Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Simigeri Creative Commons License 2003.02.12 0 0 488
Köszi. Ennek van valami közéletibb neve is, vagy igy kérjem?
Előzmény: O.S.R.A.M. (486)
monyesz Creative Commons License 2003.02.12 0 0 487
Szia OSRAM !
Eddigi jó tapasztalataim birtokában ismét Osram izzót vennék a kocsimba, jelesül egy Citroen 2CV-be (beceneve Kacsa).
P45T kell bele (ha ez a típusjelzés), 12V 45/40W.
Milyen választék van ebben ? Sárga fényű vagy emelt fényerejű létezik-e és milyen árban ?
Előre is kösz !
O.S.R.A.M. Creative Commons License 2003.02.11 0 0 486
HAli Simigeri

Valóban van ilyen +30%-os az ilyen mocskos időben nekem nagyon jól bevállt,ugyanis én is ilyen izzót használok a bringámba a neve 64151ALS-(H3-as),ennek a legkissebb a káprázása a nedves útfelületen,és a sárgás hangsúlyozom nem sárga hanem csak sárgás fénye a ködben is jól vizsgázik,persze vannak lehetetlen helyzetek,de ott más sem segít.........

Üdv

Előzmény: Simigeri (485)
Simigeri Creative Commons License 2003.02.11 0 0 485
Kérdés, elsősorban O.S.R.A.M.-hoz:

Keresek olyan H3 izzót, ami megnövelt fényerejű, és sárgás fényt ad (ködlámpába lenne). Volt itt valahol már szó róla, csak lusta vagyok visszanézni. Meg hátha van valami fejelmény...

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.31 0 0 484
Megalight Plus egyébként, asszem ez új, a tapasztalat pozitív, kivilágítatlan utakon eddig be-besegítettem a ködlámpával, most nem kell.
Összességében a fény is jobb, nem tudom hogy írjam, de jobban látható a bevilágított rész, mintha jobb szórt fényt adna közelre, a távolsági meg egyszerűen brutális a gyárihoz képest (H7).
Ja és minden adat a gyárival megegyező, 55W, E1 minden rajta van.
Maj kiderül, hogy meddig fog tartani.
Előzmény: O.S.R.A.M. (483)
O.S.R.A.M. Creative Commons License 2003.01.31 0 0 483
JamesTKirk

Az jo lenne ha megírnád a tapasztalatokat a +50%-os tungiról mert még nem számolt be senki lenne összehasonlítás.......

Üdv.........

Előzmény: Törölt nick (482)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.31 0 0 482
helló

Egy nagyobbfajta gödörbehajtás után, ami a felniperem felhajtásán kívül a jobb első torony gumiharangjának ledobása mellett a jobb első izzót is kilőtte (vagy éppen most fogyott ki beőle a fény...:-(), véletlenül találtam ezt a topikot és gondoltam veszek valami jobb égőt.
A benzinkutaknál a környéken sehol nem volt csak mezei H7, egy kis autós boltban a Tungsram Megalight-ot ajánlották (csak az volt) ami teljesen szabványos, minden hivatalos jelzés rajta van, csak +50% fényt ad a felirate szerint.
Határozottan több fényt ad, a tompítottnál is érezni, a távolságinál meg pláne. Meglátjuk, meddig bírja.

kivi Creative Commons License 2003.01.30 0 0 481
Varshi,
jól elbeszéltünk egymás mellett! :-)

A Bosch izzóról: OK, drága. És a fénye milyen? :-)

Előzmény: Varshi (478)
kopiteki Creative Commons License 2003.01.30 0 0 480
GTPeti:
Jogos a lebaxás, visszaolvastam! :o)
De nem volt még időm újra szüttyögni az izzókkal, annyi a meló...
üdv
Előzmény: GTPeti (473)
Macimedve Creative Commons License 2003.01.29 0 0 479
Azt tudom, hogy a benzinkút drágább. Természetesen kihasználják, hogy aki ott vesz, az többnyire kényszerhelyzetben van, és nem érdekli, mibe kerül. De egy mezei tetőizzóért (kb. 80 Ft) akkor sem fogok 40 km-t autózni a Hattyú utcába, ha van időm. Csak ennyit akartam mondani, nem többet.

