Kedves (na így se szólítottam itt sok embert:))
dddani (Béla, ha már Te nem peevish, hanem Éva néven voltál hajlandó megszólítani)!
Bizonyára sajnálod, hogy nem repülpetsz együtt Szabadival, de hát az ő neve most nem nomen est omen éppen.
Ha véletlenül benéztél a másik játék Fórumába, azért láthatod, hogy tudok én "viselkedni" is:))), sőt még az esetleg előforduló provokációkat is lenyeltem, a hozzád hasonlóan tisztelt Szomszédasszonyommal a Tökéletes Térforma érkezéséig már egész jó viszonyba kerültünk, sőt edooval, bejjával is.
Az értelmetlen, buta és irigy provokációval szemben nem a simulékony (de a valóságban kőkemény, és gajdzsinokat utáló) japán stílust választottam, de nem is lenne jellemző rám:)))
Valóban, szinte aggódom a fórumért, hogyan fog itt felpezsdülni időnként az élet?:)))
Kell egy ilyen, mint én, mert karbantartja a vitaszellemet:))))) Na persze, nem csak azt:)
Remélem, vera azért kitart:)
Itt már hadviselés nem lesz a maradék napjaimban, csak fegyverszünet.
Ismerve a japánok szegényes technikai felszereltségét, azért bízom benne, hogy talán egy szabad 486-os gép csak akad valahol:))))
Mivel a Nap ott kel fel, így jóval korábban fogok értesülni mindenről:)
Ha esetleg mégis nehezen jutnék géphez, köszönöm azt az élvezetet, amit az irásaiddal, humoroddal szereztél, még ha nem is volt szándékos.
Szajonara.
Kényszerű ÁFA-bevallási precizirozások miatt a tervezettnél korábban kellett hazarepülnöm - hiába, nagy úr fölöttünk az APEH. Holott elvetemültségemben nem vittem magammal se mobilt, se laptopot - csak azokat a bizonyos köveket -, mégis sikerült egy-két pimaszabb ügyfelemnek becserkésznie; hogy a Simicska adjon nekik új nevet a keresztségben!
Bosszantóan idegölő - viszont időigényes - elfoglaltságaim miatt még csak felületesen tudtam belenézni a Fórumokba, de azt már igy is örömmel látom, hogy ismét pezseg körülötted az élet:) - aki él és mozog, az megszólalt az utóbbi napokban. Egyébként, szerintem, félreértelmezed a szituációt: mindössze azért zúdult Rád ekkora össztűz, mert nem kivánják eltávoztadat a messzi Japánba, tartván attól, hogy a pengeváltások gyakorisága ritkulhat. Részint igazuk van; én is azt mondom, hogy gondold meg jól az utazást; bizonyára tudod - de nem árt nyomatékosan tudatositani -, hogy Japánban - évszázadok tradicióiban gyökeredző illemszabályok alapján - nem szokás "nem"-et mondani. Ha egy japán ember azt mondja, hogy "talán" vagy "esetleg", az bizony kőkemény nemet jelent! Ismerve a Te nem igazán simulékony, és köntörfalazónak távolról sem nevezhető vitastilusodat - egyszerűen esélyed sem lesz partnert találni egy szikrázóbb eszmecseréhez; itthon viszont egyre bővülő galériából válogathatnál.
A helyedben én még egyszer alaposan mérlegelném a lehetőségeket !!!
Nem tudom Te mikor indulsz a Felkelő Nap Országába - nekem a jövő hét elején el kell utaznom (sajnos nem nyaralási célzattal, hanem munkaügyben) az Off-shore Szigetre - , nem tudom lesz-e még alkalmunk találkozni e Fórumon; ha nem, akkor búcsúznék japánusul ( shotokan-karate tanulmányaim nyelvi romjai közt botladozva ): "o tagai ni rei" és/sőt "yasume".
dddani
P.S.:Néhány a - tervezett utazásoddal szembeni - további ellenérvek közül,amelyek még hirtelenjében eszembe jutottak:
Ichi./ Ne tévesszen meg a haikuk látszólagos könnyedsége, a japán igen szivós, elszánt és könyörtelen nép, elég csak a történelmi példákra hivatkozni: esztelen kitartás az Enola Gay érkeztéig, koreai vérengzések ( női hadosztály ! ), kamikázék ; külön érdekesség, hogy még a "60-as évek elején is találtak harcoló japán alakulatot a malaysiai szigetvilágban!
Nem könnyű arrafelé sikerélményt szerezni.
Ni./ Japán hivatalosan csak 1951-ben kötött békét az USÁ-val, de a Szovjetúnióval - de jure- még mind a mai napig hadban áll. A Szovjetúnió megszűntével még az elvi esély is megszűnt a békekötésre, tehát egy hadviselő országba utazol.
