Keresés

Részletes keresés

Beebite Creative Commons License 2001.12.27 0 0 204
Arról volt már szó, hogy a TESCO által kiadott áfás számlák eltűnnek? Mármint a nyomtatott irás a papirról. A könyvelő most kap agyvérzést. Látszik rajta a cim, emrt azt én irtam rá tollal, meg a pecsét. Azon kivül egy üres papir az egész...
Mit lehet ezzel kezdeni?
A TESCO-ban azt modnják, nem adnak új számlát, még másolatot sem, mert nem tudnak...
Beírás van a panaszkönyvbe, de számla az nincs:)
Bee
bocimobil Creative Commons License 2001.12.27 0 0 203
Vettem a tecsóban micsumi egértet. 2000 pénz alatt van valamivel. Infrásos. Tuti.
Csokis Creative Commons License 2001.12.27 0 0 202
Mar hogy ne lenne? Csak nem kepzeled, hogy van olyan barmi, ami legalabb ket hetes, es meg nem nyitottak rola fikazo topikot? :-)
Előzmény: FOCUS (201)
FOCUS Creative Commons License 2001.12.27 0 0 201
Tescos Platinum CD-t írtam fél órán át (2x) Audionak. Tökéletes lett. Nem kunkorodott :-p

Corás Topic van?

A hétvégén sorban álltam a jótálási jegyet lepecsételendő, aszittem én jövök, nyújtom a cetlit meg minden, a hölgy kedvesen mondja hogy az úr volt elöbb, mire én mentegetőzve "oké bocsi"

A mellettem lévő "úr" meg minősíthetetlen hangnemben rákezdett: "ne tegyél úgy, mintha nem tudtad volta, láttad, hogy én jövök csak tolakszol..." Erre én felvilágosítottam, hogy 1. valóban nem láttam mert konkrét sor nem volt.
2. Nem őriztünk együtt se libát se egyéb baromfit, úgyhogy legyen szives ne tegezzen már le.

Na innentől elborult az agya, tiszta vörös lett a feje, és elkezdett magyarázni. A felesége és a pici lánya elött. Ráhagytam. Elvégre Karácsony van.

