Így van, azoknál az autóknál, ahol a szellőzés kilépő nyílásait alulméretezték, azoknál mind fennáll a jelenség. Az is tapasztalható ezeknél, hogy ha többen ülnek az autóban akkor párásodnak az ablakok. A nyílások legtöbb esetben a hátsó ütköző oldala alatt vannak, néha sárral is megtelnek, de vannak olyanok is ahol a hátsó ajtó kárpitja alatt van a kilépő nyílás. Egy egész elmélet van erről és mégis akad olyan kivitelezés, ahol csapkodni kell az ajtókat, vagy épp a dobhártya szakad be ha nyílik a lufi.... röviden: nincs hol távózzék a nyomás. Jocó
No egy pillanat. Szerintem a zar a gyenge, vagy nem jol van beallitva, ne hogy mar a levegot kelljen osszenyomni...fizika es itt surlodas van a zarnal nem a levego nyomja vissza szerintem, mas vkinek nem kellett beallittatni?
Mert az utastérban lévő légtömeg ilyenkor nem dolgozik a lecsukódó ajtó ellen (nem kell préselődnie), hanem kiszökik az oldalajtón. Ez gond az új Civicnél is, ahol hatalmas a hátsó ajtó, pedig nem is kombi.
Ceed benzinmotorok. Én a pro_ceed esetén az 1.6-os benzinest is kipróbáltam. Az papíron 122LE, de előben kb. 100-110 lóerősnek érződik. Viszont ez nem azt jelenti, hogy ez egy rossz motor! Sőt, alul is meglehetősen nyomatékos volt és soros 4 hengeres léttére kulturáltan is járt. A pro_ceed-et szépen vitte, de senkit se tévesszen meg a 122LE, a diesel ami ugye 115LE érzetre sokkal jobban megy.
Aki ért a motorokhoz az tudja, hogy 1.4 és 1.6 szívómotorok esetén nem fogunk szörfözni a nyomatékon és a lóerőkön sem. Ráadásul a lóerők azon a fordulaton ébrednek ahol már egy átlagos és jóérzésű sofőr nem jár egy ilyen motor esetén. Nem igazán arra tervezték, hogy 6000fordulat felett forgassuk. LE adatok ide vagy oda. Ez nem a KIA hibája, ők csináltak egy kiváló 1.4-es és 1.6-os benzinmotort, de semmi több. Nem fog sportosan viselkedni egyik motor sem. A 146LE 2.0V6-os Xedosomhoz viszonyítottam (93-as kocsi) az 1.6-os benzinmotort és LE adatok alapján nem sokkal kellett volna gyengébbnek lenni (nyomatékban sincs sok különbség), de hidjétek el ég és föld a két motor. A mazda motorja kétszer erősebbnek hat, bármilyen fordulaton. 6000-es fordulat felett egy vadállatá változik, ez a Ceed esetén nem igazán érződik. De mégegyszer hangsúlyozom ez nem hiba, csak egyszerűen ez egy soros 4 hengeres 1.6-os szívómotor, azt tudja amit kategória bármelyik 1.6-os tud, semmi többet. Sztem.
Kia ceed benzines esetén az 1.4-es a jobb választás (nem sokkal jobb ugyanis az 1.6, hiába a LE adat), de a legjobb választás az 1.6 diesel. Ez egy kiváló motor, még a konkurencia hasonló diesel motorjaival összehasonlítva is. Nyomatékban és LE-eb annyit tud mint a többiek, de fogyasztása kedvezőbb és nagyon kulturáltan jár. Melegen alig van diesel hangja, szinte nem is hallani a motort. Alapjáraton pedig nem mozgatja a kasztnit. Ki lehet próbálni egy vadi új Ford Focust 1.6TDCI motorral és lehet ítélkezni, a Kia különb. Ez az igazság. A cégnél én Focust vezetek és jobb a Kia. Ezért is vettem Kia-t. Ki nem szarja le milyen embléma van a kocsin. :))
Sokat gondolkodtam hogyan fogalmazhatnám meg. Többen írták, hogy jobban reagál gázadásra, morgósabb lett, eltünt a nagy tolás, valakinek meg még erősebb is érzésre. Én összegezva azt mondanám: finomabb, kultúráltabb!
