Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.05 0 1 1174

Ez a Debrecen egy nagy fos....kevesebb arc kellene, több alázat....

Előzmény: Bamberg58 (1173)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.05 -1 0 1173

Elnézve DVSC-t, ő sincs éppen nagy formában. Az 52. percben vesztésre áll a Fehérvár ellen és ráadásul otthon. 27:29.

Handie Creative Commons License 2021.02.05 0 2 1172

Sajnálnám, de egyben meg is érteném, ha Lancz Barbora nem a magyar válogatottságot választaná. 

Ugyanakkor nagyon örülnék,ha mégis sikerülne meggyőzni. Nem állunk jól balkezes játékosokból, ő pedig 18 éves létére már a tavalyi szezonban is alapember volt a csapatában. Idén is az... Nagyon jó keze van. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. 

van_Persil Creative Commons License 2021.02.05 -5 4 1171

Aki a felvidéki válogatottat választja a magyar helyett, az tót, nem magyar, hiába van magyar papírja a légióskvóta kijátszására.

Előzmény: Igazság80 (1164)
nicko Creative Commons License 2021.02.05 0 0 1170

ja mint Zácsiková

Előzmény: Igazság80 (1164)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.05 0 0 1169

Lancz szerintem szlovák válogatott akart lenni.

Előzmény: RnD (1165)
jamaica2 Creative Commons License 2021.02.05 -2 0 1168

Ehhez jön a tüdőkapacitás, oxigén tárolás (mioglobin), glikogén tárolás, vér oxigén szállítás kapacitás na ezt erős dohányzás szénmonoxiddal csökkentheti.

Persze genetika is számít, csontrendszer, de sok paraméter  jó edzés rendszerrel fejleszthető és bizony helyes táplálkozás mindezt besegíti.

Előzmény: jamaica2 (1167)
jamaica2 Creative Commons License 2021.02.05 -3 1 1167

Inkább izomcsoportok szelektív fejlesztésében lehet eltérés a túledzetés és a jól edzetés között. Valami olyasmi van, hogy 3 fajta (harántcsíkolt) izomrost típus van. Amelyek inkább aerob, anerob (tejsvas) és vegyes tüzelésű izomrostok. Nyílván más típusú izomrost keverés kell a lövőkéznek a lábnak és törzsnek ehhez jön a máj tejsvav átdolgozó képessége, stb. Nyilván van még genetika is és nőknél a női ciklus. Továbbá cigaretta, dorbézolás stb és végül a túlevés= pld. Szabó Laura.

Előzmény: RnD (1162)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.02.05 -2 3 1166

Érdekes, mert egyénileg nem látok egészen extra játékosokat, mégis: magyar, ETO-up-ből kijövő, de ott nem kellő, szlovák, osztrák vonalról jövő, valamint fiatal magyar játékosokból mégiscsak jó gárda lett a Mosonmagyaróvár, az idei bajnokság eddigi meglepetéscsapata.

 

Az egyik kulcsa a sikerüknek az lehet, hogy elég homogének, lehet, hogy nincsenek hatalmas klasszisaik, de senki sem lóg ki lefelé, sok ügyes játékosuk van, akik jól kiegészítik egymást. És elég mély a keretük.

A másik a lelkesedés, sokkal motiváltabbnak tűntek, mint a lötyögő siófokiak, akik valószínűleg már számolják vissza a napokat, amiket Fodor Úr csapatában kell eltölteniük.

A harmadik az edző, aki a Móvárt jól összerakta. Ilyen szép példa az elmúlt években talán nincs is, amikor egy edző megtalálja egy jó szellemiségű társasággal a hangot, és ez némiképp váratlanul - nyilván nem tagadva pl a Siófok, Érd meggyengülését - eredményekkel is párosul.

Talán az MTK-t lehetne még megemlíteni, de az is fals hasonlat, mert ott játszik Zácsik Szandra. Mosonmagyaróváron ilyen kaliberű játékos szerintem nincs.

 

Itt kell visszakanyarodnom oda, hogy jót tennének más típusú edzők a női bajnokságnak, akik talán többet tudnának kihozni a csapatokból.

Gyurka például férfi vonalon abszolút nem számított sikeres edzőnek az utóbbi időben: a Máthé-Szita-Rosta-féle korosztállyal csúnyán megbukott a junior válogatott élén.

Úgy tűnik, a csajokhoz elég jó...

