Nem tudom hogy 5e Ft e párja mert ez nem olyan egyszerű. Két izzószál van benne tükörrel...
de hívd fel az osramot!
www.osram.hu-n megtalálod a számukat!
Aki látta már az ALL és ALS fényét ill. azt használ, az megpróbálná nekem ecstelni, hogy mennyire sárga/sárgás a fénye? - hogy némi elképzelésem legyen. Határozottan sárgának tűnik-e (mint pl. ha sárga búrája lenne) vagy csak "melegebnek" tűnik a fénye, amúgy fehér?
A szemből jövő is sárgának látja?
Tudom, nehéz ezt leírni, mert látni kell - de azért megköszönném, ha valaki megpróbálná!
Minden jót!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]Ernő
Újra visszamentem a topic elejére, így a cím és telfonszám megvan (megj.: a www.osram.hu-n is fent van - ez az egyetlen aloldal, ami müxik). Ha jól vettem ki, akkor a nyitvatartás hétköznap 9-18, szombaton 9-13.
Szerintem ALS a ködlámpába mert ugye ködben rendesen van Season. Silverstar a tompítottba, ezt már megbeszéltük és Silverstar a fényszóróba. Ugyanis esőben sose fényszórózól, mert csak romlik a kilátás elvakítanak az esőcseppek.
tompított - SVS
távolsási - SVS
köd - ALS
És akkor a kocsid előtt a napkitörésben történő atomvillanásnyi fény lesz! :)
És itt a régi lámpád: (csak vicc)
Az atomvillanás vagy a napkitörés a jobb szó a SilverStar-ra kgkg? És szerintem van H4-ben is. Azért még nem halt annyira ki a H4, hogy ne legyen benne!
És tényleg óriási a különbség a normál és a SVS között. Nem túloz sem Dani sem a megnevezés (+50%).
Már csak a tartóssága érdekelne, de azt majd meglátom.
És ha nem elég tartós, akkor visszamegyek reklamálni!
:-))))
Próbáltam végig olvasni a topic-ot. Pár napja kezdtem és mindig egy keveset tovább, de még nem tudtam teljesen végig olvasni - az idő szűkös. Sok információt kaptam, de lennének kérdéseim, amire lehet, hogy megvoltmár itt a válasz, de még nem olvastam el. Merészkedek kérdezni, mert a közeli jövőben szeretnék izzót, izzókat cserélni.
1.) Mennyi pénz most 1 db H7 SVS 55W +50%-os?
2.) Mennyi pénz most 1 db H1 ALS 55W +30%-os?
3.) Milyen tapasztalatok vannak H1 ALS +30%-ossal első ködfényszóróban?
4.) Milyen tapasztalatok vannak H7 SVS +50%-ossal első távolsági fényszóróban?
5.) H7 SVS 55W +50%-os és H1 ALS 55W +30%-os általában van-e készleten?
6.) Ha jól tudom, akkor a Hattyú utcában vagytok. Megírnád-e a kedvemért mégegyszer a pontos címet, telefonszámot, hétközi és hétvégi nyitvatartási időt?
+1.) Mi az a 60/55 jelölés? Gondolom valamelyest a teljesítmény felvételre vonatkozik, de pontosan hogyan?
Előre is köszi és bocs, ha olyanokat kérdeztem, amiket már megválaszoltál, megválaszoltak a topic-ban!
Ígérem, bepótolom a topic visszaolvasását (alulról kezdtem).
Az esetleges válaszokat előre is köszi!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]Ernő
P.S.: FIAT Stilo-ba lennének az izzók.
Ma kicseréltem az izzóimat. Védani beharangozója alapján várom a hatást, aminek kb. az atomvillanás és a napkitörés között kell lennie.
:-))
Ja és egyébként érdeklődni szeretnék, hogy a kompakt fénycsöveket lehet-e dimmelni, és ha igen milyen színhőmérsékleti tartományokban?
;-)))))
kgkg
Na megvettük az OSRAM Silverstar izzókat.
Picikét talán magasabbra is világít (a szembe levő ház falán 20-25 centivel feljebb világít mint a régi de rendkívül fehér, nappalibb, erősebb fénnyel világít. Utána kiálltam és megnéztem, hogy közelebb sokkal erősebben világít és kb. 2 házzal messzebbre világít mint a régi. A régi Philips volt.
Nagyon tetszik, örülök, hogy megvettük.
5000 Ft volt a kettő és nagyon megérte.
Jó fehér, világos, nappali fénye van.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
SilverStar lesz és nem xenon mert nem valami legális :) és drágább, nem olyan fontos.
Silverstar lesz, remélem az is nagyon jó lesz!
Köszi a tanácsokat és, hogy egyáltalán van a topic!
Hallotunk róla de amit felraktál képeket,az maga csak a fényforrás a xenon rendeszer egy kicsit összetettebb,ezért szerelik gyárilag ezek a lámpák gázkisüléses lámpák a fényt a két elektroda közti ív biztosítja amely joval magasabb színhőmérsékletű,mint a hagyományos wolfram szálas izzó ebből következik,hogy közelebb lessz a napfényhez.
Ha xenont akarsz (xenarc) akkor azt célszerű komplett lámpatestel kicserélni ugyanis itt megfelelően ki vannak alakítva a tartozék,másrészt csak így szabályos korábbi hozzászolásokban említettük a fényszorómosót az elektronikát ami figyeli és korrigálja a fény magasságát.
Ha maradsz a H4-es izzóknál a Silver STar és a Cool blue a tavasszal már mindenképpen jó eredményt mutatnak amikor már nem lessz ennyire csapadékos az idő
Háát ezt nem tudtam.
Azért 33 ezer Ft szinte ingyen van egy gázkisülés xenonlámpához.
Valószínű OSRAM SilverStar lesz akkor azt ajánljátok ugye? Sokkal jobb lesz a fényerő és fehérebb, kékesebb fénnyel? Nem?
Mint a teszt nevében is benne volt ez egy lámpateszt és nem izzoteszt volt.
A Valeo szerintem csak lámpát gyárt (több kevesebb sikerrel mint ahogy a tesztet elnézem) de izzot azt nem.