Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 44077

Húsgombóc kapormártásban, főtt krumpli.

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.30 0 0 44076

Leerdammert még sosem rántottam, viszont más lyukacsosat gyakran és sosem okozott gondot. Többször ettem Bécsben rántott ementálit, de nem tapasztaltam, hogy kifolyt volna. Csak azt, hogy nagyon finom:)

 

Sonkával már jópár éve nem turbózom, szeretem, ha a sajt íze uralkodik.

Előzmény: nagypapi51 (44069)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.30 0 0 44075

Reméltem is, hogy így van.

Előzmény: Boszorka (44074)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.30 0 0 44074

Szerencsére csak elkészítve látom, no meg nem hinném, hogy ahova járunk néha, kifejezetten az olcsó beszerzési forrásra utazna. Érlelni a helyszinen szoktak, náluk megtekinthető a dolog. Ha arra jársz, kukk be az üzletbe.

Előzmény: nagypapi51 (44073)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.30 0 0 44073
Előzmény: Boszorka (44038)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 44072

Jó az, lényeg hogy száraz.

Ősszel hoztunk egy nagyobb tétel száraz sárga muskotályt Tolcsváról, by Király Mihály,

sajnos nagyon kopik... :(

 

 

 

Előzmény: Tu Sok (44071)
Tu Sok Creative Commons License 2018.01.29 0 0 44071

Hárslevelű, így alakult.

Előzmény: nagypapi51 (44069)
Tu Sok Creative Commons License 2018.01.29 0 0 44070

Vettem egyet, baromi nagy likak voltak, azt fölettem, a másik kislikú volt, dehát a sonka elállja a likat...

A sonkaburok a prágai sonkával mehetett volna, de füstösnek találtam, úgyhogy a sajttal halt....

Előzmény: nagypapi51 (44069)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 44069

Leerdammer elég nagylyukú, nem volt probléma?

(bár Bécsben ementáliból készül, nem zavaró, ha néhol megfolyik)

Azon spekulálok, mi lenne ha sonkába burkolnánk a sajtdarabot, és azt bundáznánk?

Elég lenne egy réteg panír.

Előzmény: Tu Sok (44067)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 44068

Rád fér a kondi kaja.

ugye nem aszú a tokaji?

Előzmény: Tu Sok (44067)
Tu Sok Creative Commons License 2018.01.29 0 0 44067

Szürkeharcsa-pörkölt, és hogy NP csóválja a fejét, túrós csuszáasl...:}}

Persze szalonnapörc, és mert maradt a tartárból tokaji, hát a pörköltbe az is...:}}

Belém is...)

 

 

Ja, a rántott sajt leerdammer volt, benne feketeerdei sonkával, duplán panírozva, a 2.réteg ún. rusztikus ( nagyszemcsés) panír lett.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 44066

Bolognai spagetti, vagy töltött karalábé.

 

Boszorka Creative Commons License 2018.01.28 0 0 44065

Köszönöm megoldottuk, sőt Lényem a sütő rácsát úgy kisuvickolta, olyan mintha új lenne. Nem tudtam mit csinál a konyhában olyan sokáig, csak az imént láttam.

Előzmény: szkati (44063)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 44064

Lasagne hajlamos kinőni az edényből, ilyen a pásztor pite is.

 

Előzmény: Boszorka (44062)
szkati Creative Commons License 2018.01.28 0 0 44063

Hideg zsíroldó. Percek alatt megoldja, csak ki kell törülni. Persze ha már kihűlt a sütő:))

Előzmény: Boszorka (44062)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.28 0 0 44062

Annyi duma volt itt a lasganerol a közel multban, hogy ma megcsináltam. Nagyon jó lett, csak kifutott kicsit, minek következtében vakarni kellett a sütőt. Persze hülye voltam, alá kellett volna rakni egy sütőlemezt vagy valamit. Vagy nem dugig tele rakni a formát.

Előzmény: szkati (44061)
szkati Creative Commons License 2018.01.28 0 0 44061

Igen. Ismerem a véleményedet a thai kajákról.

 

Holnapra gyömbéres sárgarépa krémlevest és töltött csirkecombot csináltam.

