Keresés

Részletes keresés

fantomasso Creative Commons License 2005.12.05 0 0 17
Szerintem ne morogj rám, mert én tényleg nem haragszom Rád. Tehetünk arról, hogy mi nem jártunk Vancouverban? Ha nem jó a fleku, beszéljünk másról, írásaid alapján nem látszol olyan rossz nőnek, hogy ilyen hülyeségen megsértődj!
Előzmény: fantomasso (15)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.04 0 0 16
persze ha turista csapda listázást akartok ebben a topikban, akkor feltétlenül az u flekut illeti az első hely! :-)
Előzmény: fantomasso (15)
fantomasso Creative Commons License 2005.12.04 0 0 15
Sajnálom, ha így van, én kb. 4 éve voltam, akkor a többihez képest sokkal jobb volt.
Lehetne nálunk is egy sallangoktól mentes kocsma-nagyüzem jó kajával, hosszú asztalokkal, ahová bárki leülhet. Most nem ez a divat, hanem az intellektuálisnak látszó kávézó minimal art környezetben.
Előzmény: robicsek (13)
Csacskamacka Creative Commons License 2005.12.02 0 0 14
München - Haxenberger
robicsek Creative Commons License 2005.11.30 0 0 13
A Fleku sajna a legátvágosabb helyek egyike lett, 4 deci a sör, eszméletlen drága, lazán felszámolják a körbehordott becherovkát, 11-kor kirugnak, tele van német meg japán nyugdijasokkal.

Ja, hogy akkor miért is megyek oda néha?

Hát bizony a sör az nagyon rendben van.

ha prágai filing érdekel, lenti, illetve prágai topic, ezt azé ne tegyuk azzá:)
Előzmény: fantomasso (12)
fantomasso Creative Commons License 2005.11.30 0 0 12
Prágában én is inkább az U FLEKU-ba mennék mint valami kinai v. olasz helyre, még ha olyan jó hírük is lenne. A fenti helyen a sajátfőzésü fekete sört kérés nélkül teszik eléd, a pincérek harmincasával hordják a korsókat, és akkora a wc piszoáros része, hogy harminc ember egyszerre hugyozik.
Természetesen autentikus knédli-zselic kajákat lehet enni. Még egy kicsit kedvesek is, nem utálnak annyira mint számos más helyen, ahol ezt még többnyire azzal is tetézik, hogy simán átvágnak a fizetésnél. De hát ez a prágai fíling.
Előzmény: robicsek (10)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.30 0 0 11
hát akkor talán érdemes lett volna leírni ezt a topiknyitóban, netán a topikcímben :-( bocs, ha zavartam.
Előzmény: fantomasso (9)
robicsek Creative Commons License 2005.11.30 0 0 10
IFF
tudod, ha ide jönnek külföldiek, biza magyar helyekre viszem őket, ha én prágában vagyok akkor cseh kaját akarok enni és nem olaszt, ugyanakkor olaszországban meg eszembe nem lenne cseh étterembe beülni.

on

Viszont Ljubljanaban van egy Gaspar nevű tengeri herkentyus hely nagyon rendben van.
belgrádban a folyoparton tobb hajon lévő étterem is van, azok is nagyon OK.
Bukarestben a reptérhez közel egy Casa Romaneasca, repcsi indulás előtt ott jokat lehet enni (de van egy török is, az is nagyon rendben van)
Előzmény: Törölt nick (8)
fantomasso Creative Commons License 2005.11.30 0 0 9
Nem maradhatnánk inkább Európában? Valahogy arrafelé gyakrabban járok.
Ne alakitsuk ezt 'ki járt egzotikusabb helyeken' versennyé, hanem próbáljunk többségi igényeket kiszolgálni, ma vsz. európa egyes országaiban sokan megfordulnak tőlünk, nyilván az ismert nagyvárosokról vagy nyaralóhelyekről(sí!) szóló információknak sok hasznát látnánk, a közös élmények meghatározóbbak lennének.
Az ausztráliáról, amerikáról vagy hong kongról szóló történeteknek nemigen van ezen a helyen létjogosultsága. De Bécsben már jártunk.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.29 0 0 8

azért gondoljatok bele, ha vki az írná pestről: 'nemá, oda gulyást meg gundelpalacsintát megyek enni és pálinkát inni, miért írsz nekem krízia nevű olaszt, meg pata negrát, ilyeneket?'. na, hogy esne? lássuk be, prága is egy külföldiekkel teli, globalizált metropolis (najó, kis túlzással :-))), de már rég nem csak a mi ifjúságunk sörözős bulizós helye...

