Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2022.08.27 -1 1 31102

Pontosan - a prolik választása a Fidesz, mint korábban Horn Pufajka vagy Megyó Péter volt.

A proli széles értelemben értendő, az egzisztenciális proliktól a szellemi prolikon át az olyan dupladiplomásokig, akiknek rendben van az, ha a szektájuk megszáll minden közpozíciót és a közmédiában kizárólag ifjabblomnici, bayerzsót, deákdániel és a további, hozzájuk hasonló, mérhetetlenül gusztustalan, szarfaszú kétlábú narancsféreg jelenhet meg.

Előzmény: Caipi (31098)
CérnaSzáll Creative Commons License 2022.08.27 0 0 31101

Az arany István meg az ezüst turul-pride lett volna (mint tavaly. De a szervízút dolgot nem értem, szervízút az az a rész, ahol az autók/biciklik járnak az Oktogon és a Hősök között, ott eddig se voltak kint asztalok (csak tavaly a covid alatt a Millenium de Pipponak)

Előzmény: nagypapi51 (31088)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.27 0 0 31100

Csak hogy kicsit lazítsam a hangulatot, a Standba eljársz?

Előzmény: Alpári Gnác (31094)
Boszorka Creative Commons License 2022.08.27 -1 0 31099

Sokszor olvasom, hogy az emberek nosztalgiáznak a Kádár rendszer hallatán. Mikor felhívom a figyelmet arra, az apróságra, hogy nem volt szabadság, kioktatnak, hogy dehogynem. Ők nem akartak utazni, amúgy meg remek volt. Mindenkinek volt állása, igaz sokan alig dolgozgattak egy kicsit, mert spórolták az erőt a maszek dolgokra. De állambácsi mindenkiről gondoskodott, volt szakszervezeti üdülés a Balatonon, az is remek volt stb.

Ahogy akkor jó volt a nagy népnek a rendszer, ma is jó. Ha nem lenne jó, akkor nem pár ezren, hanem pár százezren mennének ki tüntetni és megragadnák 4 évente a lehetőséget , hogy hova húzzák be az x-et.  Sajnos nem teszik. Ez van.:-(

Előzmény: Hepci (31096)
Caipi Creative Commons License 2022.08.27 0 2 31098

 

Részemről híres, szinte hírhedt vagyok arról, hogy 'elveim' vannak. A szeretett Hamburgomból is azért jöttem anno haza, mert a főnököm olyasmire utasított, amit tisztességtelennek éreztem volna. Utálom az itthon szokásos ügyeskedést és soha semmilyen formában nem vennék részt benne. És a polgári neveltetésű, művelt úriasszony anyám szerint túl becsületes vagyok. :) Pl. sose törnék le a boltban egy zellerdarabot. :D 

 

Úgyhogy megértelek. Már csak azért is, mert pl. ahogy az MKB is NER-tulajdon lett, elvittem onnan a nyugdíjpénztáramat máshova. És most is a Vodafone-tól távozáson gondolkozom. (Net - de ha fúrás kell a váltáshoz végig a festő által kikevert sárga, tapétázott falakon, akkor nem megyek sehova.) Majdnem teljesen kihagyom az életemből a kedvenc wellness-szállodánkat, mióta Mészáros megvette. (1 éjszakát azért voltam, mert szembejött egy ilyenre egy hirdetés nagyon kedvező árral, de előtte sokszor voltunk, és mindig kettőt.) 

 

De az túl messzire menne, hogy az egész életemből ki akarjam hagyni őket, és amúgyis már szinte lehetetlen. Szerintem (és ne értsd félre, abszolút nem védekezés, és nem is bántódtam meg egy picit sem) az emberektől azt várni, hogy mindig apróságtól kezdve magukkal toljanak ki azért, hogy a NER-nek egy hangyafütyinyit rosszabb legyen, irreális elvárás. Emberek vagyunk, nem harci ellenállók.

 

És mint már említettem, az én megoldásom az lenne, hogy húzok innen, csak nem tudok. Nagyon sokáig reménykedtem, de most már elfogadott tényként van az bennem, (meg nagyon sokakban,) hogy a magyarok nagy része tanulatlan, buta ember, ennek megfelelő tulajdonságokkal, és a Fidesz tökéletesen ismeri és kiszolgálja őket, hiszen küzülük valóak. A Fidesz pont az a kormány, amit megérdemlünk. 