San./ Nipponban ismeretes a "gaidji" kifejezés, amely leginkább a "bozgor" szóra hajaz - bár annál árnyalatnyival enyhébb jelentésű -, és ha nem használják is olyan vehemensen, mint az utóbbit Romániában -... de azért nem nyelvemlék: létezik, és alkalmazzák is.
"Ez kemény, de megkockáztatom:Tudod, miért nyitotta szét népe előtt a tengert Mózes?"
Bár nem tőlem kérdezted, és az az igazság, azt sem sejtem, miért tetted fel a kérdést, én is megkockáztatok egy választ:
Ha jól emlékezem azért, mert Valaki mondta neki, hogy muszáj lesz megtennie, ha tetszik, ha nem:))))
Nem annyira "kemény" a válasz, mint a kérdés...de hát egy gyengéd édesanyától...:)))
Szia gömb!
Sajnos mindnyájunknak (deronda szó) vannak "segítői". Én az enyémet szégyenlem.
-
Ez kemény, de megkockáztatom:
Tudod, miért nyitotta szét népe előtt a tengert Mózes?
Ezt a bejegyzést őszintén köszönöm!
A suttogó propaganda ellen Peevish korábban már felszólalt.
Örülök a gondolkodásodnak VM!
g.vera, aki a vélemények ellenére önálló és nem azonos Peevish-el, bár néha szeretne. :-)
Itt így szokás.
Annakidején egy körlevél szaladgált körbe-körbe itt, hogy mit csináljunk, vagy mit ne csináljunk peevish-sel, valamelyik "kisügyes" annyira lelkes volt, hogy nekem is küldött később tévedésből egy példányt:)))
Sportszerűség?????? Itt????????
Egy dal http://www.erdely.com Pityóka honlapjárol:
Krumpli-dal
Krumplit eszik minden ember, aki okos,
És hozzá kecsápot, ami paradicsomos.
Jó, ha otthon van a spájzban burgonya,
Sokat hazavihet az, kinek van furgonya.
Akár fo´´ve, akár sülve, akár hasábban,
A lényeg, hogy az ember tegye a hasába.
Én szerintem, a burgonyát jó enni.
Ezért van, hogy úgy szeretek én rósejbni.
Szóljon hangosan a krumpli-dal,
Levehetsz a lábamról a krumpliddal.
S bár ezért a bu´´ntudat emészt,
A hámozásban hadd ne vegyek részt !
Ha meghallom, hogy van valahol krumplipüré,
Szaladok, és gyorsan odagyu´´lök köré.
Su´´lve, fo´´ve együtt vagyok a krumplival,
Sokkal jobb az, mint például egy tramplival.
Hát énekeljük együtt most a krumpli-dalt !
Mindenkinek jó, miután krumplit falt.
Zengjük a krumpli-indulót !
Oly szépek a burgonyagumók !
Lá lálálálálálá lálá lááá,
lá lálálálálálá lálá lááá.
Lá lálálálá lálá lááá,
lá lálálálá lálá láááááá.
. Gömb (Dr Gömöri-Hárshegyi von Crna Gora Külsőmunkahelyaholnincsinternet Jenő Géza Adalbert Mariann József Vegyész ÚRénbemutatkoztamám!!!) nekedtámad.
Körülbelül ennyit néztem ki belőled! Gratula
Ezek szerint megtaláltad a nevemet, de nem jól emlékszel rá!
A doktor titulust,(amit úgy, mint itt sokan) nem használom. a hárshegyire, meg a többire nem emlékszem. Vagy te vagy, a keresztanya?
Egy átlagos tudású pszichiáter megtaposná a diplomáját, ha téged kéne kezelnie. Ennyi problémával egyszerre ritkán lehet találkozni.
A kettőshibára meg vigyázz kis szentem.
Te már tudsz normálisan szerválni, vagy szépen alulról ejtegeted a szervákat?
Őszintén köszönöm azt a megtisztelő figyelmességet,hogy a fórummal kapcsolatos kérdéseimre emilben kaptam feleletet.Mégis azt kérném,hogy a válaszadás eszközeként ezentúl a fórum szolgáljon,mert ezt a megoldást sokkal sportszerűbbnek tartom.
A hatoshoz kívánok/kívánunk hozzászólni az említettség okán:))))
Csak ez az index nem tud olyat, hogy egyszerre két néven jelentkezhessek/jelentkezhessünk be. (Bocs, indexesek, lehet, hogy tud, csak én/mi nem.):))))
"6. Megjelenik Mrs Robinson és ahogy az egyik hozzászólást befejezte, már írja is a másikat Édesanyátok néven."
