Keresés

Részletes keresés

kukucs33 Creative Commons License 2002.03.19 0 0 36
Háát, ismerve a szlogent, hogy "az Everesten megfelelt", még egy tippem van:
http://www.explorers.hu/hun/expedicionk/exped_mount_tamogat.asp
Ez a 2001-es Everest-Lhotse expedíció honlapja, ahol támogatóként szerepel az Alto, szerencsés esetben tőlük voltak a hálózacsik és adnak is infot, de végül is miért ne tennék? Egy emilt szerintem megér. Ha nem is nyúzták évekig, de valszeg ott elég hideg lehetett.....
Nekem amúgy elég sok mindenem (hátizsák, hálózsák, lábszárvédő, övtáska, poncho) van tőlük, a tartósságot illetően eddig jók a tapasztalataim.
Előzmény: lmatyas (35)
lmatyas Creative Commons License 2002.03.18 0 0 35
Persze ezt ismerem, sot a kevesem joban van az egyik cegvezetovel is, de egyiket se neveznem objektivnek. Ara lennek kivancsi, hogy mondjuk 1-2 ev utan hogy birja a zsak a strapat, es hogy tenyleg realisak-e a ra irt adatok. Azert kosz.
Előzmény: kukucs33 (34)
kukucs33 Creative Commons License 2002.03.18 0 0 34
ALTO - Nem tudom, hogy tudod-e:
http://www.naturen.hu/NetShop/alto
Ez nekik a honlapjuk, bár ez "tapasztalati tényekkel " nem szolgál, de a paramétereket megadja.
Előzmény: lmatyas (33)
lmatyas Creative Commons License 2002.03.18 0 0 33
hannah: Ahogy lattam kb. ennyit tud, igaz eleg olcsnak is szamitanak a cuccaik. Ismerosoknek van, hat nem egy minosegbajnok, de utcara megteszi, es tenyleg jo aron vettek. :-(

Altos valaszt kosz. Valaki Tibet 5 vagy Everest zsakrol valamit? Teli kene mindenkeppen, szombat ejszaka is kint aludtunk, sator nelkul, es eleg hideg volt hajnalban (az alvashoz szukseges cucc ket szar (kb. 1kg bag neven futo Tesco minosegu) halozsakban: polo, ing, polar + kotott pulcsi, vaszonnadrag, 2 zokni...), es ez meg csak Magyarorszag. :-(

Előzmény: kukucs33 (31)
kukucs33 Creative Commons License 2002.03.18 0 0 32
persze, a valamit pontos jével írják.....
kukucs33 Creative Commons License 2002.03.18 0 0 31
Apropó esőkabát: Vettem decemberben egy cseh Hannah Thunder vízálló, szélálló, lélegző kabátot. Ne kövessétek a példámat! Végül is nem lenne rossz, mert sok zsebe van, meg praktikus a kialakítása is és tényleg tudja a víz- meg szélállást, viszont folyamatosan jön belőle a cérna. Hol itt, hol ott. Visszavittem, megvarrták, aztán megint, de kezd tele lenni vele a szervezetem. Nem tudom, van még valakinek Hannah-tól valamilye? Én vagyok ilyen peches, vagy tényleg csak ennyit tudnak?
Ermak Creative Commons License 2002.03.18 0 0 30
Nekem van egy "guminadrágom"; kevésszer volt rá szükség, a következőket tudom mondani:

- Nagy esőben tényleg tuti (magashegy, ahogy már írták).
- Jól rávezeti a cipőre a vizet, úgyhogy az is legyen viszonylag vízálló.
- Magyar viszonyok között jobban kihasználható egy mezei esőkabát.

Tipp: szerintem az osztrákok nem véletlenül szeretik a térdnadrág-gyapjúzokni kombinációt: utóbbi vizesen is meleg és könnyebb megszárítani/cserélni, mint a nadrágot.