Előzmény: gerof (194)
Csokis Creative Commons License 2001.12.27 0 0 200
Milyen jo, hogy megerte a topik a 200-at! Es amilyen a Tesco, lesz ez meg 2000 is. :-(
v_peti Creative Commons License 2001.12.27 0 0 199
mekkora sutyerák paraszt népek járnak a teszkóba! hétvégi bevásárláskor szinte minde helyen találkoztam oda nem illő dolgokkal ... a macskaalom között felvágott ... a mélyhűtő pultban cukrászsüti ... a csokik között tej ...
A Nyugat-Magyarországon élők tapasztalhatják, hogy nemcsak magyarországon élnek ilyen "parasztok", hanem Ausztriában is. Az onnan ide jövő vásárlók között elég sok ilyen akad. :(
Ha nem is pont ugyanezeket csinálják, de azért elég bunkók tudnak lenni.
Előzmény: leha (140)
v_peti Creative Commons License 2001.12.27 0 0 198
Nyugati áruházakban ugyanis az ember MAGA mérheti le a kiválogatott árut, és KÉPZELJÉTEK: felismeri, hogy a paradicsom árazásához nem az uborka képét viselő gombot kell megnyomni! SPAR-ban is és PLUS-ban is láttam ilyent. Magyarországon.
Előzmény: dongenaro (130)
v_peti Creative Commons License 2001.12.27 0 0 197
Csak azt nem tom, mér' nem csinálnak egy olyan kasszát, hogy pl. "10 db árucikk alatt vásárlók számára"? Örülnének neki a kedves vásárlók, akik csak egy kóláért ugranak be.
Szombathelyen van ilyen. (Elvileg.) Gyakorlatilag senki sem tartja be. :( Se a pénztárosok, se a vásárlók. A főnökök sem figyelnek oda erre. (Bár a hangosbemondóban bemondják, hogy a 10 tételt, vagy annál kevesebbet vásárlók álljanak oda, hogy hamarabb végezzenek.)
Előzmény: Eazy (167)
v_peti Creative Commons License 2001.12.27 0 0 196
Ezen én is gondolkodtam, de vajon mit csinálnak az éppen feleslegessé vált pénztárosokkal ? Hazaküldik őket, vagy van egy pihenőszobájuk, ahol tévéznek, kártyáznak, stb. ?
A helyzet nem olyan egyszerű. A pénztárosnak is kell ebédelnie, uzsonnáznia, WC-re mennie... A munkaidőbeosztásuk változó. Lehet, hogy akkor jár le neki a munkaideje. A vezetők is igyekzenek spórolni a pénztárosok létszámával. Sajnos ezt gyakran túlzásba viszik.
Billa, SPAR. Ebből a szempontból kedvencem a Julius Meinl. :( Most már (S)MATCH-nak hívják.
Van olyan boltjuk, ahol az üzlet felujítása után a beépített pénztárak száma kisebb, mint amire csúcsforgalom esetén szükség van. (3 db) Ezért utólag kellett beilleszteniük még egy pénztárat, amit csúcsidőben használtak (nem mindig). De ahol 5 pénztáruk van (volt) ott is maximum 3 szokott üzemelni, de általában 2. Bár nem tartom kizártnak, hogy néha több is.
Miért nem szervezik meg úgy a munkát, hogy csúcsidőben a pénztárban ül a dolgozó, a mikor kisebb a forgalom, akkor meg feltölti az árut? Így állandóan jelen lenne a létszám a boltban, és szükség esetén beülne a pénztárba.
Előzmény: L-Gee (186)
v_peti Creative Commons License 2001.12.27 0 0 195
Itt folyton azt baszkurálnák mindenféle újgazdag köcsöggyerekek.
Van egy másik módszer is erre. (Kisebb és közepes boltok esetén működik. Ezt is Ausztriában láttam.) Ki van írva, hogy: Ha 5 főnél többen állnak a pénztárnál, akkor jelezzem a pénztárfelügyeletnél, hogy nyissanak ki még egy kasszát.
Itt említeném meg, bár ez nem TESCO. Ha Magyarországon és Ausztriában is találsz egy ugyanolyan elnevezésű üzletet (Pl: BILLA, SPAR), az nem jelenti azt, hogy ugyanazt a színvonalat nyújtanák.
Előzmény: Törölt nick (190)
gerof Creative Commons License 2001.12.27 0 0 194
Én is rúgjak a Tesco-ba...
Minap írható CD-t vettem. Egyik tipus Soft-lab, vagy softlab, idézem: "professzionális használatra". Szar. Ugyanis kunkorodik a CD olvasóba. A természetes melegedéstől homorodik, egy idő után zörög, és rosszabb esetben beszorul. Ugyanez a Platinum CDnél. Szóval tessenek éberek lenni!
Előzmény: Filly (193)
Filly Creative Commons License 2001.10.01 0 0 193
A munkahelyemhez legközelebb a budaörsi Tesco van. A szemközti Auchannál mindenképp jobbnak tartom. Az Auchanban rendszeresen rohad(t anno, amíg még oda jártam) a zöldségespult, és az a 3-4 ruha is kritikán aluli minőségű volt, amit ott volt szerencsém megvenni. A Tescoval ilyen gondjaim nincsenek. A gazdaságos cuccaikat max. kíváncsiságból próbálom ki, van korrekt, de nagyon sz@r cuccuk is (pl. habfürdőt ne vegyetek, mert nem habzik). Két gondom van: az egyik a zöldségespultnál szerencsétlenkedő helyi erő, a másik meg, hogy nincs marhahúsdaráló, ami eléggé betesz a tatárbífsztek-fogyasztásomnak.

