Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Ja, most már másik malomban őrölünk. A végén kiderül, hogy nem is búzát. Mi lenne, ha Minecraftoznál inkább? Ott tényleg azt tehetsz a kis világodban, amit szeretnél, senki nem fog beleszólni.
Néha meg Te nyomod így. XP alatt még nekem is voltak mentéseim a D:-n, de úgyis kellett valami adatot menteni, ha nagyon távol van és mindegy a cuccnak, akkor júzer is visszaállítja én meg távolról is befejezném, de aránytalanul sokáig tart és nem is nagyon volt rá szükség. Rendesebb júzereim hagytam meg, akik nem verik szét a gépet. Átnézni meg át kell, kedvencektől a fene tudja mit is, amit vissza kell kalapálni.
"ha az egész rendszerpartícióról készítesz egy lemezképet (mert azt a legegyszerűbb visszaállítani)" Céges vasakat nyilván lehúzhatjuk a listáról, de nekem a legtöbb cuccom 1 hét múlva visszaállítva már nem működne és ez a téma itt is előjön évente, hogy ha nagyon össze van verve akkor egy rendes telepítés biztosabb és tervezhetőbb. Meg persze ki az aki hetente elrakja a saját teljes c: mentését? Adatokat tök jól lehet szinkronizálgatni, pár perc alatt le is fut. De most tényleg, miből saccoljam meg, hogy G Jakab kisiparosnak mekkora C: meghajtója legyen? Főleg mert most örököltem 8 szervert, ami előző kolléga 40-80 gigásakat állított be és már napi szinten szívunk a hellyel, mert ugye "szervernek ennyi elég lesz". Aztán nem. És mit tudok vele csinálni? Heteket kellene vele melózni, de szép lassan átköltöznek másik vasra.
Ha könnyen szét lehet szedni, akkor azon sok adat lesz :-D Átlagon aluli lapos itt kezdődik és ebben még nincs semmi játék, 50 gigás iPhone mentés, telefonról fotók szinkronizálása és sok más sem:
Aztán jönnek a módszerek, asztali gép satáján nyilván gyorsabb (bár amennyire ezek szét szoktak hullani file-ügyben, az néha nem egyszerű), de ez is koncepció kérdése, én vagy a lapos USBre húzom az SSD-t és utána cserélek, vagy berakom aztán USBről megy át a vincsi tartalma. Aztán a sebesség is sokszor leesik asztali vason is, mert az olyan. Ha sokat kell egyszerre, mert most pld. kellett 14 egyforma, akkor azt rálógattam asztalira és eleve a mentésből ment folyamatosan és csak az SSDket cserélgettem. Laptopnál a fene sem kapcsol be még egy vasat, meg kábel, billentyű, monitor, izé. Laptop úgyis ott van, nem szerelem át kétszer, sarokban nem kér enni ha nem időre megyünk.
Elhiszem, hogy meg tudod oldani, de azért mégis egyszerűbb, ha külön partíción vannak. És a rendszermentés is sokkal gyorsabb, legalábbis akkor, ha az egész rendszerpartícióról készítesz egy lemezképet (mert azt a legegyszerűbb visszaállítani). A C meghajtót pedig már eleve akkorára méretezzük, hogy gond nélkül elférjen rajta a rendszer a programokkal együtt legalább jó pár évig. De ha később mégis kicsinek bizonyul, hát át is lehet particionálni a lemezt. Vagy ha már úgyis elég öreg, akkor kicserélni egy nagyobbra.
Főleg asztali gépekről beszéltem ahol nem a szétszedés összerakás ideje a meghatározó..
Átlagos laptop alatt az 1-2 csavarral oldható fedőlap után cserélhető meghajtó volt értendő, nem azok amelyeket ripityára szét kell szedni (pattintósburkolatok szétszedése, billentyűzet kibontása, szalagkábelek oldása, stb) az extra helytakarékos kialakítás miatt.
Átlagos laptopról volt szó, azt meg mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja. De akkor határozzuk meg. Én leírtam a sajátom könyvtáraim méretét, írtam céges postafiókról, találjuk ki. Vannak rá nemzetközi statisztikák, de akkor mi legyen? Hova telepítsem a Simset?
Megoldom én azt másik partíció nélkül is. Ha borul akkor vagy a titkosítós basz visz el mindent, vagy a vincsi dől el. Aztán ilyenkor lehet 2 év múlva szívni, mikor kicsi a C meghajtó.
Nem érti a desktop fogalmat, a C:-t, nem érti mi az a klónozás.
...
ezek a macskajancsik itt osztják azt a keveset ami jutott nekik.
Már korábban is gondoltam arra, hogy meg kéne kérdezni, mondták-e már rád, hogy nagyképű köcsög vagy, de most már úgy vélem, ez teljesen felesleges. Inkább azt kellene megkérdezni, hogy hányan mondták, és miért nem sikerült értened belőle.
"Igen, némelyik gépen ilyen átviteli sebességet is el lehet érni, de azért nem mindegyiken"
Igen pontosan erről beszéltem. Szó sem volt "mindegyik"-ről. Én elmondtam hogy az 5-6 éves gépemen ennyi (nyilván én használom tartom karban). Ő meg azt hogy nála 3 óra..
A beszélgetés onnan indult hogy kell e SSD a gépbe.. Én már 5 éve is szükségesnek tartottam (azért vettem ssd-vel a gépet), az itteniek még ma is feleslegesnek tartják az ssd-t mert olcsóbb egy 5400-as low cost hdd, én nem terveznek 5+ évre, csak 1 re, és a felhasználói élményre is tojnak, hisz nem nekik kell használni.
Hogy minek más? Például azért, mert sokkal egyszerűbb az élet, hogyha a rendszer és az adatok (no meg jó esetben a beállítások) két külön partíción vannak. Ilyenkor ugyanis a rendszer sérülése esetén úgy lehet azt visszaállítani (vagy újra telepíteni), hogy az utóbbiak nem vesznek el vagy sérülnek meg. Tényleg azt akarod állítani, hogy Neked ez új dolog?