Keresés

Részletes keresés

encián Creative Commons License 2001.06.24 0 0 10
Ha szabad hozzászólni bakancs ügyben. Nagyon sokat megyek télen-nyáron, és valóban a cipő a legfontosabb - ahogy a futásnál is. Az itthoni választék a különböző hegymászó boltokban elég szűkös viszont nagyon drága. 2 évvel ezelőtt Klagenfurtban a Renonál (ami kint egészen más, mint itthon) olyan bakancs választékra leltem, hogy kb. 1 órát töltöttem el csak a szemrevételezéssel. Az eredmény egy Willow bakancs 700 ATS-ért (szezonvégi árleszállításnak köszönhetően). Tiszta bőr, könnyü, és nagyon jó felépítéső lábbeli kívül, belül.Azt sajnálom, hogy nem vettem belőle 2 párat. Azóta kb. 2 ezer km-t tettem bele esőben, hóban, sárban, Kék-túrázva lehetetlen helyeken: szántásban, sziklás, köves vidéken, zergejárta ösvényeken...
Itthon ezt a márkát nem találtam, de mindenkinek őszintén ajánlom, mert nekem bevált.
lmatyas Creative Commons License 2001.06.24 0 0 9
Udv Szalka, orulok, hogy feleledt a topic!

A dzsekis tapasztalatod nagyon megszivlelendo, es minden lelegzo cuccra ervenyes. CSak speci mososzerrel, egyben ezek altalaban javitjak a kisse kopo vizallosagot is. Bar en leginkabb nem mosom az ilyen cuccaimat jobb a bekesseg, amig birja az ember a koszt ;-) Sok esetben ez a legjobb amit tehetunk, pl. halozsakot se erdemes mosni (en meg sose tettem, de nem is mutogato mmindenkinek, hogy hogy nez ki ;-).

A hatizsakhoz annyit tennek hozza, hogy jogos, hogy a te hatadhoz masmilyen kell, de a jobb zsakok mind allithato hatreszuek, ami azt jelenti, hogy kulonbozo hathosszusagra lehet (es erdemes is!) beallitani, hogy mindenkinek kenyelmes legyen. Ezt az olcsobbak (?) nem mindig tudjak, pedig fontos, hogy a pant pont a csipodon legyen, mert egy csomo sulyt levesz a vallaidrol.

A bakkanccsat amit irsz, szerintem nem altalanos, de mar lattam ilyet, de nem sok bakkancson. Remelem tenyleg bevalik, jo turazast benne!

Előzmény: szalka (8)
szalka Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8
En spec azert nyitottam a topicot, mert nem vagyok tul otthon a temaban, es nemi turafelszereles beszerzese volt cel az iden.
Ahogy en eszrevettem altalaban a konnyu suly es minoseg egyutt jar, legalabbbis meg nem lattam igaza pici es konnnyu turacuccot, ami nevenincs gagyivolt, valahogy nekem gy tunik hoy suly es meret megfelelo nagysagara csak a kifejezett erre specializalodott cegek vigyaznak igazan.
A hatizsakunkkat tavaly vettuk- asszem McKinley es bar draga volt en ugy erzem megerte. Bar eddig meg csak 1 nagyobb utat birt ki, de azt remekul. tobb mint 3-hetes europai korutat volt hajon/auton es repcsindobalva szallitva es se csatja nem tort es egyszer se azott be. Konnyuek a zsakok, paraktikusak a zsebelrendezesei, es nem faj tole a hat hosszu gyaloglas utan sem. Nalam meg meg az is szamit, hogy kifejezetten noi, mert a ferfi hatizsagoknak a also derekpantjai mind a 20 centivel lejjebb ertek mint a derekam ez meg noi es pont ott van ahol kell.
2 hete vettuk meg vegul is a turabakancsainkat Salomon markaju es Gora-Tex-es, egyenlore lekopogom nagyon bevalni latszik. Bar meg csak most a hetvegen jartunk benne egyet probakent egy 15 km kis turacsakan, de jobb mint gondoltuk. Beazast nem tapasztaltunk, pedig az uton beletrafaltunk egy jo kis mocsaras reszre, igaz, csa egy 5 km-es volt a szakasz, ahol folyamatosan sarban/vizben jartunk- volt ahol eppen csak nemnem ert tul a viz a cipo szaran. Ami nekem kulon tetszik( bar lehet, hogy ezt az osszes bakancs tudja) az a fuzolyuk. Olyan patentok vannak rajta, ha megszoritom akkor tartja a kapocs, szoval ha meghuzom jol a fuzot akkor ha kikotodik se ereszt el a labamon, mert a kapocs tartja.
AZ biztos, hogy a legjob vizalo cuccot is el lehet cseszni, sajtos tettem mar ilyet :-(
A baratom Helli Hansen( otthon nem tul ismert marka) iszonyu jo vizallo/lelegzos esoszeldzsekijet bevagtam a mosogepbe , na annyi is lett. Az egeszbe az volt a duhito, hogy mielott kimostam volna elmentem egy sportboltba es akatam venni direkt ilyen cuccokhoz valo specialis mososzert. Volt kirakva 2 fele- amin semmifele ertelmes nyelven nem volt leiras ezert megkerdeztem az eladotol hogy melyik mire miert hogyan es nekem vajon melyik kellene. Erre LEBESZELT rola, hogy ugyan mar ha uj a dzseki nem kell macera nyugodtam mossam ahogy barmi mast, semi baja nem lesz. Hulye voltam, hogy hallgattam ra a mosas utan annyi volt a vizallosagnak. Viszont a noverkem hasonlo anyagu dzsekije 2 eve muxik tokeletesen mert o csak a specialis erre valo folyadekkal mossa.
Előzmény: lmatyas (7)
lmatyas Creative Commons License 2001.06.24 0 0 7
Hali!

