Keresés

Részletes keresés

sheenard Creative Commons License 2000.01.05 0 0 508
Nem láttam az örökmozgóját. Szívesen kipróbálnám, de hülye vagyok a fizikához és a mechanikus dolgokhoz is. De elméletileg valljátok be, hogy nehéz elképzelni egy mechanikus örökmozgót. Hiszen maga a világegyetem sem örök!

Csekk!

Mi az, amit te nem hiszel el? Bocsi. Mondj egy példát!

Előzmény: Duda (506)
Csekk Creative Commons License 2000.01.05 0 0 507
Gépészmérnökről hallottam.
Előzmény: sheenard (504)
Duda Creative Commons License 2000.01.05 0 0 506
Basszus! Nem mindegy mi a vegzettsege? Ott egy egyszeru abra arrol ami szerinte orokmozgo. Ha valakik annyit vitatkoznak az elmeleteirol, akkor ime a magas labda: meg kell epiteni es megnezni, hogy mukodik-e.

Amugy gepeszmernok ha jol tudom.

Előzmény: sheenard (504)
Csekk Creative Commons License 2000.01.05 0 0 505
Sziasztok!
Hallotatok már Angkor -ról?
Aki még nem, az nemsokár nagyokat fog csodálkozni!
Érdekes módon az Angkori komplexum is magánhordja a Gizai tervezés nyomait!
Igaz itt nem az Orion csillagkép, hanem, a "Botes" van a füldön leképezve!
És természetesen a "stupák" elhelyezkedése is ie. 10.500 -ra mutat rá:)))

sheenard!
irod:
"ahány tudat, annyi történelem (kisarkítva)."

Ez abszolút így van! Lásd ránkerőszakolt finnugor nyelvrokonságot, volgaanyánkkal együtt:)))
De hidd el, hogy Egyiptom most pontosan ezt csinálja!
Nem keresi, hanem csinálja a történelmet.
(A saját dicsőségére) De csak a sajátjára.
És ez több mint pofátlanság!

Üdv:
Csekk

sheenard Creative Commons License 2000.01.05 0 0 504
Off volt.

Mi Egely végzettsége?

Egyszer egy pletykában azt hallottam, hogy filozófus. Mi van a mechanikus örökmozgóval?

Előzmény: Duda (503)
Duda Creative Commons License 2000.01.05 0 0 503
Lehet, hogy kicsit off lesz:

Olvasta valaki Egely 'Tiltott talalmanyok' c. konyvet? Abban leir egy mechanikus orokmozgot. Foglalkozott mar vele valaki (fogadom senki)? Marpedig igy eleg egyszeruen lehetne bizonyitani vagy cafolni az allitasait, hiszen ha mukodik, akkor o nyert, ha nem akkor ime a cafolat.

Előzmény: sheenard (502)
sheenard Creative Commons License 2000.01.05 0 0 502
Ha hiszed, ha nem, soha nem fogod megismerni a valós történelmi tényeket, mert a hiteles kézzel fogható bizonyítékokat is a szubjektumon keresztül magyarázzuk. Elhúzhatnánk a filózófia azon irányai felé, amelyek a gondolkodás és a világ felfogását tárgyalják, de az már felesleges lenne. Mindennapi aggyal is felfogható, hogy ahány tudat, annyi történelem (kisarkítva).

Ammásik: de bizony baj, hogy XX. századi aggyal keressük a titkok megoldását. Addig nem is fogod elfogadni pl. a kristálykoponya megszületésének egyszerű magyarázatát, amíg ki nem lépsz stresszes mindennapjaidból, el nem felejted a tévét, újságokat, ki nem kapcsolsz az információözönből... Dettó ez a helyzet a piramisokkal, és meggyőződésem szerint a Nazca vonalakkal, vagy ismereteim alapján a Delhiben lévő vasoszloppal...

Ja, igen. És lehet, hogy 2002 lenne! Vagy 2003...

Előzmény: korx (498)
Vajk Creative Commons License 2000.01.04 0 0 501
koszi:)))
Előzmény: korx (500)
korx Creative Commons License 2000.01.04 0 0 500
Tudtam, hogy valaki nekiáll hasogani a szőrszálat ;-)

Igazad van kérlekszépen, a napjainkban érvényes naptárrendszert és az ennek elfogadott kezdőpontjához viszonyitott jelenlegi időpillanatot alapul véve.