Nem szeretném, ha az a benyomás alakulna ki bármelyik beidézett játékosról, vagyis édesanyátokról, aki én vagyok, és Mrs. Robinsonról, aki én vagyok, mintha mást sem csinálnának (bár a többes szám erősen vitatható:)))), mint a közmegnyilvánulás színterének szánt oldalakat töltenék meg hozzászólásaikkal. "Ketten együtt" kevesebbet szónokoltak itten, mint te. A tartalom és a forma pedig meg sem közelíti azt a mércét, amit állítottál.
Nagyon kicsi krumplik vagyunk mi ketten, a misziz meg én:))))) Egy Burgonyához képest...?
Mermaid, ez nagyon jó volt!:))))))
A következő lépések:
1. Te is Én vagy:)) (Bár sokszor láttalak már)
2. Általános értetlenkedés (hogy jön ez ide, és mit akar?!)
3. Általános össztűz rád
4. Kiátkozás.
5. Gömb (Dr Gömöri-Hárshegyi von Crna Gora Külsőmunkahelyaholnincsinternet Jenő Géza Adalbert Mariann József Vegyész ÚRénbemutatkoztamám!!!) nekedtámad.
5.Makopa kontráz (umtatta,umtatta)
6. Megjelenik Mrs Robinson és ahogy az egyik hozzászólást befejezte, már írja is a másikat Édesanyátok néven.
7.Makopa mindkettőhöz hozzászól
8.A1A4 mindkettőhöz hozzászól
). Makopa mindenkihez és mindennel szellemeskedni próbál.
Sikertelenül.
Da capo al fine.
Hallottam egy adomát.
Egy jogászprofesszor a vizsgázó diákot odavezeti az ablakhoz, és megkérdezi tőle: Mit lát, barátom?
A delikvens sorolja: Embereket, házakat, autókat, kutyákat, stb..
Mire a prof.: Nem, fiam!
Adótárgyakat és adóalanyokat!
Bizony, jól eltalálta...NAGY szerncsém volt:))
De hát, ahogy azt egy közhely is megállapítja:
"AZ élethez egy kis szerencse is kell!"
Na most..kinek több, kinek kevesebb:))
Ahogy kinéz, én abba a csoportba tartozom, ahol azok vannak, akiknek sokkal több kellene a szerencséből, de csak annyi jut, hogy időnként megmenekülnek egy disznóságtól:)))
Látja...kis dolgokkal is beérem:)))
Páá, kedves makopa, az ujját majd a baleseti sebészeten ellátják!!!!
Maga valószínűleg egy másik mérges kismalaccal találkozhatott nagy szerncséjére, mert ha azzal, amelyikre én alattomosan gondoltam, akkor nem dicsekedne a második kívánság teljesítésével kapcsolatban a lassan legendássá váló képességével. Még az én szennyes fantáziám is elszégyellte Magát, ahogy elképzeltem, mennyire megkönnyebbülhetett szegény meggondolatlan állatja a harmadik (általam nem ismert) bonus kívánság: "NEM KELL!!!" teljesülte után.
Pfuj, de mocskos disznó vagy.
(makopa rávert a bűnös ujjra, amely minden jó szó és figyelmeztetés ellenére lepötyögte az ordenáré gondolatokra való gondolást)
Makopa, kedves!!
Én viszont kiállhatom Magát:))))))))
A Kismalaccal próbáltam egyezkedni.
Hát...tudja, nem könnyű eset. De - lassan legendássá váló képességem segítségével - annyit elértem, hogy a jól ismert "NEM KELL!!!" után csikorogva, ugyan, de MOSOLYRA húzta szájacskáját:)))
Azért ez valami, igaz???:)))))))
Pááááá, dolgom van...a1a4 tudja, mi vár rám holnap!!!
Kedves a1a4!!!
Köszönöm baráti sorait!!!
Én is mindig szívesen gondolok Önre:)))
A találkozás napja azonban Szombat!!!:)))
Viszlát!
Addig gyakorlok kicsit, járatos szeretnék lönni a szögedies beszédben:)))!!!
Még szöröncse, hogy a játékostársak között nem ögy remök nyelvmestör található!!!
Szia gömb!
Most ezt megint Peevish-hez írtad, de hozzám szóltál!Tényleg ne haragudj a csípős nyelvemért, de pont én és pont neked írtam korábban, hogy úri társaságban illik az inkognitót akceptálni. Ha százszor feszíted meg a kérdést, akkor én százszor fogok rámutatni djt1954 tegnapi írásában a nickekre vonatkozó részre.
Kedves Mrs. Robinson!
Azért ugye arra emlékszik, hogy én mindig szimpatizáltam Önnel, és nagyon hiányzott, amikor hosszú időre eltünt. Minden megjelenésekor öröm volt számomra szavait. Igaz csípős a nyelve, de remek humora mellett még az is élvezetes volt.
