kachuki: én sem szeretnék autót venni, de csatlakoznék a nyálcsorgatók közé: szóval ha küldenél egy képet, megköszönném: feketeretek@freemail.hu a címem! Érdekelne, a 4 fejtámlás megoldás! Még nem láttam ilyen megoldást, csk hallottam róla, ja meg szemöldök, és hűtőrács kinézete is érdekelne! :))) köszi
Hirharang: IGAZ! Ezt én is úgy tudom, hogy ha a gumi sok ideig van "benyomódva" akkor bereped! Ez szerintem nagyon fontos (!) Ha egy kicsit figyeled, nagyon sokan parkolnak így! NEM szabad! Vagyis ha van zsé újra, akkor hehe, miért ne! Gumis mondta, amikor a téligumiimat rakattam fel, hogy ha egy frissen centírozott kerékkel egy nagy gödörbe hajtanánk, ami Pestem könnyen előfordul, akkor lehetne újra centírozni őket, mert deformálódik! Hát akkor, hogy ne deformálódna, ha órákig áll benyomódva!
Valaki írta, hogy ahhoz, hogy megálljunk sebesség is kell! (vagy valami ilyesmi) én ezzel nem értek egyet! Az én széria 120-asommal nagyon könnyen megyek 80-90nel, és ha egy buzuki felidegesít (ahogy ma reggel tette egy piros buzuki wagonR+ ezúton üzenem, hogy k***a be!) szóval akkor 120-al is megyek, de akkor igazából sajnálom az autót! De hát sokszor volt részem abban az élményben, hogy hálálkodtam a téli guminak!!! Nem kell gyorsan menni, 60-al is össze tudod törni az autót, CSAK a gumi miatt! Nem tudom, mennyire vagytok ismerősők Budakeszin, de ahogy jösz Pest felől van egy hatalmas lejtő, ha ott közepesen fékeztem blokkoltak a kerekek, az autó gyorsúlva csúszott!!! A Téli gumikkal viszont nagyon jó! Ez nem reklámfogás, vagy ilyenek, hanem tényleg érződik!!!
Ha már gumik. Valaki azt mondta, hogy ha szorosan a járda mellé állunk, és a gumi érintkezik a járdával, az nem jó, mert a gumi benyomódhat, repedhet. Igaz ez?
Ja. Persze ehhez sebesség is kell, hogy az ember összetörjön.
Azokon az utakon, ahol járunk, ott gyakori a tisztítás, azok olyanok, mintha ősz lenne. Nem is szólva arról, hogy szerencsére egyelőre nincsen hideg tél.
Mindazonáltal: ha lenne rá pénzem, vennék.
Ha garázsban állt, akkor tényleg kevésbé rozsdásodik, ez valóban pluszt jelenthet.
A négy fejtámla pont kettővel több, így ez is.
Más: a mai Népszabadságban van egy cikk a téli gumikról. Mindenkinek ajánlom, de hozzáteszem, hogy a sok okosság mellett, ami ott szerepel, elmondható és elmondandó, hogy a téli gumi: DRÁGA...
Na jó,de ez sehol sem rozsdásodik,pedig gyári fény van rajta.
Fejtámlás ülések (4 db).Megmiegymás...
Ha vkit komolyan érdekel,küldök neki képet a kicsimről.
Nem akarom egy "jött-ment"-nek eladni,aki eltékozolná az autó adottságait.
De szívesen odaadom olyannak,aki ért (érteni fog) hozzá,és megbecsüli,megtartja ebben a szép állapotában az autót.
Kép nincsen (majd lefotózom), de azokban a hirdetési lapokban, ahol leellenőriztem az árfekvést, kábé ilyen áron voltak az ennyi idős kocsik (ennek 2005 tavaszáig van műszakija is).
Ez nem zárja ki persze, hogy a tiéd egy csomó dologban jobb.
A miénk egy teljesen átlagos típus, kaptunk hozzá ablaktisztitót pluszban meg két fekete üléstámlát, amikről lentebb beszéltem is.