Zárójelben megjegyzem, hogyha ragaszkodnánk JK tényleges születési időpontjához, mint időszámításunk kezdőpontjához, és figyelembevéve azt is, hogy az időszámítás a nulla ismerete híján az 1-es évvel kezdődött akkor a jelen év kb. az úr 2006. éve lenne, vagyis a XXI. század.

De mivel, még a hivatalos naptárunk is egy történelmi tévedéshez igazodik, és ez alapján 2000-et irunk, a XXI. sz. vitathatatlanul a jövő évben következik be.

Ennek fényében, idézett mondatomból, a "jelenlegi" szó tekintessék töröltnek.

Előzmény: Vajk (499)
Vajk Creative Commons License 2000.01.04 0 0 499
"Egy nagy baj: huszadik századi aggyal akarjuk megfejteni az évezredekkel ezelőtti ember gondolkodásmódját."
Ez nem volt hiba, valószínüleg a jelenlegi XXI. századi agyunkkal sikerülni is fog :-)

azert ne siessunk, jelenleg meg a XX.szazad tart.

Előzmény: korx (498)
korx Creative Commons License 2000.01.04 0 0 498
sheenard: Türelmesen, várjuk a zúdítást.

"Amúgy pedig én nem a történelmi igazság oldaláról beszélek, mert azt SOHA nem ismerhetjük meg"
Nem osztom ezt a nézetet, bizonyára mindíg is akadnak majd fehér foltok, de ne felejtsük el, hogy vannak/lehetnek bizonyítékok amelyek vagy még nem kerültek felszínre, nem ismerték fel jelentöségüket, vagy elhalgatják öket. Azt pedig szintén nem állíthatjuk, hogy már mindent jól tudunk. Mivel azonban elfogadhatatlan, hogy ne kutassuk az igazságot, bárki követhet el hibát elégtelen bizonyíték alapján felállított elméletekkel.

"Én csupán a hibás ok-okozati láncokat, logikai bakugrásokat, szándékos csúsztatásokat, elhallgatásokat rühellem... "
Ezokat én is. Érdekes módon éppen Hancock az aki igen kíméletlenül fellép irásaiban, hiszen igen sok ilyen u.n. ortodox tudóst állít pellengérre rámutatva az általuk elkövetett baklövésekre, persze ez nem azt jelenti, hogy ö maga nem követhet el hibát.

A bulvárlapokat híreinek én sem tulajdonítok túl nagy hitelt, de azokat nem is szabad egy szinten emlegetni pl. egy Hancock könyvvel.

Nemere, Daniken valóban felhívták a dolgokra a figyelmet, és néhol tényleg baromságokat állítottak, ezzel nagy kárt elsösorban önmaguknak okoztak mivel hitelüket vesztették.
Most viszont kifejezetten Graham Hancock Jel és Pecsét címü munkájáról beszélünk. Ebben a könyvben a szerzö, száleskörü kutatásait jegyzi le, és csak nagyon valószínü következtetéseket enged mag magának. Szerintem rá még senki sem bizonyította a kóklerséget, vagy csak én nem tudok róla, ezért is várom a cáfolataidet, mivel magam is örök szkeptikus vagyok.

A piramisokról:
Ez más téma. Ezügyben is írt könyveket Hancock, következtetéseivel én sem mindenhol értek egyet, ettöl függetlenül figyelemreméltóak a gondolatai.

Ha vennéd a fáradságot és elörébb lapoznál a topicban olvashatnád, hogy jómagam is próbáltam misztikum mentes elméleteket közölni a piramisépítésekre vonatkozólag.
Viszont vitathatatlan, hogy kifejezetten a Gizehi piramisegyüttessel kapcsolatban olyan ellentmondásokba keveredünk, és olyan vitathatatlan tények vannak felszinen, amelyekböl következik, hogy a hivatalos tudományos állásponttal valami baj van.
Érdekes, hogy a "hivatalos" egyiptológia is változik és példának okáért bevezettek 0. -1. stb dinasztiákat mivel bizonyos leleteket képtelenség beleilleszteni az eddig használatos kronológiába.

"Egy nagy baj: huszadik századi aggyal akarjuk megfejteni az évezredekkel ezelőtti ember gondolkodásmódját."
Ez nem volt hiba, valószínüleg a jelenlegi XXI. századi agyunkkal sikerülni is fog :-)

Előzmény: sheenard (497)
sheenard Creative Commons License 2000.01.04 0 0 497
Kihívtál a hóra?

Menjünk ki a hóra... Kérek két hetet: január 20-ig teljesen el vagyok havazva a munkában, csupán annyi szórakozásom van, hogy lazításképpen ezeket beverjem a számítógépbe. Sajnos ölég rég olvastam Hancock-ot, és az agyam hasonlatos a szitához. De előveszem, átfutom, kicsemegézem, és a nyakatokba zúdítom...

