Komoly riasztórendszer kiépítése egy külön szakma, azonban házilag különféle modulokból építve is nyilván sokmindent el lehet készíteni.
A tervezéssel, összeállítással, kiépítéssel kapcsolatos infókat, tapasztalatokat, megoldásokat nagy érdeklődéssel fgadja a topik.
A jumper mindenképpen kell. A sziréna leírásban van start bemenet, azt kösd össze az N/O kimenettel. A sziréna tápja a közpönt érzékelőket ellátó +12 és GND. A sziréna egyik tamperpontja és a sziréna +tápja közé tegyed az EOL ellenállást, a maradék 1 szál pedig a sziréna másik tamper pontjára.
A sziréna tampert 8. zónára szoktam tenni, értelemszerűen 6k8 ellenállással. Az gyárilag 24 órás szabotázsra van programozva, tehát ha nincs élesítve a központ, de buzerálják a szirénát (vagy bármit, ami a tamper körbe van kötve), akkor is indítja a riasztást.
Ha összedrótoztad a rendszert, és azonnal ordít a sziréna, akkor az indító vezetéket tedd át az N/C-be. Ha nem ordít, akkor a riasztó kezelőjén a 2-es gombot hosszan nyomva hallatszik a központ reléjének kattanása, és meg kell szólalni a szirénának 2mp-re.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a bosch icp-cc408 típusú riasztóra hogyan kell rákötni a signal ps-128 szirénát 4 vezetéken. A sziréna leírásában szerepel, hogy a kössem az aux+, aux-, bell+, bell- ra, illetva a zonára. A riasztón csak +com, out1, out2, str, n/c, comm, n/o szerepel, se bell, se aux. Ha jól gondolom, kössem az n/c-re és a comm-ra. A comm -ra találtam egy jumpert is a panelon, amivel állítható a comm-ra gnd vagy +12v. Jelenleg nincs rajta jumper, gondolom így gnd lehet, majd kimérem.
A zonák bekötése során a dupla EOL(3k3, 6k8) használom, gondolom a sziréna tamperhez az éppen aktuálisan jutó ellenállást rakjam.
Az "érzékelő" gondolom egy sima mozgásérzékelő. Ennek 4, esetleg 6 vezetékes bekötése szokott lenni. Mivel csak egy tápfeszültséget kap és a másik kettő vezeték egy NC módú szenzort illetve egy opcionális tamper kapcsolót feltételez, nem kell programozni a központot.
Áramtalanítani azért nem árt mielőtt nekikezdessz.
Üdv. Kérdezni szeretném a DSC 585 rendszernél,ha 1 érzékelőt ki akarok cserélni,akkor mi a teendő? Alap helyzetben ha lekötöm,majd átrakom az új érzékelöt az elég, vagy belekell menni a központ agyába is, /programozni kell /?
Sziasztok! Az alábbiakban kérném a segítségeteket. Van egy Esprit 728-as bontott központom, és be szeretnék kötni egy mozgásérzékelőt mégpedig egy dsc BV-201-es típusút.
A központ tápja és akkuja már utolsókat rúgja és az áramszünet részben problémát okozott. Csak helyszínen lehet ránézni mi a probléma és hogy lehet orvosolni. DSC-hez értő riasztóst kell keresni a környékeden.
egy DSC-s kérdésem lenne: egy DSC PC-585 központunk van, PC1555RKZ kezelővel. A hétvégén volt egy áramszünet, azóta azt csinálja, hogy amikor egy zóna aktív lesz (mozgást érzékel, kinyitjuk az ajtót) a kezelő csipog. Ez egy idő után elég frusztráló, hogy ha mogunk a lakaásban folyamatosan csipog a kezelő. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Mit lehetne kezdeni ezzel?
semmi hasznát nem vennéd, össze vissza jelezne, egy idő után pedig tönkremenne. Nem véletlenül kerül egy kültéri érzékelő kb 10x annyiba mint a sima: http://www.hazriaszto.hu/riaszto_kulteri.php
Egy sima PIR érzékelő, csak a hőkép változását figyeli. Ha ezt kültérre teszed, akkor egy gyenge szellő is riasztást okoz. És akkor az esőről, mozgó ágakról nem is beszéltünk.
A kültéri mozgásérzékelők már nem csak hőváltozást, de radaros érzékelővel is el vannak látva amivel a közeledő távolodó mozgást is figyelik és a kettő feltétel együttes jelenléte esetén riasztanak. Továbbá a kültériek figyelembe veszik a környezeti körülményeket és időjárásállók.
Sziasztok!DSC PC1500-nál meg lehet oldani azt, hogy egy zónát úgy programozzak fel, hogy éleítse / hatástalanítsa a rendszert? Távirányítót szeretnék kötni rá.
A képen a bal oldali 6h/24h a belső teszt gyakoriságát állítja át, amit hiba esetén a report kapcson közöl (hiba esetén a kimenet negatívba billen, a riasztóközpont egyik zónabemenetére megfelelően rákötve felügyelhetjük a szirénánk állapotát), a jobb oldali az indító feszültség polaritását változtatja, SP7000-nél dugd át a "-"-ra.
Bekötés a következő: riasztóközpont BELL+ a sziréna +DC-re, riasztóközpont AUX- a sziréna GND-re (földelés jel), riasztóközpont BELL- a sziréna START-ra, szabotázs és a többi ízlés szerint.
Ismét segítséget szeretnék kérni külső szirénával kapcsolatban. Egy Signal típusút kötöttem rá egy SP7000-es központra 6-eres rajznak megfelelően. Nem is jelentkezett hiba addig amíg le nem szedtem a service vezetéket. A sziréna minden esetben elkezdett riasztani.
Csatoltam két képet mert nem vagyok biztos benne hogy a képeken lévő átkötések kellenek e a riasztó paneljére. Használtan került hozzám az eszköz ezért nem tudom mik ezek az átkötések rajta. Ahogy néztem a panelt a két átkötés hatására a tamper bemenetek rövidre vannak zárva, viszont a bekötési rajz alapján ide kerülnek más kábelek is.
Ma voltam Egerben még egy radar támogatásu mozgás érzékelőt sem tudtam venni, azt mondták nem tudnak ilyenről. A közönséges mozgás érzékelöt egyszerüen letakarták egy rongyal és nem világitott a lámpa és nem szólt a sziréna. Mezőkövesd mellett lakom egy kis faluban.