Talán annyival rosszabb az átlagnál, hogy pici helyeken (felül!) rozsdás.
Hát... csorrrr-csorrrr.... nagyon szép a gép! Különösen a harmadik féklámpa tetszik... hát én olyan 100-120 ezret szánok rá... sajnos ilyen kaliberű 120-ast ennyi pénzért nem fogok kapni
Köszi kachucky, (nem mintha nem érné meg) de ennyi pénzem nincsen rá. :( Azért ha veszed a fáradtságot szívesen csorgatnám a nyálamat a monitorom előtt... szóval küldj képeket légyszi. :)
Én is spórolós fajta vagyok, de a téli guminál nem engedek (persze magamnak) a 48-ból.
Persze nem fogok 20000/darab-ért gummedlit venni. De mondjuk olyan 6-7 ezerért igen. Persze könnyen beszélek, hiszen még nincs autóm, de ettől függetlenül (utasként) már ért nemegyszer télen meglepetés... főleg az "okos" spórolás címmel (elöl téli, hátul nyári... persze nem skodával)
Szóval én ebből köszönöm, de nem kérek. A véleményem pedig az, hogy télen egyébként is óvatosan közlekedik az ember még téli gumival is. Én a nyári gumis autókban télen f*sok. (havas, jeges úton persze)
Nekem van egy eladó 120L-m.
Nagyon jó állapotban van.Rozsdát nem találsz rajta!!!1989-s,de azóta csak garázsban volt tárolva.
44.000 km-t futott.Motorikusan teljesen rendben van.Már megvan a vágott első rugó,csak be kell rakni,de én berakom neked,ha kell.Van rajta szemöldök,egyedi hűtőráccsal.
Ára:220 000 Ft .(Skoda-értők azt mondták simán ér ennyit.)
Ha komolyan érdekel,küldök az email-címedre képeket is róla.
Apropó, hó.
Téli gumi, Tesco, darabja 30.000. Hát ezt sem veszünk....
Máshol, kicsit használtan a négy téli gumit 50.000-ért kínálják egyben. Még ez is sok, ha az ember 160-ért veszi az autót...
Marad a rendes gumi, és az óvatos vezetés. Meg persze az, hogy hóban, jégben nem negyünk....
Ma délután mosattunk egy benzinkútnál.
450 volt a mosás és az öblítés, s kb. 100-as a porszívó.
Plusz tankolás 4000-ért. 16 liter körül, nem emlékszem pontosan.
a 105-120 árak nagyban függnek attól, hogy meddig érvényes még a müszaki és a zödkártya az autón. 150-ért lehet, hogy még friss müszakival is kapsz gépet, és ez az ár aztán a nullához tendál, ahogyan fogy a müszaki érvényessége.
Városi fogyasztás nálunk olyan 8,5-9 (1982-es 105-ös)
Köszi a gyors infókat. A hátsó felfüggesztés miatt csak azért aggódom, mert tudtommal a váltóház lóg ki leginkább a kocsi alján. És mivel a kocsi hátulja viszonylag alacsonyan van nem lenne jó lejárdázni. Bár gondolom szabad szemmel is megállapítható messziről, hogy mennyire gyenge már a rugó.
Hát az arakat most nem nagyon tudom, attól is függ, hogy milyen időset akarsz venni( egy idősebb is lehet jó állapotú ), de 100-150e-nél nem hiszem, hogy több egy jó állapotú gép, hacsak nincs benne sok extra.
Amire figyelni kell:
-küszöbök, hátsó sárvédőívek, padlólemez, első sárvédő( különösen a sárvédő és a küszöb találkozásánál alul, az oldalindexeknél( ha olyan az autó ), sárvédő és az A oszlop találkozásánál ), ha a festés ragyás itt-ott az már rozsdásodást jelent, vigyázni kell a frissen fényezett autókkal ! A doblemezeket sem árt megkopogtatni.