Amúgy pedig én nem a történelmi igazság oldaláról beszélek, mert azt SOHA nem ismerhetjük meg. Én csupán a hibás ok-okozati láncokat, logikai bakugrásokat, szándékos csúsztatásokat, elhallgatásokat rühellem...

A szakirodalom kérdéséhez: hány olyan könyvet olvastam, ahol a szerző saját újságcikkeit tűntette fel szakirodalomként! Vagy: anno a Nulladik Típusú Találkozásban (újság), amikor az már kommercializálódott, és kritika nélkül átvett nyugati, tizenötödrangú lapokból minden baromságot, megjelent egy hír a Himalája oldalában talált őskori, több mérföld mély űrhajókilövő lyukról egy cikk. És aztán ezt valaki megjelöli szakirodalomnak...

Nemere, Daniken és a többi "felfedező" valóban hasznos munkát végzett, amikor felhívták a figyelmet egyes dolgokra. De iszonyú kárt is okoztak, amikor mindent meg akartak magyarázni. A magyarázatok egy részéről ugyanis óhatatlanul kiderült, hogy baromság, és éppen ezért a másik részében sem bíznak sokan...

Ott vannak a piramisok. Vannak félkész piramisok Egyiptomban. A munkafázis felénél megállt a falépítés: látni hogy csinálták. Kimutatható, hogy egy nagyobb piramis építése gazdaságilag szinte tönkretette a birodalmat... Hova férnek el az ufonauták, meg a többiek?

Egy nagy baj: huszadik századi aggyal akarjuk megfejteni az évezredekkel ezelőtti ember gondolkodásmódját.

Előzmény: korx (495)
Csekk Creative Commons License 2000.01.03 0 0 496
Sziasztok!
Kedves sheenard!
Én nem tudom, hogy mit kellene gondolnom Nemere Istvánnról, amiért is at a kis pénzecskéjét is, ami van neki, arra költi, hogy információkat vihessen el oda, ahol az NINCS!
Én csak olvasom és mélységesen tisztelem a tevékenységét.
Olvasom már a hetvenes évek eleje óta, amikor még főleg nem divat, hanem szentségtörés volt az amit Ő felvállani mert.
Nem arról van szó tehát, hogy az okfejtéseivel is egyetértek, hanem arról, hogy tisztelem azért, hogy időt, energiát és pénzt nemkímélve, ismereteket terjeszt, és azért meg főkeppen, hogy mer másként gondolkodni. (Magyarországon ráadásúl ez még nehezebb mint bárhol a világban)
Gondolom máris kitaláltad, hogy "Hancocot" is tisztelem a hasonló irányú tevékenységéért:))
(Persze én mindenkivel így vagyok, aki képes, az egyirányúsított gondolkodás csapdájából kilépni.)

"Meglepő dolgokat derít ki, és ad közre jó pénzért. "
Ezt azért meg kellene magyaráznod. Olvastad egyáltalán a könyvet? (Kétlem)
Csak az irodalomjegyzéke, vagy 30 oldal. A hivatkozásai pedig hidd el, hogy kemények, és sok témánál igenis tudományosabbak, mint ami ma elfogadott, a "konzervatív" tudományos berkekben.

Nem tudom mennyire mélyedtél el a tudományos alapokban, de ha igen, akkor a világleíró modellek környékén észreveheted, hogy zavarban van a tudomány.
Gőzünk nincs, hogy milyen a világ. - S bár vannak modelljeink, mégis gyenge hipotézisek mind. vagyis az bármilyen lehet. S ezt csupáncsak azért említem meg, mert pont az ilyen "furán" gondolkodó "renitens" emberek szedik fel és mutathatják meg nekünk az ilyen, olyan okból elhagyott, kihagyott tényeket.
Láss csupán egy példát a könyv témaköréből:
Piri Reiss térkép!
Ezt azért megkellene tudni magyarázni!

Mellesleg valahol már leírtam, hogy én spec. Hancock következtéseit elhamarkodottnak tartom.
Vagyis szerintem kizárható, hogy a múltban egy fejlett földi civilizáció létezett volna.
Tehát igen is marad a második verzió.

Üdv:
Csekk!

