajban vagy a fogalmakkal.

Előzmény: Törölt nick (122467)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122466

Válaszd külön az emlék, és az létezés fogalmát így marad rólad jó emlék is majd.

Előzmény: Törölt nick (122465)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122464

"Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.

Ergó, most is élhetnek akár 2000 évig is az emberek. "

Mesélj, ismersz ilyen esetet és még szabadlábon vagy? :-(

Előzmény: Törölt nick (122463)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122460
    "Ez csak a dillettánsoknak kérdés. A Biblia maga ad minderre magyarázatot."

Na, te nagyon profi. :D Idézd ki nekem szépen, hogy hol írja, hogy hogyan kell értelmezni Mózes második könyvének harmadik fejezetében a 15-ik verset, és hogyan Márk evangéliumának első hat versét, és hogyan a Jelenések könyvének 8-ik versét.

Te nagyon profi! Hivatkozásokkal együtt ám!
    Előzmény: Törölt nick (122453)
    Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122458
    Nem várom,nincs itt másról szó.
    Aki mást értelmez mint ami, megint csak nem én vagyok.

Előzmény: Törölt nick (122456)
    Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122454

"A ki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt: de nem hagyja a [bűnöst] büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen."

"Mi dolog, hogy ezt a közbeszédet szoktátok mondani Izráel földjén, mondván: Az atyák ettek egrest, és a fiak foga vásott meg bele?
    3
    Élek én, ezt mondja az Úr Isten, nem lesz többé helye köztetek ennek a közbeszédnek Izráelben.
    4
    Ímé, minden lélek enyém, úgy az atyának lelke, mint a fiúnak lelke enyém; a mely lélek vétkezik, annak kell meghalni!"
    Előzmény: Törölt nick (122451)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122452
    Tudom. Ezért nem vagy képes felfogni.
    Előzmény: Törölt nick (122450)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122449

"A Bibliában egyetlen istenkép van, csak meg kellene ismerni."

Prozelitától csak ilyen kockázatmentes, homályos kijelentésekre számíthatunk. Csak meg kellene szokni...

Előzmény: Törölt nick (122437)
    Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122448
    Előre látom a magyarázatot,a szentlélek súg. ;)
    Előzmény: Xmes21 (122442)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122447
    "Szerintem itt ez a mérvadó és nem (akárnilyen) egyházi álláspont."

Te is úgy gondolod, hogy a világ és az ember a kutya háziasítása után 6000-8000 évvel készült? :D Észt nem tudok adni wazze... :D
    Előzmény: Törölt nick (122433)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122446
    Nem ez a jó kérdés,hanem ha volt azon a bárkán néger,indián,e...stb,akkor istennek hány képe vot
    hogy mindegyikre teremtett egy emberi fajtát?
    Vagy mégis fordítva volt a saját képére teremtés ...  :)
    Előzmény: opti71 (122438)
    egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122445
    de ebből csak az az igazán igaz, ahogy az olvtárs szektája értelmezi
    Előzmény: Törölt nick (122444)
    Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122443
    Vallásos családban nőttem fel,nálunk mindenki hisz,tesóm teológián végzett.
    14 évig hívőnek tartottam magam,bár sosem volt vele kapcsolatom,az én hibám?
    Én kerestem,vagy örök kétkedőnek teremtett?
    Ne mond nem csináltam jól,rajtam nem múlt.
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122442
    "igen, nem szokás szó szerint venni, sokan bele is esnek ebbe a hibába."
    Akkor hogy vegyük?

Mi alapján döntöd el, hogy mit értelmezel sz szerint, és mit szimbolikusan/képletesen? Érzések alapján? Amit nem értesz, vagy értelmetlen, az szimbolikus, ami meg egyértelmű és világos, azt szó szerint?
    Vagy ami szépen és jól hangzik azt szó szerint, ami meg rosszul azt képletesen és szimbolikusan? Mi alapján döntöd el?
    Eldöntöd egyáltalán? agy csak a papok és hit "oktatók" jól az agyadba vésték azt amit szó szerint kell venni, a többit meg ahogy jól esik?
    Honnan tudod, hogy azt amit épp olvasol benne, azt az írója nem szó szerint gondolta, hanem szimbolikusan/képletesen?

Légyszíves vedd a fáradtságot, és válaszolj erre, mert ez az egyik kérdés amire még a legedzettebb papoktól is csak a némán maguk elé bambulást kaptam "válasz" gyanánt, meg esetleg hebegést-habogást.
    Előzmény: Gab750 (122428)
    egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122441
    ja, gondolom, voltak szerinte - valamelyik ketrecben
    Előzmény: opti71 (122438)
    opti71 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122440
    Vagy inkább kettő, ugyanis az újszövetségben Jézus átveszi a szerepét és minden hatalmát. A teremtőre ettől fogva csak hivatkozások vannak. Az ebből származó ellentmondások feloldására alkották meg a szentháromság tanát.
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122439

Ezzel a 6000 évvel kapcsolatban sosem értettem hogy mi van az ennél régebbi kultúrákkal,állatokkal?

És mi van a jó öreg matuzsálemmel,akinek 1000 évig kellett ahhoz élnie hogy kijöjjön a keresztény matek? :)

Előzmény: Törölt nick (122433)
    opti71 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122438
    Pedig a bibliában leírtak szerint is működnek azok a folyamatok ,amelyek az evolúció motorjai.
    Lásd magát az emberi fajt , mely az özönvízet túlélt egyetlen család tagjaiból, alig négyezer év alatt ennyi rasszá vált szét. ( vagy volt a bárkán eszkimó, indián vagy néger is ? )
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122436
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122435
    "Nem intoleráns! 6.000 éve tolerálja mocskunkat"
    Az enyémet ugyan nem! És ha jól emlékszem az eredendő bűntől is megváltattunk,miért büntetne
    akkor más bűnéért engem?
    Én egész életemben türelmes voltam vele,legalább ennyi elvárható tőle is.

"az 1 különbség:ez a dolgok magja, h elismered Őt annak Aki v nem"
    Ezt félreértettem,már világos.

"minden térd meghajol:félreérted ez azt jelenti, h mindenki el fogja ismerni, mert SZEMBESÜL VELE "
    Azért az az üvöltés az ateisták szájából,az mégiscsak utal valami félelmetesre...

A te magyarázatod alapján én nem vagyok ateista,ráadásul biztos lehetek abban hogy isten
    még nem szólt hozzám,mivel az összetéveszthetetlen.Vajon meddíg vár?

Van egy fontos kérdésem,KÉRLEK NE HAGYD VÁLASZ NÉLKÜL!
    Ha a bibliában olyan lehetetlenségeket olvashatsz,mint Noé sztorija,amiről te is beláthatod hogy
    nem lehet valóság,hogy maradhat hiteles a többi része?
    Ez a kérdés azért fontos,mert sok hivatkozás történik a bibliára,mint megkérdőjelezhetetlen
    igazságra.
    Előzmény: Gab750 (122421)
    Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122434
    Dehogy!

Hisz ő választ ki engem,már az anyaméhben elhív engem.
    /egy Katolikásnak,ne kelljen már igével bajlódni,de természetesen nem tudnád mire gondolok,igény szerint hozom./
    Sokan vannak a választottak,kevesen az elhívottak.
    Az élet könyve mire való?
    Nem az én hibám,ha nem kellek neki, ezért nem büntethet meg.

Miért van az a legnagyobb holokausztra készül az istened?
    Hit szerint szelektál.
    És ti ezt várjátok,mi lesz ez nektek elégtétel,csúnya ateisták megkapjátok a magatokét,kissé gyerekes.

Nem számít,hogy az ateista becsületesen él,ha nem hisz.
    /Nem a hittől leszek jó ember, a saját értékrendemtől,de én megértem a hívőket, nekik isten nélkül nem megy./
    Még egy tömeggyilkos, utolsó pillanatban hisz, megtér,a menybe kerül.
    Jézus ezt mutatta meg a latorral a kereszten.
    Elég volt elhitte ő az isten fia,és jutalmul még aznap vele lett a paradicsomban.

Egyébként egy szerető istennel,hogy fér össze a bünti?
    Hit alapján?

Jézus azt mondja isten esőt ad mind a jóra mind a gonoszra.
    Ha már hitet választanék, a bibliából az csak az lenne ahol Jézus az atyáról beszél.
    Többféle istenkép közül,nektek miért a bosszúálló, büntető,istenkép tetszik?
    Mind ez szabad akarattal csomagolva.
    Előzmény: Gab750 (122409)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122432

Két mentséged lehet:

Az életkorod: (20 év alatt)

vagy az elmeállapotod.

Az elsőt kinövöd, de a másodikat ne mulaszd el kezeltetni...

/Beálítasz ide, mint Jónás Ninivébe, és fenyegetődzöl? Tán téged is személyesen felkért erre az Isten???/

//És egy normális próféta még akkor is inkább ki akar bújni a feladat alól...//

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122431
    Szerinted akkor nem volt evolúciós folyamat?
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122430

Nem gondolnám, hogy amikor tagadom, hogy isten a fejemben lenne, illetve hogy bárki a"fizikai valóságban" lelket tapasztalt volna, akkor a vallást támadnám. Ahogy akkor sem, amikor bemutatom, hogy a biblia nem ellentmondásmentes. Csak a rögeszmések (kivált a pökhendi, öntelt rögeszmések) vallási téveszméit, túlzásait teszem nevetség tárgyává...

//Hát, soxor ezt a munkát megspórolják nekem, magukat teszik harsányan nevetségessé. Én csak alászínezek egy kicsit...//

Előzmény: Törölt nick (122427)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122428

igen, nem szokás szó szerint venni, sokan bele is esnek ebbe a hibába.

azonban sok félreérthetetlen szöveg is van

A hatezer év 1 érdekes dolog. A pátriárkák idejéből vissza lehet számolni, és hát le van írva Jézus összes felmenője Ádámig. Őszintén megvalva azért én óvatossággal kezelem ezt. A 6.000 év amolyan "általánosan elfogadott".

Lehet hogy Big Bang-al teremtett (bár csak akarta h legyen s lett - ez nemtom robbanás volt-e) de az tény hogy a darwini tan ellentmond a teremtésnek.

Előzmény: ZULLU (122426)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122426

Akkor nem értem...

Úgy tudtam a katolikusoknál nem szokás a bibliát szó szerint értelmezni...

//Megjegyzem: Ők igazán tudhatják hogyan is állt össze...//

Mintha a nagy bumm, és az evolúció is megférne a (katolikus) hit mellett.

Akkor honnan vetted ezt a "hatezer évet?"

Előzmény: Gab750 (122425)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122425

nem vok szektás (sem J.T. sem eretnek Hitgyülis)

katolikus vagyok

Előzmény: ZULLU (122424)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122424

Hát teiged meg mék szekta szalajtott?

//Válogathattak vóna jobban is... Ámbár fene se ismeri a merítési alapjukat...//

Előzmény: Gab750 (122421)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122423

De, igen...

Csak te nem tudod miről beszélsz...

Előzmény: Törölt nick (122420)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122422

Betü-betü. Múlófélben...

Süsünek előnye, hogy filmen is megvan...

"A Süsü direkt mesének készült, a vallási hiedelmek pedig mély mentális képek, ősi folyamatokból származó dolgok."

Lefordítom:

Süsüt ép elméjű ember írta...

"...inkább segíteni kikerülni a vallásos embereknek a fanatizmus és a fundamentalizmus gondolati kötelékei alól"

A vallásos embereknek nincs szükségük ilyen segítségre. Az itt megnyilatkozó (sajnos minden betegségtudattól mentes) rögeszméseket meg nem árt  s..ggberugdosni, hátha leesnek a magas lóról.

/Ha van isten, pofára. Mert megérdemlik.../

Előzmény: Törölt nick (122417)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122421

te a saját felelősséged elől menekülsz.

Ő úgy érinti meg lelked, h nem is tévesztheted össze semmivel.

1 - jobban ismer mint te saját magad, hisz Ő alkotott.

2 - szted nem tudja h lépjen velünk kapcsba h megértsük????

Nem intoleráns!

6.000 éve tolerálja mocskunkat. De hamarosan betelik a pohár. (Jelenések könyve)

Ha figyelmesebben olvastad volna hsz-om, akkor tudnád h AZ ELFERDÜLT METALITÁST gyűlöli.

"a bűnöst szereti a bűnt megveti"

az 1 különbség:

ez a dolgok magja, h elismered Őt annak Aki v nem. a többi félremagyarázás

minden térd meghajol:

félreérted ez azt jelenti, h mindenki el fogja ismerni, mert SZEMBESÜL VELE

Előzmény: elpazarolt tehetség (122418)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122419

Itt és most, te fenyegetődztél. Ez tény.

Hogy ezt a Te istenedre hivatkozva, és a nevében tetted - az meg a te magánjellegű problémád, nem gondolnám hogy bűnmérséklő tételnek számítana... Még a te Urad szemében sem... :)

elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122418
    "a Biblia és Isten is bolondnak, oktalan állatoknak tartja a benne nem hívőket."
    Azt hogy a bibliáról ilyesmit gondolsz,megértem,hiszen jónásról is jó nagy marhaságokat írt,
    nem is csoda ha nagy hallgatás a reakció.
    De hogy a saját istenedet ekkora intoleráns bunkónak képzeled,aki a saját teremtményét fikázza,
    pedíg hát ő teremtette olyanra amilyen.Még a szabad akarattal együtt is bűnrészes a hibáimban.

"1 azaz 1 különbség van hívő és nem hívő közt"
    Miután istenedet ennyire alábecsülöd,nem csoda ha a más véleményen levő embertársaidat oly
    hatalmas mértékben lenézed hogy azt feltételezed mindegyik egyforma,gondolkodásra képtelen,
    hiszen csak így elképzelhető hogy sokmillió embernek csak 1 azaz 1féle oka lehessen,amiért
    más a véleménye mint neked!

"Ő szólít, h reagálsz. Ha "meg se hallod" (nem akarod meghallani) akkor vagy ateista"
    Tételezzük fel hogy isten intelligenseb jóval mint mi :)
    Ha a kutyád nem érti teszemazt hogy azt akarod neki mondani:ül,akkor ki a hibás hogy
    nem jött létre a kapcsolat? A kutya a hülye vagy a gazdája?

"Eljön az idő mikor minden térd meghajol az Úr elött, égben, földön, föld alatt. De míg a hívő szeretettel, imádattal, addíg az káromló, üvöltve teszi majd. "
    Már megint alázod az istenedet?Csak ennyit nézel ki belőle hogy így fog megnyilvánulni?
    Idejön és megmutatja hogy ő az erősebb,és te szard össze magad?
    De remélem orális szolgáltatásra már nem fog kényszeríteni,még szerinted sem!

"Kiváncsi vagyok az ateista fejre mikor szembesül Azzal Akiben nem hitt. Mert minden szem meglátja majd az Istent amint van."
    Márelképzeltem néhányszor hogy miket kérdeznék,ha lenne merszem abban a szituban kérdezni,
    és leszámítva azt a tragikus szitut hogy az általatok felvázolt viselkedéssel találkoznék,
    örülnék a folytatásnak.
    Előzmény: Gab750 (122401)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122416

Nagyon szomorú ha valaki kételkedik a biblia szavában.

De a lényeg összefoglalva:

1 - Isten megteremtette a világot (szellemi, anyagi)

2 - egy nagyhatalmú angyala fellázadt (sátán)

Egy nagy kérdés van csupán:

Isten oldalán állsz vagy nem?

Ha ezeket mondod:

1 - nem hiszek benne, de nem is érdekel

2 - elhiszem h létezik, de hidegen hagy

3 - elfogadom h létezik Isten és a sátán, sőt azt is h harcolnak, de engem hagyjanak békén

4 - sátánista vagyok

akkor elveszel.

Miért?

A bűn= a teremtett szabadság perverziója.

Isten igazságos, így nem hagyhatja a bűnt büntetés nélkül.

EZ AZ AMIT MEG KELL ÉRTENETEK :

Isten mindenkinek hagyja, h válasszon. Az érdektelenség nem semlegesség, mert csak 2 út van: vele v nem vele.

Isten bár hosszútűrő, de haragvó is, így dühe jogos, és igazságos. Mindenkinek megadja azonban azt amit választ.

A hívő sorsa: örök boldogság vele

Aki nem akarja Őt: örök kárhozatba jut

Mivel Isten maga a boldogság, és totálisan abszolút jó, így az őt elutasítóknak, sátántól kezdve az őt nem elfogadó emberekig NEM AJÁNLHAT FEL SEMMI JÓT ÖNMAGÁN KÍVÜL, MERT RAJTA KÍVÜL NINCS BOLDOGSÁG. RAJTA KÍVÜL CSAK A PUSZTA KIÜRESEDETT LÉTEZÉS VAN, AMI GYÖTRELEM.