Derszu Uzala segitsegevel ratok talaltam, csak elotte nyitottam en is egy ilyen topicot. :-( Nehez idetalalni. ;-)

Azt hiszem nem ertunk egyet, hogy a minoseg masodlagos, csak a suly szamit. Semmit nem er egy hasznalhatatlan, de konnyu cucc. Az az igazi holt teher! (Es penzkidobas.) Pl. hatizsakom (leirom: Fermis markaju, magyar csucstermek volt) 1 konnyed Zempleni 5 napos ut soran szakadt szet (!!), a csattja pedig eltorott. 25 kgnal tobb nem volt benne soha eleteben. Egyebkent 75l-es zsak volt, szerintem ezt azert birnia kellett volna... Szoval buktam 6000Ftot, ami igazan nem tetel, de folosleges volt megvenni, es bosszusag volt vele turazni. Hatizsakokkal kapcsolatban kinek mi a tapasztalata?

Bakkancs:
Nekem van egy Gor-Tex-es, 100% vizallosag kamu.
Amikor a Grossvenedigerre mentunk 1 nap olvad hoban maszkalas utan tocsogott benne a viz...
Egyebkent mindez attol fugg, hogy mennyire gondozod. Impregnalni kell rendszeresen es akkor jo. Tenyleg lattam olyat, hogy a srac bokaig ment a patakban az uj (!) bakkancsban, es nem azott be. De kesobb ez is be fog... Egyebkent en ugy tapasztaltam, hogy a nem sima feluletu (nem tudom mi a szakkifejezes: velur, hasitott bor?) bakkancsokat nehezebb tisztitani es impregnalni is. A faggyu pl. nem jo. A sprayk meg amik hozza valok nem sokat ernek. Szoval egyertelmuen a teljesen bor bakkancsot tudom ajanlani. A belul bor meg marha tartos, nekem ez is gond, hogy a labam hulye alaku, es belul mindig szetmennek a cipoim/bakkancsaim. Utanna meg ugy tornek mint a fene.

A Low es Mid bakancsnal szerintem a szar magassagara utal. Legalabbis en ilyet lattam mar, hoghy egy tipus es ketfele magassag. Konnyu terepen jo az alacsony szar, de nehezen aldas a bokat fixen tarto komoly bakkancs!

Van valakinek tapasztalata a Hannah vagy az RP felso kategorias satraival kapcsolatban? Vagy ebben az arfekvesben (<=60.000Ft) mas markaval? Szuksegem lenne egy jo satorra, amiben nem gond telen sem, vagy magas hegyen az alvas. Csak nem szeretnek beleugrani ugy, hogy nem tudok roluk a prospektus adatain kivul semmit.