Előzmény: sheenard (494)
korx Creative Commons License 2000.01.03 0 0 495
sheenard: Az életemet természetesen nem tenném fel rá, mint semmire sem ami nincs bizonyitva több oldalról, talán még arra sem. Én nem állítok semmit biztosra csak valószínüségeket határozok meg, de válaszolj egy-két kérdésemre:

TE OLVASTAD A KÉRDÉSES KÖNYVET?
Hány Hancock könyvet olvastál?
Milyen könyvket olvastál ezen témakörben más szerzöktöl?
Szerinted mi van a frigyládával?
Szerinted mi az igazság a piramisokkal kapcsolatban?
Elolvastad elejétöl ezt a topicot?
Te mire tennéd fel az életedet?

Gyere vitatkozzunk!
Nos, Hancock által vizsgált forrásokból ( Kebra Nagast,Biblia,stb..., történelmi tények, régészeti feltárások) levont következtetésekben, a gondolatmenetben szerinted hol vannak a hibák.
Neked mik a saját következtetéseid a topic témáiról, vagy mely mások által tett következtetéseket tartod valószínünek?

"Engem rettentően idegesítenek a féligazságokon alapuló következtetések."
Komolyan?
Gyerünk rukkolj elö az igazsággal és az abból levont következtetésekkel!

"Hancock szerintem olyan, mint nálunk Nemere Pista, csak egy kicsit több az információforrása és a pénze"
"Meglepő dolgokat derít ki, és ad közre jó pénzért."

Ezek a "következtetéseket"/állításokat milyen igazságalapra építetted?
Hogyan látod ezen állításaidat az utolsó mondatod fényében?

Várom válaszod.

Előzmény: sheenard (494)
sheenard Creative Commons License 2000.01.03 0 0 494
Hancock szerintem olyan, mint nálunk Nemere Pista, csak egy kicsit több az információforrása és a pénze. (Ez nem dícséret! Figyelem, ez most nem dícséret!)

Meglepő dolgokat derít ki, és ad közre jó pénzért. Csak kettőnk között, kedves Korx, mennyire tennéd fel az életedet annak a Frigyládáról szóló könyvnek az igazságtartalmára?

Engem rettentően idegesítenek a féligazságokon alapuló következtetések.

Előzmény: korx (489)
Munchausen Creative Commons License 1999.12.31 0 0 493
Ja, már ottan is voltam, de Tyutyus meg te lemostok a pályáról, nem jár jól a vekkerem. ;-)))
Előzmény: Sehonnai Bitang Ember (492)
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.12.31 0 0 492
OFFTOPIC lesz !

Golyóbislovag !
Bocsánat, nem jössz egyutolsót lövöldözni a 6780-ba ?

Bujjék ! :-)

Előzmény: Munchausen (491)
Munchausen Creative Commons License 1999.12.31 0 0 491
Mint topicgazda szeretnék mindenkinek boldog új esztendőt kivánni, ha ezt a 2000 január 1-et túléljük, akkor a nostradamus témának annyi... Najó ez vicc volt, szóval remélem marad még sok kibogozhatatlan rejtély, amin eltörpölhetünk együtt. ;-)))
BUÉK!
Vajk Creative Commons License 1999.12.30 0 0 490
Korx
Koszi az infot:)9

Mr Spock
irod egy amsik topicban:
"A Nazca fennsikot nem talom azonos kategoriaba sorolhatonak. Ha sok fenyevnyi tavolsagrol valakik ide tudtak jonni, nem tudom elkepzelni hogy
szukseguk volt leszallopalyakra. Es ha igen, miert nincsenek mashol (mondjuk ott ahol a Keopsz piramis van)?"

Nem tudom, ezt regenyben olvastam-e vagy valoban igy van, hatha tudtok errol is:
a Nazca sivatagban talaltak cserep drabokat, amik sosm volt allatoikat formaznajk, illetve olyanokat, amik ott nem eltek soha.Rengeteg ismeretelen forma is szerepel rajtuk.

Az alabb megvitatott elozo civilizaconak lehetett ez az utokorra hagyando "konyvtara"? Szemlelteto, magyarazo eszkozok?

korx Creative Commons License 1999.12.30 0 0 489
Vajk: A láda valószínű helyét nem volt nagy feladat azonosítani a szerzőnek, az egyedüli probléma a 100%-os bizonyítással van, vagyis bemenni a kápolnába és jól megnézni, magvizsgálni a ládát teljes fizikai valójában.