Az elveszett teremtmény (ember, angyal) saját magát zárja ki a Teremtő boldogító közelségéből, színe látásából, így "megalkotja saját poklát" hisz az ember eleve Isten jelenlétére teremtetett, s ezt a kárhozott is tudja, hisz a halál után meglátta Azt amit elutasított..... és örökkön örökké "tapasztalja" h NINCS RAJTA KÍVÜL MÁS BOLDOGSÁG, csak üres lét.

ezt az 1-et kell megértenetek.

sátán és bukott angyalai tudják, h VÉGÉRVÉNYESEN megpecsétlődött sorsuk. nekünk emberekenek életünk végéig van lehetőségünk "szavazni" Mellette v Ellene.

Álljunk Isten oldalára ! (de az Iránta való szeretetből, s ne a kárhozattól való rettegésből)

Isten áldjon benneteket !!

ivivan Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122415
    És ha olvastuk? A Süsüt is olvastuk, mégse hiszem, hogy egy és többfejű sárkányok mászkálnának mindenfelé...
    Előzmény: Gab750 (122413)
    cseik Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122414
    ha egyszer el tudnátok szakadni a bibliától és esetleg átgondolt emberi logikus érvekkel állnátok elő...
    Előzmény: Gab750 (122413)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122413

ja, bocs, ha nem olvastad (és nem értelmezted) a bibliát, nincs miről beszélnünk.

1ébként mind az Ószövetségben bőven van róla szó, mind a Jelenések könyvében....

Előzmény: Nemhivő (122411)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122411

Azért te fenyegetőzöl Pöcsike, mert az urad nem teszi, sehol sincs, csak képzeled.

Gab750 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122409

Ugyan Pöcsike, nem tudsz olvasni.... úgy látszik te csak olvasni tudsz, értelmezni nem.

Az, h az Úr megelégeli a hitetlenek hitetlenségét, MIÉRT AZ ÉN FENYEGETŐZÉSEM????

ezt nem én mondtam, nem én találtam ki, csak ide leírtam....

az Úr meg ha fenyegetőzik:

1 - megteheti, Ő az Úr

2 - nem fenyegetőzik, figyelmeztet...

értelemzni kell "pöcsike"

Előzmény: Nemhivő (122404)
    ivivan Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122408
    Ahogy látom, köztem és közted két különbség van:

1, én egyel kevesebb Istenben hiszek, mint te
    2, nem átkozok meg senkit azért, amiben hisz

Ezenfelül még azt is tudom, mit jelent a "fenyegetőzés" szó...
    Előzmény: Gab750 (122403)
    cseik Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122407
    .
    cseik Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122406

akkor engem miért nem hív? :(

csödben figyelek és várom jelét! és mégsem ....

ha ti (hívők) nem lennétek, nem nem hinnék benne, eszembe sem jutna h létezhet...

isten létével való szembe helyezkedésnek legerősebb mozgatórugója, a hívő emberek megnyilvánulása (tisztelet a csöndes kivételeknek)

Nemhivő Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122404

Ugyan Pöcsike, nem tudsz olvasni és értelmezni mi a fenyegetés? Olvasd el újra.

1-ébként mi van a többi sokezer istennel, tagadod a létüket? Allah Akhbar :-)))

A korán világosan és érthetően leírja: az összes többi isten-féleség hamis. Ez van.

Előzmény: Gab750 (122403)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122403

Nem fenyegetőzöm :)

Amúgy meg az egy igaz élő Istenről beszéltem, a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás Istenéről, hisz olvashattad h bibliát írtam, s nem koránt vagy a bhagavad gitát.

Nemhivő Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122402

Melyik istennel fenyegetőzöl a sokezer közül, ami eléggé hányinger önmagában is.

Gab750 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 122401

Az ateistáknak:

Fölösleges Isten létéről-nemlétéről (teremtés kontra evolúció) beszélni, hiszen a Biblia és Isten is bolondnak, oktalan állatoknak tartja a benne nem hívőket. Nem lenézi, megveti őket, hanem a gondolkodásmódjukról nyilatkozik így az Úr.

A démonok is hisznek, és rettegnek.

Isten nem létezik: kerested őt? hagytad h megszólítson? vagy befogtad füled s még ordítottál is nehogy meghalld szavát?

Isten minden embert hív. Téged is ateista felebarátom. 1 azaz 1 különbség van hívő és nem hívő közt, s az nem Isten léte v nemléte, hanem az h mikor Ő szólít, h reagálsz. Ha "meg se hallod" (nem akarod meghallani) akkor vagy ateista. Sajnos van 1 rossz hírem az ateistáknak, és az Istenellenes attitűdűeknek: az Úr hosszútűrése nem végtelen, s majd kiönti haragjának kelyhét de akkor már késő lesz.

Eljön az idő mikor minden térd meghajol az Úr elött, égben, földön, föld alatt. De míg a hívő szeretettel, imádattal, addíg az káromló, üvöltve teszi majd.

Kiváncsi vagyok az ateista fejre mikor szembesül Azzal Akiben nem hitt. Mert minden szem meglátja majd az Istent amint van.

egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122400
    Pontosabban:

És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és azt sem vevék vala észre.
    Előzmény: Törölt nick (122383)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122399
    (na, nem a vályogtéglába, hanem a tapasztósárba http://mek.niif.hu/02100/02152/html/03/187.html)
    Előzmény: vriendelijke (122397)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122398

És, most veszem csak észre:

"Látszik hogy mennyire nem ismered a Bibliát.
    Noé már előre hirdette a pusztulást(megmenekülhettek volna) de nem hitték
    "úgy tűnt mintha tréfálna"

Ja, akkor az előző idézeted meg téves?

Előzmény: Törölt nick (122385)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122397

Lószaron? :)

A középkorban már trágyázták a földeket, nem? Úgy értem, nem biztos, hogy kárba vesztek az értékes lócitromok. Sőt, mintha a vályogtéglákba is belekeverték volna... (lehet, hogy nem jól emlékszem).

Előzmény: jamaica2 (122394)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122396
    Gondoltam hogy már sokminden szóba került,de ha megkérlek, egy mondatban összefoglalnád hogy
    mi lett a végkövetkeztetés?Hogy sikerült,vagy nem is kell komolyan venni a sztorit?
    Előzmény: Törölt nick (122388)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122395
    Előzmény: jamaica2 (122394)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122394
    Ebben igazad van. A japánok nem ismerték a nagyítót de termesztették a shi take gombát.
    Előzmény: vriendelijke (122392)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122393

"Ma is így van."

Persze. Kétezer éve egyfolytában. Valaki folyton előre hírdeti a pusztulást.

//Neked mint adventistának erről azért többet is kellene tudnod... :))) // 

Előzmény: Törölt nick (122385)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122392

Mint nagyító?

Egyáltalán tudták már akkor, hogy hogy szaporodnak a gombák?

Előzmény: jamaica2 (122391)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122391
    A sporák kiválogatásához.
    Előzmény: vriendelijke (122390)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122390
    Az üveglencse miért kell a gombatermesztéshez?
    Előzmény: jamaica2 (122386)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122389

Az állandó vízborítás nem elviselő növényekkel mi volt. Noé kiásta őket gyökerestűl és a hajóra hozta??? Milyen víz érte a Földet az özönvízkor sós vagy édes? Noénak a sókoncentrációra érzékeny fajokat (halakat és nem halakat) is hatalmas akváriumokban vinni kellett volna és így tovább.

Noé hogy etette a kolibri fajokat???

Előzmény: elpazarolt tehetség (122387)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122387
    Ez a Noé sztori is megérdemel egy mosolyt!
    Hány állatfaj létezik,kb 1.9 millió?
    Akkor kevesebb mint négymillió példányt kellett felkutatnia,befognia,etetnie,
    és bezsúfolnia egy hajóra!!!
    Ha sorbanállnak,és csak a helyükre kíséri őket,már ahhoz is kevés egy emberélet!
    Persze aki a sor elején állt állat,nagyrészt akkor sem éri meg a berakodást,ha ennie sem kell...
    Na ez is szép bizonyíték isten létezésére :))))
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122386

Elmélkedjünk a lószarról.

Én mindig nagyon mérges tudok lenni amikor elszalasztott dolgokról olvasok (ilyen például Teleki öngyilkossága, ezzel Bárdossyt kaptuk utódnak). Az érett középkorban (a XIII század) már ismerték az üveglencsét Európában (a középkori technikai forradalom egyik csúcsaként a szemüveg is megjelent) és innen csak egy lépés lett volna a nem mikorhiza gomba a csiperke termesztése, spora gyűjtés lncs segítségével és a lószar+növény hulladék keverékbe oltása. A lószar szemben a tehénürülékkel mivel nincs bendőemésztése a lóvaknak, csak a vakbélben elbontott cellulozból kerül a véráramba a lebontott cukorból de a vakbélben élő flóra élőlények (bacik, egysejtűek) fehérjéiből  nem kerül a lovak vérébe semmi szemben a kérődzőkkel, így a lószar fehérjékben gazdag ideális keverve növényi hulladékkal a szaprofita csiperkének. A XIII század helyett a XIX században jöttek erre rá. A kis jégkorszak nehéz évszázadaiban a pincékkel telerakott Európa kihagyott egy plusz élelmiszer forrást a XIII századtól a XIX-ig.

ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122384

"39 És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is."

Stimt!

Ládd hogy még a biblia szerin is milyen értelmetlen és nevetséges "utolsó időkről" hadoválni?!

Ha azok: úgyse veszed észre (és fordítva: ha azt hiszed észrevetted, akkor nem azok.)

ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122382

"Hamarabb"

Lemaradtam valamiről? Nem mondod, hogy már megint világvége lesz ? :)))

//Azért az a szép ezekben az istenfélőkben: akármilyen sz@r életük van is, az unokáiktól még azt is elirígylik... :) //

Előzmény: Törölt nick (122322)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122381
    De sebaj; ha mégis létezik a vén kujon, nyugodtan mondhatja ugyanannyiszor, hogy 'akinkybasszameg', mint ahányszor én mondtam. Még lehet, hogy szaván is fogom. Attól függ, kit. Vagy mit. És hogy milyen gyorsan mozog. ):o
    Előzmény: Törölt nick (122374)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122379

De ki mondja meg mi a "trágár"?

/pl: egy szószerinti bibliafordítás?/

kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122378

P.S.:   Maradjunk annyiban,   az  állat   is ember  !!!

Üdv!

elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122377
    Hűha!
    Ha csak nem te vagy isten maga,miért lenne istenkáromlás a véleményedre azt mondani hogy lószart?!!!
    Előzmény: Törölt nick (122371)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122376
    Nemmondod, baszki.
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122375
    én végig aszittem...
    Előzmény: egy cuki ausztrál állat (122368)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122373
    Mi? A káromlás? Talán a lóé? ):o
    Előzmény: Törölt nick (122371)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122370

No akkor rajtam igen furcsa dallamot játszik.

A terroristák testén meg mégfurcsábbat!

Nem lehet hogy az emberi kultúrák,és értelem is létezik,és isten nélkül sem vagyunk állatok?

Előzmény: kapuc2 (122360)
    cseik Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122369
    a pszichiáter nem operál. az az agysebész .... ;)
    Előzmény: Törölt nick (122366)
    egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122368
    " Az embert is felfoghatjuk 'testként', de kell Valaki, aki 'játszik' rajta! "

Picit elvesztettem a kötelet, a szexről beszélsz?
    Előzmény: kapuc2 (122360)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122367
    Az inkább széllel porzodó zárvatermők már nem olyan színesek.
    Nyilván.
    Persze az említetteknek ez nem tűnt fel.
    Előzmény: jamaica2 (122364)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122365
    Boccs a búza virágja nem igen színes.
    Előzmény: jamaica2 (122364)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122364
    A rovarok és beporzómadarak számára jelzés a virág színe alakja. A zárvatermők és rovarok/beporzómadarak koevolúciója. Az inkább széllel porzodó zárvatermők már nem olyan színesek. A búzavirág nem igen színes.
    Előzmény: Kinky (122362)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122362
    A rovarok pedig az UV-t.
    És a sok bigott marha még képes azon görcsölni, hogy 'miért szépek a virágok', holott nem is látják igazán, melyik milyen! ):-D
    Előzmény: jamaica2 (122358)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122361
    Szegény bika nem látja a vörös szint, de a házikedvenc kutyus sem. Hatalmas teljesítmény ezért a vakvezetőkutyától, hogy megtanulja, hogy a felső lámpaégéskor nem szabad átmenni a gazdival az úton.
    Előzmény: kapuc2 (122355)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122360
    Ahogy mondják: a hegedű egy eszköz, de kell Valaki, aki játszik rajta!   Az embert is felfoghatjuk 'testként', de kell Valaki, aki 'játszik' rajta! 
    Előzmény: Törölt nick (122357)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122359
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122358
    Hát az erszényesek nem vesztettek el a színlátásért felelős rodopszinjukból. A méhlepényesek meg elvesztették (éjjszakában minden tehén....bocs minden emlős egyforma) és csak 2 db van nekik (mutáció). A főemlősöknek meg mutáció útján a keő rodopszin génből az egyik duplázódásával és ismét mutációjával (nesze neked kreáció) lett 3 db így mi többszint látunk. De hüllők és a madarak meg 4 rodopszinjukkal több színt látnak tőlünk óvilági főemlősöknél is.
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122357
    szavak... ennél több kellene, mondjuk egy meghatározás (ha megnézed pl. a hegedű részeit, ott is találsz olyat, hogy 'lélek' :-)
    Előzmény: kapuc2 (122342)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122356
    az meg nem az orvostudomány része
    Előzmény: Törölt nick (122348)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122355
    Viszont szinesben látunk. Nem semmi!   
    Előzmény: jamaica2 (122347)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122354
    Ez egy permanens forra prófécia.
    Lefordítom: Rábasztok, köcsögööööök! );-D
    Előzmény: ZULLU (122351)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122353

Most teljesen SZVSZ leszek.

A jura utáni kihalást a dinok felvirágzása követte a vesztes emlősök elmerültek az éjszakában. Az éjszakai élet szelekciós hatása a szaglás, hallás és a látás kompenzáció javítás felé mutató mutációkat karolta fel. Az egész neokortex indulása egyszerű szagló jelfeldolgozóként indult amibe integrálódott a hallás és látás (a tapintás, helyzet, gyorsulás) jel feldolgozó aparátusa. A kompenzációs jelfeldolgozás egyszerűen az emlékezés erősödésével lehetővé tette a beleképzelést és az előre elképzelést a főemlősöknél és a korai emberelődöknél is és a mozgások előre tervezését is mert a neokortexbe került a mozgás indítás is.

Előzmény: jamaica2 (122347)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122352
    Nagy lószart.
    Előzmény: Törölt nick (122350)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122351

Mhhmmm :)))

Meg a hitelválság is !

Azannya, mégegy bevált prófécia: ez eredetileg arról szól, hogy: majcsak lesz valami, aminek nem örültök...

//És ráadásul már hányszor bevált azóta!//

Előzmény: Törölt nick (122349)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122347
    Hogy jobban érthetőbb legyek. A gerinces szem egy rosszabb változata a lencsés kameraszemnek (a fejlábúaké jobb), elől nem a receptor sejtek vannak, vakfolt stb. Az emlősök a neokortexben javítják a hibás szemük által kapott gyengébb képet. Te is csak praktikákkal tudod kimutatni a vakfolt által nem látott képet, mert állandóan a neokortexed kompenzál.
    Előzmény: jamaica2 (122333)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122346
    ...továbbá az ózonlyukra és a devizahitelek bedőlésére is, ha kérhetnénk! );-D
    Előzmény: ZULLU (122344)
    cseik Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122345

teljesen mindegy, hogy minek hívják,  a pszichiátria biológiai folyamatokkal foglalkozik.

esetleg a pszichológia... de az meg nem orvos

Előzmény: kapuc2 (122342)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122344

Mutatnál egy próféciát az energiaválságra?

//De a Római Klubb előttit!//

Előzmény: Törölt nick (122329)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122343
    Tudom, 'jó hivő' módjára simán elhazudsz bármit.
    Előzmény: Törölt nick (122340)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122342

Sajnálom, de a psziché=lélek     tan,   a pszichiátria a lélek betegségeivel foglalkozik.  

DE ha Te ennyire ragaszkodsz állati mivoltunkhoz, nem cáfollak.  

