Keresés

Részletes keresés

Peter atyuska Creative Commons License 2013.07.27 0 0 239

Jól látod.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (238)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2013.07.27 0 0 238

Sziasztok!

Idős ember nem hallja az új Paradox MG10V kezelő csipogását.

Jól látom-e, hogy ezeknél a Paradox kezelőknél nincs lehetőség a hangerő növelésére?

badboy33 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 237

Igen 6 vezetékes ,beltéri normál érzékelő. Köszi.

Előzmény: _istvan_ (231)
alexmi Creative Commons License 2013.07.04 0 0 236

Köszönöm!

Előzmény: peti.olah (235)
peti.olah Creative Commons License 2013.07.04 0 0 235

A kép a bekötési vázlat? Akkor igen.

Előzmény: alexmi (234)
alexmi Creative Commons License 2013.07.04 0 0 234

Köszönöm a választ! Ez a jumperes dolog még mindig nem világos. Ahogy a képen van(+12v), megteszi?

Előzmény: peti.olah (233)
peti.olah Creative Commons License 2013.07.04 0 0 233

A jumper mindenképpen kell. A sziréna leírásban van start bemenet, azt kösd össze az N/O kimenettel. A sziréna tápja a közpönt érzékelőket ellátó +12 és GND. A sziréna egyik tamperpontja és a sziréna +tápja közé tegyed az EOL ellenállást, a maradék 1 szál pedig a sziréna másik tamper pontjára.

A sziréna tampert 8. zónára szoktam tenni, értelemszerűen 6k8 ellenállással. Az gyárilag 24 órás szabotázsra van programozva, tehát ha nincs élesítve a központ, de buzerálják a szirénát (vagy bármit, ami a tamper körbe van kötve), akkor is indítja a riasztást.

Ha összedrótoztad a rendszert, és azonnal ordít a sziréna, akkor az indító vezetéket tedd át az N/C-be. Ha nem ordít, akkor a riasztó kezelőjén a 2-es gombot hosszan nyomva hallatszik a központ reléjének kattanása, és meg kell szólalni a szirénának 2mp-re.

Előzmény: alexmi (232)
alexmi Creative Commons License 2013.07.04 0 0 232

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a bosch icp-cc408 típusú riasztóra hogyan kell rákötni a signal ps-128 szirénát 4 vezetéken. A sziréna leírásában szerepel, hogy a kössem az aux+, aux-, bell+, bell- ra, illetva a zonára. A riasztón csak +com, out1, out2, str, n/c, comm, n/o szerepel, se bell, se aux. Ha jól gondolom, kössem az n/c-re és a comm-ra. A comm -ra találtam egy jumpert is a panelon, amivel állítható a comm-ra gnd vagy +12v. Jelenleg nincs rajta jumper, gondolom így gnd lehet, majd kimérem.

A zonák bekötése során a dupla EOL(3k3, 6k8) használom, gondolom a sziréna tamperhez az éppen aktuálisan jutó ellenállást rakjam.

A doksik, ha valaki tudna segíteni.

szirena:

http://promatt.victorinet.hu/fileadmin/pdf/ADATLAP/HANGJELZ/AL_PS128.pdf

központ: (21 oldal)

http://resource.boschsecurity.com/documents/Quick_Installation_Guide_enUS_2500899851.pdf

_istvan_ Creative Commons License 2013.07.03 0 0 231

Hello!

Az "érzékelő" gondolom egy sima mozgásérzékelő. Ennek 4, esetleg 6 vezetékes bekötése szokott lenni. Mivel csak egy tápfeszültséget kap és a másik kettő vezeték egy NC módú szenzort illetve egy opcionális tamper kapcsolót feltételez, nem kell programozni a központot.

Áramtalanítani azért nem árt mielőtt nekikezdessz.

Előzmény: badboy33 (230)
badboy33 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 230

Akkor csak alaphelyzetben,lekötöm az érzékelőt,és vissza a másikat.És már kész is. Semmi más ?

Előzmény: _istvan_ (229)
_istvan_ Creative Commons License 2013.07.01 0 0 229

Nem kell programozni.

Előzmény: badboy33 (228)
badboy33 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 228

Üdv. Kérdezni szeretném a DSC 585 rendszernél,ha 1 érzékelőt ki akarok cserélni,akkor mi a teendő? Alap helyzetben ha lekötöm,majd átrakom az új érzékelöt az elég, vagy belekell menni a központ agyába is, /programozni kell /?

galropi Creative Commons License 2013.07.01 0 0 227

Köszi a gyors választ!

