Egy lakótelep emlegetésekor a legtöbb embernek szürke háztömegek, lehangoló, sivár falak jutnak eszébe. Nem minden lakótelep ilyen. Néhány egészen kisvárosias jellegű, parkokkal, fákkal, játszóterekkel, virágokkal. Ilyen a ferencvárosi József Attila lakótelep is, amely talán a „legzöldebb lakótelep.”
Ezt a topikot a József Attila lakótelep iránt érdeklődőknek ajánlom, elsősorban a telepen élőknek, de természetesen bármely más érdeklődőnek is!
A hétvégén jártam pont arra. A gondozatlan zöldfelület ragadta meg a szememet: elszáradt bokrokból van jó néhány. Jó lenne, ha kiszednék, és helyette újakat telepítenének, na meg a folyamatos gondozás is értékelendő lenne.
Ami a képen van sarok azt érdemes megnézni sötétedés után. Előmerészkednem a bokrosból és ellepik a terepet mindenféle bogarak... Szerintem ha más is látta azt ami ott van éjszakánként már tett volna lépéseket a csótánytanya felszámolására :(
Sajnos két helyről is árad a bűz a fél lakótelepre. Főleg télen lehet jobban érezni.
Az egyik a METRO áruház mögött a vegyikombinát, másik meg az illatos úti menhely, amikor a döglött tetemekből főzik az enyvet......
Én a metróval szemben lakom, a dési huber öt toronyháza egyikében és télen van olyan hogy nem tudunk szellőztetni mert olyan büdös jön be. Kátrányszag, műanyagszag....ilyenek.
Ilyen vegyi gyárakra szükség van még napjainkban is? Főleg egy lakótelep tövében? Ez is a Kádár-rendszer "maradéka" :(
Egyszer kb. 25 éve (?) majdnem kiürítették a lakótelepet a "legendás" Vegyiművek miatt, amikor felrobbant. Csak a szélirány miatt maradt el az evakuálás...
Ezek szerint a mostani illetékes elvtársak tudnak egy veszélyforrásról, de semmi gond???
Ha igen, akkor az iskolák környékén azért somfordál reggeli időben hogy az esetleg járgára (szabálytalanul) pár percre megálló szülőket helyszíni bírságolhassa. Náluk ez a gyerekek védése......
A József Attila lakótelep körzeti megbízottja irányított Önökhöz. 2013. október 3-án reggel a IX. kerület Ifjúmunkás u. 1. Kosztolányi iskola előtt az emberük az iskola felé fordulva csevegett egy úrral, jókat derülve. E közben a gyermekek nem bírtak átkelni a sok autótól, bizonytalanul álltak az út szélén. Kérdezném, hogy az Önök alkalmazottja nem azért kellene, hogy álljon az iskola előtt, hogy pl. védje és segítse a gyerekeket?
Tegnap megtörtént a közmeghallgatás az Illatos úti vegyipari tevékenység fejlesztésével kapcsolatban. Az érdeklődés minimális volt. Konklúzió: Baleset nem lesz, esetleg 100 ezer évente egy. Várhatóan az önkormányzat és a katasztrófavédelem nagyobb hangsúlyt fektet a jövőben a lakosság vészhelyzetre történő felkészítésére. Érdekességként szóba került még az a 2 ezer tonna veszélyes vegyi anyag, ami a megboldogult Budapesti Vegyiművek örökségeként csordogál a talajvízbe és párolog a levegőbe. Ennek kezelésére most nincs pénz. Sajnos. Szerencsére azonban mindez tőlünk nagyon messze van, az Illatos úti telep légvonalban 500 méter a József Attilától, de lehet, hogy még több.
Szeptember 19 -én délután 17 órakor készítettem a mellékelt képet egy gazt kaszáló munkásról. A kocsija nem a FESZOFE tulajdonában volt, illetve a FESZOFE munkásai tapasztalatom szerint csapatban és FESZOFE sárgában dolgoznak. Persze mindezt a tévedés kockázatával jelentem ki.
A Vinyl Kft. telephelyére, mint felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemre vonatkozó engedély megadásával kapcsolatos eljárás során közmeghallgatás megtartására kerül sor.
A közmeghallgatás helye: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Tanácsterem 1092 Budapest, Bakáts tér 14. II. emelet Közmeghallgatás ideje:2013. október 02. 17.00 óra
5,5 éve lakunk a telepen. Eddig minden levelemre kaptam választ. Olyan is előfordult már, h postai úton de az elektronikus levelekre mindenképp. Amikor Pál Tiborhoz fordultam akkor is, most Görgényi Máténak írtam, tőle is.
Hogyne. Sőt, egyenesen én vagyok a Bácskai János!:))
Nézd, én csupán annyit merészeltem hozzászólni a témához, hogy nekem jók a tapasztalataim, mert én eddig mindig kaptam választ a bejelentéseimre az önkormányzattól. Sőt, még el is intéződtek az ügyek. (Bár az is igaz, hogy nem bombázom őket állandóan.)
Nem ismerjük egymást, így ha nem inged, ne vedd magadra, de számomra kissé furcsa az a hozzáállás, hogy ha nem szidok valamit (jelen esetben éppen az önkormányzatot), hanem esetleg dicsérem, akkor csakis "fizetett tollnok" lehetek. Remélem, nem az a magyar virtus, hogy szidjunk mindent és mindenkit, ha kell, ha nem. Ha ebből űzünk sportot, és az a jó fej, aki többet vagy hangosabban tud szidni valamit vagy valakit, szerintem nem jutunk előbbre. Sem a lakótelepen, sem máshol.
Nem a védelmükben mondom, csak ide kapcsolódik:) Múlt héten egyik hétköznap délelőtt ballagtam a DM-be, amikor két napbarnított lány sétált onnan ki. Aztán miközben vásárolgattam akkor derült ki, hogy a lányok elloptak pár cuccot. És még lazán lementek utána a kínaihoz is....
Egyébként én is utálom, ha a nyakamban liheg az eladó, általában ilyenkor én is kijövök a boltból.