Előzmény: Törölt nick (122335)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122341
    Mi az, hogy 'istenkáromló'? Hogy lehet káromolni egy kitalált lényt?
    Ha azt mondom: 'fülesköcsög', húsvétinyúl-káromló leszek? ):o
    Előzmény: Törölt nick (122331)
    cseik Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122339
    a lélek mikor kapcsolódik agyba? mármint fejlődésszakaszilag. magzati korban, születéskor avagy utána?
    Előzmény: Törölt nick (122335)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122338
    A főemlösöknek ...
    Előzmény: kapuc2 (122326)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122337
    én az öntudatról beszélek, és ez az emberiség sajátossága
    Nem igaz. Ne higgy a bigott brosúráknak és kóklereknek: hazudnak!
    A főemlösök egyértelműen van én-tudatuk, de már az elefántoknak és a ceteknek is.
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122336
    A legkevésbé sem.
    Előzmény: kapuc2 (122319)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122335
    ::hogyan értelmezed, hogy egy olyan egzakt tudomány mint az orvostudomány foglalkozik lélek gyógyászattal?

nem foglalkozik
    (ha a pszichiátriára gondolsz, akkor az idegrendszeri/agyi megbetegedésekkel foglalkozik)
    Előzmény: kapuc2 (122332)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122334
    Igen. A csimpánzok rájönnek, hogy a tükörben magukat látják!
    Előzmény: Törölt nick (122328)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122333

Hát már itt is többet tudunk. A hozzánk legközelebb lévő emberszabásúak a csimpánzok és bonobok csoportjait már egy csomó kutató elég jól megfigyelte.

Természetesen ezek a csoportok nem emberi csoportok, de nagyon sok olyan dolog van náluk ami az emberi viselkedés és kognitív készség felé mutat.

Az emlősök számára a permi kihalást követő  nappali dinoszaurusz uralom  a neokortex jelfeldolgozó aparátusának a megerősödését hozta. Az éjszakai szem, fül, szaglás információ feldolgozásra a méretében növekvő neokortex "elő illetve beleképzeléses" többletmunkája nagyon erős lépés volt a kognitív készségek fejlődésére.

kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122332
    Megtisztelnél némi forrás hivatkozással?  2)  Egyébként azt, hogyan értelmezed, hogy egy olyan egzakt tudomány mint az orvostudomány foglalkozik lélek gyógyászattal? 
    Előzmény: Törölt nick (122328)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122330

Feltéve hogy igazad van, mondd milyen 'eredményeket' tudsz felmutatni?  

Csökken a vallási háborúk áldozatainak száma,

Megszűnt az inkvizíció,

Nem égetnek máglyán embereket,bár lehet hogy a zsidók még azt is elérik hogy aki vitába száll a történelem általuk elismert verziójával,annak alágyujtanak...

Előzmény: kapuc2 (122323)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122328
    ::öntudatról beszélek, és ez az emberiség sajátossága

nem így van
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122327
    ej, nem tanultál még helyes érveléstechnikát? :-)
    akik droghasználók meg lelkibetegek, meg pláne rossz a házasságuk, azok nem is igazi vallásosok, tehát...
    Előzmény: ivivan (122324)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122326
    Sajnálom, de én az öntudatról beszélek, és ez az emberiség sajátossága.  Pl. egy kutya ha belenéz a tükörbe, nem fogja föl soha, hogy az amit lát az saját maga.  Nincs rálátása erre a jelenségre, hogy 'ön-tudat'!!
    Előzmény: ivivan (122321)
    ivivan Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122325
    Még szerencse: 50 évet nem biztos, hogy élni fogok már. Amúgy akár 10 év múlva is visszatérhetnénk rá: nyilván a hívők aránya még tovább fog addigra csökkenni...
    Előzmény: Törölt nick (122322)
    ivivan Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122324
    "Feltéve hogy igazad van, mondd milyen 'eredményeket' tudsz felmutatni?"

Nem tudok olyan felmérésről, amely azt vizsgálná, hogy az általad felsorolt problémák hogy viszonyulnak az illető hitéhez - de ha jól sejtem sehogy. A vallásosok között pont annyi tönkrement házasság, groghasználó, lelki beteg stb van...

"Mit szólsz ehhez??"

Mit kellene szólnom? Én ateista vagyok, mégsem szenvedek a felsorolt problémák egyikében sem. Lehet, hogy mások nem ilyen szerencsések...
    Előzmény: kapuc2 (122323)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122323
    Feltéve hogy igazad van, mondd milyen 'eredményeket' tudsz felmutatni?   A válások számának emelkedését,   a drogozást,   a lelki(!?)  betegségek számának emelkedését, a perspektívátlanságot??    Mit szólsz ehhez??
    Előzmény: ivivan (122320)
    ivivan Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122321
    "Adósok vagytok az emberi tudat ---magyarázatával!! Igaz?"

Nem vagyunk adósaid. Nem emlékszem, hogy bármit is adtál volna, amit vissza kellene adnunk...

Az emberi tudatot pedig miért kellene külön magyarázni? A tudat evolúciós magyarázata pedig rém egyszerű: a tudatos élőlények túlélési és szaporodási esélyei nagyobbak.
    ivivan Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122320
    "a bibliai próféciák pontosan teljesednek"

Vagy nem. Ami biztos, hogy a hívők aránya folyamatosa csökken a világ fejlettebb felén, ezért logikus feltételezésnek tűnik, hogyha a fejlődő országok közelebb kerülnek a fejlettekhez, akkor a hívők aránya ott is csökkenni fog.

50 év múlva meglátjuk, hogy kinek volt igaza...
    Előzmény: Törölt nick (122317)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122319

De van mögötte tudományos archeológiai, antropológiai tudás, munkásság.

Adósok vagytok az emberi tudat ---magyarázatával!!   Igaz?

Előzmény: Kinky (122316)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122318
    Persze, tudjuk!
    Előzmény: Törölt nick (122317)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122316
    Na látod, az éppen nem elmélet. (Mutasd meg a prolizitának, hadd lásson végre egyet.) Sőt, még hipotézis sem. Mindössze egy - inkább többé, mint kevésbé - hagymázas fikció.
    Előzmény: kapuc2 (122310)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122315
    A tények szerencsére éppen az ellenkezőjét mutatják, de te csak nyugtatgasd magad.
    Előzmény: Törölt nick (122305)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122314
    Van metszetük, és - itt, most - ez a lényege.
    Előzmény: Törölt nick (122302)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122313
    hülyéskedés? a forrásmegjelöléseket tán nem láttad?? :-)
    Előzmény: mmonitor (122312)
    mmonitor Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122312
    Ne izgulj tényleg csak hülyéskedik, a léleknek nincs súlya, másként térdig járnánk bennük és egy részeg árokbanalvás alatt belefulladnánk szélcsendes időben de ez a te szakterületed, úgyis tudod.
    Előzmény: Törölt nick (122303)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122311
    ::Igaz, ugye?

nem, nem igaz...
    Előzmény: kapuc2 (122310)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122310
    Az öntudatra ébredés, az értelem megjelenését nem bizonyítja, ill. nem igazolja semelyik evolúciós elmélet sem, kivéve Chardin katolikus evolúció elméletét.  Igaz, ugye? 
    Előzmény: Törölt nick (122306)
    Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122308
    "Magától megszűnik."

Igen,ha bebizonyosodik,hogy létezik valamely isten.
    vagy:Nem kell tagadnunk az állításotokat,hogy van.
    /Mert felnőtök,és nem hisztek a mesékben végre./
    Ez bekövetkezik,akkor valóban megszűnik.
    Előzmény: Törölt nick (122305)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122307
    pont annyira biztos és pontos, mint bármely más leíró elképzelés
    Előzmény: Törölt nick (122303)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122304
    Szkeptikus vagyok, de nem Istennel kapcsolatban.  A varázslókkal, jövendőmondókkal stb., kapcsolatban igen.
    Előzmény: Törölt nick (122302)
    Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122301
    Csak,hogy tudd, mit tesz egy ateista.

ateizmus
    vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörítő gyűjtőfogalom, mely csoportok közös jellemzője az istenben vagy istenekben való hit hiánya.

Nem tagadja az ateista nincs isten,csak nem hiszi.

Itt ,állítás van tagadva,állítást, meg lehet tagadni.
    Te állítod van isten,én állítom nincs,ugye bizonyítani nem tudod,és pedig neked kén, mert Te állítod.
    Előzmény: kapuc2 (122296)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122300
    még oktatnak is ilyesmit, ráadásul támogatott (OKJ-s) képzésekkel összemosva
    Nem mondod!
    Akkor a legnagyobb rablócsapat mégsem a br....net? );-D
    Előzmény: Törölt nick (122298)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122299
    Az ateizmust miért kellene bizonyítani? ):o
    T. de C. úr állított dolgokat (meg ti állítotok): pl. hogy van isten, lélek, s.í.t; na, azokat kellene bizonyítani. Az ateizmus arról szól, hogy ezt nem hisszük el nektek! Ez pedig tény.
    Előzmény: kapuc2 (122296)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122298
    az semmi... még oktatnak is ilyesmit, ráadásul támogatott (OKJ-s) képzésekkel összemosva
    (több szervezet visz ilyen jellegű, és párhuzamosan más, támogatott tanfolyamokat is, mintegy sugallva a reinkarnációscsillagsámánezotérikus cuccok létjogosultságát... mondjuk valahol igazuk van... elvégzel egy OKJ-s műkörmöset, vagy masszázsosat... meg egy ilyet... na, melyikkel fogsz többet keresni? melyikre van nagyobb igény ma? :-)
    Előzmény: Kinky (122297)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122297
    Ó, b+ ! És ezt engedik szabadon mászkálni? ):o
    Előzmény: Törölt nick (122283)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122296
    Te sem bizonyítottál matemetikailag az ateizmust.   Bár nekem az evolúcióval nincs semmi bajom!
    Előzmény: Kinky (122292)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122295
    a számítógépet,ami lehetővé teszi hogy kommunikáljunk egymással … éppenhogy egy karierista nyugati köcsög biztosította számunkra
    Ha a B.G-re gondolsz, ő csak az operációs rendszert 'biztosította'. Már akinek. Nem kevesek rendszerét a világ minden részéről származó, jószándékú, önzetlen, lelkes és kíváncsi emberek biztosítják.
    Magát a gépet pedig sok karrierista nyugati köcsög biztosította, néhány nagy köcsögcégbe tömörülve. ):-D
    Előzmény: elpazarolt tehetség (122268)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122294
    Nem vagyunk a véletlen termékei, az evolúciónak van értelme.
    Na, innentől marhaság. Annyi pozitívuma van, hogy nem teljesen a szokásos.
    Előzmény: kapuc2 (122258)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122293
    a lényeg ez: a régiek mindent(!) tudtak, a mai tudomány visszafejlődött - ne az EM-hez fordulj, hanem a nagy tanítókhoz (ha hozzáférsz ilyesmikhez, kereshetsz például hiteles rovósámánt)... ők majd megmondják a tutit!

addicionális információk:
    "A lelket lehet látni MRI-vel bár meglehetősen nehéz becélozni, de nem lehetetlen, innen származik a lélek súlyának fogalma, mert az MRI-vel mérhető egy majdnem neutroncsillag sűrűségű pont a talamuszban."

egyébként a korábbi linken láthatod, hogy nem tűszerű, inkább gömbölyded (merthogy nem homogén a lelkem, így lehet nagy is, ha van magja meg burka, és az utóbbi a sűrűbb...

"Alakja ikozaéderes szerkezetű (20 háromszög által határolt szabályos térbeli alakzat), így leginkább a neutronhoz hasonló szerkezetű. Tömegének mintegy 95 %-a a külső felszínen nyilvánul meg"
    "Lelkünk még kevéssé ismert része, annak belső magja, a lélekelektron. Annyi azért tudható róla, hogy innen egy láthatatlan fluidszállal össze vagyunk kötve a szülőbolygónkkal, ezen keresztül naprendszerünk központjával, a Nappal"

tanulni, tanulni, tanulni!
    (VIL)
    Előzmény: elpazarolt tehetség (122288)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122292
    Keresd csak meg gyorsan azt is, ahol matematikailag bizonyították, hogy a nagytiszteletű de Chardin úr szövegeinek jelentős része puszta zagyva szófosás!
    Előzmény: kapuc2 (122249)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122291
    Szeretem Jung gondolkodását
    Az nem baj, csakhogy ezekkel a filozófiás krakélerekkel kb. ugyanaz a probléma, mint az ún. szent irásokkal. Van sok jó megfigyelésük, de az ezekre adott magyarázatok legalábbis 'véleményesek'.
    Előzmény: Törölt nick (122229)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122290
    Viszont hevenyen unatkoznánk.
    Előzmény: egy cuki ausztrál állat (122233)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122289
    Lélekkel csak mi rendelkezünk. … A lét-nemlét-pusztulás-elmúlás nem a lélekkel v lélektelenséggel függ össze.
    Ja, értem.
    Akkor most két lehetőség van:
    -meghazudtolod saját magadat;
    -meghazudtolod saját magadat.
    Melyiket választod?
    Előzmény: Gab750 (122230)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122288

Ha a köbtartalmat és a 4 mm-ert nézed,igen vékony tűszerű valami,már a salyát súlyától átesne rajtad!

Csodáljul ezután hogy sok a lelketlen ember? :)

Nem is tudom hogy az elektronmikroszkóp elegendő nagyítású az észlelésére..

Valaki,fejből?

Előzmény: Törölt nick (122287)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122287
    0,072 g nem olyan sok, de az biztos, hogy ha leugrasz a nyolcadikról, akkor úgy begyorsul, hogy valóban ott jön ki... na, az ilyen ugrás halálos volta is bizonyítja, hogy van lélek...

(egyébként fontos azt is tudni, hogy nem csak az embernek van lelke, még ha egyes vallások ezt fajsoviniszta meggondolásokból igyekeznek is tagadni... gondoljunk csak a népi bölcsességre, amely évezredek tudását őrizte meg számunkra: rend a lelke mindennek! ...azaz csak akkor van rend, ha mindennek a lelke a helyén (=rendben) van)
    Előzmény: elpazarolt tehetség (122286)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122286

A normál lélek súlya kb. 0,072 g, űrtartalma 5,2359 x 10-13 cm3, fajsúlya pedig 1,375 x 1011 g/cm3.

irgalom attya ne hagyj el!

meddíg sűlyed még az emberi értelem?

Egy ilyen sűrűségű anyag kilukasztaná az agyad,és a seggeden jönne ki!

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122285
    és még van, aki kételkedik!?
    úgy hallottam, hogy vannak a normálnál kisebb lelkek is (olyan 0,79-0,82 mm), az ilyen emberekkel jobb vigyázni! (sajnos ahhoz kell egy rovósámán, hogy felismerje őket...)
    Előzmény: vriendelijke (122284)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122284

Na, végre már egy kis tudomány! :)

Mérések szerint kétféle méretű lélek van: 1 mm és 4 mm nagyságúak, azaz normál emberi lelkek, illetve un. nagylelkek, mint amilyennel bírt pl. Jézus, Mani, Atilla király, vagy éppen Paál Zoltán rovósámánunk...

Előzmény: Törölt nick (122283)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122283
    >Hol helyezkedik el a lélek a testben?

Ó, ezt már tudjuk! És nem csak a helyét, hanem súlyát, sűrűségét, szerkezetét és számos egyéb jellemzőjét is... lásd itt: lélek
    Előzmény: vriendelijke (122255)
    Syssy_1 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122282
    Jól veszem ki szavaid,katolikás vagy.
    Ez a hsz-eid megmagyarázza.
    Több nem is kell.
    Előzmény: Gab750 (122264)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122281

Te kerested, kutattad, és megatpasztaltad a látható fizikai világban?

Nem is csak gyanítom: tudom hogy nem. Csak hinted a rizsát... vagy magad se tudod, mit beszélsz...

//Ha meg igen: mérj le nekem is belőle egy kilót!//

Előzmény: Gab750 (122259)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122280
    Petyuskának akartam írni.....
    Előzmény: vriendelijke (122277)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122279

Elképzelem ahogy sz.i. és kppány találkoznak a pokolban:

Na kapd le azt a glóriát,és a zsoldosaid nélkül legyél nagylegény!

De most tényleg,nem csak a képviselőknek van mentelmi joguk,hanem minden hatalmi pozícióban jár a büntetlenség?

Előzmény: vriendelijke (122278)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122278

Ha én is szent akarok lenni,mint államalapító Szent István Királyunk,

akkor elég csak megölnöm néhány másvallású embert,vagy fel is kell négyeltetnem?

Hát nem tudom. Sokat fejlődött azóta a világ, lehet, hogy magasabbak lettek a követelmények, és már nyolcadolni kell, vagy ilyesmi...

És mikortól lesz a halálos bűnt elkövető szent?

Nem tudom, hogy erről mit mondott Pál apostol. Hogy továbbra is érvényes ebben az esetben is a fokozatos szentté válás, vagy ilyenkor visszaesik az illető egy pár fokozatot.

(Amúgy asszem, a halálos bűnt elkövető pokolra jut a tanítás szerint.)

Előzmény: elpazarolt tehetség (122276)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122277

Ha Pál apostol oda nyilatkozott, hogy aki az Urat szolgálja, fokozatosan megszentelődik, ahogy írod, akkor igen, elképesztőek nekem a szavai.

