ne haragudj de nekem ez nem tetszik, ez az 'egyszer kedveltem az ireket' szerintem kisse gyerekes vagdalkozas. nekem semmi bajom az irekkel, egy emberrel van bajom. egy ember miatt nem lehet egy orszagot megutalni. arrol nem is beszelve, hogy volt arrol szo, hogy a magyarok is hibaztak es lehet h itt kene kezdeni a tiltakozast.
Két derék ír is kiállt azért, hogy Ciarán Tobin elnyerje a büntetését.
Az egyik az igazságügyminiszter (!) aki pert indított Tobin ellen, a másik egy detektívfelügyelő, aki szintén szembemegy a bíróság határozatával, majd megkeresem a nevét. És hát az újságírók: mindegyik kiírja Tobin teljes nevét*, lakcímét, munkahelye nevét.
Szóval szerintem ne haragudjunk en bloc az írekre!
*Ellentétben Magyarországgal, ahol még egy olyan szörnyetegnek is rövidítve írják le a nevét, aki templombajáró, konzervatív jobboldali gyerekorvosként 4 lányával rendszeresen dugott, éveken át... (dr. T. Ágoston, Tatabánya)
I send you this email to express my disappointment. Years ago when I first heard about your country it seemed to me a place I really like. Then I learned about Irish culture, Celtic heritage. Became a fan of the late Luke Kelly, went to the Palace of Arts in Budapest when the Chieftains came to play...
then I heard the case of Francis CiaranTobin. I followed it since it happened, then I heard that most recently Ireland decided not to extradite this man to Hungary to serve his well earned sentence. I read the reasoning per Peart, J. In my view the Irish courts seriously abused the community law and seriously abused the faith people have in righteousness. Your country made a decision which states that no one is going to be surrendered to another country, unless he "flees" from there after convicted in due process of law. I can not suppress my disappointment that Eire, the Celtic Tiger, once a model of all countries accessed to the European Community decided to take this action. Obviously as this is the terminal decision of the Honourable Court, I do not try to find explanations. The thing what I do is this: whenever Ireland surfaces in any kind of conversation I will take the opportunity to tell about the story of Mr. Tobin. To cite the great Luke Kelly: people like this used to be sent in Van Diemen's land. Now, they can conduct their everyday lives without consequences. From now on, Ireland means this for me.
Yours sincerely XXXXXXXXX once a friend of the Irish
(off: azt hiszem, a buntetesek nagysagaval es a tetteneresek kis szamaval van a baj. Masik topikban szivesen kifejtem - de szerintem igen konnyen megnevelheto lenne a magyarorszagi autos)
a 30 es 31 kozott nem annyi a kulonbseg mint a 70 es 110 kozott. az a baj, hogy mindenki el van szallva. nekem a belvarosban a zebran a cipomsarkat csokolgatjak az autosok, nem birjak kivarni amig aterek (es nem kettovel megyek). ezen is jo lenne dolgozni egyszer...
Soha nem állítottam, hogy én nem gyorshajtottam soha, az ellenkezőjét annál többször. Próbáld meg nem személyre szólóan, célzottan értelmezni, amit mondok.
nagyon off. de ha te engem, aki esetleg megy 131-el az autópályán - (az is tilos), egy lapon emlegetsz azzal az írrel.... hagyjuk ezt. avagy te soha se mentél 31-el 30-as táblánál? ez a topik nem érdemli meg ezt a stilust.
ha már politically correct akarunk lenni, akkor mindenhol he or she, vagy person. ignoring the traffic regulations- ki kellene hangsulyozni, hogy nem kicsit .
És az elejére kellene valami összefoglalóbb, egy mondatos összefoglalás, hoyg aki csak addig jut el az olvasásban, értse, mi a baj.
I am shocked by the recent decision of the Irish Supreme Court regarding.....
Ilyennel kéne kezdeni - de ha mindent végigolvasunk, - megtettem - itt ugy tűnik nekem most, hogy talán tényleg nem az ír igazságszolgáltatással van itt baj.
"A kihalt autópályán akár 300-zal is menni egyedül..."
Hát igen. Az ír úr is úgy gondolta, hogy ott és akkor nem vonatkoznak rá a szabályok, mert ... mindegymiért. A blogban említett és lefényképezett Seatos is úgy gondolta, hogy ott és akkor ő mehet 96-tal is.
Így kezdődik. Amikor elkezdesz magaddal alkudozni, hogy most éppen meddig mehetsz el.
Attol tartok (szinonomaszotar) hogy a reckless amerikaban hordozza csak a buntetojogi jelentest, es az irresponsible-t javitottam ra, ami talan minden angol nyelvteruleten tul gyenge kifejezes. Ezt kene megkerdezni, mi az ideillo szo.
szerintem meg arrol is beszelunk, legalabbis ezt a blog bejegyzesre reagalva irtam be ide, hogy a moral nagyon jo lenne ha valtozna, es en annyira maximalisan egyetertek pl a sebessegkorlatozas betartasaval, hogy a masfelszeres tullepeshez nem vagyok hajlando asszisztalni.