A nagy fül nem hátrány. Ez egy nyomkövető kutya és azért van nagy füle, hogy keresés közben jobban az orra felé terelje a szagokat és felverje azokta.
Az izületei egy egészséges bassetnek nincsenek eltorzulva és imádnak futkosni.
Egy jó basset sokkal kitartóbb mint sok más vadász kutya, akár napokig képes követni egy nyomot anélkül, hoyg elfáradna.
Bobbor: nem tudom ki az akit ismertél, de lég gáz, ha egészségügyi problémái voltak a tenyészkutyáival, mert akkor azokat nem kéne tenyészteni Nekem bassetem eddig nem volt soha olyan dolog miatt orvosnál ami amiatt lett volna, hogy basset, csak általános kutya dolgok miatt: oltás, sérülés esetleg gyomorrontás és mindegyik sikeres kutya (valamelyik már csak volt sajnos).
Az öreg lányom szegény 13 évesen halt meg és nem volt semmi bassetes baja egyik pillanatról a másikra halt meg, és 1 hónappal a 13. szülinapja elött még megnyerte a miskolci CACIb veterán bis-ét biztos nem azért mert nyomorék volt
Igen:-))
Kiskorodban!:-))
Azóta már majdnem eltelt két év, lassan nagykorú leszel:-))
;-)
Képberakás:
_az ablak alján középen megnyomod a Tallózás gombot, és kiválasztod a saját gépedre mentett képet, majd ráklikkelsz a Feltölt gombra.
Meg kell várnod, amíg meg nem jelenik a Hozzászólás ablak alatt a keresett kép.
Ez géptől függően egy kis idő.Ekkor megjelenika kép mellett, hogy beszúrás vagy törlés.Ráklikkelsz a beszúrásra és kész, a hozzászólás ablakban megjelenik a képed, amit elküldhetsz hozzászólásként.
Divatnak, emberek legvadabb ötleteinek ki vannak szolgáltatva a kutyák.
Valahol a Tibbe kérdezte, miért kell úgy állnia a kiállításon egy német juhásznak?
Tulajdonképpen nem is tud másképpen állni, mert ilyenné tettük.
Amikor bejött ez az új "FAZON", amikor először láttam, megkérdeztem a gazdáját, beteg-e a kutya, mert majdnem összeesik. A hátsó lábai igencsak furcsán álltak nekem. Majdnem megevett, mert az ország egyik legsikeresebb kutyája volt
A nagy fül kifejezetten hátrány a vadászathoz. Takarja a hallójáratot, a kutya nem tudja irányba fordítani a fülét, igy nem tudja pontosan behatárolni, honnan hallja a zajt, ill. honnan szólnak neki.
Ilyen rövid lábakkal százszor annyit kell lépnie, mint egy átlagméretű kutyának, az izületei közben el van torzulva. Nem lehet vidám dolog.
Szerinted jó úgy élni, hogy ilyen problémákkal küzd valaki? Akkor is ezt mondanád, ha veled csinálták volna ugyanezt? Mert nem magától ilyen.
A Nyáron Csopak és Paloznak között jött velem szembe egy basset egyedül. Nem volt vele senki. Megálltam autóval, de mire visszaértem bement a bozótosba, nem találtam meg. Ha be tudom vadászni, akkor most van egy bassettom, persze ha a gazdáját nem találom meg. Nem tudom mi lett vele.
Még most is sértő : hogy büntetés neki az élet? Mert szerintem büntetés.
Vártam mi lesz a Basset-kérdés vége, addíg nem akartam beleszólni. Szétnéztem viszont a Basset topikon, annál is inkább, mert mostanában ismerkedtem meg egy Basset tenyésztővel, aki keserűen mesélte el, hogy mennyivel több egészségügyi és tartási problémája van a kiállításra való Bassetjével, mint az arra kevésbé megfelelővel. Hogy büntetés neki az élet? Nem tudom. De gyanus, hogy ezt a fajtát sem jó irányba viszi a divat.
Nem azzal a kisjelentéssel volt bajunk, hogy nem vennél, hanem azzal, hogy büntetésneki az élet. A nagy fül nem betegség a vadászathoz volt rá szükség, a rövid láb és nagy test ma már valóban torzabb egy kicsit mit az eredeti bassetnél régen, de ha nincs elhízlalva a kutya akkor nagyon ritkán van baja vele. Lépcsőznie valóban nem szabad sokat, de régen amikor kitenyésztették a fajtát akkor nem sok panel házban tartottak kutyát, mert, hogy nem voltak panel házak és nem tartottak kedvtelésből vadász kutyát.
Anzika:Soha nem vennék ilyen kutyát, ez komoly, de attól még tetszik, csak büntetés neki az élet.
Hogy milyen kutyát vennék, hadd döntsem el én. A kutya maga tetszik.
Szeretek minden kutyát. Vannak olyanaok, amelyek nagyon tetszenek, de soha nem vennék. Ilyen pl. a francia bulldog, skótjuhász (skótom van, úgy találtam) stb.
Leírom, miért?
Azon szoktam eltűnődni, hol az a határ, ameddig az ember beleszólhat a természetbe? Nem a Ti kutyáitokkal példálózom, hogy ne érezzétek sértőnek.
Spániel (Anzika volt a neve): A spánielnek hosszú fülei vannak, aminek következménye, hogyha nem rendszeresen ápolják, akkor egész életében a fülével fog kinlódni. Nagyon fáj, amikor már üvölt a kutya.
Francia bulldog (nagyon tetszik): az orr le van rövidítve, egész életében hörög, légzési nehézségei vannak. Ki szereti hallgatni, milyen rossz, ha az orrunk el van dugulva?
Skótjuci( ez van most): A pofa le van szükítve. Kevés kutya eszik úgy, ahogy ők. Csontot, bármi mást, ami nem apró csak a gazda jelenlétében adható, mert fennragad a pofájában, a csont a fogazatában.
Lehet a végtelenségig sorolni.
Az ember, amikor gyereket vár, azt szeretné, he egészségesek lennének. Tragédiként éli meg a szülő ha baj van. Viszont kutyáinkat betegségekre tenyésztjuk. Pl. lábak el vannak torzulva, nem kap levegőt stb.
A basset-nak a lábai ilyenek. Érdekes látvány, amikor lépcsőn mennek. Nagy nemiszervük van, ami érzékeny télen a hóban, mert beleér. Nagy a füle...
Kicsi lábaikhoz mérten nagy a súlyuk, hosszú a törzsük.
Én emeletes házban lakom, a súlya miatt nem hiszem, hogy sokáig tudnám cipelni.
Ha kidobnák az utcára, mindent megtennék érte élete végéig, de nem vennék
Attól még más vehet. Van rá igény, nekem is tetszik, de nem vennék.
Biztosan vannak olyan fajták, amelyeket Ti sem vásárolnátok valamilyen indokkal. Akkor most avval megsértitek azokat a tenyésztőket?
A "gyerekek" 5-kor keltenek. A fiam böfög hajnalban, sokszor azt sem tudom merre van az ajtó, közben száll le a köd és mire magamhoz térek,már vizesek a kicsik. A nagyokat nem engedem ki 8 előtt. Orit 1 hete fürdettem, egy éjszakát volt az udvaron, megbüntettem, ma már fürdetnem kellett, mert összállt a szőre.[link1][image1]
Szia !
Te is itt vagy ? Ez nagyon jó. Szinte mindenkit ismerek !!!!
Derbyn kell majd segitség, mert tudod szokás szerint sok kutyával leszek és a helyzet nem változott, továbbra sem emelhetek.