Mit írtam a belső fejlődésról? (Amik nem teljesen "tiszták".)

Előzmény: Gab750 (122275)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122276

Például ebben sem látok tisztán.

Ha én is szent akarok lenni,mint államalapító Szent István Királyunk,

akkor elég csak megölnöm néhány másvallású embert,vagy fel is kell négyeltetnem?

És mikortól lesz a halálos bűnt elkövető szent?

Előzmény: vriendelijke (122271)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122275

Pál apostol szavai "elképesztő elképzelés" neked?

A megszentelődés 1 életen át zajlik. Folyamat és nem level up. Ez nem rpg.

Nem tudom, h eretnek vagy-e, de a belső fejlődésről írt szavaid nem teljes "tiszták" az Úr tanításának fényében. Kissé önmegváltás szagú... de remélem félreértettelek....

Előzmény: vriendelijke (122269)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122274
    Előzmény: vriendelijke (122271)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122273
    Mondtam, a helytelen tudati beállítottság. Vagy azt állítod nincs személyiségfejlődés, csak ha az iskolában tanítják?

Persze nem a számítógéppel, vagy anyagi javakkal van a gond, ezek hasznos dolgok.
    Hanem a helytelen beállítottsággal, az egyoldalúsággal, mértéktelenséggel, amikor valamit csak pótolnak ezek.
    Előzmény: elpazarolt tehetség (122268)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122272

A lélek és a Szentlélek nem ugyanaz.  Az 'újember' mely Jézus által megkapta a Szentlelket.    

Újjá kell születnetek!    Megismerni a  Jézus tanítását,  a Szentlelket!

Előzmény: vriendelijke (122263)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122271
    ugyan... csak még nem érted el a szentség megfelelő fokozatát. :)
    Előzmény: Törölt nick (122270)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122270
    lehet, hogy eretnek vagyok?
    Előzmény: Gab750 (122267)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122269

Aki tehát az Urat szolgálja, fokozatosan megszentelődik.

Márminthogy még életében? Azt ki mondja meg neki, hogy most éppen mennyire szent? Ez valami egészen elképesztő elképzelés.

A világ ellenséges hely. Az Isten ellenes erők uralmi területe.

A hívők dolga, hogy térítsenek. Csak magukat okolhatják, ha ebben nem érnek el akkora eredményt, amekkorát szeretnének.

Ezért szaé (szar az élet) hogy elcsépelt frázisokat puffogtassak.

Ez meg szemlélet kérdése.

Előzmény: Gab750 (122264)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122268
    Az hogy lehet hogy a tudásom zömét meg tudom határozni hogy honnan származik?
    Valahogy csak feltűnne ha egyszercsak fejből tudnék valamit,amiről előtte nem hallottam.
    Egyébként vagyok én is elég álszent hogy útáljam az erőszakos,anyagias nyugati civilizációt,
    miközben a számítógépet,ami lehetővé teszi hogy kommunikáljunk egymással,nem valami vallási guru,
    vagy az isten,hanem éppenhogy egy karierista nyugati köcsög biztosította számunkra :)
    Előzmény: Törölt nick (122261)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122267
    ez okkultnak hangzik.....
    Előzmény: Törölt nick (122261)
    darwinista Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122265
    Aug 20-nak koszonheto a hulyek csoportos felbukkanasa?
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122264

A Szentlélek formálja a hívőt. "legyetek szentek, miképp a Mennyei Atyátok is szent"

Aki tehát az Urat szolgálja, fokozatosan megszentelődik. De ez nem a mi érdemünk, hanem Istené. Ő munkálja bennünk.

A hívő egyben mennyei állampolgár is. Az ateisták is meghívottak, de ők visszautasítják a hívást. (Kánai menyegző példázata)

A világ ellenséges hely. Az Isten ellenes erők uralmi területe. Ezért szaé (szar az élet) hogy elcsépelt frázisokat puffogtassak.

"ne a láthatókra nézzetek, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok, örökké valók"

"a világ barátsága ellenségeskedés Istennel"

"Ki nincs velem, ellenem van, ki nem gyűjt velem, tékozol"

Jézus

Előzmény: vriendelijke (122260)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122263
    Noénak nem is volt lelke?
    Előzmény: kapuc2 (122262)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122262
    A Pünkösd, és Jézus által megkaptuk a Szentlelket, mely Bennünk van, így mondhatjuk, hogy a Szentháromság révén Isten (Jézus) Bennünk él.
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122261
    Pedig biztos, hogy tanult már már a lelkedtől, csak azt a tanítást, részben azért mert nem tudod megkülönböztetni az egodtól(a lelked), részben a tudatod helytelen beállítottsága miatt, nem ismered fel "tanításként". Pedig hatással van rád a lecke.
    Ha tudnád magadban tudatosítani ezt, megtanulnál befele figyelni, a tanulási folyamat sokkal intenzívebb lehetne. Mélyebb, nagyobb fokú megértéssel, tudatossággal, a világra való nyitottsággal járna. Persze nem tudom milyen fokon állsz ezekben a dolgokban, de a kérdésedből gyanítom nem sokat adsz az ilyen, belső lélek általi tanításokra. A modern nyugati ember sztereotípiája, hogy nem sokat. Számára a külső világ csillogása, anyagi javak, a valódi kézzelfogható értékek. Amit nem lát, nem tapint az számára nem valóság.

Igaz ezek a leglátványosabb isteni megnyilvánulások, de nem feltétlen a leggyakoribb.
    Előzmény: elpazarolt tehetség (122257)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122260

A mai világban bolondnak nézik azt, aki becsületes, aki nem csal, aki nem hazudik, aki mindig igazat mond. Sokszor pedig megütközéssel és ellenségesen fogadja az ilyen hívő istenfélő életvitelt a világ, mert ennek tisztasága egyúttal a maga romlottságára is emlékezteti.

Én még nem találkoztam olyannal, aki kivétel nélkül mindig igazat mond. Te már igen?

Úgy érted, csak olyan lehet becsületes, aki istenfélő?

Mindenesetre a többi emberek, akik nem hívők, a hívőket is a világ részének tekintik. A hívők ezek szerint nem így vannak ezzel?

Előzmény: Gab750 (122240)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122259

Amerika nem létezik. Én nem láttam. Kb ilyen színvonalú a hozzászólásod. :)

1 - amit nem tapasztaltál meg az nem is létezik?

2 - egyáltalán kerested-kutattad? (gyanítom nem)

ha meg nem, ex catedra ne nyilatkozz.

Előzmény: ZULLU (122253)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122258
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122257

Azért gondolom,mert semmit nem tudok felidézni a tudásomból,ami nem a külvilágból,

tanulás útján,vagy logikai következtetés útján keletkezett.

Isten,amikor akart,elég szinpadiasan nyilvánult meg:

égő csipkebokor,feltámadás,csodatételek,miegyéb.

Nem hinném hogy hibátlan vagyok,nem hinném hogy ne lenne sok közlendője a léleknek,

nem hinném hogy tehetetlen ha valamit el akarna juttatni hozzám,de nem teszi.

Előzmény: Törölt nick (122251)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122256
    Ezért lelketlenek a lelkelők!
    Előzmény: Törölt nick (122254)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122255
    Hol helyezkedik el a lélek a testben?
    Előzmény: kapuc2 (122244)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122253

A látható (fizikai világban) az ember nem egyedülálló lény.

"Lélekkel csak mi rendelkezünk. Csak mi vagyunk képesek (már ha akarunk persze) kapcsolatba lépni a Teremtővel."

- Képzeletetekben, talán. De nem a látható fizikai világban. Ott ugyan se lélek, se teremtő!

Előzmény: Gab750 (122230)
    vriendelijke Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122252
    A két beszélgető baktériumtól már kérdezted?
    Előzmény: kapuc2 (122238)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122251
    Miért gondolod, hogy nem kommunikál veled?
    Az európai ember előítélete csupán, hogy, csak kívülről érhetnek hatások minket.
    Szoros, napi kapcsolatban vagyunk a lelkünkkel.
    Előzmény: elpazarolt tehetség (122248)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122249

A harmadik idézetre figyeljetek kicsit oda!   

http://hu.wikiquote.org/wiki/Teilhard_de_Chardin#Id.C3.A9zetek_t.C5.91le

Mit mond?     Értitek? 

elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122248

Mit csinál a lélek,amíg a testünkben tartózkodik?

Ha annyira hozzám tartozik a lelkem,miért nem kommunikál velem,mikor az én eszközeimmel,amit csak ismerek,már próbáltam szólni hozzá,de semmi!

Most vagy nincs,vagy szarik rám,vagy ami mégrosszabb:gonosz!

kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122247

Ismételgetitek, hogy evolució, mint a diák , aki megállt a nyolcadik osztálynál.

Lépjetek már tovább,  Chardin  minőségi ugrásokról tanított.

Amikor az emberi lény termést hoz, és megkapja, megtermi a Lelket!    A minőségileg magasabb rendű tudattal!!

Ezt nem tudjátok elfogadni, megérteni, hogy a teremtés folyik!!

Előzmény: Törölt nick (122243)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122246
    Vagy is az újjászületésről.
    Előzmény: kapuc2 (122244)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122245
    az uralom szóval vigyázz. bár az ellenség lefegyverezve, de legyőzve még nincs. (még ő uralkodik, s tudja h kevés ideje van)
    Előzmény: kapuc2 (122242)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122244

A Lélek születéséről van szó!    Amely ott szunnyad minden emberi lényben!!

Hát lehet, hogy Ti nem ismeritek a Lelket???

Előzmény: kapuc2 (122242)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122242

Ha már megadatott nekünk az értelem, ne veszítsük el erkölcsi alapunkat, amivel a világot uraljuk!

Nem ismeritek az 'újembert', aki jött az 'óember' helyett , hogy Jézus tanítása szerint uralja, bírja a földet?  

Előzmény: Törölt nick (122239)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122240

konkrétan:

„Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.” 1 Kor 1, 18.

Egyeseknek megütközés másoknak bolondság, de Isten mégis e „bolondság” által akarja megtartani a világot. Hogy is tanít Jézus a Hegyi beszédben: „Én pedig azt mondom néktek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem aki arcul üt jobb felől, tartsd oda a másik arcodat is. Aki pereskedni akar veled, és el akarja venni az alsó ruhádat, engedd át neki a felsőt is. Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre. Aki kér tőled, annak adj, és aki kölcsön akar kérni tőled, attól ne fordulj el.” (Mt 5, 39-42). Ha eszerint élünk, akkor lesz a keresztről való beszéd bolondsága Istennek erejévé és bölcsességévé a számunkra. Ámen.

A mai világban bolondnak nézik azt, aki becsületes, aki nem csal, aki nem hazudik, aki mindig igazat mond. Sokszor pedig megütközéssel és ellenségesen fogadja az ilyen hívő istenfélő életvitelt a világ, mert ennek tisztasága egyúttal a maga romlottságára is emlékezteti. Ugyanakkor pedig egyre nagyobb azoknak a száma is, akik „éhezik és szomjúhozzák az igazságot.”. Az ige igazsága teljesedik be: „A teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését”.  (Róma 8, 19).

Miközben a mai kor embere rendkívül elutasító az Istennel és a keresztyén egyházakkal szemben, ugyanakkor kétségbeesetten keresi vallásos kapaszkodóit, pl. az ezotériában, a különböző szekták közelében, az okkultizmusban. Mindeközben vakká lett arra nézve, hogy felismerje a megváltozott értékrendű társadalmunk egyszerre közvetve, és közvetlenül okozza a tragédiát. Ma kétségbeesve és tehetetlenül szemlélik sokan a pénz hamis istenének bukását, amely eddig mindent adott, és amely most mindent el is akar venni, bukásával mindenkit maga alá temetve. Kérdezhetjük mi is az ige szavával: „Nem tette-e bolondsággá isten a világ bölcsességét? Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket.” (1Kor 1, 21-22.).

kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122238

Két baktérium beszélget:

-Szerinted van Isten?

--Persze hogy van, Benne élünk!

Azért kérdezem én hogy: 'Mik vogymuk?

Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122235

"a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak akik elvesznek, de nekünk (kik hiszünk) Istennek ereje.

Pál apostol.

egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122234
    nem '...luk', hanem '...lyuk', ebből vérnek és epének folyása lesz, toborzom is sereg'im
    Előzmény: elpazarolt tehetség (122232)
    egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122233
    ha nem hergelnétek az ügyeletes retardáltakat, akkor hamarabb eltűnnének - de csak egy ötlet ez ;-)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122232

Fiúk! Fiúk!

Figyeljetek most nagyon,mert az összes érvet egybetömörítő nagy igazságra foglak rávezetni benneteket,ami olyan biztos pontosan annyira bizonyított,mint isten létezése,hiszen pont azok a tények bizonyítják,és pont azon a logika mentén cáfolhatatlan:

A világ egy örökké létező segglukból bújt elő,ami nem része a téridőnek,ezért

egyszerű elménk felfogni sem képes,és ahogy istent sem,érzékelni sem tudjuk.

Cáfoljátok,ha tudjátok!

Mert ha nem tudjátok megcáfolni,akkor bizony ma rávezettem az emberiséget az egyetlen igazságra!

Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122230

A látható (fizikai világban) az ember egyedülálló lény. Lélekkel csak mi rendelkezünk. Csak mi vagyunk képesek (már ha akarunk persze) kapcsolatba lépni a Teremtővel. A kutyák, és néhány állatfaj bír ugyan személyiséggel de az nem lélek.

A növények is "elpusztulnak" "megsemmisülnek" akárcsak az emberek, de az más. A lét-nemlét-pusztulás-elmúlás nem a lélekkel v lélektelenséggel függ össze.

Panteizmus tévedése:

1- ha minden isten akkor magát ezt a láncolatot ki hozta létre?

akárhogyis, az alkotásától mindig független az alkotója. az ember független az általa gyártott autótól, hűtőtől, vizipisztolytól stb... az ember nem vizipisztoly, nem hűtő, nem autó....

Teremteni (a semmiből létrehozni vmit csak Isten képes) a növény isten? a kő isten?

a teremtmények maximum a már létezővel tudnak manipulálni, de a nemlétből semmit nem képesek előhozni.

"csak akarta h legyen s lett"

Isten így alkotott.

ha te panteista barátom, isten vagy, hoppsz utánozd az egy igaz élő Istent.

Olvasd el Jób könyvét. Vitatkozni akart Istennel. Tanulságos.

"Hol voltál mikor alapot vetettem a Földnek?

Hol voltál mikor a víznek ezt mondtam: eddig s ne tovább, ez ellene áll kevély habjaidnak? (a szárazföld-víz határát alkotta)

Mondd meg merről jön a szél, s merre megy?"

ez nem szó szerinti idézet, csak rögtönözten, de a lényeg ez.

Jób, az ember a Mindenhatóval próbált vitába szállni....

Isten nemcsak megteremtette a világmindenséget, hanem fenntartja szavával!

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122229
    Szeretem Jung gondolkodását, közel áll hozzám. Sokan egyszerűen nem fogadják el,
    mondjuk az archetípusok létét. Személyes tapasztalatokból kifolyólag, nekem nincs kétségem felőle, azért ez elég erős meggyőző erővel hatót.
    Mindig is érdekeltek a mesék, mítoszok és álmok titkos, rejtet üzenetei, hogy mi van a dolgok mélyén, izgalmas dolog. És, hogy nem csak úgy vagyunk a semmiben, hanem van ez a fejlődési folyamat, amit, individuációnak nevezet, olyan mintha mégis csak lenne célja a létünknek.

Jung sok más kultúrában is vizsgálódott, persze mind emberek vagyunk, nem lehet, hogy ne legyünk elfogultak, ne hasson ránk a kor szelleme.
    Előzmény: nazuna (122191)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122228

Láttam már itt miket vagy képes elhinni...

pl.: óriáscsontvázak.

//de nem különb az özönvíz, teremtés, stb. se... :)))

Előzmény: Törölt nick (122210)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122227
    "Alapvetően tévesen gondolkodsz. A végtelent akarod felfogni véges értelmeddel."
    Eszem ágában nincs felfogni azt ami nincs.

"Az öröktől fogva létezőt akarod emberi elmével megérteni."
    Neked is leírom, hátha megérted.
    Ha létezik az istened, akkor valahogy valahol valamikor BELE KELLETT KERÜLNIE A LÉTEZÉSBE! HA SOSEM KERÜLT BELE, AKKOR NEM IS LÉTEZIK!

"Isten léte tény."
    Ki, mikor, mivel és hogyan bizonyította?

"Alkotása (világ) Róla beszél."
    Én a világra sokkal reálisabb magyarázatot is tudok adni. Olyat ami bizonyított, és egy darab isten sem kell hozzá.