A mondattal tökéletesen egyet értek:
NINCS MINDENKIVEL ILYEN SZERENCSÉTEK!!!!
Remélem Makopának nem lesz oka aggódni, Édesanyánk vigyáz Önre, hogy ne ússzon messzire.
Üdvözlöm, és majd Pénteken is újra.
"Egyébként engem isismernek személyes az itt játszók közül. "
Nem kell ahhoz személyes találkozás, tovább megyek...sebek megtapogatása, hogy valakinek a létét elhiggyük.
Ez egy misztérium.:))))))
Sőt...azok után, ahogy néhány halandó járt, minekutána megpillantott egy-egy olümposzit...
jobb, ha nem is gondolunk erre a lehetőségre.:)))))
Még megvakulnátok, mint Teiresziász!!!
És akkor nem fogjátok tudni helyesen nyomogatni azokat az átkozott gombokat a játékban!!!!!!
Miért nem megyünk egyet úszni inkább????
vagy legalábbis pihenni....
Bejöttem kicsit az árnyékra...nagy a hőség a szigetemen..
és tessék...mit olvasok:))))
"Nincs mindenkivel akkora szerencsétek, mint ms Robinsonnal. Neki is parádés wellcome lett celebrálva, de nem mindenki olyan toleráns mint ő"
Valóban, nem mindenki olyan toleráns...és tudja, kérem, miért???
Mert roppant fárasztó...időigényes...és sokszor felesleges is, ha a végeredményt tekintem.
Az a parádés wellcome..hát istenem...kicsit érdes voltam kedves játszótársammal, Batkinnal...
de nem volt az akkora parádé, hogy hasonlítási alapnak vehessük a mostani Nyári Játékokhoz:))
Arra pedig felhívnám többi kedves Barátom figyelmét, amit az elején írt:
NINCS MINDENKIVEL ILYEN SZERENCSÉTEK!!!!
g_vera összes betűjével - ez alkalommal - egyetértek:)))))))))))))))
Kedves gömb!
Ekkora ellenszélben nehéz az érvelés, úgysem azt olvassák amit írok, hanem ahogyan írom.
Nézd, gömb, az ugye egyértelmű, hogy nagyon csípem a szemedet. Két hónapja, mikor elutaztam és elköszöntem, te nem álltad meg, hogy ne kommentáld a kitérdekel stílusban. Legközelebb megint csak azért szólaltál fel, mert megláttad a nickemet, és újfenn közölnöd kellett, hogy kitérdekel.
Érzem az indulatot a 12325-ben, a 12332-ben, a 12338-hoz annyit: g.vera érzékeny, nem boldog, ha együgyűnek, b.libának, vagy bárminek gúnyolják, még ha az is. Elégtételt vesz.
12403 szerinted higgadt?
12441 ...nem tudom elhinni, hogy valaki ennyire nyalja.....
...Nem kéne hagyni, hogy belerondítsanak.
-
De nem ez a lényeg, hanem ami fölött átsiklotok. Nincs mindenkivel akkora szerencsétek, mint ms Robinsonnal. Neki is parádés wellcome lett celebrálva, de nem mindenki olyan toleráns mint ő, más embert másként érinthet egy-egy lecikizés. Hát most belecsúsztatok egy pár unatkozó well off csemetébe, akiknek idejük, szorgalmuk (van akinek esze is) van elégtételt venni, mert nincsenek hozzászokva a velük szemben itt alkalmazott hangnemhez. Ezen fölháborodtok.
Hidd el, gömb, semmi bajom veled, de velem szemben légyszives ne azért szólalj meg, hogy az ingerültségedet kimutasd. Tegyél próbára: szólj hozzám szépen. Lécci, lécci!
g.vera
Az álnév és a becenév közötti különbséget azt hiszem, nem kell ecsetelnem.
Májusban ÉN bemutatkoztam, névvel, foglalkozással.
Úgy emlékszem, leírtam, hogy van, aki személyesen ismer a játékosok közül.
Téged?????
Ha gondolod, vagy bárki akarja, felteszem egy fényképes igazolványom
másolatát ide. ( annyira nem szörnyű )
A játék: Amikor a játékra rátaláltam, még nem tudtam, hogy nem jut rá elég időm. Azóta alakult a helyzet úgy, hogy keveset tudtam játszani. ÉN
dolgozom, sőt az unokáim is dolgozni fognak. Annyi időm nincs, hogy a
játékkal komolyabban foglalkozhassak. Nem játszani jöttem most, valóban.
Nem volt szándékomban hozzászólni sem, míg g.vera nem jelent meg újra a színen.
Egyébként Te játszol még?
Vagy ez a csapat neked gyenge?
Más. "Öröm látni a hevületét."