Néhányan összehasonlították a Fogarasi Tescot a Kerepesi Kaiserssel. Előbbit nem ismerem, de utóbbi mellett lakom. Hát, az egy nagyon kriminális hely. Kezdve azzal, hogy nincs kosár, csak tolókocsi, a végén meg nem lehet pakolni rendesen, mert _nincs_ olyan hely, ahová a szatyrot fel lehetne tenni. A múltkor bementem tej-kenyér-felvágottért. Ez utóbbiról a pénztárnál derült ki, hogy a vonalkód össze van rajta gyűrődve. Nagyon kellett a kaja, úgyhogy kénytelen voltam visszavinni és kicserélni egy másikra, mert ezt senki nem tette meg helyettem. A pénztáros mondta, hogy szaladjak csak vissza. Ja, szaladtam, mint a lajhár :o) Egyébként meg szerintem nincs is rendes választék. Az egyetlen pozitívum, hogy az ember lánya saját magának méri a zöldséget ;o)

Herbie_ Creative Commons License 2001.10.01 0 0 192
Nem tudom ez kinek szól, de ha nekem akkor azt hiszem félreérthetetlenül leírtam, hogy a győri tescoról van szó. Bp-en ritkán járok az M5 melletti Tescoba, ott nincs zacsis probléma. A tejről meg csak annyit, hogy a tesco tej büdös alapban és nem a többi. Annak a tejnek nem romlott savanyú szaga van, hanem valami elmondhatatlan szag árad belőle.

"a másik kezeddel is próbáltad? : )"

Ez nem volt vicces.

Előzmény: leha (187)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.01 0 0 191
Az talán már a Tesco gondja lenne, hogy vigyázzon a saját "műszaki berendezéseire". Amúgy ezek tényleg elég közel voltak a pénztárakhoz, úgy hogy rájuk lát a pénztáros, rendészek, kamera...
S ha lassan, nagyon lassan rájönnének a vásárlók, hogy ezzel egy sanszot kaptak arra, hogy a teli kocsijukkal legalább egy KICSIT hamarabb kijuthatnak a boltból, talán elkezdenének egymásra is figyelni, hogy milyen disznóságot művel a másik... Például nagyot ütnének DRT olvtárs kezére, ha rendetlenkedik :)))
dongenaro
Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.01 0 0 190
Itt folyton azt baszkurálnák mindenféle újgazdag köcsöggyerekek. Tudod, azok, akik plázákban és teszkókban élik le fél életüket, mert nem tudnak mit kezdeni apuci és anyuci pénzével. Persze, csak akkor játszadoznának vele, ha előbb érnének oda, mint gyűjtögetőék, akik mindent lopnak, ami nincs lebetonozva (néha még azt is).
Mert ha a németeknél ilyet csinálnának, helyben összetörnék a kezeiket, itt viszont ők a királyok :(
Előzmény: dongenaro (188)
DRT Creative Commons License 2001.10.01 0 0 189
Én már csak a tréfa kedvéért is egész nap rángatnám a szalagot :)
Előzmény: dongenaro (188)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.01 0 0 188
Kedves ámbátor!!!
...pedig ilyen figyelő-emberre sem lenne feltétlenül szükség, csak némi ODAFIGYELÉSRE! Németországban, ahol a munkahelyem volt, mindíg egy kis falusi boltba jártam ki ebédidőben vásárolni. A boltról annyit, hogy mo.-i viszonylatban azt mondhatnánk róla: "kis falusi vegyesbót". Három pénztár volt benne, egy mindíg üzemelt, a másik kettő sokszor üres volt. Minden pénztár előtt kb. 4 méterrel a mennyezetről egy drót lógott le, rajta egy kapcsoló, kéznyújtásnyi magasságban. Ha a várakozó sor hossza elérte a 4 métert, az a vásárló, akinek így pont az orra előtt lógott a kapcsoló, magnyomta azt: erre magszólalt a gépi hang: "GONG! Köszönjük a jelzést! Azonnal egy újabb pénztár kezd üzemelni! GONG!". S a dolog TÉNYLEG ÍGY LŐN. Nagyobb boltokban minden pénztár előtt láttam ilyen pénztáros-hívókat.
dongenaro
Előzmény: ámbátor (184)
leha Creative Commons License 2001.10.01 0 0 187
érdekes ...én soha nem vettem a teszkóban se büdös, se romlott tejet ... a másik kezeddel is próbáltad? : )