A Tungsramnál nem azt írtam, hogy jobb, mint a prémiumok, hanem azt, hogy a mezei Tungsram sokkal jobb, mint a mezei Philips, ami a kocsiban volt. Ennyi. Mindkettő márkás darab, legalább annyira, mint az Osram.
(Egyébként a két Philips pár nap különbséggel kb. 50.000 km és másfél év után égett ki. Vagyis nagyon hamar… Korábban az előző autómban az OSRAM valamelyik +30%-os, tehát elvileg rövidebb élettartamú izzója volt, igaz az H4-es a refiben pedig H1-es volt, a mostani meg H7, bár ez valszeg nem számít. Kb. 2 évig, aztán eladtam az autót)

Előzmény: O.S.R.A.M. (439)
Varshi Creative Commons License 2003.01.29 0 0 478
Kivi:

Igen, arról próbáltam írni kettővel lejjebb. :o)

.
>Bosch Xenon Blue +30%" izzó (H4). Milyen lehet?

Drága. :D Ha kútnál veszed, tutira.

Előzmény: kivi (477)
kivi Creative Commons License 2003.01.28 0 0 477
Varshi,
köszi!

Van egy régebbi topic, "Xenon izzók az autókban" címmel. Csak az első pár írás szólt a xenonról, a többi a sima izzókról. Érdemes azt is elolvasni.

Más. Benzinkútnál láttam (gondolom máshol is van) "Bosch Xenon Blue +30%" izzó (H4). Milyen lehet?

Előzmény: Varshi (474)
GTPeti Creative Commons License 2003.01.27 0 0 476
Sziasztok!

"Illetve van +60%-os Bosch (?) is"
Van, nemcsak láttam, vettem is. :-)

Mint írtam nem egetrengető a kül. a Ring Xenon Plus után, de jobb.

GTPeti

Varshi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 475
Ja, és volt egy másik fórum, lényegéből onnan szemezgettem én is: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=mf&t=9008727&qm=15829296
Varshi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 474
Kivi, van egy régi összefoglalóm, abból szemezgetek most Neked:

"Vegyük pl. a Super Blue nevű terméket. (Gyártó: TUNGSRAM) (...) A másik hasonló a PHILIPS BlueVision, aminek a tiszta fehér fénye nagyon jól elüt pl. az aszfalt sötétjétől. (...)
(A harmadik "nagy versenytárs": CoolBlue, OSRAM.
Futottak még: Blue Light, HELLA)

(...)
Vannak tervezésüknél fogva erősebb fényt leadó izzók is; jellemzően "+30%" felirattal és szlogennel eladott termékek ezek. Tipikusan ilyen a PHILIPS Premium. (...)

Konkurensek:
- TUNGSRAM MegaLight
- RING Xenon
- BOSCH Premium (?)
- OSRAM ?

Létezik még +50%-os izzó is, pl. az OSRAM Silver Star, (...) Hasonló a 90 órás HELLA Rallye is. Illetve van +60%-os Bosch (?) is.

.
Utoljára maradt még egy termékcsoport, (...). Esőben/ködben jobb látási viszonyokat teremt, viszont a fényerejük elmaradt az előbb említett kategóriáétól - az élettartamuk viszont jobb -, bár a sima izzókat azért felülmúlja. Kicsit sárgás fénnyel égnek - az útburkolati jelek is jobban látszanak állítólag. Amúgy a sárga fényszóró bizonyítottan kevésbé vakít, mégis jobban látni tőle.

A termékek:
PHILIPS All-Weather (fény: kékes-sárgás-fehéres a fényszórón, kékes az úton)
TUNGSRAM Allday (fény: hideg fehér, kicsit sárgás-lilás)
OSRAM All Saison "

A CoolBlue-nak van már +10%(?)-os változata is, meg a fenti All Saison-nak is +30%-as. Egyéni vélemény, hogy szemből nem éppen egy szépség tőle a kocsi, de ha ezzel látsz jobban, érdekel...?