Sokkal kiegyensúlyozottabb lett erőben! Igaz, talán nincs akkora tolás 1800-2000 körül, de alatta jobban húz, így nem érezni annyira a löketet. Szerintem simiítottak egy kicsit a görbén, felhúzva az alját. Bár hülyeségnek tartom, de kipróbáltam 3-ban 30km/h-nál 1000-es fordulaton (5-ben 50km/h-nál ugyanez) és nem rángat. Nem mintha itt rángatott volna, de korábban ezt nem tudtam volna megcsinálni, többet nem is akarom... Ahol viszont előfordult a rángatás, ott most megszünt, szépen megy az autó, nyoma sincs bizonytalanságnak! Hogy a fogyasztás ezután hogy alakul? Nem tudom, szerintem semmilyen hatása nem lesz rá, de majd megnézem. :)
Jó Estét Mindenkinek! Tanács kéne. Ma egy szembejövő autó kavicsot pattintott a szélvédőmre. Kérdésem:Hol érdemes javíttatni? Komárom-megyében lakok,de fővárosi tipp is érdekek. Rémlik,mintha a Lurdy parkolójában egyszer láttam volna egy ilyen reklámot.
"Sztem a kia féle 1.4 is hasonló lehet, mint vw 100le."
Nemigazán. A változó szelepvezérlés nem csak humbug, valamennyire tényleg működik. Oké, persze, szereti, ha pörgetik, de alul is egész használható. Igaz, nem mértem, de rugalmasságban érzésre kábé tudja azt, mint a régi 8szelepes 1.6-os 90lovas Renault-m. Azaz alacsony fordulaton is használható. Najó, az a megane se volt egy erőgép, de próbáltam több 16V motort, és volt amelyik siralmas volt. Városban "tetszett" a 86lovas Fabia, 1.3-as Suzuki és a Ceed. Sírni lett volna kedvem viszont a Ford 1.6-jától. Az 1.4-est meg se mertem próbálni.
leadja 6000es fordulaton.Igaz hogy SOHASEM fogod ott hajtani.4000 fölött megindul,az igen.
Egyébként városban a 75 lovas vw sokkal jobb, 3-4000ig jol megy, utána viszont csak erölködik. De mivel 3000 fölé ritkán megy a fordulat, normális vezetés mellett,sokkal használhatóbb. Na de kinn, semmi erő...
Sztem a kia féle 1.4 is hasonló lehet, mint vw 100le. Alul nem sok mindent csinál, de ha pörgeted akkor tényleg jól mennek ezek a kis köbcentis motorok.(meg sokat is kajálnak).
Bár még sohasem vezettem benyás ceedet. Inkább Dieselt vettem.
2-3000 közt mindent elintézel, és városban 2-3l kevesebbet eszik.
Én nem tom, nekem most 620 km alatt 6.9l volt a fogyim. 1.6 brenya. Mivel ált. itt tankolok nem nagyon tudom hogy milyen lehet mással. Ahogy Haetes is mondta nagyon ritka a 2 tök ugyanolyan út, hogy le lehessen mérni a különbséget, de lehet.
Én a Váci úti Esso kútnál tankoltam kétszer, két különböző benzines kocsiba kb 1 hónapja. Mind a kettőnek 1,5 l-el ment föl az átlagfogyasztása. Nem vicc.
Erről jut eszembe aki arra jár érdemes kiróbálni én mindig ott tankolok a Budafoki út végén a Savoya előtti ESSO kút! Tegnap is ott tankoltam a 95-ös 290.9Ft.
A fórumban, tartozéko, extrákban felsoroltam pár Riderautós terméket, érdemes megnézni szvsz. http://ceedservice.extra.hu/phpBB2/viewtopic.php?t=41 Bocs, hogy így linkelem, de a másik nálam valamiért nem lesz jó... :(
Tovább tart az áremelési hullám a benzinkutakon. Szerdán a dízelesek literenként újabb 6 forinttal fizethetnek többet a tankolásért. A benzin ára nem változik."
Nem mellébeszélés, bár nekem 5 ajtós 1.4 -esem van, de meglepően erős és fürge, persze pörgetni kell, de valóban erős. 5. ben autópályán sem kell visszakapcsolni, meglepően, és erőteljesen gyorsul 130 tól is. Biztos az SW megpakolva, vagy 5 emberrel nehézkesebb lesz egy árnyalatnyit, de nem okozhat gondot a motornak.
Lehet mások is jók, de itt kapsz szakértelmet és korrekt bánásmódot. Kérdezhetsz és válaszolnak is. Én legalábbis csak pozitívan tudok nyilatkozni róluk.
Hi, 1.6 Crdi saját fejlesztés, saját gyártás Szlovákiában Zsolnán. 2.0 Crdi motort Koreában gyártják és úgy tudom az is saját fejlesztés.
A Bosch szállítja a befecskendezést a motorba meg még sok mást is, pl. az ESP-t is.
Az 1.6 Crdi motor tényleg nagyon jó, nem akar lefulladni alacsony fordulatom sem, amin külön meglepődtem mert pl. a 1.6 Tdci motor az hajlamos erre. Dízel léttére kifejezetten csendes is. Persze nem egy erőgép, de kellemesen viszi a kasztnit. Fogyasztása is rendben van.