Keresés

Részletes keresés

inmi Creative Commons License 2011.01.06 0 0 239

Mondanám, hogy nem kínai ajtóm van, de gőzöm sincs, milyen ajtó (magyar kereskedő gyártatta le nekünk, de hát ez nem jelent semmit). Miután tele vagyunk hatalmas ablakokkal, így a biztonsági ajtó követelménye azonnal ugrott, aki mindenáron be akar jönni, az nem az ajtón fog bejönni hozzánk. Az ajtó baromi nehéz, egyedül hozni-vinni kizárt lett volna a súlya miatt. Tehát a biztonsági jelző kiesett az ablakok léte, magam állandó itthon léte és 3 kutya folyamatos jelenléte miatt. Ha nyaralni mennénk, iderendelem a gyerekeket... Ami követelmény volt még: legyen könnyen lemosható, ne kelljen állandóan festegetni és legyen hőszigetelt. Ezen funkcióknak a műanyag ajtóm eleget tesz a maga 85 ezer forintjával.

 

Mindezt azért írtam le, mert hiába biztonsági egy ajtó, ha az összes körülményt figyelembe véve pazarlás kiadni annyi pénzt érte. Pluszban az öcsém építette be az ajtót, nem sajnálva anyagot, dübelt, stb., fáradtságot és időt, már én sokalltam, ahogy ott nyitogatja ki-be az ajtószárnyat és állítgat rajta, plusz magyarázza, hogy ha ilyen vagy olyan gond támad vele, és ő nincs itt, akkor ezt meg ezt kell vele csinálnom...

Előzmény: Lucifer(anticorr) (238)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2011.01.06 0 0 238

Nekem is ilyen ajtóm van és nekem tökéletesen megfelel. Ha nem bérházba laknék, azért lehet, hogy nem ezt választom.Semmi panaszom nincs rá. Se szag, se hang nem jön be, és a hőszigeteléssel sincs gondom, de hangsulyozom, hogy bérházi lakásban élek, tehát az ajtó nem kültérre nyílik. A szüleimnek a napokban szereltek be közel 300.000 forintért egy fa hörmann ajtót. A megrendelésnél állították, hogy az üveg betéteken kívülről nem lehet belátni, hát ez nem igaz, mert tökéletesen be lehet látni, de a legjobb a zár. 8 ponton záródik, de  mindössze egy (kínában gyártott)  Elzet zár van. Nem valami flancos zár, hanem a mindenki által jól ismert legolcsóbb, legegyszerűbb elzet zár. Az ajtó nagyon masszív, de a zár feltörése egy "szakembernek" pár másodperces mutatvány lehet. És mindezt 300.000 forintért...

Előzmény: Milka 1 (237)
Milka 1 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 237

Szép jó napot indenkinek!

 

Olvasgatom a hozzászólásokat,mivel nekünk csütörtökön hozzák a bejárati ajtót,és kíváncsi lettem volna a tapasztalatokra!

Látom írtok jót,rosszat egyaránt.Nekünk HI-SEC ajtó lessz,valami ujabb típus(legalábbis ezt állítják),és garantálják hogy nem lessz vizesedés,stb.Kíváncsi leszek!Majd megírom ide a tapasztalataimat!

KBöbi Creative Commons License 2011.01.04 0 0 236

A szomszédasszonyomnak szereltek ilyet. Azt mondták német, aztán, hogy olasz... végül csak a kínai ipar remeke lett, mert a beszállító valami Ho Zhu csingcsang, a gyártó meg valami Chengdou csingiling. Egy fiú hozta fel az ajtót, míg nálunk a két nagydarab nívós fiú (az egyik nagyon jó képű magas fiú volt) szuszogott a minimum 100-130 kilós ajtó alatt. Mondták a német/olasz/kínai ajtósok, (persze csak mikor rákérdeztünk) hogy AZ (már hogy az enyém - dagadt a májam) azért kemény ajtó. Ezek különben benyomtak négy vékony csavart, meg leverték a betont, és mikor a szomszédasszony kérdezte, hogy elég az? Akkor a válasz az volt, hogy csókolom, a purhab olyan lesz mint a beton! Ezek szerint a purhab tartja.

merQree Creative Commons License 2011.01.03 0 0 235

Nekem a Nivós biztonsági ajtó tokja 40x60x3-as zártszelvény, náluk 1,5 mm. Az ajtó lapja reális, hogy 1,2 mm-es lemez. Mivel rozsdamentes (értsd nemesacél) alapanyaggal dolgozó cégnél vagyok, így tudom, hogy ebből az árból NEM lehet valódi, biztonsági, nemesacél alapanyagokat felvonultató ajtót előállítani.