Ezért érdemes lenne elgondolkodni bizonyos férfi vonalon mozgó szakemberek női csapatokhoz invitálásán.

A teljesség igénye nélkül néhány nevet megemlítenék:

Konkoly Csaba, Kilvinger Bálint, Kárpáti Krisztián, Vladan Matics...

RnD Creative Commons License 2021.02.05 -4 6 1165

Lancz Barbi honosítását remélem az MKSz már intézi. Itt a "kézilabda-honosítására"gondolok persze. Mert amúgy azt hiszem már magyar állampolgár.

 

Viszont ahhoz h a magyar felnőtt válogatottban játszhasson az kellene h többet már ne szerepeljen a szlovák válogatottban. Azaz a májusi EB-selejtezőket már hagyja ki...Erről kellene vele komolyan beszélni vele legkésőbb most tavasszal.

Előzmény: Igazság80 (1164)
Igazság80 Creative Commons License 2021.02.05 -4 3 1164

Lancz Barbi, Kovács Patrícia, Hudák Anett magyarok, és a nevük is magyarosan cseng.  Mindannyian magyar állampolgárok is  függetlenül attól, hogy épp a határon túl sikerült megszületniük...

Előzmény: Bamberg58 (1161)
RnD Creative Commons License 2021.02.05 -3 8 1163

Horváth Betti például ötven percig volt fent beállóban és kettes védőként. És nem látszott meg rajta.

 

Azzé az már valami...

 

 

RnD Creative Commons License 2021.02.05 -4 6 1162

A Móvár magyar játékosainak sincs erőnléti problémája (együtt edzenek).

 

És a többi csapatnál játszó légiósoknak nincs erőnléti problémája amikor az EB-n/vb-n a válogatottban szerepelnek, bár ugyanazt az edzésmunkát végzik el a klubokban mint a hazai csapattársaik.

 

Szóval nem érdemes az NBI-ben játszó kézilabdázók erőnlétét magyar/külföldi szempontból egymással szembeállítani. Néhány klubnál inkább jellemző (volt) a túledzettség (Szabó Edina, György László).

Előzmény: Bamberg58 (1161)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.04 -4 1 1161

Akárhogy is, a huszonegyedik percben a Móvár elveszítette egyetlen magyar játékosát akit Gyurka János hajlandó belső poszton is pályára küldeni, mert amúgy Szarková, Lancz Barbi, Kovács Patti és Hudák Anett játszott végig

 

Többen szeretik a magyar csapatok erőnléti és fizikális állapotát kritizálni, nekik csattanós választ ad a móváriak mai teljesítménye: mindenki ezerrel pörgött

 

Azokban a csapatokban, ahol belső posztokon nincs magyar játékos,  pl a Győr, nem szokott erőnléti probléma lenni.:))

 

 

Előzmény: RnD (1159)
RnD Creative Commons License 2021.02.04 -4 6 1160

Horácek...két móvári védő és a közöttük álló Jezic mellett akart talpról gólt lőni, ez persze mission impossible….

 

Előzmény: RnD (1159)
RnD Creative Commons License 2021.02.04 -4 6 1159

Móvár—Siófok: 30-25 (14-13)

 

 

A Móvár kezdte jobban a meccset: Horácek és jobbszélről Böhme kimaradt próbálkozásait követően indulásból rögtön két gólt is lőttek, a második után Horáceket még ki is állították (2-0 1'34”) Azután Szarková talpról nyolc méterről talált be, majd Niombla pontatlanul balszélre kiadott passzából rendezetlen védelem ellen Katona Flóra jobbszélről (4-1 5. perc). Ez a lendületes kezdés mintegy megadta az alaphangot a mérkőzésnek: látszott h a Móvár elszánt és győzni akar.

 

Az első percek múltán a Siófok védekezése javult és Szikora is elkezdett védeni. Elöl Jezic-et kétszer is sikerült megjátszani, köztük Tomori is egy egészen szuper assziszttal. Indulásból is lehetőséghez jutottak: Hársfalvi kihagyta, Böhme belőtte a ziccert. Niombla két perc alatt kétszer is betalált, egyszer középen talpról nyolc méterről, aztán baloldalon felugrásból hét méterről úgy h közben két védő is faultolta (7-8 a 18. percben). Úgy tűnt h a vendégek kiheverték az első percek megrázkódtatásait és akár át is vehetik a mérkőzés irányítását.