Minden jót;
Varshi

Előzmény: kivi (466)
GTPeti Creative Commons License 2003.01.27 0 0 473
Sziasztok!

kopiteki,
"Még nem olvastam teljesen vissza minden hozzászólást, ezért csak kíváncsiságból kérdem, hogy ismeri valaki a Narval izzót?"

Máskor, légy szíves legalább néhány oldalt olvass vissza, ok? Ui. pont volt róla szó.

Ha nem Narval, hanem Narva, akkor az jó minőséget jelent, német gyártó. (Sok autógyártó gyári beszállítója.)

GTPeti

Előzmény: kopiteki (468)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2003.01.26 0 0 472
"A 100/80w-os és hasonlóan nagy teljesítményű izzók akár hogy is akár milyen jó a lámpatest azt mégis károsítják,mert ha belegondolsz a gyár fele akkora hőhatásra tervezte a lámpatestet,de még ha beleszámítjuk a gyártók által a tervezésnél számba vett túlkompenzációt,túlméretezést az még akkor sem a duplája a relé csak az áramköri elemeket védi,a lámpatestedben viszont a műanyag alkatrészek és a foncsor duplán fog öregedni nem beszélve a kressz szabályai sem engedik"

Ezt egy pár helyen pontositanám:
- a 60/55W-os izzo tompitottja (55) üzemi 14V-on kb. 70W-tal(!) világit, mig a 100/80-as izzo tompitottja (80) 14V-on kb. 85W-tal. Ez csak 20%-os többlet mind áramban mind höterhelésben. Nem beszélve arrol, ha 100/80-ra cserélünk akkor a nagyobb áram (5A -> 6A) miatt a vezetékeken nagyobb fesz. esik tehát a két izzo közti különbség még jobban csökken (70W vs. 80W). A különbség persze a fényszoronál nagyobb (75->100) de elvileg ekkora áramot a vezeték még kibir böven, nem beszélve a reléröl ami általában 30A-re va méretezve, tehát neki tökmindegy. Itt már inkább a nagyobb höterhelés játszik be, dehát nem megyünk állandoan fényszoroval :-))
Azt meg, hogy valaki szemre megkülönböztet egy +60%-ost egy 80W-tol....
A 100/80-as elönye abban rejlik, hogy a nagyobb izzoszál és a +10W révén több fényt ad közelre is, mig a plusszos izzok a kisebb és vékonyabb izzószál miatt tényleg csak távolabb adnak több fényt.
Élettartamuk gyakorlatilag egyforma (fele a normál H4-nek)

Bocs a hosszért, remélem segit :-))

Előzmény: O.S.R.A.M. (465)
O.S.R.A.M. Creative Commons License 2003.01.26 0 0 471
Nagyjából mindent leírt Zolcsa az előzőekben a három izzóról ha sorrendet kellene állítanom én mindenképp az als-t tenném elsőnek élettartam és fényerőt összevetve!

A második és a harmadik helyet az SVS és a CB nyerné meg az SVs ugyan a legnagyobb fénykibocsátású,azonban a ködös párás időben a legjobban ez meg a cool blue verődik vissza,az Als pedig gyak. mindenkor megállja a helyét...

Ha teheted nyáron cseréld le Svs-re,majd a szutyok időben jöhet az ALlSeason

O.S.R.A.M. Creative Commons License 2003.01.26 0 0 470
Ha brutto 2000huf akkor megveheted kb ennyi az ára.....
Előzmény: Big Blaster (467)
Zolcsa Creative Commons License 2003.01.26 0 0 469
Kivi, összefoglalom én Neked:

Cool Blue (CB): kékes-fehéres fényű, már létezik +10%-os fényerejű változatban is, de ahogy olvastam, ilyen párás, csapadékos időben nem az igazi.

Silverstar (SVS): fehér színű, +50%-kal nagyobb fényerejű a normál izzókénál, a csomagolása szerint ~20 m-rel távolabbra világít.

All Seasons (ALS): sárgás-kékes színű fényű, +30%-os fényereje van, a mopstani szutykos időben is jobban látni (és látszani lehet) vele, mint a fehér fényű izzókkal.

