Köszönöm az elismerést 😊 A torta nem csak szép lett de az ünnepelt - és csatolt része- szerint finom is (szerintem is, de öndicséret, ugye...).
Szóval: az olajos piskótába került matchapor, amitől elvileg szép zöldnek kellett volna lennie, de nagy valószínűséggel megszaladt az adagolás, mert inkább katonai terepzöld lett 😁 De a teaízt jól hozta legalább. A krém fehércsoki tejszínbe olvasztva, majd jól kihűtve mascarponéval jól kihabosítva. A középső réteg babapiskóta matchateába mártva, és a rétegek közé szórtam kis kockákra vágott mangót. A díszek között a csúnya barna kavics egy matchás mochi, Luca valamiért szereti azt a ragacsos japán izét 😁
Ó, azt én is. Hőguta idején szárítom és befőttes üvegbe zárom. Amikor eszembe jut, pedig tényleg itt nő körülöttünk. Valóban nem sokra elég. Múltkor hirtelen ötlettel húslevesbe raktam pár egész szárított szálat, jó lett. Érdekes, de jó.
Töltött paprikát tettem a fagyóba is. Sok paradicsom és egy kis paprika is termett. Üvegbe szoktam eltenni paradicsomlébe szeletelt paprikát, s télen a húsgombócot azzal készítem. "Mintha" töltött paprika lenne.
H: maradék raguleves, leveles tésztából különféle "papucsok"
Ma: sült kolbász, majonézes krumpli
Sze: spagetti calabrese
Előkészületben mindenféle évfordulókra ma sütöttem libamájat, holnap megsütöm a torta piskótáját és megcsinálom a krém alapját, csütörtökön rakom össze.
"...kozben felszeleteltem kb 80 dekanyi friss erdei gombat...)
Te vagy a hibás! :)))
Gondoltam, hogy elkészítem a receptet muflon csontosabb alkatrészeiből.
Nézem a hozzávalókat: minden van itthon, a fehérbort külön leteszteltem, kivéve a friss erdei gomba. Nosza kimentem délután az erdőbe, mert a zöldségesnél nincs ilyen.
1. Akkorát taknyoltam, mivel bottal sántikálok, az egyik meredeken, ahol kigurult a jó lábam alól a kő, hogy széttárt lábbal és széttárt karokkal feküdtem hason, a botom két méterre tőlem, de a szemem, orrom előtt pár centire a kiszemelt vargányával. Na az lett volna szép kép ide. Vágatlanul. :)
2. Megszedtem a 80 dekát a receptedhez, meg 'kicsivel' többet, ezért örömömben átugrottam egy kis akadályt az úton. Most a másik lábam sérült meg az ugrás miatt. Fájdalmas volt a hazaút, vacsorára injekciók kedvenc háziorvosomtól. Így innentől már tényleg veszteg maradok a hátralévő gomba szezonra. Bár a két mankós megoldás még izgat esetleg, de akkor kell egy háti kosár. ;)
Először is, becsülöm és szeretem a vargányát, azért is, mert olyan poétikus, csakis az erdőben hajlandó megteremni. A diót az Isten a vargánya barátjának küldte.
Már rég készítettem, most megint rájárok. Jó volt ez az ismétlés, mert a plussz fűszereket el szoktam felejteni.
A "kastély szakácsnője" verzió - krémsajt, barna csiperke és dió. Az sem rossz, de azért....
Ma rántott csirke, burgonya röszti, paradicsomsaláta lilahagymával és mozarellával.
az nem szetesett, hanem egy kicsontozott combnak a csontos husos resze. amugy erdekes egy allaga van neki. ha villat nyomsz bele, akkor kemeny allaga van, de ha megkostolod, akkor puha.