Te nem tudod mit jelent a szó hevület! Ez hidd el, nem az:)
Most egy darabig hallgatni fogok, mert hát a por népnek el kell tartani a királylányokat.
Kedves a1a4!
"Mindenkinek joga van elmondani a véleményét, hiszen azért fórum a fórum."
Ez igaz, de valószínűleg nem volt szerencsés, hogy gömb ezt peevish és g.vera modorában tette. Ők nagyon allergiásak saját stílusukra, pláne ha emlékeztetik is rá őket, és olyankor jönnek az idegbajszerű kirohanások.
Érdekes álnév ez a gömb. Megnéztem a hozzászólásait, májusban volt 10 db. Ebből kettő (2) vonatkozott a játékra, valami gondja volt a kasztanyettával, aztán 9 db ellenem.
Hosszú szünet, aztán hirtelen megjelenik megint, NEM játszani.
Öröm látni a hevületét.
Pötyi, itt emlegette valaki, A1A4 azt hiszem, hogy azért "tévedtem véletlenül" oda, hogy ott is "kavarjak" valamit.
És galád módon, átejtésből kértem bocsánatot érte.
"Csak az lene borzasztó, ha unalmas munkát, kevés fizetésért kellene végezni, vagy ha egy főnök kedvéhez kellene alkalmazkodni, ha nem akkor lehetne szabad az ember, amikor akar."
Ez nem csakhogy _lenne_ borzasztó, ez _van_ is borzasztó. Pedig a munka, amit végzek, NEM unalmas. A többi viszont stimmel.
Utolsóiratom:
Létezik az a varangyos béka, amelyre rálehelnék egy puszit, ha ettől megszabadítana engemet.:)))
És biztos vagyok abban, hogy hosszú sor állna előttem és mögöttem a Békavári Uraság lakocskája előtt.:)))
Archívum /tényleg csak a történelmi hűség kedvéért/!
Idézet következik:
Pötyi2 2001.06.20. 20:49 (1991)
Szomszédasszony! Most olvastam, hogy tévedés volt?:(( Pedig - tudom, hogy hülyeség - már úgy örültem. /Úgy veszem, hogy a 14 óra körüli beírásod volt tévedés. Jó??:))/
**
pötyi2 2001.06.07. 23:01: /2412/
...A másik fórumba belekukkantva megállapítottam, hogy csatabárdok elásva, békepipák elszívva, sörök felhörpölva.. Akkor most egybesülhet végre a két fórum???
**
edoo 2001.06.27. 23:13
Csatlakozom Pötyihez!! Hefy ezt az egész igazit nem lehetne 1 az 1-ben felérakni és belérakni a fórum1-be??
*=*=*=*
Hát kb. ekkora volt a fölháborodás.
Annyi megértenivaló felhalmozódott megint e kedves helyen.:))
Peevish, kérem!
Ezt emeltem ki invenciózus hozzászólásai közül, mert ez érdekelne legjobban:
"ÉN korlátlan ideig ráérek:))) "
Remélem, kérésem nem fogja meglepni, de...
ADJON MÁR ABBÓL AZ ÖRÖKÉLETBŐL NEKEM IS,DE IZIBE!!!!!!!
Szia mindenki!Én csak lesek mi folyik itt!Ez nekem teljesen idegen ,hiszen itt köztetek nem ezt szoktam meg.Nem szóltam még hozzá a vitához ,most sem áll szándékomban belefolyni ,de elszomorít ez a szörnyü adok -kapok játék.A rosszindulat árad egy -két "emberke "szavaiból ,s nem unja ,hogy igazából magukra maradtak.Én azt vallom: van egy szint ami alatt nem érdemes leállni vitatkozni,mert úgysem tudja felfogni az illetö ,hogy mondanivalója nem ér egy fillért sem.Nem annyk van igaza aki mocskolodik.Inkább játszunk ,hiszen ezért vagyunk ápolttársak,s élvezzük hogy jó együtt!Üdv mindenkinek! Tövis
Csak arra utaltam, hogy csekély értelmemnél fogva hátha nem értelek pontosan.
Mondom, dolgozni én is szeretek, élvezem is.
Csak az lene borzasztó, ha unalmas munkát, kevés fizetésért kellene végezni, vagy ha egy főnök kedvéhez kellene alkalmazkodni, ha nem akkor lehetne szabad az ember, amikor akar.
Igen, olyasmire gondoltam, hogy én sokszor éreztem ugy, hogy akár ingyen is csinálnám a munkám, annyira szerettem.
A gyerekeknek is azt mondtam mindig, mindegy milyen hivatást választanak, csak szivesen és JÓL csinálják. Ha ez mellett még fizetnek is érte, az tiszta szerencse.
Ezért nem tudom azt elképzelni, hogy valaki ne dolgozzon, mert az én felfogásom szerint az örömforrás is - bizonyos mértékben, és körülmények között, stb.