a pénztárosok mindig adnak zacsit (ahova én járok, legalábbis) ... sokat is ...

apropos ... jártam a szegedi intersparban ... aztaszart

L-Gee Creative Commons License 2001.10.01 0 0 186
Ezen én is gondolkodtam, de vajon mit csinálnak az éppen feleslegessé vált pénztárosokkal ? Hazaküldik őket, vagy van egy pihenőszobájuk, ahol tévéznek, kártyáznak, stb. ?
Előzmény: ámbátor (184)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.01 0 0 185
TESCO Gazdaságos Multimédiás CD-ROM.
Ezen mi a f@sz gazdaságos?
ámbátor Creative Commons License 2001.09.28 0 0 184
Meggyőződésem, hogy a T-ban van egy alkalmazott, akinek azt kell figyelnie, mmilyen hosszú sorok állnak a pánztáraknál. Ha valamiért véletlen csökken a sor hossza, bezárnak egy-két pénztárat. Engem sikerült leszoktatniuk, pedig két T is igen közel esik. Inkább megyek messzebb. Az egyetlen pozitívum a 0-24.
Herbie_ Creative Commons License 2001.09.28 0 0 183
Jaártam valamelyik Spar-os topicba, és ott jutott eszembe, hogy miért olyan rossz a TESCO tej?
Eccer vettem próbából egy zacsisat, hát sajnos a mosogató itta meg, mert büdös is volt és az íze is rossz volt. Nem romlott szaga volt. Akkor azt mondtam, Tesco tejet soha. A múltkor(is) arra vetemedtem, hogy vezsek megint Tesco tejet de nem zacsist hanem palackost. 40 ft-el drágább, gondoltam ez nem lehet olyan rossz mint a másik. Hát tévedtem, ugyan olyan büdös és kellemetlen ízű volt.
Kár, hogy el nem tudom képzelni, ez ellen milyen módon lehetne fellépni. Nem hiszem, hogy másoknak ízlik az a valami, mert tejnek nem nevezném.

Csak, hogy jót is mondjak. Legutóbb találkoztam az eddigi legkedvesebb pénztárossal. Azt hiszem őt fogom keresni, még akkor is he nem nála áll a legrövidebb sor. Vannak még normális emberek:))
Kedvesen köszönt (nem unottan), adott zacskót szó nélkül, és még a kérdésemre is szívesen válaszolt, sőt amig húzogatta a cuccokat még beszélgetni is volt ideje. Azt hizttem rosszul látok, hallok.
Vannak még csodák? Köszönöm kedves pénztároshölgy.