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (31094)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.08.27 0 0 31097

...a tűzijáték nem csak a Dunán, hanem a Gellérthegyen/Citadellán is lesz...

Majd kiderül. Talán görögtűz formájában a Duna felé, de fölfelé az utóbbi időben már nem lőttek.

 

Előzmény: Amerigo61 (31090)
Hepci Creative Commons License 2022.08.27 0 2 31096

Ez egy speciális ország: szociológusok szerint Kádárt szabad választáson is megválasztották volna, pedig ő konkrétan hazaáruló volt és sokszoros gyilkos.

Potrohot is megválasztották szabad választáson, aztán úgy intézte, hogy ne nagyon legyen már szabad a választás, de a technikai lehetőség azért ma is megvan a leváltására.

Ami hát nem akar sikerülni, így haladunk egyre előre a putyini úton.

Amíg benne vagyunk az Unióban, annyi pozitívuma van a rendszernek, hogy egyelőre nem követnek el hátba történt sorozatlövéssel öngyilkosságot a megmaradt, nem Orbán seggében élő újságírók és egyéb közszereplők.

Előzmény: Alpári Gnác (31094)
Hepci Creative Commons License 2022.08.27 0 0 31095

Igen, ezeket szoktam tenni, mielőtt kérdezek...

Előzmény: kifli (31093)
Alpári Gnác Creative Commons License 2022.08.26 0 2 31094

Oké, akkor explicitebben fogalmazok.

 

Az én véleményem az, hogy aki nem teszi meg azt, amit a saját lehetőségei lehetővé tesznek, legyenek azok bármely aprók is ez ellen a rendszer ellen, az valójában támogatja azt.

Nem baj ez sem, nem én fogom megmondani, ki mit csináljon, csak legyünk ezzel tisztában.

 

Antall József azt mondta 1960-ban, hogy ő most alámerül és kibekkel.

Annyira merült alá, hogy az Orvostörténeti Múzeum főigazgatója volt vagy 25 évig.

Jó kis fasza alámerülés az ilyen...

 

És aztán '90-ben a soha nem tévedő nép büszkén megválasztotta őt azokkal szemben, akik 3 diplomával nem főigazgattak valamit, hanem vagont raktak ki.

 

Ez itt az egymillió "hobbitelek" országa, ahol emberek tömegei azért adtak ki pénzt, hogy miután végeztek a munkájukkal, megint legyen hova menniük dolgozni. Csak hogy világos legyen: azért fizettek, hogy dolgozhassanak.

És azért voltak hálásak, hogy tudtak venni egy rotakapát.

 

Pár napja volt szó arról, hogy mit kezdjünk a 4iG-vel, nekem 2 előfizetésem van náluk, mindkettőt el fogom vinni, amivel csak kényelmetlenséget okozok magamnak, de akkor sem fogok egy olyan csekket befizetni, amin a kedvezményezett Orbán Viktor.

Elérek ezzel bármit?

Dehogy.

Csak nem érzem magam még egy kicsivel rosszabbul, mint egyébként.

 

Aki ezt a topikot olvassa, az értesülhet arról, hogy ez, vagy az étterem kié.

Mondhatja azt, hogy nem érdekli, de azt nem mondhatja, hogy nem tudja, hiszen éppen most tudta meg.

Ezek után is odaadhatja a pénzét az úgynevezett Mészáros Lőrincnek, de akkor ugyanazt teszi, mint Antall József 1960-ban, alámerül és bekkel és ezzel azt a rendszert támogatja, amelyik meteorológusokat rúg ki, mert nem tetszik az időjárás, ami már Kádár alatt sem fordult elő, csak Ceausescu alatt.

 

Ez itt soha nem a mi országunk volt és van, hanem Ferenc Jóska, Horthy és Kádár országa, most éppen Orbáné, de mi tesszük azzá.

 

És ami a legbántóbb, hogy az a hülye, aki tud valamit.

Talán érzed a dolog abszurditását...

Előzmény: Caipi (31087)
kifli Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31093

Olvasni, értelmezni

Előzmény: Hepci (31091)
Boszorka Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31092

Én se nézem. Ha tényleg a Citadellán lenne, akkor csak kb. 100 métert kellene lesétálnom a lakásból és látom a Citadellát. De tudomásom szerint ettől már rég eltértek. A tömeget is utálom, szóval nem nézem.

Előzmény: Amerigo61 (31090)
Hepci Creative Commons License 2022.08.26 0 1 31091

Miért lenne irigység az, ha valaki nem vállal közösséget azokkal, akik a Hatalom faszának szopásából alapozzák meg az egzisztenciájukat?