"A szentháromságot és az öröktől fogva létezést emberi ésszel nem lehet felfogni, s ezért nem is kell ezen rágódni, tagadni meg butaság. (nem láttam amerikát, amerika nem létezik.....)
    Inkább azt nem lehet emberi ésszel felfogni, hogy a XXI. században hogy hihettek még ilyen ókori gyermeteg mesékben.

"A fizikai törvényekből Őt nem tudod levezetni, mert nem része a világnak. "
    A fizika semmiben sem utal a létére. Csak a nemlétére.

"Mielőtt megkérdeznéd: a lélek nem anyagi, ergo semmilyen fizikai képlettel nem írható le."
    Akkor mi? Ha nem anyagi, ha nem fizikai, akkor mi? Egyáltalán mi az, hogy nem fizikai?

"Léte tény."
    Nem, nem tény. Semmi nem utal a lélek létére.

"A holttest azért nem mozdul, mert már nincs benne az "éltető" "mozgató" lélek."
    No comment. Nagyon rácuppantál te is erre az agymenésre...

"
    Előzmény: Gab750 (122218)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122226
    Alapvetően tévesen gondolkodsz. A végtelent akarod bizonygatni véges értelmeddel.
    Az öröktől fogva létezőt akarod emberi elméddel megteremteni magadnak.
    Nem fogod tudni magadtól, csak ha hagyod,hogy a logika teljesen eltávozzon agyadból. :)
    A létező világ végtelenül több mint te,és jelenleg nem tudjuk fizikailag levezetni,
    ezért nem is létezik.
    Ahogy te sem létezel,hiszen nem ért téged sem senki :))
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122224
    A holttest azért nem mozdul, mert már nincs benne az "éltető" "mozgató" lélek.
    Akkor már csak azt meséld el gyorsan, okoska, hogy aminek nincs lelke, az mitől/hogyan hal meg? ):o
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122223
    "Az embervéges elméje a végtelent felfogni, megmagyarázni képtelen."
    Tudod ha azt írtad volna ehelyett a hülyeség helyett, hogy "nem tudom és nem is érdekel", akkor az becsületesebb dolog lett volna tőled. És sokkal elfogadhatóbb is.
    Előzmény: Törölt nick (122219)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122222
    az öröktől fogva létezést emberi ésszel nem lehet felfogni
    Kivéve a te emberi eszedet, ugye?
    Siralmasak vagytok.
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122221
    "A Biblia azt állítja, minden ami lett Istentől lett."
    És miből lett az isten? A teremtés hipotézis ahelyett, hogy megoldaná a kérdést, feldob egy még nagyobb kérdést.
    Miből és hogyan lett az az intelligens, öntudattal rendelkező komplexitás ami képes volt létrehozni a világot és az életet?
    Tudsz válaszolni?

"Az evolúció Darwin téveszméje."
    Nem téveszme. Milliószorosan bizonyított tény, amit már laboratóriumi körülmények között is többször igazoltak.
    Csak a hozzád hasonlók magasról tesznek rá, mert szégyellik a származásukat és/vagy nem tudják (talán nem is akarják) elfogadni a valóságot.
    Komolyan rettentő röhejes, hogy azt várjátok, hogy minden populáció minden generációjából legyen egy példány. A "hiányzó láncszemek" csak az ilyen idióták rögeszméi...
    2, még nem túrtuk fel az egész bolygót fosszíliák után kutatva.

Az értelmes gondolkodás látom neked sem erősséged...

"

1 kis logika:...

...Ha van, akkor vkinek meg kellett teremtenie (semmiből nem lesz valami, csak úgy ukk-mukk-fukk) mivel az anyagi világ nem öröktől fogva létezik. Van kezdete."

Ebben hol a logika? Ha eszerint a "logika" szerint gondolkodunk, akkor a teremtőt is meg kellett teremteni. Meg a teremtő teremtőjét is. Meg a teremtő teremtőjének a teremtőjét is.
    Ez nem logika, hanem egy értelmetlen végtelen regresszus.

"(Isten öröktől fogva létezik)"
    Ebben sincs semmi logika. Ami nem jött létre sosem, az nincs.
    Ha létezik az istened, akkor valahogy valahol valamikor BELE KELLETT KERÜLNIE A LÉTEZÉSBE! HA SOSEM KERÜLT BELE, AKKOR NEM IS LÉTEZIK! Ez a logika. Nem az, hogy öröktől fogva létezik. Amit te írtál az csak egy ostoba hülyeség, és semmi köze a logikához.
    Előzmény: Gab750 (122215)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122220
    Az emberi lét két alapvetése : a biológia, és az etika
    Ostobaság.
    Előzmény: kapuc2 (122200)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122218

Alapvetően tévesen gondolkodsz. A végtelent akarod felfogni véges értelmeddel. Az öröktől fogva létezőt akarod emberi elmével megérteni. Nem fogod tudni magadtól, csak ha hagyod, h Ő megszólítson.

Isten léte tény. Alkotása (világ) Róla beszél.

A szentháromságot és az öröktől fogva létezést emberi ésszel nem lehet felfogni, s ezért nem is kell ezen rágódni, tagadni meg butaság. (nem láttam amerikát, amerika nem létezik.....)

Isten végtelenül több mint mi, és végtelenül több (és más) mint az Általa megteremtett világ. A fizikai törvényekből Őt nem tudod levezetni, mert nem része a világnak.

Az emberi nyelv (és tudás) elégtelen a leírására-kimondására. (milyen az alma íze? a "jó" szó nem képes leírni, 1 vaknak h mesélnéd el milyen a kék szín?)

Istent leginkább a Vele való személyes kapcsolatodban ismerheted meg.

Az elménk nem biológiai alapon nyugszik, hanem van lelkünk. Az ember = test+lélek.

Mielőtt megkérdeznéd: a lélek nem anyagi, ergo semmilyen fizikai képlettel nem írható le. Léte tény. A holttest azért nem mozdul, mert már nincs benne az "éltető" "mozgató" lélek.

bye

Előzmény: Xmes21 (122214)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122216
    A buddhisták nem képzelnek ilyet (ha jól tudom)
    Előzmény: Gab750 (122215)
    Gab750 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122215

Egyértelműen teremtés.

"semmi semmiből semmit nem szül"

Eddie Murphy - Raw

A Biblia azt állítja, minden ami lett Istentől lett.

Az evolúció Darwin téveszméje. Miért van "hiányzó láncszem?" Mert az egész elmélet merő tévedés.

1 kis logika:

A világ van, ez egyértelmű. Valóságos, nem látszólagos, mint ahogy azt a buddhisták képzelik.

Ha van, akkor vkinek meg kellett teremtenie (semmiből nem lesz valami, csak úgy ukk-mukk-fukk) mivel az anyagi világ nem öröktől fogva létezik. Van kezdete.

A Teremtő független a teremtéstől (panteizmus-panenteizmus tévedése lelepleződik), hiszen esztelenség állítani, h a világ=isten mert az nem más mintha a világ önmagát teremtette volna meg. A Teremtő független a teremtésétől, és "előbb létezett" mint alkotása. (Isten öröktől fogva létezik)

amen

Xmes21 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122214
    "Szerintem fordítva: az értelem volt előbb aztán az oktalan."

Akkor magyarázd meg légyszives az értelem (teremtő értelem) eredetét.

Azt ne írd, hogy "sosem keletkezett, mert mindig létezett", mert az nem válasz. Ha szorult beléd némi logika (mivel ember vagy felteszem egy minimális mennyiségben igen), akkor tudod, hogy semmi sem létezhet kezdet nélkül.
    Tehát hogyan és miből jött létre az istened?
    Előzmény: Törölt nick (122211)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122213
    émmá' vagy három éve ...
    Előzmény: Törölt nick (122212)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122209
    Konkrétan mire vársz magyarázatot?
    Előzmény: kapuc2 (122206)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122207
    Valószinűleg az etika és egyéb hasonló nyalánkságok éppen olyan etológiai jelenségek (viselkedések), mint az udvarlás vagy a majmok kurkászása. Egyszerűen csak előnyös az udódok számára vonatkozóan. Konfliktuskerülés.
    Előzmény: kapuc2 (122200)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122206

Az oktalanból lám  kiemelkedik az értelem, mely képes új fajokat létrehozni.   Irányítani a biológia boszorkánykonyhályát!!!

Ezt magyarázd meg!!

Előzmény: Xmes21 (122204)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122205
    "szétforgácsolja"

- Az valami nagyon rossz?? :-))
    Előzmény: Törölt nick (122201)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122204
    "Az evolúcióval kapcsolatban írtad, hogy azért alakulnak ki a 'dolgok', mert előnyösek."
    És így is van.

"Ezért bátorkodtam kérdezni, hogy az élet milyen szempontból 'előnyös'?"
    Minek a szempontjából? A világegyetem és a Föld szempontjából lényegtelen és semleges az élet.
    A testeket a gének hozzák létre, azért, hogy biztosítsák a fennmaradásukat. Persze ezt nem szándékosan, tudatosan teszik. Az egész csak egy öntudatlan kémiai reakciók sorozata amik követik a fizika törvényeit. Ennyi az egész. Nincs rajta mit misztifikálni.
    Előzmény: kapuc2 (122199)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122203
    Te  kis kezdő,   máris 'furkálódsz'???
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122202
    Hát szerinted állat   vagyunk mi???       Vagy mi???
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122200

Az emberi lét két alapvetése : a biológia, és az etika.    Ha az etikát 'kirántod' alóla, és csak a biológiát hagyod meg, az embert az állatvilágba rántod vissza, amelyből hála Istennek már kiemelkedett!

Nem felemeled az embert, hanem kannibáli, vérfertőző mocsarába a létnek , taszítod le!

Előzmény: kapuc2 (122199)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122199

Az evolúcióval kapcsolatban írtad, hogy azért alakulnak ki a 'dolgok', mert előnyösek.

Ezért bátorkodtam kérdezni, hogy az élet milyen szempontból 'előnyös'?

A tudat szempontjából is találtam érdekeset:

http://www.matud.iif.hu/01okt/buzsaki.html

Hogy a tudat egyszerűen kémia e ?

A Marsról most nem írok, mert élet 'egyenlőre' tudomásunk szerint csak a Földön van.

Előzmény: Xmes21 (122197)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122198

"Azt sem értem, a tudat, a gondolkodás miért ered kémiai folymatokból, ez így van-e???"
    Miért? Mi másból kéne erednie? Igen, ebből van.

Ez kb. olyan bölcs megállapítás,minthogy a regény meg szavakból van :)

Előzmény: Xmes21 (122197)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122197
    "Azt , hogy a Világegyetem szempontjából a földi élet kialakulása miért 'előnyös' , írhatnál pár bíztató szót!"
    Ki mondta, hogy előnyös a világegyetem szempontjából? Miért kéne előnyösnek lennie? Csak van és kész.
    Ez pont olyan értelmetlen kérdés és feltevés, mintha egy marsi kavicsról kérdeznéd, hogy miért előnyös a Mars szempontjából, mintha ennek lenne előnye...

"Azt sem értem, a tudat, a gondolkodás miért ered kémiai folymatokból, ez így van-e???"
    Miért? Mi másból kéne erednie? Igen, ebből van.
    Előzmény: kapuc2 (122195)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122196

Ezek a teremtésről adnak bizonyítékot, mert arról lett volna szó.

Előzmény: Törölt nick (122192)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122195

Azt , hogy a Világegyetem szempontjából a földi élet kialakulása miért 'előnyös' , írhatnál pár bíztató szót!

Azt sem értem, a tudat, a gondolkodás miért ered kémiai folymatokból, ez így van-e???

Előzmény: Xmes21 (122190)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122194

Röviden?

Igen.

//Ezzel te is csak így vagy... És nekem fejlettebb a forráskritikám. :)//

nazuna Creative Commons License 2010.08.20 0 0 122193
    Mi a hiteles könyv?
    nazuna Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122191
    Nem szívesen nyilatkozok bármit is Jungról, mert bár sokat olvastam tőle, de talán nincs ember a földön akitől különbözőbb módon látnám az emberi viselkedést mint ő. Tulajdonképen nem tudnám megmondani pontosan mi az oka, talán nem érzem azt az erős (ön)kritikai attitűdöt amit pl Freud-nál (akit persze szintén erősen befolyásol saját kora, de mindig képes engem meggyőzni arról, hogy ennek ismeretében fogalmaz.) Jung nem képes erre. Valószinűleg belőlem is ered, hogy miért van ez így.

Akár Freud-ot nézzük, akár Jung-ot, meglehetősen etnocentrikus nézőpontból vizsgálódnak - a száz évvel ezelőtti európai kultúra fogalmaival operálnak. Isten fogalma számukra majdnem hogy evidencia, figyelmen kívül hagyva, hogy ez a kultúra csak egy kis sziget a világban ... és az etnocentrista felfogás szerint a többi nem számít, nem elég fejlett, nem elég tudatos, nem civilizált ... stb. A saját kultúránkat tesszük meg legkönnyebben "normálissá", és a saját kultúránk bölcseit az igazság megmondóivá. Ebbe rúgott egy nagyot fogadott nagyanyám ... Margaret Mead.
    Előzmény: Törölt nick (122188)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122190
    "Hogy az agy öntudatra ébredjen , az anyag tudattá alakuljon ennek okát nem magyarázza semmiféle szükségszerűség."
    Nem. Ugyanis egyik élőlény egyik tulajdonsága sem azért fejlődött ki, mert szükséges, hanem azért mert előnyös. Az meg hogy előnyös, bőven elegendő indok arra, hogy kialakuljon. Ugyanez érvényes a tudatosságra is. Rendkívül előnyös. Nem csoda, hogy több fajnál is kialakult.

"Véletlen lenne?"
    Természetesen nem.

"Te mire alapozod?"
    Fent olvashatod.
    Előzmény: kapuc2 (122180)
    egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122189
    meg arról se feledkezz el, hogy Jung írásaiba a kreacionisták legalább annyira szeretnek belehazudni dolgokat, mint Einstein vallássosságával jönni, hívő volt 'a maga módján', sok helyen kínosan elfogult is a kereszténység javára, de azért a neki tulajdonított baromságok 99%-át nem állította ;-)
    Előzmény: ZULLU (122182)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122188
    Persze ez nem feltétlem bízonyitja, hogy létezik isten.
    Csak a pszichéről beszélt. :)
    Előzmény: nazuna (122186)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122187

Te is tévedhetsz...

A tapasztalat egy dolog, az értelmezés meg egy másik...

A téveszmék (is) tapasztalatokon alapulnak.

Előzmény: Törölt nick (122185)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122186
    Oké, ... talán nem.
    Előzmény: Törölt nick (122185)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122185
    Saját tapasztalataim alapján, jó pár dologban meggyőződtem az igazáról, akkor talán ebben se tévedett. :)
    Előzmény: nazuna (122183)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122184
    a) jó pár kulturkörbe vizsgálodot
    b)tudos volt, nem csekély tapasztalattal
    c)rágalom, csak te szeretnéd ha így lenne, nem igaz, erősen törekedett rá
    Előzmény: ZULLU (122182)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122183
    Node lehet, hogy tévedett ... :-))
    Előzmény: Törölt nick (122181)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122182

De:

a) Adott kulturkörben vizsgálódott,

b) A tapasztalatokat saját agyában értelmezte (ahol ugye isten üldögélt), és

c) Még csak nem is törekedett objektivitásra.

Előzmény: Törölt nick (122181)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122181
    A mondat azt jelenti, ha nem hiszed, akkor is ott van, MINDIG!
    A tudattalanodban.

Neki volt egy kis tapasztalata, másokkal is, nem légből kapta, és nem csak magára értette.. :)
    Előzmény: ZULLU (122179)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122180
    Hogy az agy öntudatra ébredjen ,   az anyag tudattá alakuljon ennek okát nem magyarázza semmiféle szükségszerűség.  Véletlen lenne?  Te mire alapozod?
    Előzmény: Xmes21 (122175)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122179

OK, az övében is.

//Megengedhtném, hogy az enyémben is, csak ahoz annyira át kellene értelmezned az istenfogalmat, hogy aligha lennél rá hajlandó. Úgyhogy inkább - és a te szempontod szerint biztosan - az enyémben ugyan nincs!

Előzmény: Törölt nick (122177)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122177
    "Isten, hívva vagy hívatlanul, de mindig jelen van!"

Jung
    Előzmény: ZULLU (122176)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122176

"Isten az agyunkban van.... "

A tiedben, megengedem...

Csak ne általánosíts!

Előzmény: kapuc2 (122173)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122175
    A kérdésekre válaszolj légyszives.
    Előzmény: kapuc2 (122173)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122174
    "Bocs , de egy ilyen provokatí topic címmel mire számítasz?"
    Miért lenne ez provokatív? Max az olyan teremtés mániásoknak az, akik görcsösen ragaszkodnak a meséjükhöz.