Jól hangzik, hogy nem kell hegeszteni, és csak szerelőnyílásokon keresztül kell szerelni, de: milyen csavarokkal rögzítenek? 6 mm-es tiplivel, vagy 16 mm-es önfeszítő dübellel? Ha dübel, akkor abból is minimum oldalanként 4 darabot illik berakni, megítélésem szerint. De mivel a tok gyengített, eleve a falvastagsága miatt, illetve a szerelőnyílások miatt, így a dübeles rögzítés elég szerénynek hangzik.

Előzmény: int10ha (233)
kleingy Creative Commons License 2011.01.03 0 0 234

Én csak annyit jegyeznék meg, hogy hiába a 12-16 ponton záródás, ha csak egy zárszerkezet van... Ahogy nézem, itt a maximum a két zár a képek szerint, bár nem egyértelmű, hogy úgy mennyibe kerül (plusz ugye még legaláb 25 ezret rá kel számolni az árra, ha budapesti a megrendelés, más esetben még több).

Előzmény: int10ha (233)
int10ha Creative Commons License 2011.01.03 0 0 233

AABO BÚTOR ÉS AJTÓ STÚDIÓ-tól vett már valaki ajtót? 

(http://www.gavron.hu/tartalom/akcajt.htm)

Tapasztalatok?


Axióma Creative Commons License 2010.12.15 0 0 232

Az olyan mintha jatekpisztollyal szeretnel betorot elijeszteni...

Előzmény: kleingy (231)
kleingy Creative Commons License 2010.12.15 0 0 231

Pont azt írtam, hogy használnak ilyet azóta is folyamatosan. Ceresit párastop vagy mi a neve. :)

Előzmény: KBöbi (230)
KBöbi Creative Commons License 2010.12.15 0 0 230

Akkor neked is ajánlom a páramentesítő gépet, kedves kleingy!!!

Előzmény: kleingy (228)
kleingy Creative Commons License 2010.12.13 0 0 229

Na csak kimaradt, hogy szüleim család házban laknak és ott éri mindenféle szél, eső az ajtót. :)

Előzmény: kleingy (228)
kleingy Creative Commons License 2010.12.13 0 0 228

Én nem vagyok mérvadó, mert nálunk a Nívó ajtó panelban van, tehát nem érik az időjárás viszontagságai, viszont szüleim ajtaja mezei, egyszerű fa ajtó, semmi extra csicsa, viszont 3-4 éve volt full házrenoválás, mindenhol vacsiúj fa nyílászárók vannak és azóta folyamatosan meg több Cere... párátlanító a lakásban. Túl jól zárnak a nyílászárók ugyanis. Előtte sose párásodtak (nem csoda, 30 éves ablakokban két ablak közt megállt a hó a végén...). Ja és a konyhaablakon meg a bejárati ajtón állandóan csorog a víz ilyenkor... Csak érdekesség.