Előzmény: kifli (31086)
Amerigo61 Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31090

Szerintem a tűzijáték nem csak a Dunán, hanem a Gellérthegyen/Citadellán is lesz. Anno én is résztvettem az 1988-as tűzijáték megteremtésében, igaz, nem önszántamból: a gengszterváltás előtt még a honvéd tűzszerészek csinálták a tűzijátékot és engem akkor oda soroztak be. István király halálának 950. évfordulója volt, minden korábbinál látványosabb elemekkel (persze, a mai effektusokat meg sem közelítette). Akkor már a hidakra is terveztek látványelemeket (fényeső). Durva fizikai munka volt, 1 hónapig sátoroztunk a Citadellán, 40 fokban trógeroltuk a betontömböket, amibe utána a csöveket állítottuk. Alaposan kikészült mindenki a végére. Azóta nem vagyok hajlandó megnézni a fővárosi tűzijátékot, hiába kapacitál a családom, egy életre elég volt. 

Előzmény: Boszorka (31085)
seci Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31089

Ez egyebkent oly szepen alatamasztja egykori kollegam mondasat: "Mindegy, hogy a kondert melyik oldalrol alljuk korbe, a lenyeg, hogy eleg kozel legyunk hozza, hogy nagyot merhessunk belole!"

-seci

Előzmény: Alpári Gnác (31084)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31088

...De mi köze a Dunán tartott tűzijátéknak az Andrássy úti teraszokhoz???...

Hát ez az...

Sztem abban az időszakban semmilyen tömegrendezvény nem volt az Andrássyn.

Előzmény: Boszorka (31085)
Caipi Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31087

"Ami ebben az országban történik az megmagyarázhatatlan, menthetetlen és értelmezhetetlen."

 

Na ezzel teljesen egyetértek; ha rajtam múlt volna, tizenéve nem lennék itt, csak a férjem a nyelvnemtudására meg nincsnyelvtehetségére hivatkozva nem hajlandó menni sehova. És eleinte csak azért mentem volna, mert tudtam, hogy kint jobb (nem anyagiakról beszélek), de most már évek óta azért, mert itt szar, és egyre gázabb az egész ország, különös tekintettel a NER-esekre (meg a családtagjaikra, barátaikra, gázszerelőikre, sofőrjeikre...) 

 

A többivel viszont nem. De persze nem is kell, csak 'beszélgetünk'. Ugye én nem tudom, Te ki / mi vagy, tehát eleve van amit nem tudok értelmezni. :) De az, hogy NER-es belügyeket meg összefonódásokat ismerjen az ember, az szerintem annak, akinek ehhez nem fűződik érdeke, vagy érdeklődése, semmi értelme. Kikerülni meg mostanra képtelenség őket. (Annyira mennék már! Most azért fűzöm DN-t, hogy legalább majd ha ő is nyugdíjas lesz 2026-ban...) 

 

Itt már rég vagy megszoksz, vagy megszöksz van, és megszokni egyébként minél tudatlanabbul lehet legjobban. Mondjuk ha nem olvasnék mindennap HVG-t, és nem járnék ide, akkor tudnék - egyelőre még - olyan életet élni, amitől Európában érezném magam, és elmondani nem tudom, hogy az mennyivel jobb lenne az idegrendszerem meg a nyugalmam szempontjából. Nem véletlen nem olvasok el semmit sem, amit NER-es nyilatkozik / mond. (A lényeget úgyis megtudom aztán egyéb cikkekből.) 

 

Most a választások után ne tudd meg, hányan írták a HVG-kommentelői közül, hogy kész, befejezték, nem foglalkoznak többet politikával, nem járnak többet oda... persze szerintem senki nem tartotta be. :) De így hat ez az egész már tényleg az emberre. Engem eleve is csak k***a Fidesz aktivizált, előtte pont olyan voltam, mint Boszi. Szavazni is csak akkor mentem el először, mikor a Fidesz ellen akartam, és ezt a szokásomat azóta se adtam fel. Egy ideig tüntetésekre is jártam, de aztán beláttam, hogy szél ellen pisálok. 

 

Amúgy a német éveim alatt soha senki nem beszélt körülöttem politikáról, ott abszolút nem volt szokás ezzel foglalkozni, és ez szerintem így van jól. Eleve míg rendben mennek a dolgok, miért is foglalkozna vele bárki? 