na, akkor lényegre. olyanokat írok, amik hozzátartoznak az adott városhoz, nélkülük nem teljes a kép.

ha vki sydneyben jár, feltétlenül hajózzon át az öblön a doyles on the beach-be. zseniális. ahogy a nagykönyvben meg van írva: szemben a tengerrel olyan régies, brit-kolonialista stílusú hely, igazi régiség és gyönyörűen karbantartott.

vancouver: bár lánc, de hibátlan: thai house.

cape town: botanikus kert étterme. elég nehéz leírni...

hong kong, hotel peninsula teteje. tudja vki miért? elsősorban férfiak :-)))

Chimney Creative Commons License 2005.11.29 0 0 7

ez picit erős "Akkor az első értelmes hozzászólást megpróbálom meghozni"

Tekintettel arra, hogy külföld Szlovákia, Kuba sőt Kambodzsa is, besértődtem a hozzászólásodon:-)

..................és tök komolyan írtam!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (3)
Jordi Culé Creative Commons License 2005.11.28 0 0 6
Plane az OLD TOWN SQUARE-en, muhahaha.
Előzmény: robicsek (5)
robicsek Creative Commons License 2005.11.28 0 0 5
komolyan, koktélért 100CZKt fizetni, mikor 20ért kiváló sörök vannak minden utsasarkon? (nem ugyanaz az értékrendünk, alighanem)
Előzmény: robicsek (4)
robicsek Creative Commons License 2005.11.28 0 0 4

Vazze, ne má...

Ha prágában vagyok, akkor nem olasz éttermekre meg steakhousera meg kubai helyekre vágyom...Meg nem is borra, ott sört kell inni. Az 1000 CZK meg igen sok, töredékéért jol lehet vacsizni.

Prágai helyek vannak a prágai topicban, meg itt http://www.mujweb.cz/cestovani/prahapivo/

nagyrészében jártam...

szvsz.

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.28 0 0 3

Akkor az első értelmes hozzászólást megpróbálom meghozni: prágai éttermekben van kis tapasztalatom.

Ami kihagyhatatlan: Trattoria Cicala. Prága, Zitna 42. Eredeti olasz kaja, egy olasz család vezeti az éttermet, konyhában és a kiszolgáláson is ők dolgoznak. Kihagyhatatlan. Ár: két fő, teljes menü borral együtt kb 1000 czk. Feltétlenül ki kell próbálni: bármelyik tészta, limoncello.

Highland Steak House: a pontos címet így fejből nem tudom, a Fred&Ginger ház fölött van egy utcával, párhuzamosan a folyóval. Biofarmon tartott (igazolt) marhából készített steak-ek mellett disznó, csirkehusok, cseh kaják, tészták. Feltétlenül kipróbálni: pármai sonkában grillezett mozzarella (110 czk), valamint bármelyik steak-et (200g- 160czk, 300 g - 200 czk, 500g 250 czk).

Ennek csak a címét tudom: egy kubai bár és étterem van a Kaprova 5-ben, valami Bodegita del la.... A lényeg, hogy Kaprova 5, az Old Town square-től kb 5 perc gyalog a folyó felé a zsidó negyed szélén. Itt egyrészről kubai étterem, másrészről kubai bár található. ugyan az utóbbi időben megdrágult, de a bár hangulata óriási, és a kaják sem rosszak. Két főnek teljes menü borral kb 1100 czk, egy koktél jellemzően 100-130 czk. A mojitot igazi kubai rumból (havanna club) csinálják barna cukorral, nem tört jéggel, sok mentalevéllel. Ki kell próbálni!

Amit még ismerek:

Bombay club: táncos pub, sokféle koktéllal, sok turistával. Old town square mögött található.

La Perle: ez a Ginger&Fred épület tetején levő extra étterem. Árak alapján Gundel szintű hely, a kilátás gyönyörű, főleg este. A kaja szerintem feledhető, a számla nem :o)

Bazaar: a vár alatt található, keleti bár és étterem. Kb olyan mint nálunk a Liszt Ferenc téri helyek: felkapott, ha jól kifogja az ember finom kaja, magasabb árak.

Kb ennyi így fejből....

Chimney Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2
Ha Angkorban jártok, Bayonnal szemben a 16-os kajáldában nem fogtok csalódni:-)
nyman Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1
Nem tul tag kort olel fel a topikod? ;o)
Előzmény: zalagyöngye2 (-)
nyman Creative Commons License 2005.11.28 0 0 0

Nem nulla etterem van arrafele

;o)

Előzmény: zalagyöngye2 (-)
zalagyöngye2 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 topiknyitó
azt javaslom, hogy a helyek neve mellé valamiféle útbaigazítást is adjunk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!