Még egy kis "villogás": lassan 60 DVD-re rúgó gyűjteményem van az Újpestről. 1991 óta minden összefoglaló megvan. És ezt még a múlt felé próbálom bővítgetni...
+ rengeteg kupameccs, (pl. az Újpest-Newcastle oda-vissza, Újpest-Bayern oda-vissza, Újpest-Köln oda-vissza, Újpest-Napoli oda-vissza, stb.)
@sjose: mivel meló van és semmi időm, így utánjárás helyet inkább napi 20x nézem meg a topikot, hogy mi a válasz. Annyi lenne a kérésem: ne csigázz má'!!! :)
Csak tippelnék: Amikor 1935-ben elindul az NB, akkor a korábbi profi liga, a profi liga másodosztály és a budapesti bajnokság is adhatott bele csapatokat. Kvázi innen nézve az 1934/35-ös bajnokságban a budapesti I. osztály megfelelt "egy" második vonalnak. Ha abban játszott az MTK-nak amatőr csapata, akkor kérem a csokit :)
Húha, ez kincset érő link. Nagyon jó! (sajnos nem tudok németül, de azért szép gyűjtemény). Az oldalról tovább lehet lépni ide, ahogy nézem folyton frissítve van, mert Rudolf Gergely is szerepel a listán.
Ez az "Örömök és csalódások" c. könyvből való. Olvastam azt a könyvet és a hozzászólásod szövege is ismerős volt, főleg az, hogy Payer el akarta tolni a sorfalat. :)
Nálam nem 80 évet, hanem csak néhány hetet kéne átnézni, konkrét időpontot tudok adni. És az "Ujpest" név sem olyan sokértelmű, általános, mint a "Rákóczi" :-)
mármint a délamerikaiak elérhetőségét? persze,mailben átküldöm,de azt előre mondom,kb 3 hónap múlva válaszoltak,teljesen "maszek" a dolog,próbálják összetartani a helyi közösséget,de van más dolguk is nekem azt irta a hölgy aki szerkesztője a lapnak,hogy 4 magyar asszony hetekig nyálazta a 80 év anyagát,de ha kimegyek akkor biztositják hogy átnézhessem én is....:))))))))..megköszöntem. amugy kb 20 képet küldtek ebből gyakorlatilag ez az egyetlen focis,illetve egy pályavásárlásról szóló cikk,többség olyan kulturális irás amiben szerepel a Rákóczi név. gondolom nem nagyon vannak rákattanva mre is kell fókuszálni.. de megadom a cimet ha igy jó(mailed még a nicked és freemail?)
Ugye harmincas évek eleji Vasvármegyéről van szó? Évekkel ezelőtt egyszer úgy gondoltam, ideje lenne kijegyzetelni, mivel a futball szempontjából Szombathely (Szeged, Debrecen és Miskolc mellett) az egyik legérdekesebb város volt a két háború között. A Nyugati Sportot és a Dunántúli Estilapot ki is jegyzeteltem, de a Vasvármegye nem volt mikrofilmen, és úgy ítéltem meg, hogy - noha a debreceni lapokat eredetiben néztem meg a Református Kollégium Könyvtárában - a Vasvármegyét inkább egyelőre kihagynám. Aztán azóta is így maradt. Szóval hogy látod, milyen a Vasvármegye sportrovata?
ja..azt elfelejtettem megkérdezni..olvastam,vmelyikőtök irt a kassaiakról,h volt ott egy Rákóczi..róluk lehet tudni valamit,illetve volt e még ilyen nevű klub?
múlt hét pénteken,augusztus 15.-én volt 85. születésnapja a Kaposvári Rákóczinak.
A helyi sajtóban egyetlen hír,a klub részéről egyetlen egy hang se, a klub honlapján egyetlen sor se.....(a csapat x-elt a zetével,talán ez volt az egyetlen "ünnepi" momentum). Mindezt úgy,hogy a 85 évből az utolsó hármat első osztályban,minden évben egyre előrébb és jobb eredményeket elérve, a klub történetének legsikeresebb szezonját zárta az előző bajnokság végén....
más.. aki olvasta Jutasi Rákóczi Krónikáját abban benne van,hogy az alapitók közül páran anno kivándoroltak Argentinába ahol megalapitották a helyi Rákóczit.(még a 10. vagy a 15. születésnapig volt róluk hir,jöttek küldöttségbe az akkori ünnepségre,stb.). Nem sokat tudtunk róluk.. irtam pár hónapja az argentin magyar kolóniának,tudnak e róluk valamit..heteken keresztül átlapozták a kinti magyar ujság korabeli számait,összeszedtek pár anyagot..többségük egy rákóczi nevű sport és kulturális magyar egyesületről szól,sajnos nem derült ki ez az e a klub amit kaposváriak alapitottak. Egy meccs tudositást is sikerült azért találni,itt a kép,talán kis kuriózumnak elmegy itt is. A dátum 1932 április.
Egy kicsit kicsúszok az időszakunkból, de keresem az 1947-1948-as NBII-es bajnokság tabelláit. Ha jól tudom, akkor 4 csoportos volt abban az évben a másodosztály. Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném!
Történelmi eseménynek leszünk tanúi. Ugyanis ebben az időpontban játssza az Újpest FC csapata a klub históriája során a 2719. bajnoki mérkőzését. Ezzel beéri a szintén 2719. bajnoki mérkőzést játszó FTC csapatát. Majd a következő fordulóban, a Debrecen-Újpest mérkőzéssel a lilák kerülnek az öröktabella élére!
Ezzel az Újpest az FTC 1901-06 között holtversenyben, 1906 (vagyis a BTC visszalépése és a MUE kiesése) óta egyénileg tartott rekordját fogja megdönteni.
Azt hiszem nekiesek majd a wikipediának (ha lesz rá időm, és nem csak kérdések jutnak eszembe) és megnézem, hogy mi is az arány. Ennek ellenére számomra valahogy feltűnő volt, hogy országcímert ritkán látni mezen.