Azért került elő, mert azt irtad, hogy "Valószinü még a leendő unokáimnak sem kell soha egy percet sem dolgozniuk. " Ebből arra következtettem, hogy neked se. Elgondolkoztam rajta, hogy milyen érzés lehet, de nem tudtam igazán elképzelni. Ennyi.
Azt meg én nem értem, hogy "Csak a memóriámat és a lexikális tudásomat használom, nincsenek meg a megfelelő kliséim ...."
Irtam is, hogy ez egy egyszerü kérdés. Kiváncsi voltam mi a véleményed a munkáról.
Ha arra gondolsz, hogy "A két topic közötti különbség egy szó: Peevish" és
"Ez a fórum ennyivel több. A másik ennyivel kevesebb... "
Ennek a matemetikai :) feladatnak a megoldása igen egyszerű: ebbe a fórumba bárki beírhat + Peevish is, a másik fórumba is bárki beírhat - (minusz) Peevish.
Nem azért írtam, hogy bárki helyre legyen téve :)
Nem gondoltam volna, hogy két nap alatt ennyi olvasnivaló gyűlik össze, és azt sem, hogy valami nagyon diplomatikus, de mégis egyértelmű reagáláson kell majd egy nagyon kellemesnek induló "agymosásos" szabadság alatt gondolkodnom.
Szerencsére djt levette a terhet a vállamról :) - én is valami ilyesmin gondolkodtam a bejegyzéseket olvasva.
Még annyit tennék hozzá, hogy mindenkit az általa leírtak tartalma és stílusa minősít...
Tökéletesen egyetértek Veled, ehhez gyakorlatilag - legalább is nekem - nincs mit hozzátennem.
Ezért részemről a téma: befejezve!
Megyek játszani, bár hűtlenkedni akartam:)), hogy ha személyesen nem is, de legalább a játékban találkozzak Veletek!
Pussz
Bea, én csak a memóriámat és a lexikális tudásomat használom, nincsenek meg a megfelelő kliséim, ezért őszintén bevallom, nem értem a kérdésedet és hogy hogyan került elő?
(Nem provokatív kérdés, félre ne értsd!)
Ha arra gondolsz, dolgozom én is, ha kedvem van, és akkor nagyon keményen is, de csak azért, mert örömet szerez.
Nyilvánvaló, hogy bizonyára nagyon sokan nem a pénzért dolgoznak.
Ilyesmire gondoltál?
Vera, már vagy 10 éve nem történt velem ilyen, kettőshibát ütöttem szerváláskor, mert eszembe jutott:
Te tudtad, hogy a lexikális tudás és a memória halálos bűn?:)))))))
Itt legalábbis úgy emlegették, mintha valami szégyellnivaló dolog lett volna:)))))
(Vagy csak azokat zavarja ez, akiknek még ez sincs?:)
Személyes dolgok....
Nem biztos, hogy érdemes elolvasnotok, sőt lehet, hogy egyik-másik nem de facto, jelzős feltételezésemmel magam sem értek egyet! :)
1.) A személyes talikat külön kategóriába számítva, én a legerősebb benyomásaimat "akció", játék közben szerzem. Kevésbé - az írásban egyébként maradandó - fórumok olvasása közben, ahová én pl. utólag is elismerem, hogy sokszor oda nem illő dolgokat, sőt hülyeségeket írtam - de akkor úgy éreztem, nem azok! Többek között - magamból kiindulva - ez okból nem szeretek senkit visszamenőlegesen idézni!
2.) A peevish nickkel azelőtt nagyon sokat játszottam, a g.vera nickkel éppen eleget játszottam ahhoz, hogy utólag is úgy emlékezhessek: velem szemben, játék közben korrektek és barátságosak voltak - ez tény! A gömb nickről - lehet, hogy az én hibámból - nincs "személyes", játék közbeni sem negatív, sem pozitív élményem.
Nem sorolok mindenkit, de nekem pl. csak úgy kapásból: pötyi, makopa, bClaire, makai pisti, balint14, mancs88, attus, Nyanyuska, clujnapoca, SZABÓ JÁNOS, Batkin, tövis...és még hosszú a sor, és néhány fő kedvencemet meg sem említettem, Ők úgy is tudják! :) - szóval: Ők nekem nem nickek többé!
3.) Mindenkinek az anonimitáshoz és az "önkifejezéshez" joga és lehetősége van annyi nickhez, amennyit akar. Számomra nem probléma, ha a www akármelyik fórumán esetleg valaki több nicken önmagával nyilvános vitát folytat. Biztos észre sem veszem és az is lehet élvezetes. A nickek támadnak, védekeznek, virtuálisan vezetnek,balzsamoznak, körbe lehet ülni és imádni vagy nem szeretni őket - mellette otthon a székben söröznek, a sörtől egyébként általában azt kapja az ember, amit vár! Bevallom, nekem itt az Átvágón egy nickem van és valószinüleg marad.