Előzmény: _istvan_ (226)
_istvan_ Creative Commons License 2013.07.01 0 0 226

Véletlenül elküldtem az előbb.... Szóval:

Hello!

Én első körben resetelném a központot, és kivenném belőle az ellenállásokat.

A bekötés egyébként:

• központ aux -   ->  érzékelő gnd
  • központ aux+   ->  érzékelő 12v
  • központ 1         ->  érzékelő NC
  • központ C         ->  érzékelő C

Az érzékelő "tamp"-ját sorba kötheted az NC-vel. Akkor a fedél levételére is riasztani fog az érzékelő.

Előzmény: _istvan_ (225)
_istvan_ Creative Commons License 2013.07.01 0 0 225

Hello!

Én első körben resetelném a központot, és kivenném belőle az ellenállásokat.

A bekötés egyébként:

• központ aux -   ->  érzékelő gnd
  • központ aux+   ->  érzékelő 12v
  • központ 1         ->  érzékelő NC
  • központ C
Előzmény: galropi (224)
galropi Creative Commons License 2013.07.01 0 0 224

Sziasztok! Az alábbiakban kérném a segítségeteket. Van egy Esprit 728-as bontott központom, és be szeretnék kötni egy mozgásérzékelőt mégpedig egy dsc BV-201-es típusút. 

Itt látható kép róla: http://indafoto.hu/galrobi

Előre is köszi a segítséget.

Peter atyuska Creative Commons License 2013.06.28 0 0 223

A központ tápja és akkuja már utolsókat rúgja és az áramszünet részben problémát okozott. Csak helyszínen lehet ránézni mi a probléma és hogy lehet orvosolni. DSC-hez értő riasztóst kell keresni a környékeden.

Előzmény: SzLa (222)
SzLa Creative Commons License 2013.06.25 0 0 222

Sziasztok,

egy DSC-s kérdésem lenne: egy DSC PC-585 központunk van, PC1555RKZ kezelővel. A hétvégén volt egy áramszünet, azóta azt csinálja, hogy amikor egy zóna aktív lesz (mozgást érzékel, kinyitjuk az ajtót) a kezelő csipog. Ez egy idő után elég frusztráló, hogy ha mogunk a lakaásban folyamatosan csipog a kezelő. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Mit lehetne kezdeni ezzel?

Előre is köszönöm a segítésget!

üdv.,

SzLa

Andor111 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 221

Akkor nem fogok vele kísérletezni.

Berendeltem 4 darabot belőle ami meg is jött,de akkor szét rakom zárt helységekbe.

Ja ami a zárt helyet illeti ,  -10 alá nem javasolt ha hidegebb van neki.

Műhej előkém van, meg 1 tüzelős  raktár helység ami fűtetlen,oda gondoltam berakni 2 db-ot.

Azon agyaltam, ha egy  6v izzót szerelnék bele amit télen bekapcsolnák benne akkor az kompenzálná valamelyest a téli körülményeket.

Mit gondolsz,menyire jó az ötlet?

Vagy a hideg menyire számít az ilyesminek?

Előzmény: hazriaszto (220)
hazriaszto Creative Commons License 2013.06.14 0 0 220

semmi hasznát nem vennéd, össze vissza jelezne, egy idő után pedig tönkremenne. Nem véletlenül kerül egy kültéri érzékelő kb 10x annyiba mint a sima: http://www.hazriaszto.hu/riaszto_kulteri.php

Egy sima PIR érzékelő, csak a hőkép változását figyeli. Ha ezt kültérre teszed, akkor egy gyenge szellő is riasztást okoz. És akkor az esőről, mozgó ágakról nem is beszéltünk.

A kültéri mozgásérzékelők már nem csak hőváltozást, de radaros érzékelővel is el vannak látva amivel a közeledő távolodó mozgást is figyelik és a kettő feltétel együttes jelenléte esetén riasztanak. Továbbá a kültériek figyelembe veszik a környezeti körülményeket és időjárásállók.

Előzmény: Andor111 (219)
Andor111 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 219

Kérdezném ha  egy dsc lc100pi sensort helyeznék kultérre hogy működne?

-Tudom belső érzékelőről van szó,csak kérdem.