 

…és ekkor jött el Tóth Eszti ideje (aki ezt megelőzően végig pályán volt, de nem nagyon vétette észre magát). Először hetesből lőtt gólt, majd még egyet lendületből felugrásból kilenc méterről, mintha Zácsik lett volna a pályán (aki ismeri Eszti játékát tudja h tőle átlövéseket évente egyszer vagy kétszer ha látunk). Ezután visszafutott védekezni, a következő támadásnál kilépett nyolc méterre és Tomorit elölről leütközte, aki elesett és az arcát fogta igen fájdalmas pózban a földön…. addig nem is volt hajlandó felállni amíg Esztit piros lappal végleg ki nem állították. (Tény hogy az ütközésnél egyik kezével elérte Tomori fejét, de inkább alulról az állát és nem az arcát, ezért a piros lap túl szigorúnak tűnt…) Akárhogy is, a huszonegyedik percben a Móvár elveszítette egyetlen magyar játékosát akit Gyurka János hajlandó belső poszton is pályára küldeni, mert amúgy Szarková, Lancz Barbi, Kovács Patti és Hudák Anett játszott végig, és beállóban is egyedül Horváth Betti….(Siriánt ma nevezték de egy percre sem cserélték be.)

 

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, egyik kulcsjátékosa elvesztése még inkább megacélozta a Móvár elszántságát, ráadásul a Tóth Eszti helyét átvevő Kovács Patti ma kirobbanó formában játszott (amit Esztiről nem mondanánk…..) Először egy egészen váratlan assziszttal a jobbkettőben a vonalon hirtelen üresen maradt Lancz Barbit hozta helyzetbe, majd a középen  tíz méterre kilépő Tomorit megkerülve a hatosról talált be, aztán hét méterről Jezic mellett talpról lőtt gólt és a félidő utolsó másodperceiben kilenc méterről a vonalon középről lefelé mozgó Horváth Bettinek adott pontos labdát (akire Tomori nem figyelt amikor a háta mögött – igaz, a kapuelőtérbe belépve – elhaladt). Így aztán Kovács Patti két gól+két asszisztjával a félidő végén 14-13-ra vezetett a Móvár.

 

A szünet után mindkét csapat újult erővel vetette bele magát a küzdelembe, a Siófok védekezése Móvár szintű volt már, de hiába, mert elöl egyre-másra követtek el hibákat: Horácek eladta a labdát, Hársfalvi Juli indulás ziccerét bravúrral védte Herczeg Lili, Tomori beállósnak szánt passzát Stranigg Zsófi szerezte meg….a vendégek közül egyedül az újonnan becserélt Such Nelly volt kapura veszélyes, ő hamar kétszer is betalált.

 

A Móvárnál Kovács Pattira továbbra is lehetett számítani – legjobb meccsét játszotta ebben a szezonban – és egy idő  után a többiekre is. A negyvenedik percet követően Szarková, Lancz Barbi, Stranigg Zsófi is elkezdték egymás után lőni a gólokat – Zsófi fantasztikusan dinamikusan mozgott, másfélszer gyorsabb volt mindenkinél - és Herczeg Lilitől több fontos védést is láttunk a kapuban. A hazaiak kiváló védekezése megbénította a siófoki akciókat elöl: Jezic-et beállóban képtelenség volt megjátszani, Tóth Gabi talpról eleresztett lövései elakadtak a védőkön, átlövőjáték meg nem is volt. A korábbi meccseken ígéretes Horácek ma teljesen csődöt mondott: már az elején elrontott egy lövést és ki is állították rögtön; utána hosszú ideig teljesen eltűnt, majd két siófoki védő és a közöttük álló Jezic mellett akart talpról gólt lőni (!), ez persze mission impossible….Aztán középről betalált, majd két perc múlva ugyanez az akció már nem sikerült és akkor jött helyette Kiss Niki. Ő mindjárt az elején kétszer nem tudta elkapni a labdát, utána meg rögtön kiállították. Ez a rossz kezdés úgy tűnik elbizonytalanította, és a második félidőben már sem ő, sem Horácek nem tudtak érdemben hozzátenni a játékhoz.