Konkrétan Etiópiában mindenki tisztában van azzal, hogy a láda az országban van és azt is tudja mindenki, hogy hol. Más katolikus országoktól eltérően ott minden egyes templomban van egy tabot nevezetű ereklye amely a láda(tartalmának) jelképes másolata. Azokat is szigorúan őrzik, de minden évben rendeznek egy afféle kőrmenetet, amelyen a városokban kőrbviszik a tabotokat (Akszúmban elvileg magát a ládát, valójában az is másolat, de nem tabot, hanem ténylegesen a láda másolata), szóval olyan Szent-jobb kőrmenet szerű esemény.
Hancock végigrágta magát az összes fellelhető irásos anyagon és végigkövette a láda útját a készítéstől a végső elhelyezésig.
Mellékesen meglepő dolgok derültek ki a templomos-lovagoktól, a szabadkőművesekről, építészetről, vallási-politikiai dolgokról, neves személyekről.
További erős bizonyíték, hogy - meglepő módon - Etiópiában élnek fekete bőrű zsidó közösségek, akiket Izrael állam a közelmúltban fogadott el hivatalosan is és a hazatérési törvény értelmében telepíti őket Izraelbe. Ezek a közösségek az ősrégi (láda korabeli) vallást követik a mai nap is, vagyis ők a láda elmenekítőinek leszármazottai.
Régészeti, történelmi és különböző irásos tények alapján a láda főbb állomásai a következők.

1. Mózes elkészítteti
2. Mobil állapot amíg vándorolnak
3. Salamon temploma (1. templom)
4. A Babiloni rabszolgaság idejére már eltűnt, sem közismerten akkurátus babiloni zsákmánylistában nem szerepel és a Biblia is magyarázat nélkül elfelejti a legszentebb ereklyét. Valószínüleg Manasse áldatlan uralkodása alatt a láda őrzői elmentették az jó helyre.
5. Elefantin szigete Egyiptomban.
6. Különböző szigetek a korabeli Etiópia területén
7. Akszúm

"Miert nem lehet egyszeruen odamenni es megnezni, vagy kikerdezni az ott dolgozokat?"

Elvileg egyetlen kiválasztott (szürkehályogos) ember őrzi, haláláig , igaz, komoly rácsozat mögött. Ha nagy nehezen eléri az ember a főnököknél, hogy beszélhessen az őrzővel az csak azt állítja, hogy az igazi ládát őrzi, és a Bibliában olvashatónál részletesebb leírást nem ad.
Egyszerűen azért nem lehet odamenni, amiért nem lehet komolyan kutakodni a Gizában, amiért nem sétálhat be akárki a Vatikán titkos irattárába, nem lehet komoly ásatásokat végezni Kínában, Irakban, Iránban stb...
Az egyház, ki tudja milyen titkos - akár nemzetközi - szerződések által védi a helyet, nem is beszélve a város fanatikus védelméről.
A polgárháború idején, néhány éve, a kommunista hatalom át akarta szállítani Addisz-abebába, nekik se sikerült saját országukon belül, hehe...
Egy hadsereggel, esetleg kommandóval lehetne megszerezni, de a kutatók ugye nem ilyen módszerekkel dolgoznak :-)
Bár a kimenetel is kérdéses, mivel egyes pletykák szerint utoljára a múlt század végén vetették be a láda pusztító erejét az fennhatóságot kivivni akaró olasz csapatok ellen. (Érdekes, hogy Etiópia valahogy soha nem volt gyarmat, nem!!!???)

Mellesleg a abszolút patthelyzettel állunk szembe. Az katolikus-egyház jó, hogy nem akarja felfedni a ládát, örülnek, hogy megszerezték évszázadokkal ezelött és ráülhettek, más vallások se kutakodnak utána, minden hit alapja semmivé foszlana, ha előkerűlne egy ősi kütyü ami = Isten :-)
A zsidók szintén nem akarják Jósiás óta átalakították vallásukat láda nélkülire.
Etiópia kellemesen semleges, eldugott, ismeretlen porfészek, ideális hely relytegetésre.
Ez van sajnos.

A teljes megértéshez és részletes magyarázatokhoz, ismét ajánlom a könyv elolvasását.

Előzmény: Vajk (488)
Vajk Creative Commons License 1999.12.29 0 0 488
Mr Spock !