KBöbi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 227

Nálam 2006 óta van NÍVÓ ajtó. Nekünk kültérre esik, mert külsőfolyosós házban lakunk. Amíg baba volt a gyerek (2004ben született), gondolhatjátok, óvtuk mindentől (első gyerek) nem nagyon vittük túlzásba a szellőztetést, meg ne fázzon. Nekem már a NÍVÓ ajtó előtt penészedett egy kicsit, aztán bekerült a NÍVÓ ajtó. Ugyan megjelent rajta a víz, de egyik barátnőm mondta, hogy nekik egy más cégtől van biztonsági fém ajtójuk, és mikor párásodott, kaptak jó ötletet, miszerint kell venni egy páramentesítő gépet. Nosza, én is utánanéztem. 2008 ban vettük a gépet talán 38 ezerért, de erre pontosan nem emlékszem. Plusz kicsit utána is néztem, és rá kellett jönnöm, hogy nem az ajtó miatt van pára. Mindenhol rákerestem erre a párásodásra, és a gyakorikerdesek.hu -n is panaszkodnak MŰANYAG ajtóra(!!!), meg a NLC-n is írja egy moderátor, hogy nekik a műanyag ajtón-ablakon patakokban áll a víz. Na, én túl sokat nem értek hozzá, de mint elolvastam, a pára a lakásban keletkezik, és nem tud kimenni sehol, mert túl jól zárnak a szigetelők. A férjem felhívott egy ilyen céget, akik légcserélős páramentesítéssel foglalkoznak, és a telefonos egyből annyit kérdezett, hogy új ajtó vagy új ablak van a lakásban? Ez megerősített abban, hogy a pára nem kívülről jön be. Lényeg, hogy megvettük a gépet, az első időben KILENC!!!! litert szedett ki a levegőből, mikor szar volt az idő. Mikor csak hideg volt, akkor 3-4et. Teljesen kész voltam, hogy milyen érdekes, hogy ennyi víz volt a levegőben. Ilyenkor télen egy-két durva hónapban kell csak bekapcsolni, akkor szoktuk, mikor nem is vagyunk otthon. Este már minden ok. Hozzátenném, azóta az ajtón egy gramm víz nincs, a penész is eltűnt, szóval megoldódott a helyzet. Nem védeni akarom ezt a céget, de mikor én megvettem ezt az ajtót (betörés után) nem ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy ne jöjjenek be rajta. Te úgy érzed, hogy most, hogy bent van neked is ez az ajtó, attól kell félni minden nap, hogy rádtörik a papír-faajtót? Mert szerintem nem. A 110 kilós férjem még az elején nekiment egyszer-kétszer, hogy lássa, mit bír, ő azt mondja, hogy nem semmi ez az ajtó. Na, most ez az ami fontos. Összefoglalva: A NÍVÓ ajtó nekem nagyon bevált, én is rájuk csörögtem még akkor, hogy nagyon szép munka, és TISZTÁN(!) hagyták itt a lakásunkat. Bocs a hosszúért, csak szerettem volna leírni az összes tapasztalatomat velük kapcsolatban.

Előzmény: merQree (224)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.12 0 0 226

Nem értem, hogy mért kell megsértődni. Csak azt mondom, hogy vannak olyan ajtók amiknek (talán indokolatlanul) rosszabb a hírük mint a többi ajtónak csak azért mert kínai. Engem nagyon zavar, hogy a "kínai"-t a legtöbben degradáló szóként használjuk, miközben a háztartásunkban található gépek 99%-a kínai,  még a fokhagymát is a kínaiaktól szerezzük be, a lehel téren a milka csokit is  kínai árustól vásárolunk mert ott a legolcsóbb. Vannak dolgok amik már ránézésre gagyik függetlenül attól, hogy honnan származik. Vásárlás előtt szerintem elég jól körbe néztem az ajtópiacon. Láttam nagyon drága, valóban nehéz és masszívnak tűnő ajtókat, és láttam olcsó nagyon gyengének és rossz minőségűnek tűnő ajtókat is. Szerintem nekem sikerült megtalálni a középutat. (azért lekopogom) Nem akarom tovább folytatni ezt a vitát, mert szerintem a kínai termékek túlsúlya egyértelmű és butaság ezt tagadni.

Remélem senkit nem bántottam meg. Nem volt szándékomban. 

Előzmény: UnitedParcelService (223)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.12 0 0 225

Kültérre valóban nagyon körültekintően kell választani. De lépcsőházba nekem tökéletes. 