 

A kiváló móvári védekezés és az elöl egyre javuló egyéni teljesítmények hamar meghozták a remélt eredményt: tíz perccel a vége előtt a hazai csapat már nyolc góllal vezetett (27-19 51. perc) és ezzel eldőlt a meccs. A Siófok nem adta fel, de komoly esélyük már nem volt visszajönni, a végén a Mosonmagyaróvár megérdemelten ünnepelhetett. A csapat már az első perctől ezer fokon égve vetette bele magát a küzdelembe és ezt a motiváltságot végig meg tudták őrizni. Többen szeretik a magyar csapatok erőnléti és fizikális állapotát kritizálni, nekik csattanós választ ad a móváriak mai teljesítménye: mindenki ezerrel pörgött, a játékosoktól fantasztikus lelkesedést és energiával teli játékot láthattunk, egytől-egyig mindenkitől, még az ötvenötödik-hatvanadik percben is. Móváron nincsenek erőnléti problémák és a csapat játékát is jól összerakta a szakmai stáb. Nem mellesleg ezzel a győzelemmel bejelentkeztek a dobogóra…

hatosfalat Creative Commons License 2021.02.04 0 1 1158

Tóth Eszter eléggé kiütötte Tomorit. Az ember fordítva képzelne el egy ilyen találkozót.

Előzmény: Taliga007 (1157)
Taliga007 Creative Commons License 2021.02.04 0 1 1157

Most néztem meg a Sió-Móvár meccset, és hát végig vezetve (volt 8 gól is közte), úgy, hogy Tóth Eszti a 20. percben pirossal lement, szóval kalapot le... 

Előzmény: schanc (1149)
RnD Creative Commons License 2021.02.04 -4 6 1156

 Egy szóval nem mondtam h nem mond igazat. (Szövegértés........)

 

Sőt, valószínűleg komolyan gondolja h az az ő "nagy vágya". De reálisan látja a hazai lehetőségeit, és nem hiszem h ez a vágya befolyásolná abban h most melyik csapatba igazol. (Nem az ETO-ba.)

Előzmény: hatosfalat (1155)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.04 -1 5 1155

Már megint jobban tudod, mint a játékos maga. Ő azt mondja a nagy vágya, hogy az ETO-ban játszhasson, mire te rögtön tudod, hogy nem mond igazat.

Előzmény: RnD (1154)
RnD Creative Commons License 2021.02.04 -4 6 1154

Persze.  Ha az ETO-ról kérdezik, szépeket fog mondani. ETO-játékos már sok éve, most is az. Nem fogja azt mondani h nem akar ott játszani.

Előzmény: hatosfalat (1150)
Igazság80 Creative Commons License 2021.02.03 0 0 1153

Jó eséllyel megcsinálhatják. Ha jól néztem, akkor most már 5 felsőházas csapat elleni meccsből 4-et is behúztak.

 

Előzmény: Tonio 2.0 (1151)
Fradista Utazó Creative Commons License 2021.02.03 0 1 1152

Szerintem most leginkább nekik áll a 3. hely. 

Előzmény: Tonio 2.0 (1151)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.02.03 0 0 1151

Az Óvár még akár dobogós is lehet, nem?

Egyelőre csak tőlünk kaptak ki.

Előzmény: schanc (1149)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.03 0 2 1150

Nyilatkozta, úgyhogy lepődj meg.

Előzmény: RnD (1148)
schanc Creative Commons License 2021.02.03 0 1 1149

Az Óvár ma fontos lépést tett előre.

RnD Creative Commons License 2021.02.03 -7 7 1148

Meglepődnék ha Rita "nagy szerelme" az ETO lenne. Ő is tudja h Győrön kívül is van élet...a kézilabdában is.

Előzmény: maedros (1144)
maedros Creative Commons License 2021.02.03 -2 2 1147

Meg sok mindenkit szellőztetnek a pihent-agyú kommentelők, Guldent - gondolom már levezetni megy, ahová megy - előbb a Rapid Bukarestbe, majd néhányan a Sió-ba "álmodozták" :) Persze, ősztől két sztárgázsi (Kobetic,Pena), meg 4 ( ha a Jezic-Böhme pár is megy) 5-6 BL szintű fizetés "felszabadul", a "mamira" gondolom még futná... 

Előzmény: hatosfalat (1145)
maedros Creative Commons License 2021.02.03 0 0 1146

Szerintem, várjuk ki az igazolásokat, ott már ki fog derülni nagyjából, mire készülnek jövőre Siófokon.

Előzmény: hatosfalat (1140)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.03 -1 1 1145

Holta Siófokra igazol állítólag. Na ennyit arról, hogy majd magyarok fognak ott játszani. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!