Azert azt ne feledjuk, hogy akkoriban, nagyon regen, teljesen mas volt a szarazfoldek elhelyezkedese.
Atlantisz is elsullyedt, ugy, hogy ma sem talaljuk(igaz, semmi bizonyitek nincs a letezesere a legendakon kivul)
Egy "sima kis" foldcsuszamlas(ld Del Amerika) is eltud pusztitani rengeteg emberi vivmanyt, nyomok pedig igenis maradtak a regiektol, igaz elegge kozvetettek.
A masik: egyaltalan nem biztos,hogy az a regi civilizacio(ha feltetelezzuk a letezeset) olyan fejlett volt, mint mi vagyunk most. Tegyuk fel: a mi kozepkori szintunknek feleltek meg,nem voltak felhokarcoloik, oriasi metropoliszaik.. Ha azt a tudast mi is atadtuk volna egy meg civilizalatlan, vagy ennek az elejen jaro nepnek, tarsadalomnak, akkorok is csak reszeket tudtak volna megjegyezni, azt atlatni vagy tovabbgondolni nem lettek volna kepesek. (Egyiptomi piramisok: se elotte, se utana nem epitettek hasonlokat, csak akkoriban. Miert?)

Korx,
A frigylada heylerol mit ir a konyv? Hogyan talalta ki eppen azt a helyet? Mi van ott most? Miert nem lehet egyszeruen odamenni es megnezni, vagy kikerdezni az ott dolgozokat?

Espada Creative Commons License 1999.12.29 0 0 487
Korx!
A hegyre(Sinai)felmenetel elött. Figyelmeztetést
kap.Igen fontosat! "Senki ne törekedjen látni az
urat"!"Ki közel merészkedik,se ember,se állat ne éljen!Kővel vagy ládzsával ölessék meg!"
Itt van az összefüggés azzal amit írtál,a Mózes
arcáról!"Valami történt az arcával"-ra gondolok.
Tehát mire lehet következtetni a figyelmeztetéből?
Gondolom tiszta sor:rádioaktívitás.
Nem bagatellizálnám a hegyen lejátszódó eseményt,
a leírásból egy repülőszerkezet(valamiért sugároz!) landolásának leírása bontakozik ki.
persze,hogy a Bibliában van leírva,csak olvasni
kell a megfelelő módon.
Előzmény: korx (484)
Espada Creative Commons License 1999.12.29 0 0 486
Kedves Mr Spock!
Nem szükségszerűen! A meteor elmélet szerint:
Egy becsapódó (persze nagyméretű)meteorit az óce-
ánba zuhanva olyan katasztrófát okozott mely pár
óra alatt lesöpörte az akkori civilizációt. Innen
nem tudom megmondani a tömegét,utána kellene ol-
vasnom. Esszerint akkora árhullámot indított,mely
5-ször (ötször!)kerülte meg a földet.Csak a leg-
magasabb helyeken élő emberek vészelték át.
Felvetődik a kérdés,miért minden esetben ember
volt aki a várható katasztrófáról hírt adott?
A Noénál is angyalról beszélnek. A vonatkozó
kanáka,dél-amerika mondákban is emberekről be-
szélnek.
A kevés bizonyíték.Mennyi az elégséges? Én csak
emlékezetből,kapásból soroltam fel ezt a pár da-
rabot.Ennél ha utánaolvasunk jóval többet is ta-
lálunk.
Előzmény: Mr Spock (485)
Mr Spock Creative Commons License 1999.12.29 0 0 485
Kedves Vajk,

Volt valamikor egy olyan ido, amikor az altalunk ma ismertnel es feltetelezettnel joval nagyobb tudassal, tobb ismerettel rendelkezto emberek(?) eltek a bolygonkon. Hova lett a tudasuk es ok maguk hova lettek,

Jo kerdes, nincs nyilvanvalo valasz. A nagy kerdes az az, hogy honnan volt a tudas. Volt egy regi, elpusztult civilizacio? Azert nehez elkepzelni, mert gondolj bele, ha mondjuk most kitorne az atomhaboru, azert nehany ezer ev mulva is sokkal tobb nyomot talalnanak mint mi talaltunk a multbol. Tehat egy mai jellegu civilizacio a multban elegge valoszinutlennek latszik.

Ami valoszinubbnek latszik, az valami foldonkivuli behatas, ami foltszeruen, egyes helyeken megdobta a fejlodest, kepesse tette az ottelo embereket egy ket "csoda" eloallitasara, de eppen azert mert a fejlodes nem "belulrol" tortent, amikor a kulso behatas megszunt, a termeszetes fejlodes altal adott szint lassan visszatert, es a tudas lassan elveszett.

Kedves Duda,

Ha pl. igaz egy vilagmeretu vizozon legendaja (amire a vedaktol a biblian at a del-amerikai mondavilagig szamos utalas van a vilag szinte minden tajan) utan nem sok emlek nyom maradna.