"Hogy mi az igazság az pedig mint tudjuk nem bizonyítható."
    Az evolúció már réges-rég bizonyított. Csak vannak akik nem fogadják el, mert ellent mond a meséjüknek, meg az abba vetett gyermeteg hitüknek.
    Előzmény: kapuc2 (122169)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122173

Miért van erkölcs?  Miért van jó, és rossz? 

Mert az ember célra irányul!    Van Isten tudatunk!  Ld.  Szendi Gábor.

Isten az agyunkban van....   

Előzmény: Xmes21 (122164)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122172

"Hogy mi az igazság az pedig mint tudjuk nem bizonyítható."

:)) Ez féligazság...

Az evolúció "igazsága" nem bizonyítható, de a keresztény teremtésleírás valótlansága igen.

ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122171

bizonyítékról még egyet se írtak...

- Na jó, megdolgozott agyú hívőknek belső használatra szánt brossúrákat, talán...

De hiteleses könyvet azt nem...

/Nem mintha a bizonyíték nem a hit halála lenne.../

Előzmény: Törölt nick (122163)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122170
    Mitől lenne provokatív? ):o
    Egyébként mindössze egy kis józan belátásra számítanék, de sajnos hiába.
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122169

Bocs , de egy ilyen provokatí topic címmel mire számítasz?

Hogy mi az igazság az pedig mint tudjuk nem bizonyítható.

Előzmény: Kinky (122167)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122168
    Értettem eddig is. Eddig sem az érdekelt, hogy mit hiszel. Hanem az, hogy miért azt hiszed amit.
    A kérdésekre válaszolsz?
    Előzmény: kapuc2 (122166)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122167
    Kell az a tudat, hogy egy magasabb cél érdekében álljak!!
    Jó. Ha neked úgy tetszik, gondold ezt. De megkérhetnénk, hogy a normális embereket hagyjátok végre békén a mániáitokkal?
    Előzmény: kapuc2 (122155)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122166

Hogy mi az igazság, azt nem tudom.    Hogy miért hiszek, azt remélem már érted!

Üdv.

Előzmény: Xmes21 (122158)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122165
    Szerintem sejted.
    Előzmény: kapuc2 (122144)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122164
    "Nem szégyenlem, ami vagyok, hanem erkölcstelennek tartanám, ha csak egy táplálkozási lánc tagja lennék."
    De mi köze ennek az erkölcshöz?
    Miért várod el a természettől, hogy megfeleljen a te erkölcsidnek?
    Ne felejtsd el, hogy a jó és a rossz fogalma az agyunk a találmánya, és csak a külső és belső hatások kategorizálására szolgál, aszerint felosztva, hogy milyen hatással van ránk. A valóságban nincs jó és rossz, ahogy sötét és világos sincs, sem színek, sem hangok, sem szagok.
    Mivel erkölcsösebb ugyanez az élővilág, ha egy izé csinálta szándékosan?
    Na akkor lenne csak erkölcstelen, ha ezt szándékosan csinálták volna... Így viszont csak semleges.

"Csak egy 'zabagép', egy 'csúcs ragadozó' legyek? Ez ABSZURD."
    Tényleg abszurd, mert az ember nem csúcsragadozó. Még csak nem is ragadozó.
    Attól, hogy kiirtották az őseink a természetes ragadozóik nagy részét, még nem lettünk csúcs ragadozók. Még a szúnyogok is táplálkoznak belőlünk. :D
    Előzmény: kapuc2 (122161)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122162
    Ugye nem várod, hogy pár mondatba leírjam azt amiről mások könyveket írtak tele?
    Nézz utána az altruizmus evolúciójának. Azért van a net, hogy tájékozódj, nem?
    Előzmény: Törölt nick (122159)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122161
    Nem szégyenlem, ami vagyok, hanem erkölcstelennek tartanám, ha csak egy táplálkozási lánc tagja lennék.  Csak   egy 'zabagép', egy 'csúcs ragadozó' legyek? Ez   ABSZURD.
    Előzmény: Xmes21 (122158)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122160
    "A teremtett világ."
    Én nem látok a környéken bizonyítottan teremtett világot. Te hol találtál ilyet? Mutasd már meg.
    Tudsz egy normális komoly bizonyítékot is írni, vagy továbbra is megpróbálsz hülyére venni?

"strukturált környezeti szűrők hatásának az eredménye, ==

Ez értelmet feltételez, ugyanis a környezeti hatásoknak, csak a bekódolt képességek segítségével változik az élővilág."

Ezt te írtad, nem én. Amit meg a válaszoltál a saját írásodra, hogy úgy mondjam teljesen értelmetlen.
    A változás (más szóval mutáció) meg nem "bekódolt képesség". Az környezeti ráhatás eredménye.
    Előzmény: Törölt nick (122157)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122158
    "Ha csak egy frakkba öltözött 'szexista' majom vagyok az nem elviselhető, elfogadható számomra!"
    Szégyenled azt ami vagy? Miért? Megjegyzem az egyetlen szexista majom az az ember. Mindegyik ugyanúgy élvezi a szexet, de csak az ember csinált belőle élvezeti cikket.

"Kell az a tudat, hogy egy magasabb cél érdekében álljak!!"
    Miért? Mi szükséged arra, hogy valaki más haszontárgya legyél az ilyen-olyan céljai érdekében? Egyáltalán mi a, hogy "magasabb" cél?

"Ez nekem fontos etikai kérdés..."
    Miért? És mi köze ennek az etikához?
    Előzmény: kapuc2 (122155)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122156
    Az eszkimó is HISZ !!!
    Előzmény: attoparsec (122154)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122155

Ha csak egy frakkba öltözött 'szexista' majom vagyok az nem elviselhető, elfogadható számomra!

Kell az a tudat, hogy egy magasabb cél érdekében álljak!!

Ez nekem fontos etikai kérdés...

Előzmény: Xmes21 (122153)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122154
    kerdezz meg egy eszkimot, hogy bohockodik-e, amikor fokara vadaszik
    Előzmény: kapuc2 (122152)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122153
    Nem, nem űz tréfát... Hogy tehetné? :D

Ha egy "felsőbb értelem" csinálná ezt, akkor mivel lenne jobb?
    Előzmény: kapuc2 (122150)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122152

Ha egy magasabb cél érdekében, mint eszközt kell tekintenem a világot,  úgy el kell fogadnom, hogy elég bizarr, hogy megzabálom a társ élőlényeket....   De ezt így  kell!   

De ha itt csak bohóckodunk, tesszük vesszük magunkat.....?   Akkor erkölcstelen..... 

Előzmény: ZULLU (122151)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122151

:))))))

Márhogy ha a "titokzatos felsőbb értelem" "űz velünk ilyen abszurd tréfát" ???

Ja, úgy persze mindjárt erkölcsös...

:)))))))

Előzmény: kapuc2 (122150)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122150

Vagy az evoluió űz velünk ilyen abszurd tréfát???

Ha hiszek egy titokzatos felsőbb értelemben, akkor tudom csak elfogadni......

Előzmény: Xmes21 (122148)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122149
    "Én úgy gondolom, hogy ha nincs a teremtésnek/evolúciónak értelme(!), akkor totálisan erkölcstelen!!!!"
    Így van. Nincsenek erkölcsei. Miért lenne? A természet nem részrehajló, és nem szadista sem. Egyszerűen semleges.
    Előzmény: kapuc2 (122121)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122148
    "Az élet könyörtelen."
    Az.

"Az nagy baj, ha nincs értelme!"
    Miért?

"Mert akkor nincs erkölcsi alapom"
    Az gáz... Én nem hiszem, hogy van az életnek értelme/célja, de ettől még van erkölcsi alapom.

"más élő elpusztítása révén élni. Mit gondolsz???"
    Ez természetes. Ellenben ha az élet tényleg mesterséges (teremtett), akkor még az enyémnél is morbidabb humora van a teremtőnek.
    Előzmény: kapuc2 (122119)
    Adamkertesz Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122147
    A tudomány nem pusztán a valóság leírása. Több annál. A tudomány a valóság törvényeinek leírása, elemeinek rendszerezése.
    Amennyiben a valóság nem mutatna ismétlődő törvényszerűségeket, vagy rendszert, rendszerbe foglalható jelenségeket, akkor tulajdonképen nem létezne tudomány. Egy random világban élnénk, mintha a valóság maga a cartoon network volna.

a tudomány azért lepődik meg a hiten, mert a hit tárgya, vagy tárgyának eseményei kiesnek a természeti törvények világából. Ez tudományos értelemben egy sötét folt.
    A hit azért lepődik meg a tudományon, mert néha többet állít, mint amennyit megtapasztalt.
    Előzmény: forumtárs (121992)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122146
    nem, csak pillanatnyi szeszélyből (tényleg) - de használt az egészségemnek
    Előzmény: kapuc2 (122145)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122145
    Erkölcsi megfontolásból?
    Előzmény: nazuna (122143)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122144
    Akkor hogyan tudom meg ?
    Előzmény: Kinky (122135)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122143
    igen - lakto vega
    Előzmény: kapuc2 (122130)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122141
    Az   életnek .
    Előzmény: ZULLU (122138)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122140
    Semmi!
    Előzmény: kapuc2 (122137)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122139
    A gravitációnak?
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122138
    Minek?
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122137

Mi   értelme van  szerinted???

Előzmény: ZULLU (122131)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122136
    Ezenkívül a felhők is teljesen erkölcstelenek (ez abból is látható, ahogy nyakló nélkül hágnak egymás hegyére-hátára), az árapály-hatás pedig kifejezetten egy fertő.
    Idióták...
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122135
    Mit gondolsz???
    Azt inkább nem mondom meg.
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122134
    Természetesen szelektálódott.
    Előzmény: kapuc2 (122113)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122133
    Nem.
    Előzmény: kapuc2 (122097)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122132
    De. Egyre nagyobb valószínűséggel.
    Előzmény: upi2000 (122096)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122131

A (!) jelek tulzott használatának nincs értelme (!) tehát erkölcstelen !! (is)

Valamint természeti jelenségeket erkölcsösségük szerint megítélni sincs értelme. Tehát...

Előzmény: kapuc2 (122125)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122130
    Te  vegetariánus vagy, ugye???
    Előzmény: nazuna (122128)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122129

Ha élve eszik meg a lények ,  a  lényeket,    az nem erkölcsön kívüli!!!

Auschwitz sem, meg a Gulag sem 'erkölcsön kívüli'  !!!

Előzmény: attoparsec (122124)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122128
    aha:-)
    Előzmény: kapuc2 (122127)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122127
    De azért, jó nagy állatok (!)   vagyunk !!!
    Előzmény: nazuna (122126)
    nazuna Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122126
    sosem késő
    Előzmény: kapuc2 (122116)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122125

Az ember jónak-rossznak tudójává vált, amikor evett a Fa gyümölcséből, vagyis erkölcsi lénnyé lett.     Visszaút nincs!!!

Az ember tudja , hogy van erkölcsös, és erkölcstelen....

Ha nincs értelme(!), akkor erkölcstelen!!

Előzmény: attoparsec (122124)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122124
    nem. van erkolcs, aminek az ellentete az erkolcstelenseg. de van harmadik eset is, az erkolcson kivuliseg, ahol az elso ketto nem ertlemezett. peldaul a gravitacio torvenye erkolcsos, vagy erkolcstelen ? egyik sem.
    Előzmény: kapuc2 (122123)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122123
    Jó! Csak eufemizálsz.
    Előzmény: attoparsec (122122)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122122
    :: Én úgy gondolom, hogy ha nincs a teremtésnek/evolúciónak értelme(!), akkor totálisan erkölcstelen!!!!

nem erkolcstelen, hanem erkolcson kivuli.
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122121
    Én úgy gondolom, hogy ha nincs a  teremtésnek/evolúciónak  értelme(!),    akkor totálisan erkölcstelen!!!!
    Előzmény: jamaica2 (122120)
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122120

Ha nem lennének ragadozók akkor mindent növényt előled felfalnának a rovarok-rágcsálók szövetséges seregei előled!

Helyettük meg őlheted a rágcsáló-rovar társoságot írtószerekkel, hogy legyen növényi kaját enned!!!!

kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122119
    Az élet könyörtelen.    Az nagy baj, ha nincs értelme!     Mert akkor nincs erkölcsi alapom    más élő elpusztítása révén élni. Mit gondolsz???
    Előzmény: Xmes21 (122118)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122118
    Ez miért lenne hiba?
    A Föld nem végtelen, a "tápanyag" források idővel kifogytak. Az a legtermészetesebb dolog, hogy ezért megjelentek olyan élőlények, amik más élőlényekből építik fel a testüket. Ez nem hiba. Csak a Föld véges forrásainak a bizonyítéka.
    Előzmény: kapuc2 (122116)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122116

Hiba van a teremtésben/evolúcióban, mert az egész egy táplálkozási lánc. Valaki mindíg felfal valakit!

Igaz, lehetnék vegetariánus.... (már késő)

Előzmény: Xmes21 (122115)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122115
    Szelektálódott. Ezért nincs vérfertőzés normális körülmények között.
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122114
    Igen, létezik. De csak akkor csinálják, ha rá vannak kényszerülve, vagy nem tudják, hogy közeli rokonok (pl ha két testvér nem együtt nőtt fel, és nem ismerik egymást).
    Ilyet szándékosan csak az ember csinál. Csak az ennyire hülye állat.
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122113
    Az állatvilágban a 'vérfertőzés'   meglévő jelenség?   Miért nem szelektálódott?
    Előzmény: Xmes21 (122112)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122112
    Az Ödipusz komplexus az rendellenesség. Semmi köze az evolúcióhoz.

Oidipuszi komplexusok

Igen, azok vagyunk. Mi mások lennénk? Növények?
    Előzmény: kapuc2 (122110)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122111
    ....korokra, eseményekre?
    Előzmény: kapuc2 (122110)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122110

Az oedipusi komplexus eredete a kollektív tudattalan emlékezete, valamikor megtörtént korokra?

Állatok vagyunk-e?    Vagy mi?

Előzmény: Xmes21 (122109)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122109
    Tegyél fel egy értelmes kérdést, és választ is kapsz rá. Vagy kérj Ödikétől puszit...
    Előzmény: kapuc2 (122108)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122108
    Á, Te vagy az én emberem.   Mondd, milyen evolúciós célt szolgált az ödipuszi? 
    Előzmény: Xmes21 (122107)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122107
    "Prekoncepciós elméleten keresztül amit bizonyítékként fogadnak el egyesek."
    Így van. Hisz minden elméletet egy előzetes elgondolás előz meg
    Csak hogy ezeket a bizonyítékokat soha senki nem tudta megcáfolni.

Most nézzük az, hogy a teremtéshívők hány bizonyítékot tudtnak felmutatni a teremtés megtörténtére, és a teremtő létére.
    Sorolj légyszi párat. De csak olyat amit semmi mással nem lehet magyarázni, csak teremtővel és teremtéssel.

"A tudományos módszer a legjobb módja annak, hogy az igaz állításokat megkülönböztessük a hazugságoktól és tévedésektől. Az egyszerű leírása valahogy így néz ki:

1: Vizsgáld meg valamilyen szempontból az univerzumot.
    2: Találj ki egy hipotézist, ami összeegyeztethető a tapasztalataiddal.
    3: A hipotézis segítségével adj előrejelzéseket.
    4: Teszteld az előrejelzéseket kísérletekkel vagy további megfigyelésekkel.
    5: Változtasd meg a hipotézist az eredményeknek megfelelően.
    6: Folytasd a 3. lépéstől."

Ez szép, csak én nem azt kértem, hogy a tudományos kutatás módszertanának nézz utána, hanem annak, hogy mit neveznek TUDOMÁNYOS ELMÉLETNEK.
    Fuss neki mégegyszer...

"A neodarwinisták egyetértenek abban, hogy az evolúció a környezet véletlenszerű változásának, valamint a strukturált környezeti szűrők hatásának az eredménye, ám ez a konszenzus változhat.
    Na látod épp ezért nem véletlenszerű, mivel mindig a változó környezeti feltételeknek megfelelően működik a szelekció.
    Köszi, hogy bekopiztál egy olyat ami erősíti amit én állítok. :D

"Világosíts föl!!!"
    Megtettem már sokszor wazze! Talán kezdd el olvasni és értelmezni is amiket írok, nem csak átfutni kéne.
    Előzmény: Törölt nick (122092)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122106
    Te talán tudod mi célt szolgált az ödi puszi!?   Erre  legalább válaszolj!
    Előzmény: ZULLU (122105)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122105

Nem... De néha harapós kedvemben kaphatsz...

Te épp a kérdező-korszakodat éled(újra). Tod, mikor a kölök kifogyhatatlanul kérdezget. Mert nem a válasz érdekli, hanem a kérdezést gyakorolja...

Előzmény: kapuc2 (122104)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122104

Az egyedfejlődés során az ember a fő fajfejlődési fokokat qvazi újraéli.