Előzmény: kukucs33 (19)
kukucs33 Creative Commons License 2002.03.18 0 0 29
Köszi a gyatyó tippet, alkamasint utánajárok, hogyér osztják manapság, nagy segítség, hogy nem csak a katalógusok alapján lehet dönteni.
Nekem egy ALTO Pille 3 hálózacsim van idestova 4-5 éve, hazai nyári viszonylatban még meleg is kissé, jó időben legfeljebb csak magamra terítem, nem bújok bele. Nekem nagyon bejött, bár ez inkább nyárinak készült (+20 - -2C°, ha jól emléxem), tehát nem a brutál kategória, de a felépítése már ugyanaz, csak kevesebb a benne töltelék és csak szimpla cippzárja van. Kivitel, felépítés, súly nálam eddig megfelelt.
Előzmény: lmatyas (25)
Boarhunter Creative Commons License 2002.03.15 0 0 28
Kb. három hete vettem, az utolsó 45-öst én hoztam el, de még mindig van a kirakatban vmi kissebb méret.06-82-317-644 legközelebb hétfőn lesznek nyitva.
Előzmény: lmatyas (27)
lmatyas Creative Commons License 2002.03.15 0 0 27
Elkepzelheto. Az enyemet nem idehaza csinaltak legalabbis a felirat szerint ;-) Mondjuk annyiert erdemes venni vagy 5 parat, aztan jo az embernek par evtizedre. ;-) Tenyleg jo bakancs, de nagyon megkerik az arat is. Mikor vetted annyiert? Esetleg meg most is van?
Előzmény: Boarhunter (26)
Boarhunter Creative Commons License 2002.03.14 0 0 26
Hát ez jól hangzik. Nálunk Kaposváron 13.500-ért árulták a Borneót, illetve valami olyasmit. Azért olyasmit, mert csak az van ráírva, hogy Meindl, meg hogy Digafix azon a kis fűzőnyelven, de ez a fűzési rendszer neve. A Meindl honlapján viszont látszik, hogy ez a Borneó. Állítólag M.o.-n csinálják, és a fölös készletet egy kereskedő megvette bagóért. Amúgy tényleg nagyon kényelmes, és nagyon precízen van összerakva. Én bevaxoltam, mint állat, és még nem bírt beázni.
Előzmény: lmatyas (25)
lmatyas Creative Commons License 2002.03.14 0 0 25
Orulok, hogy feleledt a topic! ;-)

A Borneo 37.990 volt karacsonykor a Tengerszemben. nem mondom, hogy barati, de korrekt ar egy ilyen bakiert. Eddig egy rossz szavam se lehet ra, ez elsosorban a kenyelemre es a vizallosagra vonatkozik, a tobbirol nem tudok meg nyilatkozni.

Gatya. Nekem van egy Sandstone Hiker gatyam, az direkt erre valo. Nagyon konnyu, egy zsebben elfer osszehajtva, en mindig viszem magammal, nehanyszor mar jol jott. Lelegzo, vizhatlan es szelallo, de nem melegit (nagyon vekony), en masik gatyara szoktam ravenni, ha szar az ido. Lehet benne izzadni, de nem olyan veszes, mint gondolna az ember. Van egy holgy ismerosom, o atom meleg halozsakban aludt is benne, nem izzadta szet magat reggelre ;-)
En latom ertelmet beruhazni ilyesmibe, 10.000 korul kezdodnek szerintem, de neha ki lehet fogni akciosan is. A sajatom nem egeszem 6K volt. Termeszetesen ertelme akkor van, ha van hozzavalo kabat is, akkor viszont nagyon, mert anelkul a gatyad total szet fog azni, mivel a kapat szepen a combodra fogja csurgatni az osszes esovizet. :-(

Megvettem a hatit, nagyon orulok most neki, remelem jo lesz. En hoztam el az utolso darabot, szoval mar ne rohanjatok ;-)

Kerdes: van itt valakinek Alto Tibet 5 nevu halozsakja? Esetleg mas komolyabb Alto zsak? Erdekelnenek a tapasztalatok.

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2002.03.14 0 0 24
bocs, ürdüngös internet :)))

http://www.hanwag.com/acatalog/alaska_gtx.html

H

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2002.03.14 0 0 23
elnézést, elrontottam a linket!

Tehát a sajátomnak az adatlapja.