Előzmény: Alpári Gnác (31084)
kifli Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31086

nem teccik egy kissé irigynek lenni?

Előzmény: Alpári Gnác (31084)
Boszorka Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31085

Én tudom, hogy tiszta hülye vagyok. De mi köze a Dunán tartott tűzijátéknak az Andrássy úti teraszokhoz???

 

Az meg már más kérdés, hogy miért tartják a tűzijátékot a Dunán? Ugyanis, amíg a Citadellán volt, tényleg majdnem az egész város láthatta, most meg csak majd hallgathatjuk a durrogásokat.:-(

Előzmény: nagypapi51 (31081)
Alpári Gnác Creative Commons License 2022.08.26 0 1 31084

Nyilván nem, senki sem úgy születik, hogy egy who is who-t töltenek a fejébe, ami ráadásul naponta frissül.

 

Ámde információk azért vannak és ha nem hajolunk el előlük szándékosan, akkor a tudásunk folyamatosan gyarapodik.

 

Szerintem nincs olyan, hogy fölösleges tudás és amikor valaki azzal büszkélkedik, hogy egy teljesen ismert közéleti emberről neki fogalma sincs, azt csak szánni tudom.

És itt most nem arra gondolok, hogy ki az a Csuti és kinek a férje volt, hanem olyanokra, akik az életünket folyásolják be, akár tetszik ez nekünk, akár nem.

Egy nálunk boldogabb országban ezek persze szóba sem kerülnek, de azokban az országokban nincsen is éppen most 6 különböző vészhelyzet, lehet, hogy tévedtem a számmal, mert reggel óta lett egy újabb...

 

Ha Schmidt Mária éttermet nyit és nyitott, akkor ne én legyek már a fasz, ha tudom, hogy a NER egyik legfőbb ideológusáról van szó.

Hogy éppen ez jutott nekik, az más lapra tartozik...

Na de mi volna akkor, ha ezt az éttermet Ungár Péter nyitotta volna, aki az egyik ellenzéki párt tótumfaktuma éppen és mellesleg SM fia?

Ungár apja és SM férje Ungár András, közismert SZDSZ-közeli üzletember, az egyik első hazai "ingatlanos", mert a Csuti is az, a Dunaholding egykori alapítója és tulajdonosa, sok éve meghalt már.

Most akkor hogy lesz ez?

Mert az első milliót ő lapátolta össze, abból van pénze mind Ungárnak, mind SM-nek.

 

Kurva nehéz ügy ez...

 

De vannak infok, akár ebből a topikból, legalább azt, ami itt leíródik, azt lehet tudni.

Aztán lehet azt is mondani, hogy nem érdekel, mert leszarom, ez egy legitim vélemény, de nem azért szarom le, mert nem tudom, ki az a SM, hiszen éppen most mondták el nekem, hanem mert csak.

Van svájci nyugdíjam és mi a fenét érdekel engem.

 

De a borászok aztán még rosszabb eset, mert egyetlen egyről tudom biztosan, hogy nem Orbán Úr seggéből lóg kifele, már ha egyáltalán él még.

A Bock '88-ban lépet be az MSZMP-be, kell-e mondanom, hol áll most? Időzíteni biztosan mindig tudott.

Ha most Hepci közli, hogy a Szászi is NER-es, akkor tényleg nem tudom, mi a fenét tudnék még venni a boltban...

A druszám borát évek óta nem veszem, bár a névre még mindig remek asztalokat kapok az éttermekben:)

Egyszer voltunk a Thummerernél vettünk egy rakat bort, a fizetéskor Vili Papa elővett a zsebéből vagy 2 millió forintot, legalább tudtam, hogy nem a barátnőm látványától dudorodott a nadrágja.

Mint valami vásári handlé, de csak hogy finoman fogalmazzak.

Oszt még a bora is szar...

De 300 milliós borászata van neki is, meg mindegyik másiknak is a mi pénzünkből.

 

Ami ebben az országban történik az megmagyarázhatatlan, menthetetlen és értelmezhetetlen, mint egy Örkény novella, csak még nem lőtt főbe a náci, mint dr.K.H.G.-t, de ami késik...

Előzmény: Caipi (31076)
Hepci Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31083

Ma ebédmenü helyett kiváló túrógombócot ebédeltem az Erzsi Mamában.