4.) A Fórum I. nem peevishé, nem g.veráé, nem gömbbé és az enyém sem! :)
5.) Mindenkinek joga és lehetősége van a www-n saját fórumot nyitni és annak témáját, célját közölni. Amit persze illik tiszteletben tartani! Lehet izgatottan vagy "rettegve" várni, hogy valaki, aki szokott írni, megszólal-e vagy sem? Mindent lehet, még a "fakanál" magyarul kimondott, angolul értelmezhető jelentésére is gondolni. de van amikor a gondolatot nem illdomos még virtuálisan sem "felöltöztetni"! Ha valakit személyében megszól(íta)nak illik, elsősorban és először neki eldönteni, hogy válaszol-e vagy nem!
6.) Bármelyikőtök, akihez valami okból (nem szükségszerüen kölcsönös) valós vagy virtuális "érzelmi" szálak fűznek hiányozna, ha hosszú ideig nem találkoznánk személyesen, a játékban vagy akár a fórumokon. Mert pl. nem jutna netközelbe. A Felkelő Nap Országa, az Alpha űrállomás vagy bármilyen téridom nem igazán tűnik valós kifogásnak!
Legyetek olyanok amilyenek - ha tudtok, akartok és képességetek, lehetőségetek van rá!
Éljen és virágozzék szabadon a halászlé, a bambi, az elcukrozott narancslé, a lajhár, a bab, a verbális kissebség... komplexus és a vadkender!
Üdvözlettel: djt1954 (nick)
Na, ha már ennyit "dolgoztam", gyorsan elküldöm, mielőtt öncenzúráznám! :) Az esetleges sajtó, stilisztikai és félreértelmezési hibákat majd Rátok fogom! :)
Valaha azt kiabálták: Földet vissza nem adunk, földet vissza nem adunk!
Most meg: kéremszépen, aranyos első fórumocskánkat is vissza!
Nem elég nagy a másik, amit magunknak nyitottunk!:)))
Ott valahogy nem tudunk csillogni-villogni:)))
Tudod, mekkora fölháborodás volt egyszer, amikor véletlenül beleírtam abba?:)))))))
Ide meg mindenféle önkinevezett, botcsinálta Nagy Purifikátorok, világvárosi Újonan Kinevezett Elnök Urak és szánalmas szárnysegédeik (tényleg, melyik madárnak is van szárnya, amelyiknek olyan finom sütve a combja?, vagy az valami elcukrozott üdítő?:))gondolkodás nélkül beteszik a sáros bakancsaikat és idétlen idézeteiket:))))))))
Unalmas a halászlé?:))))))))))))))
Kezd már nagyon izzadtságszagúvá válni az erőlködésük:))))))))))
Kiforrott határozott egyéniségek?
Saját fórumot nyitnak, ahol az első néhány hozzászólás velünk foglalkozik, szidalmak, és láb be ne tevése. Féltékeny figyelés a régi fórum felé.
Most akarják **vissza a saját(?) fórumot** (???)
Fogadkoznak, szitkozódnak.
Az éxerelmére! Mit akarnak egyáltalán?
Itt van mindjárt ez a téridom jelenség. Beírásaim hatására, mint már korábban is írtam, közli, hogy kitérdekel, majd útszéli hangnemben Peevisre támad. Erre páran vigasztalni kezdik. Háttérzörejként makopa okoskodik.
Látom tetszik a stí..íróvesszőm, gömb. Azért nem mindenkinek áll jól!
Szia Peevish!
Azért az unokáid vagyonát még ne tervezd, mert ha olyan szőke lány lesz, mint én, képes és beleszeret a majdani fórum majdani Pitkinjébe, és akkor a szigorú nagyi majd azt mondja életjáradék helyett, hogy kabb..kabalából nem adhatok. :-)
g.vera
Egyébként hülyeség volt tőlem, hogy annyit feltételeztem Rólad, hogy meg akarod érteni azt, amit elolvasol. Számomra világos volt, (de persze egészen másként gondolkozunk és számodra nem volt érthető), hogy nem a mostani cirkuszt emeltem ki, hanem arra próbáltam utalni, hogy Gömb csak azt tette, amit Te tettél ezen a fórumon korábban.