Ti még esztek emberhúst??

Előzmény: ZULLU (122098)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122103

Nem, asszem az azért volt, mert valaki folyvást belekavart a mások beszélgetésébe.

Míg csak meg nem ették...

Előzmény: kapuc2 (122095)
    selay Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122102
    Nem én állítom, létformámból adódóan "csak úgy" vannak: több is. Némelyeket megmászom, némelyeket lerontom, másokat átugrom, korlátja válogatja. Aztán ugye ott vannak azok, amik meghaladnak engem. Azokat csak szemlélem, eszköztáram függvényében vizsgálgatom... :-)))
    Előzmény: ZULLU (122098)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122101

:))

Az elmult hat hónap alapján a te nézeteidet legfeljebb ha csontfűrésszel lehetne alakítani.

Előzmény: Törölt nick (122094)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122100

"Az alkalmazkodás képessége nem azt jelenti, hogy ha fogytak a vizek akkor a delfinnek lába nő és kecske lesz belőle ,sem azt hogy ha a víz szaporodik akkor úszonnyá alakul a viziló lába."

:))

Még szerencse, hogy az evolúció se...

Előzmény: Törölt nick (122074)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122099
    Igen. Ti, most az vagy.
    Előzmény: kapuc2 (122061)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122098

:))))

És ez ok arra, hogy most határokat és korlátokat állíts elé???

Előzmény: selay (122058)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122097
    Meg ezért volt az ödipuszi is, mert állatok vagyunk mi!!!??
    Előzmény: kapuc2 (122095)
    upi2000 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122096
    Nocsak, nem evidencia hogy semmit nem értek?:)))
    Előzmény: Kinky (122087)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122095
    Tehát ezért volt az emberiség történelme során kannibalista  ?
    Előzmény: Kinky (122077)
    mmonitor Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122093
    "Nem. Meggyőződésem van, amit még senki sem cáfolt meg."

Nekem meg az evolúció a meggyőződésem amit még soha senki nem cáfolt meg. 1:1 így ezt a vonalat el is vethetjük...
    Előzmény: Törölt nick (122091)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122090
    "Unokatesvérek?"
    Így is mondhatjuk. Távoli unokatestvérek.

"Az elméletet én is ismerem,de nem győzött meg mivel semmi bizonyíték nincs."
    Akkor nem ismered. Mindkét csoport őseit vissza tudjuk vezetni egy közös szárazföldi ősre mindegyik leszármazási vonalon az átmeneti formák fosszíliáin keresztül is, és a génjeiken keresztül is.

"Az elmélet (feltevés, hipotézis) nem bizonyíték."
    Ja, hogy te az alapfogalmakkal sem vagy tisztában. Ez egy tudományos elmélet. Nem a hétköznapi értelemben vett elmélet szót kell érteni rajta. Még ha nehezedre is esik ez.
    Egy hipotézisnek meg kemény kritériumoknak kell megfelelni ahhoz, hogy tudományos értelembe vett elméletnek lehessen nevezni. Az egyik a bizonyíthatóság és a bizonyítékok ellenőrizhetősége. Az evolúció is és a delfinek és a vízilovak családfája meg megfelel ennek a követelménynek.
    nézz utána. Meg annak is, hogy mit neveznek tudományos elméletnek. És csak ezután pampogj, hogy "ez csak elmélet".

"De alkalmazkodás, aminek az alapmehanizmusát sem tudták még megfejteni."
    Nem, ez ontogenezis (egyedfejlődés), ami az alkalmazkodás eredménye. Maga az alkalmazkodás (ami a színváltoztatást és a nagyobb bunda növesztést eredményezte), az egy több/sok generáción át tartó genetikai szintű változások összegzett eredménye, vagyis evolúció.

"Ez ok és célszerűséget feltételez, az evolúcióban pedig csak véletlenszerűség létezik."
    Nem! Az ok és célszerűség megvan. Ez pedig egyedek összesített rátermettségének maximalizálása.
    A véletlenszerűségeknek meg csak annyi köze van az evolúcióhoz, hogy a szelekció véletlenszerű mutációkból válogat, és hogy az egyedek életében bekövetkező véletlenszerű események következhetnek be (pl hiába vannak jó génjei egy madárfiókának, ha még tojás korában kilöki őt egy kakukk fióka a fészekből). Ezzel ki is merült az evolúció és a véletlenek közötti összefüggés.
    Az evolúció NEM véletlenszerű. Különben nem beszélhetnénk szelekcióról, és így evolúcióról sem!

Tényleg jó lenne ám, ha tudnád mi az evolúció. Nézz már utána légyszives.
    Ha másért nem azért, hogy értelmes dolgokat írj róla miközben azon vagy, hogy cáfold, ahelyett, hogy égeted magad a hülyeségekkel.
    Előzmény: Törölt nick (122076)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122087
    Csak ha csinos a kecske és ő is akarja.
    (Ugye, most sem értetted a lényeget?)
    Előzmény: upi2000 (122086)
    upi2000 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122086
    Csak kérdezem, ez a véleményed fel is szabadít arra, hogy az általad boldoltan javasolt aktust ol. egy kecskével is megejtsed? Végtére is mindketten állatok vagytok...
    Előzmény: Kinky (122077)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122085
    Ne erőlködj.
    Az már bizonyított tény, hogy nem bírod felfogni.
    Az még 'csak' elmélet, hogy ez a gátoltság szoros összefüggésben van a bigott sötétséggel, de elég jó egyezést mutat a megfigyelésekkel.
    Az még valóban nem tisztázott, hogy melyik az ok és melyik a következmény, de azt a hipotézist tartom a legjobbnak, amely szerint egy tőről fakadnak.
    Előzmény: Törölt nick (122083)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122081
    Az elméletet én is ismerem,de nem győzött meg mivel semmi bizonyíték nincs.Az elmélet (feltevés, hipotézis) nem bizonyíték.
    Nem ismersz te semmit. Tömkelegével vannak bizonyítékok, csak a buggyant agyaddal még azt sem bírod felfogni, mi a különbség a hipotézis, az elmélet és a bizonyíték között.
    Előzmény: Törölt nick (122076)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122080

Ezekkel én is egyetértek,de arra próbáltam célozni hogy az örökélet nem illik

az emberhez,és minden emberre jellemző tevékenység értelmét veszti az

örökkévalóságban,ezért még ha lenne is örök élet,hát nem mindegy az nekünk?

Előzmény: selay (122058)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122078
    Nem.
    Arra a sok baromságra, amit mellette összehordtok.
    Előzmény: Törölt nick (122069)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122077
    AZOK, BAZMEG!
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122075
    "Az alkalmazkodás képessége nem azt jelenti, hogy ha fogytak a vizek akkor a delfinnek lába nő és kecske lesz belőle"
    Ilyet soha nem is állított senki. Az viszont tény, hogy egyik fajból kialakulhat másik.
    Megjegyzem a delfineknél pont fordítva volt. Az őseik szárazföldiek voltak. És ismertek az átmeneti formák is.

"sem azt hogy ha a víz szaporodik akkor úszonnyá alakul a viziló lába."
    Miért? A delfineknél ez megtörtént. Megjegyzem a vizilóvak a delfinek legközelebbi szárazföldi rokonai.

"Viszont ha fehér (havas) a táj fehér tollakat növeszt a hófajd, és még sok más állat.
    Ha jön a tél dúsabb szőrűek lesznek az állatok, stb..."
    Ez is evolúció eredménye, bár maga a téli bunda növesztés és a téli színváltás nem evolúció.
    Előzmény: Törölt nick (122074)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122073
    "A Teremtő (környezethez való) alkalmazkodás képességével teremtette az élőlényeket."

Miért mondasz ellent saját magadnak állandóan? Itt nagy bőszen tagadod az evolúció tényét (bár érvelni meg sem próbálsz az evolúció ellen, egy betűt sem láttam tőled arra vonatkozóan, hogy miért nem működhet), de közben meg azt állítod, hogy a zsidó isten EVOLÚCIÓRA KÉPESRE (az alkalmazkodás az evolúció!) teremtette az élőlényeket.

Döntsd már el végre, hogy most szerinted van-e evolúció, vagy nincs, mert ez így elég hülyén jön ki, hogy egy mondaton belül rendszeresen ellent mondasz saját magadnak, és csak égeted magad vele.

De ha égetni akarod magad, akkor folytasd tovább nyugodtan. :)
    Engem nem zavar, csak szórakoztat.
    Előzmény: Törölt nick (122068)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122072
    Csak hogy választ is kapj.
    Természetesen nem. Mi közel hétmilliárd állat vagyunk.

Ilyen hülye egy kérdést. :D
    selay Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122071

Ti tulajdonképpen a tudatotok továbbéléséről fantáziáltok, tehát hogy az éntudat, ami által megkülönbözteted magad másoktól, az fennmarad a halálod után is."

Nem kétlem, hogy a vallásos énvilág alapulhat efféle mechanizmuson. Az a hit amiről én itt irkálok, nem ez. Az egy olyan információ, ami nem származhat ismert forrásból. Ellenkező esetben meg lehetne magyarázni, vagy legalább körül lehetne írni szavakkal. Még senkinek sem sikerült.

... nem jelenti azt, hogy tényleg lenne tudatos továbblétezés a testi halál után. Az elképzelés nyugtató lehet, de nem logikus, semmiféle bizonyíték nincs rá, az ellenkezőjére viszont annál több.

Bármiféle bizonyíték akkor lehetne hiteles az ember számára, ha az ötből legalább egy érzékszerve rábólinthat. Ez viszont a logika törvényeit lábbal tiporná: egy szellemi valóságot igazoló materiális bizonyíték felmutatása esetén Istent az a vád érhetné hogy ellentmondásba került saját magával, és íly módon befolyásolja az embert. (A hit a nem látott dolgokról való meggyőződés.)
    Előzmény: Törölt nick (122059)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122067
    Értem.   De ha Ti sem tudjátok megválaszolni, hogy mi most állatok vagyunk-e, vagy mi???    Akkor kicsoda????
    Előzmény: ivivan (122066)
    ivivan Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122066
    Mi meg fizetett válaszolók vagyunk szerinted, hogy akárki kérdez valami éktelen marhaságot, nekünk azonnal válaszolni kell?

Arra válaszolunk, ami érdekes. Annak válaszolunk, akinek megéri válaszolni.

Úgy látszik, a te kérdésed senkinek nem keltette fel az érdeklődését - nyilván ugyanazért, amiért egy "2+2 tényleg 4?" jellegű kérdésre sem válaszolna senki egy felsőfokú matematikával foglalkozó topikban...
    Előzmény: kapuc2 (122064)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122064
    Felteszek egy egyszerű kérdést a topic  alapvető voltára vonatkozót, és nem kapok választ rá.....
    Előzmény: ivivan (122062)
    ivivan Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122062
    Olvasgass egy kis Netikettet!
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122061
    AKKOR MI MOST EGY  ÁLLAT   VAGYUNK????     VAGY   MI???
    ivivan Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122060
    Nem néztél te véletlenül Star Trek-et? Asszem a Voyager sorozatban volt egy olyan Q, aki öngyilkos akart lenni, mert annyira unta magát.
    Előzmény: elpazarolt tehetség (122057)
    selay Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122058
    Az ember soha nem juthat el az ismeretek teljességére. Nem hiszek abban, hogy létezik olyan létforma, amelyikben ez bekövetkezhetne.
    Én abban hiszek, hogy a tanulás lehetősége az ember számára határtalan és végtelen.
    Előzmény: elpazarolt tehetség (122057)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122057

jó,jó,néhány milliárd évig eltanulgatsz,vagy akár billió,de aztán mihez kezdesz?

nincs mit tanulnod,nincs kivel beszélgetned,pláne vitatkoznod,hiszen mindenki

már rég mindent tud,és ebben az unalomban töltöd egész életed,hiszen azt a rövid szakaszt ami az eleje nyugodtan elhanyagolhatod a végtelenhez képest :)

Előzmény: selay (122056)
    selay Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122056

"es mivel szandekszol tartalmasan kitolteni ezt a vegtelen eletet ?"

Tanulással. :-)
    Előzmény: attoparsec (122047)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122055
    Hát csak az hogy amíg kiegyensúlyozott vagy,és boldog,addíg nem fogsz kellően vágyni a menyországba ahhoz hogy komolyabb összegel támogasd a vallási vezetők evilági örömeit :)))
    Előzmény: Kinky (122054)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122054
    boldog, kiegyensúlyozott, reményteli élet
    Ez így rendben is van, de mi köze ehhez a beteg, aljas és ostoba bigott agymosásnak, amit nyomattok?
    Előzmény: Törölt nick (122052)
    elpazarolt tehetség Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122053
    Én csak úgy betoppanok ide mint maci a málnásba,a topik címre szerettem volna reagálni,
    erre látom hogy az életnek van igazi értelme is!
    No de hány ? Az együgyűeknek nyilván csak egy,de nem mindenki együgyű...
    DE nem ezt akartam eredetileg írni hanem a vallásos társaságnak szeretnék egy apró segítséget nyújtani:
    Az evolúció ténye önnmagában nem zárja ki a teremtést,hiszen egy teremtett világban is
    működni kezd!
    Így most segítségemel eggyel kevesebb valós dologról kell megpróbálnotok bebizonyítani
    hogy nem létezik,annak érdekében hogy hitetek ne csorbuljon :)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122051
    Most akkor az ember, az egy állat? Vagy mi?
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122050

"az élet igazi értelmét érthetem meg "

Mi is Az?

Előzmény: Törölt nick (122049)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.19 0 0 122048

Jaj,  te szerencsétlen !

Először is már milliószor kiderült  Tóth Tibor semmit nem ért a biológiához.

Másodszor mondj egy olyan természeti folyamatot, aminek " értelme" van.

Tisztelet a kivételnek, értelme az embereknek van, valamennyi az állatoknak.

Előzmény: Törölt nick (122035)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122047
    :: megkaptuk ezt a határok nélküli végtelen lehetőségek világát

es mivel szandekszol tartalmasan kitolteni ezt a vegtelen eletet ? :)
    Előzmény: selay (122042)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122044

:) Nem lehet az olyan jó...

Még senki nem jött vissza dicsekedni.

Előzmény: selay (122042)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122043

Akkor meg miért nem teszel érte?

Csak "kapni" lehet?

És csak ha addig gondosan az égre igazított szemellenzőt, és permanens gondolkodásgátlót viselsz?

El kell utasítanod a való viágot ezért az igéretért - vagy csak csúnyán félreértettél valamit?

//Tod, mint az ecceri pap, aki "Majd az Úr megment engem" felkiáltással visszautasította a mentőcsónakokat. Mikor pedig vízbefulván reklamált, az úr kicsit értetlenkedve visszakérdezett, hogy: - "Hát nem három csónakot is elküldtem érted?"//

Előzmény: Törölt nick (122040)
    selay Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122042
    A cél, a terv fogalma a mi véges emberi elménkhez kötődik. Valamiféle terv szerint kell haladni és valamit el kell érni. Még ha létezik is valamiféle felsőbbrendű intelligencia, miért kéne hozzánk hasonlóan gondolkoznia?"

Miért gondolkodna hozzánk hasonlóan? Miből vontad le ezt a következtetést? Az isteni tervnek emberi tényezővel elért célja, -amit emlegetünk - itt csak eszköz egy átláthatatlan folyamatban való szabadon választott részvételre, s mivel az ember szabadsága a korlátaiban van determinálva, vsz teljességgel logikus, ami történik. Sőt, az egyetlen lehetséges út arra, hogy szabadságunk ne sérüljön.

"Számomra a határok nélküli, végtelen lehetőségek világa sokkal vonzóbb, akár intelligencia, akár természeti törvények eredménye."

Bár nem kívánságműsor, mégis megkaptuk ezt a határok nélküli végtelen lehetőségek világát, csak egy pár évtizedet kell kibírni itt a "ketrecben". :-)
    Előzmény: Biga Cubensis (122039)
    Biga Cubensis Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122039
    De most komolyan kérdem, annak mi értelme, hogy a kezdetekkor állítólag minden szép és jó volt, majd elromlott, majd ezer éveken át tovább romlik, majd egy napon egy nagy leszámolás után megint minden olyan szép és jó lesz (kivéve annak a több milliárdnak, aki nem éri meg), mint a hetedik napon. Ez a nagy terv, az értelmes cél? Sokak számára pedig ez mérhetetlenül gyerekes, esendő, lehangoló - olyan emberi.

A cél, a terv fogalma a mi véges emberi elménkhez kötődik. Valamiféle terv szerint kell haladni és valamit el kell érni. Még ha létezik is valamiféle felsőbbrendű intelligencia, miért kéne hozzánk hasonlóan gondolkoznia?