Kösz

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.10 0 0 218
Sziasztok!DSC PC1500-nál meg lehet oldani azt, hogy egy zónát úgy programozzak fel, hogy éleítse / hatástalanítsa a rendszert? Távirányítót szeretnék kötni rá.
gul7 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 217

Köszönöm a váaszokat, ezeknek megfelelően átkötöm a rendszert.

bcslaci Creative Commons License 2013.05.22 0 0 216

Az átkötéseknek semmi köze a szabotázshoz.

A képen a bal oldali 6h/24h a belső teszt gyakoriságát állítja át, amit hiba esetén a report kapcson közöl (hiba esetén a kimenet negatívba billen, a riasztóközpont egyik zónabemenetére megfelelően rákötve felügyelhetjük a szirénánk állapotát), a jobb oldali az indító feszültség polaritását változtatja, SP7000-nél dugd át a "-"-ra.

Bekötés a következő: riasztóközpont BELL+ a sziréna +DC-re, riasztóközpont AUX- a sziréna GND-re (földelés jel), riasztóközpont BELL- a sziréna START-ra, szabotázs és a többi ízlés szerint.

Előzmény: gul7 (214)
_kip_ Creative Commons License 2013.05.22 0 0 215

A riasztó paneleden a BELLK+ egy vizsgáló feszültség ami a sziréna meglétét figyeli, terhelve nem 12V van rajta.

BELL- -on fog negatív jellel indítani szirénát, tehát vagy olyan szirénát teszel rá ami indítható "-" -val vagy relézel.

Ha szarakodik a riasztó panelod tegyél még be egy 1kohmot BELL +/- közé.

Előzmény: gul7 (214)
gul7 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 214

Sziasztok

Nézegettem a sziréna bekötését és méregettem egy kicsit. Lehet hogy én nem egészen gondoltam át kellőképpen a bekötést.

Ha jól látom az átkötések csak a szabotázs kapcsoló hiánya miatt vannak.

A paradox központ pedig a bell+ kimenetén mindig kiad 12 v-ot és riasztás esetén a bell- kimenetet leviszi 0-ra. (mérések alapján).

Valószínű a sziréna kimenet megrelézése megoldást jelent a problémámra. 

Csak egy kérdésem maradt. A sziréna + indítójel esetén mikor riaszt? 0 ról 12v-ra váltás esetén vagy fordítva?

Előre is köszönom.

gul7 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 213

Bocs a képek lemaradtak.

gul7 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 212

Sziasztok

Ismét segítséget szeretnék kérni külső szirénával kapcsolatban. Egy Signal típusút kötöttem rá egy SP7000-es központra 6-eres rajznak megfelelően. Nem is jelentkezett hiba addig amíg le nem szedtem a service vezetéket. A sziréna minden esetben elkezdett riasztani.

Csatoltam két képet mert nem vagyok biztos benne hogy a képeken lévő átkötések kellenek e a riasztó paneljére. Használtan került hozzám az eszköz ezért nem tudom mik ezek az átkötések rajta. Ahogy néztem a panelt a két átkötés hatására a tamper bemenetek rövidre vannak zárva, viszont a bekötési rajz alapján ide kerülnek más kábelek is. 

Kérlek segítsetek, hogy mi lehet a hiba.

előre is köszönöm

_kip_ Creative Commons License 2013.05.21 0 0 211

Mozgásérzékelőt vagy kitakarás védettet kel szerelni, vagy úgy kell feltenni, hogy ne lehessen megközelíeni, főleg nem "éles" állapotban.

Kombinált radar+infra van a Paradox termékek között is.

Kamera jó-jó, de magában kevéss.

Egy rosszul elhelyezett kamerával max azt látod, hogy milyen felirat van a baseball sapka tetején :-(

Kamera felbontás minimum 700TVL, egy normáls 4 kamerás rendszer rögzítővel apróságokkal 250eFt-alatt nemigen van meg.

Egy családi ház normálisan beriasztózva kb 100eFt-tól indulhat.

Keress privátban részletekért!

Előzmény: kavicsos64 (210)
kavicsos64 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 210

Ma voltam Egerben még egy radar támogatásu mozgás érzékelőt sem tudtam venni, azt mondták nem tudnak ilyenről. A közönséges mozgás érzékelöt egyszerüen letakarták egy rongyal és nem világitott a lámpa és nem szólt a sziréna. Mezőkövesd mellett lakom egy kis faluban.

Előzmény: _kip_ (208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!