Előzmény: Gyurco78 (221)
merQree Creative Commons License 2010.12.11 0 0 224

Nálam most szerdán tették be NIVOék az ajtót. Aznap nálam kezdtek, még érkezés előtt felhívtak, hogy mikor érkeznek. Főztem kávét, amit csak egy kollegájuk fogadott el, de mint a motolla úgy dolgozott mind a három ember. Ráadásul az egyik szerelő az volt, aki felmérte az ajtót.

Szóval folyamatosan takarítottak, a tapétát folyamatosan védték szerelés közben. Picit többet voltak, mint egy óra, de mind a lépcsőházban, mind az előszobában összetakarítottak, az ajtót lemosva kaptam meg. Megkaptam a garancialevelet, megmutatták melyik zár hogyan működik, a régi ajtót elszállították. Amíg dolgoztak, néha szóval tartottam őket, de alapvetően jó hangulatban telt el az idő. Elégedettségemnek nem itt akartam elsősorban hangot adni (miután elmentek a srácok, felhívtam a "központi számot", és ott mondtam el a véleményemet), de én javaslom másoknak is őket. A családunkban ez már a harmadik NIVO ajtó, talán ez nem rossz referencia, és mind a hárman elégedettek vagyunk.

Még hátra van a lépcsőházban a régi tok visszajavítása, de már most többen megállítottak, és dícsérték az ajtót, illetve volt aki azt jegyezte meg, hogy nem is hallotta őket ahogy dolgoztak. Pedig még járólapot is vágtak nálam...

UnitedParcelService Creative Commons License 2010.12.11 0 0 223

Valóban a te ajtódat nem ismerem, nincs kizárva hogy azokkal az ócska ajtókkal szemben, miket eddig láttam a tiéd egész más.  Amilyen magabiztosan ki tudod jelenteni hogy minden kínai, annyira elszántan állapíthatom meg hogy a te ajtódat kivéve minden más kínai ajtó szar.  Így jó?

 

Előzmény: Lucifer(anticorr) (220)
maximex2 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 222

Hát Lucifer, igazat kell adjak Neked! Mégegyszer mondom nem a NIVO cégnek akarok negatív reklámot csak pusztán megosztottam veletek az én történetemet. A NIVO ajtó sem tökéletes, és az egyéb hiányosságok, mint a szakszerűtlen felmérés(nem kell a hőhídmentes tok, mert úgyse lesz semmi gond), a számla és MABISZ igazolás hiánya, a nem törődöm beépítés, azért elgondolkadtató. Mert ha egy 70 ezres ajtóról lenne szó azt mondom OK, szemet hunyok néhány dolog felett! DE mégegyszer mondom egy ilyen értékű/hírű ajtótól nem ezt várná az ember. Én is nagyon körültekintően választottam ajtót mégis úgyérzem ráfaragtam.

Azon érdemes elgondolkodni, hogy Lucifer elégedett a kínai ajtójával. én pedig nem vagyok megelégedve a NIVO ajtómmal, ami többszörösébe kerül, mint a kínai...

Előzmény: Lucifer(anticorr) (220)
Gyurco78 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 221

Olvass vissza, mi volt más tapasztalata a kínai ajtóval, kültérre nyílva :) A vizesedés a legkisebb gond :)

 

Előzmény: Lucifer(anticorr) (220)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.11 0 0 220

1.De, minden kínai.

2.Akkor mért szólod le az ajtómat látatlanba?

3."Márpedig a termék szar, ebben biztos... lehetsz."

 

 

Nem akarok ezen vitázni, mert igaza van annak is aki nem vesz kínait(meg sok pénze), de én momentán tapasztalom, hogy a termék nem szar. Az árát nekem bőven megérte, és ha a garancia lejárta után megadná magát, akkor sem anyáznék, mert nem lenne akkora a veszteségem mint  egy jóval drágább ajtónál. maximex2 története is csak megerősít ebben. 

Béke

 

Előzmény: UnitedParcelService (219)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.12.10 0 0 219

1. Nem minden kínai.

 

2. Kínai és kínai között óriási különbségek lehetnek.

 

3. Senki sem akarja bántani az ajtódat.

 

!. Fitymákat ne keverjünk bele.