Ma- elrontottam a gyomromat- én krumplipürét ettem zsírmentes tükörtojással, férj még mindig a karácsonyi töltött káposztával küzd, de ma is nagyon meg volt vele elégedve:))

Előzmény: Boszorka (44057)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.28 0 0 44060

Biztos így van, magam is jókat készítek. De az akkor ott valami fantasztikusnak tűnt.

Előzmény: H_G (44059)
H_G Creative Commons License 2018.01.28 0 0 44059

"Azt hiszem ott ettem életem legfinomabb osso buccoját is."

 

Azt azért nem nagy kunszt elkészíteni, egész durva hibákat kizárva teljesen az alapanyagon múlik, mennyire lesz jó.

 

Előzmény: Boszorka (44057)
Tu Sok Creative Commons License 2018.01.28 0 0 44058

Bocs, de péntek déltől nem volt netem...

Szóval cukor helyett akácméz, az olajhoz (kevés) tökmagolaj...

Jó lett, a t.mag se lóg ki, a méz se.

Előzmény: nagypapi51 (44020)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44057

Mikor először voltam Bankongban a Sangri La hotelben laktam, ahol egy remek olasz étterem működött. Majdnem végig halat ettem, de olaszosan elkészítve. Azt hiszem ott ettem életem legfinomabb osso buccoját is. Nem szeretek semmilyen ázsiai kaját. Kifejezetten europai izlésem van. Olasz, francia, svájci stb.

Előzmény: szkati (44052)
szkati Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44056

A mnb mai ebéd. Siker volt:-)

Előzmény: szkati (44055)
szkati Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44055

Nézd! Ismerek pár konyhát- hál Isten- a világból. A thai az egyik, amit igazából kedvelek. Persze szeretem a francia konyhát is, na meg az olasz se kutya. A thai, helyszínen igazán nagyon finom. Hogy én esetleg holmi bolognani spagettire fanyalodnék ott, az ki van csukva. De persze nem vagyunk egyformák:))

Előzmény: Caipi (44054)
Caipi Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44054

Hát ha nekem választanom kellene a világ konyhái közül, a thai-t választanám. Nagyon szomorú voltam dec. 21-én és jan. 1-én (itteni dec. 31-én) is, hogy noha kifejezetten ki kellett menni a tranzitból a bangkoki reptéren és aztán (olyan négy ellenőrzős után) vissza (ugyanarra a gépre...), enni nem volt elég az idő egyik alkalommal sem. 

 

Ma elzászi csirkemell volt krumplipürével, holnap valamilyen vadlazac lesz rizzsel. Nagy eséllyel thai-jellegű. :) Currypaszta, hal- és osztrigaszósz meg kaffirlime-levél mindig van itthon. Általában kókuszkonzerv is, de most éppen nincsen. 

 

 

Előzmény: szkati (44052)
ketyo61 Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44053

Koszi, gondolom a frissnek eleg par ora.

Előzmény: nagypapi51 (44043)
szkati Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44052

Hát ezaz! Imádom!

A kozmetikusnőm Thaiföldön töltötte a karácsony utáni heteket, meg a szilvesztert. Saját bevallása szerint meg sem kóstolt egyetlen thai kaját sem, na meg ami a vízben van, azt abszolút nem eszi ő sem, meg a családja. Mc. Donalds, bolognai spagetti, és rengeteg fertőtéenítő kendő. Ez az ország nem lett  a kedvence:))

Előzmény: Boszorka (44051)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44051

Három féle különböző erősségü piros szósz és én, miután imádom, french friest ettem még hozzá. Ez egy egészen egyszerü papirszalvétás hely volt, semmi előkelősködés.

Előzmény: Törölt nick (44048)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44050

Ez tengerparti országokban így működik.

Algirban a kikötói La Pecherie halvendéglő ~ 2 m3-es akváriumánál ráböktünk

két Szt.Péter halra, már vették is ki, és vitték a konyhára.

Elötte egy kazal frissen sült garnélát ettünk, ami mellé szervírozták

a citomszeletekkel teli tál kézmosó vizet.

Előzmény: Boszorka (44047)
szkati Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44049

https://www.youtube.com/watch?v=x3C7d4Elbvc

 

Nekem ott ez az egyik gyengé. Na jó, azért a rákokat is megeszem:))

Előzmény: Boszorka (44047)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.27 0 0 44048

fűszerezés, körítés mi volt?

 

Előzmény: Boszorka (44047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!