szalka Creative Commons License 2001.05.06 0 0 5
"Bocs ha undok leszek, de az Utazás fórumban van már ilyen topik, Amit mindenképpen magaddal vinnél címmel. (na ja, hazabeszélek: én nyitottam...) "
Feloraig keresgettem, felszereles, turazas, turafelszereles, utiholmi es stb kusszavakkal, de semmit nem adott ki a kereso :-)
De most beleolvastam a topicodba, de az egesz masrol szol, az inkabb egy cheklist hosszabb utazashoz.
De a sok ember nem ott akad el, hogy kene vinni a turara( legkozelebbi Del-Olasz vulkantura a Barakaval:-)) Hanem hogy milyet.
Szoval a Gore-Tex szerinted nem nyero, hat hmm, ez szomoruan hallom, nekem eddig kabatban bejott, de meg cipoben nem probaltam. Mindenesetre 100% vizallo az nekem is gyanusan hangzott, de az biztos, hogy gumicsizmat nem fogok magammal vinni, ugyhogy megis inkabb meg kene talalni a leheto legvizalobb bakancsmegoldast.
Ha jol veszem ki te is a szebbik nembol vagy.
Szerinted van valami egyeb kulonbseg is a noi bakancsokon mint a szine es hogy kisebb meretben is van? Nekem bakancsban 39-es kell, ami mar van ferfiben is es abbol sokkal nagyobb a valasztek. Erdemes noit venni?
Tud valaki valami velemenyt mondani az altalam emliettet markakrol?(Salomon, Columbia, Merrell)
Merrellbol van egy nagyon jo kis szandalom, ami ugy tunik birja a strapat, de ugye attol meg nem biztos, hogy a bakancsaik is jok, es vizaloak.
Igazabol mar elegem van a gagyi cuccokbol, amik az elso nagyobb megterhelestol gajra mennek es most igaznan jot akarok venni.
Előzmény: Törölt nick (4)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.05.06 0 0 3
Nagyon azon múlik minden, hogy mire szertnéd használni. Én sok vacillálás után egy Meindl márkájú Gore- Tex bakancsot vettem. Ritkán járok 2000m fölött, akkor se túl extrém helyekre, télen max. a menedékház körül rövid túrákra. Eddig nagyon bevált, igaz téli viszonylatban még nem tudtam kipróbálni.
Viszont elnyűttem már jónéhány pár túrabakancsot, azok sima bőrből készültek voltak. Miután megvettem, mindegyiknél első dolgom volt, hogy impregnáltam: 50% szarvasfaggyú - 50% viasz keverékével, amit felmelegítettem, s rákentem a bakancsra. Hagytam, hogy beszívja, majd újból átkentem, mindaddig, amig be bírta szívni. A bőr elég jól szellőzött egy ilyen kezelés után, s a vizet is nagyon szépen lepergette.
Előzmény: szalka (2)
szalka Creative Commons License 2001.05.06 0 0 2
Hat legyen konkret a dolog kezdjuk az alapoknl: Turabakancs.
Melyik marka: Merrell, Salomon, Columbia? (Ahol en jartam uzletben ezt a harmat ehetett kapni)
Mindegyik markabol volt Gore-Tex betetes , es elvileg 100%-ek vizhatlansagot irtak. De mindegyik ragasztott talpu volt, az mennyire gaz?
Ha egy bakancsra rairjak, hogy noi az mennyivel masabb( en max szinkulonbseget lattam, de ki tudja?) , valami specko kikepzese van?
Ha egy full borbelsoreszest veszek, abba mennyire fog nyaron belefoni a labam? Elvileg mindegyik "lelegzos", de az eleg?
Volt nubuk+ muanyag felsoreszes meg teljes bor is, melyik jobb?
Ugye nemart ha a bakancs univerzalis, telen-nyaron hasznalhato, esoben, szelben, sarban, hoban, de nyaron 40 fokban is.
A bakancsok neveiben mit jelent a "Low" meg "Mid" szocska tudja valaki?
Remelem eleg konkret, de sajna en nem ertek hozza es elkelne a jotanacs.
Előzmény: Gyedmaroz (1)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1
Talán próbálj meg valami konkrét témát felvetni.
Előzmény: szalka (-)
döbrögi Creative Commons License 2001.05.06 0 0 0
Ne felejtsetek el 0 alakú karabinereket venni! :-)
Előzmény: szalka (-)
szalka Creative Commons License 2001.05.06 0 0 topiknyitó
Szerencsere meg sokan szeretnek kirandulni , turazni, teljesitmenyturazni, hegyetmaszni , hisz mindegyikrol van nem is egy topic.
Viszont ezek magukrol a turaotletekrol mikor hol hova kivel kerdest feszegetik, de nekem nagyon hianyzik a miben-mivel-re valo felelet.
Ugyhogy talan lesz erdeklodes a temara.
Vitassuk meg a turafelszereleseket, adunk es kerjunk tanacsot egymastol. Johet a turabakancs(ami a legfontosabb), oltozek, zokni, bicska, hatizsak, elemlamba stb.
Milyet, milyet ne? Miert? Mit nezzunk meg a cuccon vetelkor? Egyaltalan hol vegyuk? Mennyiert tudjuk megvenni? Erdemes-e hasznaltat?
stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!