Miert? Minden jol megazott volna, viz alatt lett volna egy ideig, de azert miert nem maradtak volna meg mondjuk New York meretu varosok nyomai? Vagy a milliardnyi cuccbol amit ma hasznalunk, miert ne maradt volna meg nehany, igy vagy ugy vagy amugy? Nehezen tudom elkepzelni, hogy a maihoz hasonlo civilizacio letezett.

Kedves Espada,

Maradt itt bőven,Húsvét szgt.,Cronwall,a piramisok ,a kairói repülő modellek,az indiai mondák(?), Biblia,stb.Ezek jutottak eszembe hirtelen!

Nem eleg. Egy, az egesz foldet behalozo civilizacio sokkal tobb nyomot kellett volna hogy hagyjon.

Gabor

korx Creative Commons License 1999.12.29 0 0 484
Kissé bővítenék a készítésre vonatkozólag:
Nem igazán az a lényeg, hogy a láda micsoda, hanem az ami benne van.
Az eddig általam legvalószínübbnek ítélt elmélet szerint (a GH könyv) a story a következő.

Volt Mózes aki köztudottan zsidó létére az egyiptomi királyi udvar jelentős személyisége volt, minden valószínűség szerint igen magas, akár főpapi rangot töltött be, vagyis főpaphoz méltóan az "ősi tudás" birtokában volt.
Egyszer csak elhagyta Egyiptomot hosszú időre, valószínüleg a Sinai-félsziget akkori bányászati központja közelében töltött hosszú éveket, ki tudja mivel...
Visszatért Egyiptomba és gyanúsan nagy erő birtokában(7 csapás) egymaga kivezette "népét" az országból.
Ezután 40 évig kolbászoltak.
Ezalatt korábbi eltávozásának vélt helye közelében egymaga! felmegy a hegyre -látványos külsőségek közepette- beszélni az "Úrral". Annyira elidőzik, hogy a lentmaradottak kezdenek forrongani, vagy csinálnak valami helytelen dolgot, végül lejön és mérgében összetöri azt amit magával hoz.
Megint visszamegy a hegyre egyedül, és újabb időzés és a hegy tetején ismét tapasztalható látványos jelenségek után újra lejön, magával hozván 2 valamit, kiadja a parancsot, hogyan készítsék el a ládát és egyebeket amelyek ugye nem akármilyen tulajdonsággal rendelkeznek, vastag -akár sugárzásszigetelő- falak, érintésvédelem, védőöltözet leírások, stb...
Érdekesség, hogy Mózes másodszori lejövetelekor valami történt az arcával.
Ezután a zsidók a ládával felszerelve nyomulnak és nagy győzelmeket aratnak.

Véleményem szerint Mózes talán valami renegát főmufti lehetett , aki szerkesztett vagy előszedett valamit aminek segítségével afféle diktátorá, vezéré vált 40 év alatt összekovácsolt egy ütőképes közösséget, sereget, mellesleg akarva-akaratlanul alapított egy vallást. Kemény törvényeket hirdetett meg, amelyek alapvető igazságok, praktikus dolgok megfogalmazásán át, jelentéktelennek tűnő dolgok megemlítésén keresztül, meglehetősen gyanús titoktartási pontokat is tartalmaz az hatalom forrása, az "úr" mibenlétének tekintetében.
Mindezek majdhogynem feketén-fehéren a Biblia lapjain olvashatók.
Persze nem kétséges, hogy akik a későbbiekben lejegyezték, továbörökítették a történéseket irásos formában, a dolgok nagy részét - egyrészt megfelelő ismeretek hiányában (pl. a titoktartás következtében), másrészt az aktuális hatalmi/vallási érdekek szerint alakítva, továbbszőve, cenzúrázva - nem teljesen a korábbi tényeknek megfelelően interpretálták.

A láda szerkezete, a ruha, sátorleírások, stb, a későbbi Salamon templomának szerkezete (persze, mint írtam, a késöbbi lejegyzők már nem voltak tudatában az eredetileg felhasznált anyagok valódi mibenlétével) , a láda okozta halálesetek, "rontások", és az a meglepő dolog, a láda mindenkori kirendelt őrzőjének erős szürkehályogja van, arra utalnak, hogy valami radioaktív tárggyal lehet dolgunk amely tán valamiféle erőforrás lehet, hogy azonkivül kombinálva van-é valamiféle fegyverrel, vagy akár adóvevővel, vagy valami mással szintén kérdéses, de valószínünek tűnik.