Remélem, nem hagytam ki semmit! :-))

Zolcsa

kopiteki Creative Commons License 2003.01.26 0 0 468
Üdv Urak!

Még nem olvastam teljesen vissza minden hozzászólást, ezért csak kíváncsiságból kérdem, hogy ismeri valaki a Narval izzót? Ilyet is kaptam a kocsihoz, meg Tungsram készletet.
A Narvalt meg nem ismerem...

kopiteki

Big Blaster Creative Commons License 2003.01.26 0 0 467
Köszi a választ. Közben átolvastam a topicot is, így már elég sok kérdésre megkaptam a feleletet.
A magam részéről az OSRAM ALS mellett tenném le a voksot. A 2000 Ft-os ár szerinted korrekt? Ugyan is a helyi (Miskolc) OSRAM márkakereskedő ennyiért tud hozatni.
Előzmény: O.S.R.A.M. (465)
kivi Creative Commons License 2003.01.26 0 0 466
O.S.R.A.M.,

Csak azok a képek szúrhatók be a topicba amik egy webhelyen vannak. Valahol nyiss egy tárhelyet (dögivel vannak free szolgáltatók) és oda töltsd fel a képet.

Más. Itt röpködnek a különböző Osram típusok nevei, de főleg a Cool Blue, a Silverstar, és az ALS. Össze tudnád foglalni hogy miben különbözik ez a három típus?

Előzmény: O.S.R.A.M. (453)
O.S.R.A.M. Creative Commons License 2003.01.26 0 0 465
Egyetértek G.Petivel.

A 100/80w-os és hasonlóan nagy teljesítményű izzók akár hogy is akár milyen jó a lámpatest azt mégis károsítják,mert ha belegondolsz a gyár fele akkora hőhatásra tervezte a lámpatestet,de még ha beleszámítjuk a gyártók által a tervezésnél számba vett túlkompenzációt,túlméretezést az még akkor sem a duplája a relé csak az áramköri elemeket védi,a lámpatestedben viszont a műanyag alkatrészek és a foncsor duplán fog öregedni nem beszélve a kressz szabályai sem engedik.Ezek valójában extrém viszonyokra lettek kitalálva rallye,meg hasonló ahol nem zavar senkit és a lámpatestek is megfelelően vannak kialakítva.

Ezzel szemben a plusszos izzóknál ezek a problémák nem jelentkeznek mivel a szabvány 60/55w-on teljesítenek a többletfény meg a gázok és az izzószál variálásával jön létre.ez sajnos élettartam csökkenést okoz,de nem lámpacserét és a kpm-es csekket......

Nekem is van a boltba 100/80-as izzóm de nem szoktam ajánlgatni,mert ha erősebb is a fénye több a hátránya mint előnye az újabb kocsikba pedig a technika előrehaladtával egyre jobb fényhasznosítású,irányítottságú,koncentráltságú lápák kerülnek amikbe bőven megfelelnek a plusszos izzók.

Előzmény: Big Blaster (463)
GTPeti Creative Commons License 2003.01.25 0 0 464
Szia!

Én részemről, mint már írtam nem rajongok a kékes fényű izzókért. Igaz, valóban szépen néznek ki, de nem biztos, hogy jól látsz vele.

Az OSRAM +30%-osa biztos jó, és annyiért nem drága.

"nagyobb hő nem károsíthatja a lámpatestet?"
Ez egy jó kérdés volt! Dehogynem, sokszor igen! Pl. egy Carismánál mindkét lámpatest megrepedt, ezt hallottam. És nem csak a relé, hanem a vezetékek sem biztos, hogy bírják a 2x akkora teljesítményt. Úgyhogy ezt kétszer is meg kell gondolni. (Én nem ajánlom.)

Hogy a szembejövők anyáznak-e? Jól beállított lámpatestnél legalább a bal oldali fénycsóva nem mehet a vízszintes fölé. Így elvileg nem nagyon vakítja őket. De biztos nem jobban, mint egy xenon lámpa. Vagyis ez is egy szempont, de még fontosabb, hogy Te jobban láss.