Számomra a határok nélküli, végtelen lehetőségek világa sokkal vonzóbb, akár intelligencia, akár természeti törvények eredménye.
    Kinky Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122038
    Az evolúciónak ... nincs terve, nincs célja és nincs értelme.
    Milyen célja kellene legyen egy természeti jelenségnek? Mi a 'célja' egy felhőnek? Mi a 'terve' az árapálynak? Tényleg nem értitek, mekkora ostobaságokon rágódtok?

Sokkal inkább mérhetetlenül rideg és szomorú perspektíva, hogy ilyen kóklerek nem csak taníthatnak, hanem még mindenféle díjakat is kapnak. Az illető pojácáról nem is túl régen, itt, ebben a topikban bizonyosodott be, hogy még a saját szakmájában is alapvető hiányosságokkal küzd, nemhogy másokéban.
    Gondolom, más vonatkozásokban is ilyen rövid és szelektív az emlékezetetek, azért nem bírtok soha 1-ről a 2-re jutni.
    Kinky Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122037
    Valójában semmi különös pontatlanság nincs a cikkben, csak nem hangsúlyozzák eléggé, hogy a néni csak az egyik 'ősanyánk' a sok közül. Annyiban valóban különleges, hogy mindenkinek az ősei között szerepel, de nem egyedüli.
    Előzmény: jamaica2 (122034)
    ivivan Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122036
    "Én úgy látom, hogy ez az emberiség számára mérhetetlenül rideg és szomorú perspektíva. Éppen ezért az Intelligens Teremtő alternatívája sokkal vonzóbb, elfogadhatóbb és megalapozottabb számomra."

Még mindig Wishful thinking. Még mindig nem lesz az apukám Csányi Sándor csak azért, mert az nekem jó lenne.
    jamaica2 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122034
    Fárasztó a pontatlanságokkal dúsított ismeretterjesztő cikkek hibái. Tehát két dolog igaz. Mind a mitokondrionális DNS és mind a Y kromoszóma öröklődése nemhez kötött. Mind a mitokondriium mind az Y kromoszóma a mai emberiség esetében 1 hölgytől illetve 1 uriembertől ered ez valóbóban igaz, de a többi már nem. Az emberiség nem egy Évától és egy Ádámtól ered. Hanem egy szükebb közösségtől vagy populációtól. Tehát testi és X kromoszómáink nem egy hölgytől  és egy férfitől erednek. Csak annyi van, hogy két nemhez kötötten öröklődő nem crossing overező genetikai test a gyakran előforduló csak lány gyermeket vagy csak fiugyermeket nemző/világrahozó emberek esetében (alacsony 1000 fő alatti populációk esetében válik gyakorivá) el fog veszni. Ha egy hölgynek csak fiú gyermekei születnek akkor neki el fog veszni a mitokondrionális DNS-e, ha egy férfinek meg csak leány gyermekei lesznek akkor meg az Y kromoszómája fog elveszni. A testi és az X kromoszómánál ez már nagyon kevéssé valószínű, sőt a crossing over ezt még jól meg is keveri. (200 évvel ezelőtre teszik újabban mitokondrionális Évát, és ekkor volt a pleisztocén egy mélypontja az elmult 600000 évben.
    Előzmény: Xmes21 (122015)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122033
    Nekem ez nem újdonság.
    Előzmény: ZULLU (122029)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122032
    :-)
    Előzmény: ZULLU (122031)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122031
    Rendbejönne a koleszterin-szintje?
    Előzmény: Törölt nick (122028)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122030

Ammán szentigaz!

Előzmény: forumtárs (122025)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122029

Egy elég régóta közismert tény kissé gyenge előadásban...

Ahogy régen a "Ludas Matyi" írta: "Mottó: Egy csecsemőnek minden vicc új! 

Előzmény: Xmes21 (122015)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122028
    gondold el, ha a miniszter úgy ugrálna, ahány "világmegváltónak" vélt ötletet kapna :)
    Előzmény: forumtárs (122027)
    forumtárs Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122027
    csak az a kérdés hogyan értékelik...ill. orvosolják at e fajta jelenséget az illetékes hozzáértő szakemberek ..... :D
    Előzmény: forumtárs (122025)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122026
    késő
    Előzmény: Törölt nick (122024)
    forumtárs Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122025
    addig jó, amíg kevesünknek van .....:DD
    Előzmény: ZULLU (122010)
    egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122023
    mármint 'a Tények, melyeket Híres Tudósok árultak el véletlenül' - ki fognak vágni a szektácskádból, ha pontatlankodsz
    Előzmény: upi2000 (122012)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122022
    nem így van, a szarvasbogár is tudni akarja... (csak ő nem volt beszélő viszonyban Máraival)
    Előzmény: Törölt nick (122021)
    ivivan Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122020
    "amikor is már nem zavarják az embert a tények, bármennyire is megfigyeltek és ellenőrzöttek is azok...."

Erre tudnál példát mondani? Nekem valahogy úgy tűnik, hogy egyetlen megfigyelt és ellenőrzött tény sem mond ellent az evolúciónak. Kíváncsivá tettél!
    Kinky Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122019
    Csak a szokásosat. Kb. mindent.
    Előzmény: upi2000 (122011)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122018
    a *labratoriumi korulmenyek* vannak gondosan megtervezve.
    de ezen te nehogy gondolkozz, azzal csak elrontod a jokedvedet.
    Előzmény: Tafkó Birgut (122009)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122017

Már rég túl van az aminosavakon.

Előzmény: ivivan (122014)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122016

Beszéld már meg vele, én nem bizonyítottam semmit, de te olyan okos vagy.

Xmes21 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122015
    Megtalálták az emberiség ősanyját
    Index
    2010. augusztus 18., szerda 14:56 | Frissítve: 22 perce

Az egész, jelenleg élő emberiséget egyetlen ősre visszavezető ősanya-elmélet régóta népszerű a tudósok körében. A nyolcvanas évek óta dolgoznak a genetikusok azon, hogy bebizonyítsák, vagy éppen megcáfolják a teóriát.

Folytatás itt:Megtalálták az emberiség ősanyját
    ivivan Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122014
    "Hogy gondosan megtervezett laboratóriumi körülmények között modellezi, hogy az élet intelligens tervezés nélkül állt elő..."

Így van. Gondosan lemásolta azokat az állapotokat, amelyek szerintünk a Föld kialakulásakor uralkodtak a Földön, és aminosavakat kapott. Amiből arra következtetett, hogy ilyen aminosavak a Földön is kialakulhattak akkoriban (azóta tudjuk, hogy még a világűrben is kialakulnak)
    upi2000 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122013

Dennett...

bocsesz

upi2000 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122012

Még most is zavarnak ezek a tények. Nem is értem, miért tudnak értelmes emberek evolúciós mesékben hinni...:)))

Dennet elég furcsákat ír a fajok kialakulásáról, majd ha lesz kedvem, bemásolom. Szvsz jó példa az evós agymosottság következményeire, amikor is már nem zavarják az embert a tények, bármennyire is megfigyeltek és ellenőrzöttek is azok....

Előzmény: egy cuki ausztrál állat (122001)
    upi2000 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122011

Mondmárel lécci, mit hazudtam?

Előzmény: Kinky (122000)
    ZULLU Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122010

Monnyuk nálunk ezt úgy oldják meg, hogy "nem mész be a minisztériumba"...

/Igaz ritkán is jön sürgősen közlendő, világmegváltó gondolatunk.../

Előzmény: forumtárs (122006)
    Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122009

Most tkp. mit bizonyítottál? Hogy gondosan megtervezett laboratóriumi körülmények között modellezi, hogy az élet intelligens tervezés nélkül állt elő...?

Előzmény: Nemhivő (122008)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122008

" Gondosan megtervezett laboratóriumi körülmények között modellezi, hogy az élet intelligens tervezés nélkül állt elő? Ez jó, ez nagggyyyon jjjjóóóó...

:DDD "

Itt a Harvardon Szostak címe írjál már neki a butaságáról Nagyeszű Sündisznócska.

http://harvardmagazine.com/breaking-news/harvard-medical-school-szostak-shares-nobel-prize-medicine

szostak@molbio.mgh.harvard.edu

Valóben ezek a tudósok olyan tudatlanok mostanában, bezzeg 2000 éve.........

Előzmény: Tafkó Birgut (122003)
    forumtárs Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122006
    ez az az eset amikor bemész egy minisztériumba, kérdezni .... mert valami nem tűnik eléggé értelmesnek .....
    ..... aztán mikor elfogynak az igazságaik ..... akkor a tromff "maga ehhez nem érthet, nincsen belőle diplomája" . Ha nem nekem mondják, másnak el sem hiszem...:DDD
    Előzmény: Törölt nick (122005)
    Biga Cubensis Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122004
    mondjuk itt a gondosan megtervezett azt jelenti, hogy minél jobban próbálták szimulálni az Ősföld kaotikus körülményeit. (és nem nyúltak bele, nem kevergettek, katyvasztottak :) hanem a kezdeti feltételek beállítása után csak megfigyeltek)
    Előzmény: Tafkó Birgut (122003)
    Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122003

Gondosan megtervezett laboratóriumi körülmények között modellezi, hogy az élet intelligens tervezés nélkül állt elő? Ez jó, ez nagggyyyon jjjjóóóó...

:DDD

Előzmény: Nemhivő (121988)
    egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122001
    Emlékszel pillanatra, amikor zavarták volna? Na jó, az elején, amikor még játszani próbálta az érdeklődést, akkor talán, de csak a szereprontáás miatt. ;-)
    Előzmény: Kinky (122000)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.18 0 0 122000
    egy ellenőrizhetetlen és megfigyelhetetlen folyamatot egyáltalán nem nehéz elhinni
    Ugye, az ellenőrzött, megfigyelt tények továbbra sem zavarnak az alattomos hazudozásban?
    Előzmény: upi2000 (121998)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121999
    :: Nem ilyen véletlenekre gondoltam.

hanem ?
    Előzmény: Adamkertesz (121982)
    upi2000 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121998

Nagy a Te hited...

Ugyan, egy ellenőrizhetetlen és megfigyelhetetlen folyamatot egyáltalán nem nehéz elhinni, egy csöppnyi kis fantázia kell hozzá, oszt meg is van:)))

Előzmény: Tafkó Birgut (121983)
    forumtárs Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121994
    meg vallom zavarba hoztál.
    Szerintem tisztázni kellene végre, hogyan képződhet gondolat materia n.kül.
    Mert ha mégsem..... akkor el kéne fogadni, hogy bárhogyan is ismerjük azt, nélküle nincsen a valóságnak alapja.
    Alkalmasint pedig kezelni kéne azokat akik szerint, a matérián kívül is van lét ... pl.: isten.
    Így a halált nem mint élni nem tudást, hanem mint dimenziókaput hirdetik más világokba.
    Előzmény: Törölt nick (121993)
    forumtárs Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121992
    a tudományt és hitet, hogyan választod szét, ha elfogadod van valóság?
    ezek hogyan nem fonódnak egymásba....?
    Előzmény: Törölt nick (121991)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121990
    A Kertész Ádikát kivéve.
    Előzmény: Nemhivő (121988)
    forumtárs Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121989

az evolúció szempontjából, jelen civilizációnk, a valóság nem ismerésén alapuló állati ösztön diktálta, erőszak szervezet. Ahol az értelem helyét, különböző fétisekkel sikerült pótolni, az így őn és közveszélyes állapot fenntartása érdekében.

A halál, az élet meg nem ismertsége révén része az életnek

/mentsük meg a világot, legyen Világ Kormán/
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121988

"Lesz, csak nem hipp-hopp, hanem pár száz millió év alatt."

Nagy a Te hited...

:-) "

Vicces gyerek vagy te, kár hogy tudatlan.

Jack Szostak Nobel-díjas a Harvardon modellezi a laborban, de te okosabb vagy

mindenkinél ugye?

Előzmény: Tafkó Birgut (121983)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121987
    Igen, tudom. De ezek közt van Prozelita istene is, mert a zsidó isten pont a mindent tudónak tituláltak között lézeng (bár a biblia nem egy helyen rácáfol erre a "képességére").
    Előzmény: Törölt nick (121986)
    kapuc2 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121985
    Tökéletesen igazad van!  Én egyetértek Veled!   Kérlek folytasd!   Mi következik ebből?
    Előzmény: Adamkertesz (121984)
    Adamkertesz Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121984
    "anyagi világ saját törvényszerűségei"

Erre kaptál néhány választ. Ha a természetben létezne is törvény az élet keletkezésére, vagy a fajok alakulására, a tudományban ez ismeretlen. A tudomány azt mondja, hogy nem megállapítható, hogy melyik fajból mi lesz. azaz a folyamat iránya nem törvényszerű. Kémiai törvényt szintén nem ismerünk az élet kialakulására. amit ism,erünk az a ma természete, és a ma folyamatai, változásai. Ennyit látunk keresztűl a természetből, és ennyi, nem több amennyi objektív a róla alkotott képünkről.
    Pártatlanul, avagy a tudomány pártatlanságával csak megfigyelt folyamatokról lehet hiteles képet alkotni. a tudomány azonban nem mentes a személyi kultuszhoz. A szubjektum természetes része, és mindig is az volt a világról alkotott képünkhöz. Csak a kísérleti tudományok emelkednek a szubjektum fölé. csak a valóság igazolja avalóságot, nem pedig a "nem lehet másképp" gondolata..
    Minden más hit. Mely nem szégyen, és nem tudomány mert nem materiális, és több benne a bizalom mint a szimpla tapasztalat.
    Előzmény: Törölt nick (121962)
    Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121983

"Lesz, csak nem hipp-hopp, hanem pár száz millió év alatt."

Nagy a Te hited...

Előzmény: Nemhivő (121968)
    Adamkertesz Creative Commons License 2010.08.18 0 0 121982
    Nem ilyen véletlenekre gondoltam.
    Előzmény: attoparsec (121966)
    selgir Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121980
    oké
    Előzmény: selay (121979)
    selay Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121979
    Ez akkor a te személyes ügyed, nem kommentálható.

Az enyém meg az, hogy élesen elválasztom a vallást-vallástól, az istenhitet-a bibliai hittől, de legélesebben a vallást - a bibliai hittől. De ez itt off.
    Előzmény: selgir (121977)
    selgir Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121978

a vallást ugyan emberek hozták létre (kétlem néha...), de nem feltétlenül az egyén érdekében, legyen annak bármekkora hite is:)

egymás mellett beszélünk, bár két malomban őrölünk..., de ahogy gondolod:)

Előzmény: selay (121924)
    selgir Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121977

pontosan!

ha nem tekintem összetartozónak, akkor vagy a vallásommal van baj, vagy a hitemmel...

Előzmény: selay (121923)
    Xmes21 Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121976
    "miert zarna ki egyik a masikat ?
    a kvantumfizikaban van veletlen, pl egy radioaktiv atomrol nem lehet *elvileg* sem megmondani, hogy epp mikor fog elbomlani. ezek szerint Isten letezese kizarva ? :)"

Igen. Mert szerintük az öreg muki mindent tudó. Így szerintük a határozatlansági reláció is csak kamu duma, meg a maghasadás véletlenjei is.
    Elvégre tudni csak azt lehet, ami már biztos. Tehát vagy tudja az atom bomlásának idejét, vagy nem mindent tudó.
    Előzmény: attoparsec (121966)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121974
    jah, vagy ugy. szoval, ha van is veletlen a termeszetben, az megsem veletlen, mert Istenke dobigalja a kockakat, o pedig mar elore tudja ez eredemenyt.
    de akkor mi ertelme arrol beszelni, hogy "a veletlen kizarja Istent" ?
    Előzmény: Törölt nick (121971)
    ivivan Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121973
    "Gyakorlatilag viszont a Teremtő tudja a maghasadás törvényszerűségeit"

Sokra megyünk vele, ha nem mondja meg. Addig az bizony véletlen marad - bár kétlem, hogy mást tudna mondani...
    Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121972
    >>Gyakorlatilag viszont a Teremtő tudja a maghasadás törvényszerűségeit

Gyakorlatilag viszont éppen az ismert törvényszerűségekből következik, hogy elvileg sem lehet megmondani ;-)
    Kinky Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121970
    Hagyjad, *elvileg* lehetetlen megértetni vele.
    Előzmény: attoparsec (121969)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121969
    *elvileg* lehetelen megmondani.
    Előzmény: Törölt nick (121967)
    Nemhivő Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121968

" Ebből soha sem lesz élet... "

Lesz, csak nem hipp-hopp, hanem pár száz millió év alatt. Nézz utána lehet tudni.

Előzmény: Törölt nick (121964)
    attoparsec Creative Commons License 2010.08.17 0 0 121966
    :: isten létezése kizárja a véletlent, a véletlen kizárja Isten létezését

miert zarna ki egyik a masikat ?
    a kvantumfizikaban van veletlen, pl egy radioaktiv atomrol nem lehet *elvileg* sem megmondani, hogy epp mikor fog elbomlani. ezek szerint Isten letezese kizarva ? :)
    Előzmény: Adamkertesz (121960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!