Előzmény: Espada (483)
Espada Creative Commons License 1999.12.28 0 0 483
Kedves Munchausen!
Nem lehet űrhajó része,mert a héberek készítették
el.Igaz az "Úr"-tól kapták az utasításokat. Emlé-
keztetni szeretnélek arra,hogy külön előírás volt
a hordozórudak elkészítéséhez,pontosan jelölve a
helyüket. A frigyláda szállításával és őrzésével
megbízott papoknak különleges cipőik voltak,mely-
ek elkészítésére is külön tech.utasítás volt.
Ez nem volt felesleges,mert a Bibliában le van ír-
va,hogy valaki (nem örzéssel megbízott közel ment,
ill.megérintette,akkor szörnyethalt.
Szerintem ez is alátámasztja (alátámaszthatja)
azt az elméletet,hogy az "elődök" adták az uta-
sításokat.Fontos érv:Igen jól beszélték a sémi nyelvet,az akkori tech.szinvonalon adták az uta-
sításokat.Egy UFO minek tartózkodott volna itt
évszázadokig,(jóval későbbi utalások is vannak)
miért vesződtek volna a nyelvtanulással,stb.

Előzmény: Munchausen (481)
Espada Creative Commons License 1999.12.28 0 0 482
Kedves Mr Spock!
Maradt itt bőven,Húsvét szgt.,Cronwall,a piramisok
,a kairói repülő modellek,az indiai mondák(?),
Biblia,stb.Ezek jutottak eszembe hirtelen!

Előzmény: Mr Spock (477)
Munchausen Creative Commons License 1999.12.28 0 0 481
Hello korx!

Végsősoron a frigyláda kérdésköre is kapcsolódik a topic témájához, ha valakit érdekel, szívesen cseverésznék róla.
Az jó lenne, ugyanis jómagam is utánnanéztem ennek a témának, beleástam magam a kabbalába is. ;-)) De az egész (vagy szándékosan, vagy véletlenül) úgy össze van keverve, hogy egyszerüen nincs energiám hozzá, hogy kibogozzam a szálakat.
Kicsit azért majd összeszedem a gondolataimat és megírom kb. mi az én álláspontom a frigyládát illetően, azt már ugye nagyjából mondtam, hogy szerintem egy adóvevő lehet, ami egy pórul járt, feltehetően csillagközi utazásokra is képes űrhajó része volt, van...

Előzmény: korx (480)
korx Creative Commons License 1999.12.28 0 0 480
Munchausen: "maradt belőle a frigyláda mint adóvevő"

Tulajdonképpen ennek a topicnak a hatására vettem meg egy Graham Hancock könyvet, az Istenek kézjegyeit (278. hozzászólás), a könyv hatására kissé megváltozott a témához való hozzáállásom :-) ezen felbuzdulva vettem egy másik GH- könyvet Jel és pecsét címmel, ez a szerző frigyláda utáni kutatásáról szól, a rendkívül érdekes, kellően megalapozott "nyomozás" számomra meggyőzően bizonyítja, hogy a frigyláda ma is - nagy valószínüséggel - megvan és pontosan tudjuk a hollétét, nevezetesen Etiópiában, Akszúm városában a Szűz Mária templom kápolnájában található, a kat. egyház "féltő" szárnyai alatt. A könyvből sajnos nem tudhatjuk meg, hogy tk. mi is a láda, mivel a közelébe senki sem juthat (a szerző ezt nem is nagyon firtatja), de nekem gyanús, bizonyos közvetett tények alapján, hogy kissé radioaktiv lehet a doboz.

Végsősoron a frigyláda kérdésköre is kapcsolódik a topic témájához, ha valakit érdekel, szívesen cseverésznék róla.

Megjegyzem per pillanat GH-tól a Szfinx üzenete c. könyvet olvasom amely az Istenek kézjegyi-hez kapcsolódó mű, és a többivel együtt ajánlom az érdeklődőknek.

Előzmény: Munchausen (475)
Duda Creative Commons License 1999.12.28 0 0 479
Mr Spock irja:

"Nekem ez azert nem logikus, mert ha igy lett volna, sokkal tobb nyoma maradt volna."

Azert akad egy-ket nyom, hisz errol vitazunk.
Masreszt a hatas ami kipusztithatta a korabbi fejlett civilizacio(kat) az ugyanugy eltuntethette a nyomokat is. Ha pl. igaz egy vilagmeretu vizozon legendaja (amire a vedaktol a biblian at a del-amerikai mondavilagig szamos utalas van a vilag szinte minden tajan) utan nem sok emlek nyom maradna..

Előzmény: Mr Spock (477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!