Ismeretlen (ténylegesen noname) izzót ne vegyél. Sok cég próbálkozik, de sokszor nem megfelelően pontos pl. az izzószál pozícionálása, ami igen fontos. (Magyarul használhatatlan az izzó.)

Én tuti, hogy soha nem fogok +30%-osnál gyengébb, továbbá noname izzót használni. (Csak márkásakat pl.: Osram, Bosch, Ring Xn+, Tungsram, ...)

GTPeti

Előzmény: Big Blaster (463)
Big Blaster Creative Commons License 2003.01.25 0 0 463
Szevasztok!

Szeretném kicserélni a fényszóró izzóimat mert elég gyér a fényteljesítményük. Ha párásabb az idő, olyan mint ha zseblámpával világítanék B-)).

Amit eddig láttam egy autós boltban:
OSRAM, nem tudom a konkrét típusát, de 30%-al emelt fényű, 1200 Ft.
Tungsram Megalight?, ha jól emlékszem a nevére. Az eladó szerint ez is emeltfényű, kékes színű. 1320 Ft.
Ismeretlen nevű, 100/90 Wattos. A teljesítmény alapján brutális fényű lehet. 1100 Ft.
Ezen kívül a helyi OSRAM márkakereskedő tud hozni OSRAM ALS (kb. 2000 Ft) és OSRAM SLS (kb. 3000 Ft) izzókat.

Mit javasolnátok? A Tungsram izzó milyen lehet? Érdemes esetleg kipróbálni a 100/90-es izzót? Valóban annyival több a fényereje mint ami a teljesítménye alapján várható, vagy a +30%, +50%-os izzók is vannak közel olyan jók? Az 1320 Ft-os +30%-os OSRAM izzótól valóban annyival jobb az ALS ill. SLS, hogy megérik a lényegesebb magasabb árat? Nem anyáznak sűrűn a szembejövők, ha ilyen nagy fényerejű a fényszóró?

Nekem a 100/90-es felé húz a szívem, ha valóban közel duplája a fényereje mint a 60/55-nek, de a nagyobb hő nem károsíthatja a lámpatestet? Hogy lehet kideríteni, hogy max. mekkora teljesítményű izzót lehet beletenni, vagy ez nem ilyen nagy gond? Az autóboltos azt mondta, hogy nyugodtan bele lehet tenni a 140/120 wattosat is, csak ott már a rellét kell esetleg kicserélni, de a lámpatest bírja. Igaz ez?

Bocsi a sok kérdésért, de korábban nem foglalkoztam a témával, így sok a homályos folt.

O.S.R.A.M. Creative Commons License 2003.01.25 0 0 462
HA jól rémlik 1875huf/db......
Előzmény: vwandal (461)
vwandal Creative Commons License 2003.01.25 0 0 461
O.S.R.A.M.!

"Jó kérdés meyik H4,H1,H3,H7........."

H4

Kösz
Péter

Előzmény: O.S.R.A.M. (458)
GTPeti Creative Commons License 2003.01.24 0 0 460
Sziasztok!

Nekem Ring Xn+ izzóim voltak (ill. most ezek a tartalékok). Ezek voltak valójában Narvák. Aki ilyet akar a Tescoban megveheti. (Már mondtam, jók!)
Az OSRAM spec. izzói pl. a Silverstar természetesen még jobb, mint ez. Részemről nem vagyok a Cool Blue és egyáltalán a kékes árnyalat híve. Mint valaki írta, esőben nem valami kimagaslóak. Ezért vettem Bosch +60-at, ennek nem kékes a fénye. (Azért a Silverstart vmikor valószínüleg kipróbálom.)

GTPeti

Előzmény: O.S.R.A.M. (459)
O.S.R.A.M. Creative Commons License 2003.01.24 0 0 459
A.....zért nem írtam mert mire a Narvat megszerzed Magyarországon kitéped a hajad.Másik szerintem nem jobb mint pl az OSRAM de drágább persze ez is német.
Előzmény: GTPeti (455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!