mirminc Creative Commons License 2001.09.27 0 0 182
tegnap -életemben először- meglátogattam az Osan nemes intézményét. tapasztalat: nem volt olyan kupi, mint a teszkóban, szép rendben voltak felpakolva az áruk, egészen logikus elrendezésben. noha tele volt a parkoló, nem kellett sorbaállni a pénztárnál (komolyan: egyetlen ember állt előttem és ő is épp végzett), mert az összes pénztár üzemelt. viszont: egy csomó lejárt, vagy másnap lejáró szvatosságú terméket láttam, különösen a tejpulton és a pékárúk között. a leértékelt szobabicikli -ami miatt mentem- nagy sz.., valszeg két használat után szétesik, vagy gyerekeknek tervezték, ki tudja, a végén megvettem egy másikat, amire csak 3 nap cseregarancia jár, viszont utána egy évig ingyen javítják. ja! tetszik, hogy a pénztáros becsomagol, nagyon jól megcsinálta. :))
dongenaro Creative Commons License 2001.09.19 0 0 181
Kedves Herbie_!!!
Te egyedül a T. jól fizetett ügyvédeivel szemben csak veszthetsz. Viszont van (még) Magyarországon olyan szervezet, amelyik hasonlóan jó ügyvédekkel, TÁRSADALMI ELISMERTSÉGGEL a birtokában, szembe tud szállni az ilyen szemetekkel: Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, Kermi(ha egyáltalán van még ilyen), vagy a jogutódja(i)! Őnélkülük én nem kezdenék komoly vitába a T-val a bíróság előtt.

Érdemes lenne talán átnézni itt az INDEXEN az érdekvédelmi fórumba, biztosan tudnak tanácsot adni!!!!

dongenaro

Előzmény: Herbie_ (179)
dongenaro Creative Commons License 2001.09.19 0 0 180
Kedves zoorka!!!
Arra a bótra már lehet is küldeni a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget, s már zárhatnak is be... Neked kell meggondolnod, jobb-e, ha az esetleg közel eső kisbolt hosszú időre, vagy végleg bezár, vagy meg lehet-e velük egyezni, hogy ilyen árut többé NE TEGYENEK a polcra,mert különben.... ?????
dongenaro
Előzmény: zoorka (173)
Herbie_ Creative Commons License 2001.09.19 0 0 179
Kimagyaráznák, nem?
Én egy kis nulla vagyok ők mag a nagy tekkó, vagy a jó ügyvéd mindent elintéz?
Előzmény: dongenaro (178)
dongenaro Creative Commons License 2001.09.19 0 0 178
Kedves Herbie_ !!!
Úgy tudom, hogy amennyiben egy tetszőleges termék garanciális ideje lejárt, a BOLT köteles azt bevonni, és saját költségére megsemmisíteni, tehát az SEMMI ESETRE SEM kerülhet a fogyasztó kezeügyébe!!!! Ha lejárt szavatossági idejű terméket találsz bárhol, azzal már PERELHETED is a TESCO-t, a per nyerésének (majdnem) biztos tudatában!!!
dongenaro
Előzmény: Herbie_ (161)
dongenaro Creative Commons License 2001.09.19 0 0 177
Kedves L-Gee!!!
Egy(etlen) sarokra lakom jelenleg ettől a műintézménytől. Fáradtan a napi munkától, lefekszem már 1/2 1 körül aludni, aztán nagy nehezen elalszom. Majd felébredek (majdnem rendszeresen) 1/2 3-kor, kinézek az ablakon: emberek mennek alattam a Fogarasi úton, telepakolt T-gazdaságos műanyag-szatyrokkal!!!
Nincs olyan időpont, mikor az ottani vásárlást megúszhatnád < 20 perc alatt!!
Ezért mondtam: a környékbeli pógároknak úgy kellett ez az ú.n. "bevásárlóközpont", mint üvegestótnak a hanyattesés...
a Tesco-val szemben lévő cipőbolt valaha a Törökőr-ABC névre hallgatott, és SOHA nem volt a vevők létszáma miatt túlterhelve! Én jelenleg kb. 6 Km-ről hordom haza a napi tejet-kenyeret, csak NEHOGY ODA be kelljen menni, mert az gyászos lenne!!!
dongenaro
Előzmény: L-Gee (159)
Szunya Creative Commons License 2001.09.19 0 0 176
Kivételesen ma ejtettem meg a heti bevásárlásomat, és láss csodát, mindent kaptam, és a pénztárt is megúsztam 15 perccel...
Herbie_ Creative Commons License 2001.09.19 0 0 175
Szerencsés ember vagy:
Előzmény: leha (174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!