- a hátsó felfüggesztéssel nincs sok gond, az elsőnél figyelni kell, kopog-e, ráz-e.
-a motornál, ha már üzemmeleg, figyelni kell hogy füstöl-e kékesen, jól meg kell taposni a gázpedált, fülelni kell hogy hallatszik-e hangosabb kotyogás-kopogás.
Hirtelen ennyi, most mennem kell, majd még írnak az okosabbak :))
Eddig csak olvastam a fórumot, most hozzászólok, illetve kérdeznék, de egyszerre jó sokat! :)
Szeretnék jövő tavasszal, de legkésőbb nyáron venni egy skodrit. Szívem szerint GLS-t vennék, de ahogy elnézem azok nagyon le vannak harcolva, úgyhogy lehet, hogy maradok az L-nél.
Most pedig a beígért sok kérdés:
- mennyiért érdemes venni (gyanúsan kicsi összeg) pl. 100.000-ért már kapható-e egy jobb állapotú?
- mennyit eszik az autó városban?
- kell-e rá katalizátort szereltetni valamikortól? (ebben a témában nagyon láma vagyok)
- melyek a különösen figyelendő darabok a vételkor? (küszöb, alváz, kerékjárati ív, hátsó felfüggesztés...)
Ezt én sem látom olyan nagy bajnak, meg kell tanulni kezelni. Indulás előtt például mindig csinálunk egy nagyobb külső-belső törlést, mondjuk ez a sok szar miatt is kell, ami ráragad az üvegre. Aztán a fűtés után egy kis venti és minden rendben. Ha az ember rááll, már nincsen gond vele.
Ami szintén nagyon jó, az az, hogy mostmár azért hajnalban voltak minuszos hidegek, s szivatóval harmadikra-negyedikre elindul, bár elég nagy a füst...
Egy mikromilliméternyit világosabb.
Világos, hogy ezekkel jobb is lett az autó, csak mi ebbe nem merünk belevágni, egyelőre jó úgy, ahogy van, félek, ha belenyúlnék, valamit elb....
"Csak akkor piszkáld a kocsit, ha baj van" elv vezet. Meg ugye az idő...
Pár évvel ezelőtt csináltam ezeket, amikor még nagyon ráértem, egy része ma már nem működik. Van ami hasznos, van ami nem. Ma már nem állnék neki ilyennel szórakozni. Nos lássuk:
Hűtővíz szintjelző: A tágulási tartályba építettem bele egy benzinszint jelző úszót, olyat mint ami a benzintartályban van. Kell egyet szerezni bontóban. A tartály tetejét ki kell kivágni és bele kell rakni a szerkezetet. Mivel kicsit nehezen fér bele, ezért a drótót ami a műanyag úszót tartja meg kell hajlítani valahogy.
Azokat a csatikat kell bekötni, amik a sárga lámpát működtették.( tartalék jelző).A tartályt lejjebb kell szerelni egy kicsit, csak úgy fér el .
Ennél sokkal hasznosabb a 2. torok nyitását jelző szerkezet: A 2. torok vákumos működtető szerkezete alá szereltem egy érintkezőt, ami akkor zárt mikor elkezdett kinyitni a torok. A karbi csavarjaihoz lehet rögzíteni valahogy.A múszerfalon felvillanó égő jelezte mikor nyitott a 2. tortok.
A dolog sok kreativitást igényel, nem lehet igazából leírni, ha valakit tényleg érdekel, akkor részletezhetem tovább is.
Az alapjárati mágnesszelep vezérlése az nagyon bonya, csak erős idegzetűeknek:)))))
üdv.:venyolc
( remélem érthetőbben fogalmaztam, mert 15 óra mu ka után nehezen fog az agyam)
Hát, mester, mehet a részletesebb, mert én sem értettem valami sokat! De ezekszerint nem én vagyok hülye, hanem Te okos! Vagy csak jobban értesz a 120-hoz :-)