Én ha magánszemélytől veszek valamit, soha nem kérdezem meg, miért akarja eladni. Ha pedig hibás cuccot akarok eladni, akkor eleve elmondom/leírom róla, hogy hibás.
Persze,szerintem is rendes fickó, és kétségkívül jól is játszik, de nem szívügye, hogy más is elsajátítsa, amit tud. Tényleg nincs koncepció, sajnos már több helyütt hallottam, hogy hiába végzett el vki egy jazztanszakot, tanítani nem tud. Főleg kezdőket.
Nem olyan értelemben értettem, hanem olyasmire gondoltam, hogy talán nem tetszik neki a gityó, vagy ilyesmi... nemrég mutatott egy szólót, amit ezzel játszott fel, kíváncsi lennék, miért adja el.
Nem tudom, Gyurigyuri hogy értette, de szerintem inkább az inspirációt gondolta oda. Vagy ilyesmit. Nekem most van kedvem gityózni, viszont a tudat, hogy a tanárom hogy játszik, méginkább inspirál, és lelkesít is.
Én sajna három évet húztam le nála, utólag érzem, hogy ez túl sok időpazarlás volt. Csak akkor foglamam se volt, hogy milyen is az igazi tanár, mivel ő volt az első, amikor odamentem még barrét sem tudtam fogni, és úgy általában minden téren nullán áltam.
Egyébként rendes figura, meg jól játszik, csak a pedagógiai érzéke elég kicsi, és szerintem beleszarik a dolgokba. A legnagyobb baja, hogy nem csinál kedvet ahhoz, hogy gitározz.
Én akkor is meg akartam tanulni gitározni, csak valahogy nem sikerült megtalálni a hangot a tanárral. Három év után a nevemet sem tudta, meg leszarta, hogy ottvagyok, nem igazán volt koncepció. Túl sok volt az elmélet (máig nem fogtam fel a felét) és kevés a technika. Addigra rájöttem, hogy ez nem biztos, hogy jó. És váltottam, ami azt hiszem a legjobb döntés volt a gitáros pályafutásomban (az után, hogy elkezdtem játszani). Szerintem egy év alatt a Remonál többet gitároztam és fejlődtem, mint ott három alatt.
Viszont a Márkus Tibi jazzórái és a Balogh Lázár féle szolfézs miatt érdemes volt oda járni. :)
Kutakodj, megéri! Az a címe a 3.-nak - minő meglepetés -, hogy Three:) Mondjuk nála is az a baj, akár a Spiritual Beggarsnél, hogy a szólók lehetnének hosszabbak is. De hát na...
Mike Amott-tól nem kell úgy beijedni, csak ne a Carcass ill. Arch Enemy féle munkásságát vedd alapul, hanem a Spiritual Beggars-félét. Az már a ROCK, vazze :-)
nagyon tetszett az utóbbi hatvannégy hozzászólás, úgyhogy:
0-21 "Fiam, neked botfüled van, tanulj matekot". 21 (asszem) Zeneterápiás sajátélmény csoportban aktív zenélés zenei tudás nélkül (ütős hangszereken és szigorúan félrehangolt zongorán). Felismerés: én imádnék zenélni. 21.5 Néhány kalandozás a pszchiedelikus szerek világába, Pink Floyd. Wow. 22 Hátha mégsincs botfülem, meg kéne próbálni azt a gitárt. Prüntyögés, Muszty-Dobay. 22.5 Első gitártanár, kölcsönkért akusztikus gitáron 23 Kottaolvasás alapjai. Egy boszorka van, Rózsavolnék, Rising sun, stb. 24 Akkordok. F-dúr. Barré. Jujj. Shadows. Elektromos gitár (Aria SG) 25. Tényleg botfülem van. Szarok bele. Fejlesztem :). Still Shadows 26 Shadows 27 Shadows...majd belejövök. Nyújtás :)
Most belegondolva egyre inkább csodálkozok magamon, hogy át tudtam törni azt a huszonéves gátlást, amit sajnos elültettek bennem. De imádok gyakorolni, és bízom benne, hogy negyven vagy ötven éves koromra technikailag is utolérem magamat. Ha meg nem, mindegy, az út érdekes volt, és a gitározáson kívül egy csomó mást is adott :)
Tényleg, igazad van, sorry. Akkor neked köszi! Megszaggatom a szakálam és kimegyek a pusztába. Csak a gitárom viszem, és mint a sivatagmetál prófétája térek vissza.
Én voltam a tipp, bár akár Stms is lehetett volna:) Nekem is itt adták, egész pontosan Kramertom volt az elkövető, valahogy ilyenformán: 'Hali, korrekt gitártanárt keresel? Pl. Andrásik Remo 06....'. Ha már írok, akkor az enyém:
14 - Nothing Else Matters a rádióban, húha, kéne gitározni 14,5 - ismerős tábortűzi dalírós-éneklős sessionjei nálunk, kölcsönkért, de sosem használt Cremona gitárunkon, első akkordok from Muszty-Dobay 15 - Cremonát visszaadtuk, első gitár (Hohner klasszikus), zeneiskolába beiratkozás 15-20 5 év zeneiskola, komolyan vett klasszikus gitározás, gitárzenekar oszlopos tagja; közben nejlonhúros gitáron Metallica tanulás (NEM, One, Unforgiven, Ktulu, Fade to Black clean részei) 18 - elektromos gitár vétel (DeArmond LP copy) 19-21 Két év Remonál, minden héten óra, komoly gyakorlás, első gitártábor, második gitártábor, szárnypróbálgatások - próbák, amikből aztán nem lett semmi 20 - EMG, Engl, lehangolás ciszre, 12-es húrok, hegyezett pengető, metál; rendes klasszikus gitár (Raimundo) 21- egyetem, munka beszippantott, harmadik gitártábor azért megvolt, de rohamos leépülés technikailag, sebesség megmaradt de pontosság sehol, legalábbis pengetővel. Ujjal meg pont, hogy a pengetés katasztrófa, gyúrni kéne.
Ami pedig az álmokat illeti: 15 évesen olyan gyors akartam lenni, mint Kirk Hammett; 19 évesen olyan gyors akartam lenni, mint Chris Ammott, 20 évesen mint Petrucci; aztán láttam Alapit meg Petát, rájöttem, hogy annyi időm nincs gyakorolni, most szeretnék tudni 1 hangot úgy megfogni, mint Satriani vagy Mike Ammott. Ez kevéssé kigyakorolható:)
Egyébiránt meg vagy jambo.stephen (kukac) excite.com - amely él vagy ha valami gebasz van: andras (kukac) oneheadedman.com (ezt gyakrabban nézem csak nem adom meg nyilvános helyen, spammelés miatt).
És ha jól emlékszem te adtad a tippet. :) Köszi mégegyszer! Talán a Remo adta eddig a legnagyobb lökést és inspirációt a gitározáshoz, hozzá tényleg érdemes járni.