Azt pedig változatlanul nem értem, hogy miért emlegeted még mindig Batkin egyetlen szavas, lényegre törő véleményét (amivel velem együtt olyan sokan egyet értettünk, és örültünk annak, hogy végre valaki leírta), hiszen ha visszaolvasod a saját hozzászólásaid, amit Makopáról, Batkinról, Gömbről, Szabó János stb. írsz, minden szavaddal sérteni, megalázni próbálsz mindenkit aki nem úgy vélekedik dolgokról, mint Te, vagy Isten bocsássa meg Nekik, felveszik a kesztyűt, amit TE!!!! dobtál le.
Azt hiszem nem jó taktikát választottál. Peevish és Vera kifejezetten élvezik, ha kötözködhetnek, ők nem a napon sütkéreznek, hanem a jól felkavart zavarosban. Én nem fogok belemenni hosszú vitákba, nincs értelme!!!
Vitatkozni, vagy ellenkező álláspontot képviselni csak értelmes, vitaképes partnerekkel lehet, semmi esetre nem olyanokkal, akik azt gondolják, hogy az az igazi egyéniség, aki berobban egy összeszokott, egymást kedvelő csoportba, és azt tartják céljuknak, hogy ezeket az embereket sértegesség különböző dolgok miatt. Pl. azért mert gratulálnak egymásnak, vagy azért mert kedvesen szólnak egymáshoz. Én szerettem olvasni mindig a fórumot, annak ellenére, hogy nem gyakran írok bele. Kedvelem az itt beszélgető, játszó embereket. Van bennünk valami közös, szeretünk játszani, szeretünk újabb ismereteket szerezni, és emiatt szeretünk együtt lenni és beszélgetni. Benéztem már más fórumokba is, és amikor láttam, hogy az ott folyó beszélgetés hangulata, stílusa távol áll tőlem, akkor nem mentem oda többet, de eszembe sem jutott megváltoztatni azoknak az embereknek a hozzáállását, stílusát stb.
Amikor itt megkavarták a hangulatot, éreztem, hogy élvezik, amikor sok embert kihoztak a béketűrésből. Az élvezetnek ez is egy formája, én valahogy tudok más módját annak, hogy jól érezzem magam, de belátom, hogy vannak ilyen emberek is, ezért örültem eszkimo lépésének. Természetesen mindnyájan olvassuk mind a két fórumot, de nekem soha nem jutna eszembe, hogy pl. a fórum II.-n (mert én abba a puszikás társaságban érzem jól magam), arra használjam fel, hogy a fórum I-ben írt dolgokat boncolgassam. Ha hozzászólok, akkor vállalom azt, hogy tudják ki vagyok, ott a képem a tablón, személyesen is ismerek sok embert.
Még véletlenül sem fordul elő velem, hogy fórumot tévesszek, hátha kavarni tudok megint egy kicsit, persze utána bocsánatot kérek, hogy nem is akartam. Minden alkalommal vállalom a véleményem, és hozzá a személyiségem is!
Gömb! Szerintem nem érdemes vitába keveredni Velük. Peevish elérte amit akart, felrobbantotta a puszikások fórumát, hát nyugodtan uralja a fórum egyet. Megérdemli, megdolgozott érte!!
Verával jól elbeszélgethetnek itt, és persze mindenki mással is, aki itt szeret beszélgetni.
Szerintem fölösleges szítani a tüzet. Nekünk magyaroknak számos igazán jó közmondásunk van, ami hosszú évek tapasztalata alapján alakult ki. Én ebben az esetben az "Okos enged...." közmondáshozt tartom magam.
"mert addig fogom csinálni, amíg a két
Fórum nem egyesül, ill. nem takarodik innen az, aki kilóg!"
Ne viccelj már:)))))))
ÉN korlátlan ideig ráérek:)))
> Azt írod, nem gyakran szólsz hozzá, én meg azt mondom, hogy szólj hozzá
> gyakrabban:))
>
>
>
> a1a4 Maximálisan egyetértünk. Pontosan azt csinálom, amit Ők, és most nem
> értik, hogy valaki ide-ide néz, odaszúrogat és vihart kavar? Peevish
> állandóan azt mondja, hogy nem tudja az okot, amiért ezt teszem..... Akkor
> mégsem olyan okos? Lehet, hogy decemberben Ő sem megy Stockholmba?
>
> A hozzászólások előrehaladtával, a sértegetések egyre nőttek, nem a
> részemről. Ennek különösen örülök, mert addig fogom csinálni, amíg a két
> Fórum nem egyesül, ill. nem takarodik innen az, aki kilóg! Azért gondolom,
> hogy g.vera és peevish egy, mert nem tudom elhinni, hogy valaki ennyire
> nyalja a másik, nálánál erőszakosabb, megkockáztatom gonoszabb s.. talpát.
> Mitől fél? Hogy rá is mond valamit p?
>
> Sajnos csak rövid ideig tudtam a játékot játszani, de mondhatom, igen
> remek társaság jött itt össze! Nem kéne hagyni, hogy belerondítsanak.
>