Előzmény: Lucifer(anticorr) (218)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.10 0 0 218

Minden kínai. De gondolom ezt már nem tőlem hallod először. Én kínait vettem, és nem panaszkodom. Nálunk a lépcsőházban csak kínai ajtók, ill. régi panel ajtók vannak. Van olyan akinek már közel 5 éve van kínai ajtója és elégedett vele, és - mint alább olvashatod - olyan is van aki a legjobbnak mondott nivot kidobná a francba. A Genius billentyűzet amin írok, a logitech hangfal előttem, az egerem, a vonalas panasonic telefonom, TUNGSRAM izzóm is kínai. Amikor ezeket vettem eszembe sem volt megnézni, hogy kínaiak -e. Ezek csak azok a cuccok amik épp előttem vannak. Nem hiszem, hogy sok dolgot találnék a lakásban ami ne kínai lenne. Senkit sem akarok rábeszélni a kínai ajtóra, lebeszélni sem. Az tény, hogy a kínai termékeknek és az ajtóknak is nagyon rossz hírük van, de én még nem tapasztaltam. Aki itt, vagy más fórumon lehúzta a kínai ajtót perceken belül kiderült, hogy kereskedő és a saját szerintem indokolatlanul drága termékére próbált rábeszélni. Sok kínai ajtót használóval beszélgettem itt a házban, de egyik sem bánta meg, hogy -e mellett döntött. Én ezt tapasztaltam, és már kicsit sem érdekelnek a lefitymáló vélemények. 

Előzmény: UnitedParcelService (217)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.12.10 0 0 217

Márpedig a termék szar, ebben biztos lehetsz.

Előzmény: Lucifer(anticorr) (216)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.10 0 0 216

Én - mint ahogy lentebb írtam - kínai ajtót vettem. Azzal semmi gond nem volt(most sincs) én  a "jó magyar munkásemberek" miatt anyáztam. Nem biztos, hogy a termékekkel van itt az alapvető baj, legyen az kínai vagy kínai.Inkább a mindenhez értő magyar szakikkal. 

Előzmény: maximex2 (215)
maximex2 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 215

Végső megoldásként én is erre gondoltam, hogy az ajtó tokját kívülről leszigetelem, mert az ajtó nem a fal síkjában. de ezzel csak a tok problémáját oldottam meg, mert az ajtólap széle ahol a zárak is vannak, azzal nem nagyon tudok mit csinálni...

Előzmény: Gyurco78 (214)
Gyurco78 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 214

Az acél az acél...csodát nem fognak vele tudni művelni, marad a törölgetés. Vagy kintről leburkolod valami hőszigetlő anyaggal.

Nekem is mondták, hogy nem szokták kérni, blabla, de mégis a hőhídmentesített változatot kértem, néha a belső forgatógombja a zárnak vizes, de az ajtó nem szerencsére.

 

Előzmény: maximex2 (213)
maximex2 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 213

A kültér az én esetemben is loggiát jelent. Az eső nem ver be rá, csak hát ugye mégsem lépcsőházból nyílik. DEttó ugyanez volt a helyzet, engem lebeszéltek a hőhídmentes tokról. NAgyon meggyőzően állította a felmérő ember, hogy erre semmi szükség nincs, higgyem el, hogy nem lesz semmi gond...hát lett, és egy 150-160 ezer körüli ajtónál engem sem érdekelt volna az a 20 ezer ft, mert most szívok rendesen a vizesedéssel...

Előzmény: saabee (212)
saabee Creative Commons License 2010.12.10 0 0 212

Hello!

 

Nekem is pár hónapja szerelték be. Kültérre nyílik az ajtó (bár ez a kültér történetesen loggia). Nekem semmi problémám nincs. Igaz, én nem spóroltam vele, és hőhídmentesített változatot kértem. Mind a tok, mind maga a lap hőhídmentesített, ez, ha jól emlékszem egy 20eFt felárat jelent.

Bár, igaz, megpróbáltak "lebeszélni" erről (nem is ez a jó szó, azt mondták, hogy igazából egy ilyen helyre felesleges). Állításuk szerint 100-ból 1 esetben okoz ez problémát, egy ennyire védett helyen (hát, nem tudom, szerintem ez a loggia teljesen ki van téve az időjárásnak - ráadásul északi oldalon van).