 

Tegnap a Vasmacskában ebédeltünk, a menzait némileg meghaladó paradicsomleves után rántott hekk volt currys rizzsel vagy pásztortarhonya. A minőség 1750 forintért (2 fogás) nekem megfelel, a dunai kilátás pedig még a szervizdíjnál is jobban esik. :)

homerx Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31082

boldogok a szelki legenyek :)

Előzmény: Boszorka (31078)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31081

Hát, ez a rendelet (sem)nem növelte a Főf@szok népszerűségét :(

 

homerx Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31080

de azert ha valasztani kene, akkor nem a rofogohoz bujnanak :) megelegednenek az itteni csatlakozassal nato nelkul. :)

 

 

Előzmény: Hepci (31073)
Caipi Creative Commons License 2022.08.26 0 0 31079

Én is próbálkozom tudatlanabb lenni, egy csomó cikket direkt nem olvasok el a HVG-n, bár némileg már a címüktől is ideges leszek. :D 

Előzmény: Boszorka (31078)
Boszorka Creative Commons License 2022.08.25 0 0 31078

Mondogatom magamnak, hogy boldogok a tudatlanok, ahova én tartozom.:-)

Előzmény: Caipi (31076)
Caipi Creative Commons License 2022.08.25 0 0 31077

tudtam szó kimaradt

Előzmény: Caipi (31076)
Caipi Creative Commons License 2022.08.25 0 0 31076

Nem mindenki van tisztában a tulajdonosi körrel meg pláne a támogatásokkal, én se ebből semmit, és készültem is oda, de mikor sorra kerülhetett volna, soha nem tetszett az étlap. :) Úgyhogy már fel is adtam, hogy nem nekem való. 

A Hepci által emlegetett Cs.B. név se mond semmit, bár talán hallottam már. 

 

Amúgy meg az oké, hogy a NER-es szállodákat próbálom kerülni, de ha a NER-es éttermeket is akarom, akkor lassan itthon nem mehetek sehova... 

 

Előzmény: Mazsola0070 (31074)
Hepci Creative Commons License 2022.08.25 0 0 31075

Csapody Balázsnak olyan mértékű az ilyen jellegű "kötelezettsége" (különféle gasztro- és egyéb szereplőkkel/influencerekkel való smúzolás), hogy már 5-6 éve sem éreztem őszintének, amint rohan minden ilyen izét köszönteni és pár mondatot beszélgetni velük. Mivel annyi pénzt nyert pályázatokon, amennyit, talán már a politika világának arcaival is csinálnia kell ezt...

No mindegy, az ő dolga - egyfajta gasztroceleb lett, míg korábban egy jókedélyű valódi vendéglős volt, aki a piacról élt és nem csatornázott be a vállalkozásába ingyenszázmilliókat.

Előzmény: Mazsola0070 (31074)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.08.25 -1 0 31074

Úgy tűnik, ez a szempont az ellenzéki oldal prominenseit nem annyira zavarja, idén Szemesen voltunk pár napot, sokat sétáltunk a Kistücsök felé is, és láttunk mi Csapodyhoz bemenni DK-s megmondóembert (nem Fletót, hanem az egyik alvezérét), továbbá egy ellenzéki hölgyet a családjával, akinek sajnos nem tudom a nevét, csak arcról volt ismerős.

 

Mi nem mentünk be, de őszintén megvallva alapvetően azért, mert amikor legutóbb voltunk pár éve, csalódtunk a kajában és a kiszolgálásban is, az is igaz, hogy én nem vagyok ismert gasztroblogger, akit a legutolsó látogatásunkkor meg úgy ugráltak körbe, mint az angol királynőt.

 

Nagyon rühellem, ha ugyanazért a pénzért nem kapjuk meg ugyanazt a figyelmet, mint bármely más vendég (még ha gasztrobloggerina is).

 

 

   

Előzmény: Hepci (31052)
Hepci Creative Commons License 2022.08.24 0 0 31073

Pont erről írtam: ilyen mértékű szervilizmust és a Kedves Potrohos (muszka)Vezető személyi kultuszát csak az 50-es évekről szóló filmekben láttam.

Kádár propagandistái úgy érezhették, ez már túlzás és kontraproduktív lenne, ráadásul a vén hazaáruló alkatilag puritán is volt, nem erőltette az ilyesmit.

A mostani propagandisták (Antal & Árpád Göbbelsz Zrt.) nem érzik kontraproduktívnak/ízléstelennek és lám, igazuk van: a sokadik kétharmadot produkáló másfél millió szektás birka őket igazolja.

Előzmény: Popenka (31072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!