Egy szó mint száz, a hőhídmentesítés teljesen rendben van. Belül nem mondom, hogy nem hidegebb (főleg a tok - ami lévén zártszelvény óhatatlanul átadja a hőmérsékletet), de csak pár fokkal. Víznek pedig nyoma sincs, pedig voltak azóta már kint kemény mínuszok is. (Tehát 30C eltérés simán megvolt a kül és beltér között).

 

Amit a beszerelésnél tapasztaltam, az engem sem győzött meg...Mármint a munkavégzés minősége. Ímmel-ámmal takarítottak utána, úgy kellett kihúzni belőlük a tudnivalókat. Nem mondhatnám, hogy túlzottan óvatoskodtak volna akár magával a marha drága ajtóval, akár a lakás egyéb részeivel (jha, mit nekik, nem az ő tulajdonuk). Nem öröm, de különben az ablakcserés brigád is ilyen típusú volt, tény, nem úgy csinálják, mintha a sajátjukon dolgoznának...

Előzmény: maximex2 (210)
maximex2 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 211

a kép lemaradt...

maximex2 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 210

az én történetem a következő! SOkat gondolkodtam rajta, hogy milyen ajtót vegyek a lakásomba. Már majdnem, hogy ajtó szakértőnek kiképeztem magam és végül a NIVO ajtó mellett döntöttem. A cégvezető nagyon készséges volt kiküldte az emberét felmérte a helyzetet és aztán be is építették az ajtót. Itt kezdődött a probléma. Se számlát, se egy igazolást nem kaptam az ajtóról, hogy valóban MABISZ minősítéses. Kérdemén ha a biztosító kijön felmérni a helyzetet, honnan tudja azt hogy ez egy NIVO ajtó? Összesen egy pecsét nélküli fénymásolt lapot kaptam amire rávolt írva hogy garancialevél. Kb: egy hét után elkezdett recsegni az ajtó. Telefon a cégnek kb 3 hét mulva jöttek a szerelők...! Probléma az volt, hogy a második ajtó zsanér el volt ferdülve...ezt egy kalapácsötéssel orvosolták. Hát biztos így a szakszerű, de lényeg az hogy hogy a probléma egyenlőre megoldódott. jöttek a hűvösebb idők, és a problémák is. AZ ajtó belső felén szabályosan folyik a víz, nem az hogy néhol párásodik, hanem az ajtó tokján és az ajtólap keretén folyik a víz, olyannyira, hogy a az ajtó alján és a járolapon áll a víz. Telefon a cégnek ahol azt mondják, ez egy egyedi probléma, sehol máshol nem fordul elő...hát ez az én problémámat nem oldja meg, és Ilyenkor már természetesen nem olyan készséges a cég mint amikor megrendeltem az ajtót, Magyarázat, kifogás mindenre van...!

Kérdezem tőletek kedves fórumozók, akiknek szintén NIVO ajtója van mi a tapasztalat, főleg azok érdekelnének akiknek szintén kültérre van beszerleve? Nektek is párásodik? Azt még hozzá teszem, hogy a beépítésnél is voltak problémák. Tulsok purhabot használtak, és hiába az ajtó leragasztása, a purhab rászáradt a tokra. Úgy próbálták orvosolni a problémát, hogy lekaparták róla, na hát az eredményt azt nézzétek meg a képen.

 

Összegezve röviden ennyi az én történetem, becsapva érzem magam, mert egy Ilyen értékű,ilyen hírű ajtótól nem ezt várja az ember. Nem a céget akatom lejáratni, pusztán csak a történetetemet osztottam meg veletek. MErt eddig én is csak azt olvastam hogy a NIVO ajtó ilyen hiper-szuper...hááát, most úgy vagyok vele inkább szereljék ki vigyék el innen és adják vissza a pénzem.

 

Ha gondoljátok tudok még feltenni képeket, ha valaki kételkedne...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!