Hayloft

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2002.03.14 0 0 22
gatyában nem tudok sok okos tanácsot adni, de saját tapasznyalatom alapján
a columbia, sherpa, rafiki, sandstone cuccok kényelmesek.
Bakancs, mint sarkalatos kérdés: nekem eddig 2 jó bakancsom volt, azelőtt surranótól a mamuszig mindent megpróbáltam. Ami nekem bevált: HAN-WAG.
Az előzőt 9 (!) évig hordtam, a végén már télen a városban is, sólében, latyakban, mindenféle túrákon.Nagyon drága volt, de még mindíg tudom hordani, csak már kezd megtörni itt-ott. Ezt vaxolnom kellett rendszeresen, de nem is ázott be sosem. Amikor kezdett kitörni a belső bőr akkor kezdtem nézni másik baki után. Hosszas nyomozás során visszajutottam a kiindulási pontra, csak 9 év fejlődés után egy másik HAN-WAG modellt választottam. Ennek magasabb a szára, gore-tex bélése van és kicsit más a fűzése. Mind a kettőnek un. "fußkomfort" talpa van belül, nagyon kényelmes még az én érzékeny lábaimra is.Ezt 3 éve hordom és nincs vele semmi baj, legutolsó tesztem egy egész délutános séta volt egy sípálya mellett szlovákiában, és nem ázott be. Egyelőre még nem kell vaxolni, de eljön ez az idő is egyszer. Az ára elég borsos, a mostani 3 évvel ezelőtt volt 44ezer. De nem is kell minden nap újat veni belőle.
Honlapjuk itt található.
A saját bakkerom a href="http://www.hanwag.com/acatalog/alaska_gtx.html"linkje

Hayloft

kukucs33 Creative Commons License 2002.03.14 0 0 21
Köszi, Lud, eszerint megalapozottak a "félelmeim".
Magam is kacsingattam a komolyabb nacik felé, de az ár/majdani kihasználtság arány egyelőre visszatart - áthidalásképpen lehet, hogy veszek mégegy Sherpa valamilyen gatyót (most egy Torontoban túrázom és tetszik, de ez "csak" jó minőségű, de semmi extra) és jól befújom v. bekenem valami vízlepergetővel. Ha ilyesmiben van esetleg ötlet, tapasztalat, azért is hálás lennék.
Előzmény: Lud (20)
Lud Creative Commons License 2002.03.14 0 0 20
Hát PVC gatyeszt ne vegyél, mert akkor télleg vizipólóznak a dolgaid. Nekem Sandstone Everest van, lélegző, oldalt végig cippzárazható és tépőzárazható, így a szellőzés megoldott.
Tórázáshoz lehet, h luxus ilyet venni, de magashegyen ajánlott darab.
Előzmény: kukucs33 (19)
kukucs33 Creative Commons License 2002.03.14 0 0 19
Üdv Mindenkinek,
Érdeklődnék, hogy van-é valakinek tapasztalata esőnadrággal kapcsolatban. Egyáltalán érdemes ilyesmire beruházni? Mondjuk egy erdélyi túráról lenne szó, állítólag igencsak csapadékos arrafelé a környék, de félek, hogy totál beleizzadok, akkor meg már inkább az esőtől áznék...
Boarhunter Creative Commons License 2002.03.13 0 0 18
Hali!
Mennyiért vetted a Borneót?
Előzmény: lmatyas (17)
lmatyas Creative Commons License 2002.03.13 0 0 17
Ugy tunik az en hatizsak dilemmam eldolt. Voltam ma a Tengerszemben es akcios a Deuter Aircontact 65+10, igy "csak" 38.900, ami eleg nagy valtozas a >50.000-hez kepest. Ennel olcsobban nem kaptam volna meg a masik kiszemeltet (Big Pack) sem, igy eltetettem egyet holnapig, es meg is veszem, ha minden igaz. Majd beszamolok. Akit meg erdekel az siessen, a Dohany utcaban azt mondtak mar csak max. a nagykerben van, de hatha. Ennyiert nagyon jo vetel.

Bakancs. Karacsonyra sikerult egyet beujjitani, egy Meindl Borneo lett, egyelore jol birja, hosszabb teszt meg nem volt, csak egynaposok. Kenyelmes, nem azik be. Ha lesz komolyabb tapasztalat majd azt is megirom.

kukucs33 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 16
Ami a magyar katonai bakancsot illeti, nekem van egy, amit még atyám "gyűjtött be" anno a 70-es évek közepe táján, télen latyakban ma is azt hordom (én kb. 15 éve "nyúltam le" tőle), de az igaz, hogy ez bőrbéléses, duplacsatos tiszti darab, évente készer akkor is bekenem bagarollal, ha nem hordtam, használat közben hetente min. egyszer, így pár éve mértük az időt és kb 17 perc után lett belül vizes, bár a lábam már majd' lefagyott (álltam a patakban), mert a hőt azt nem szigeteli. De túrázásra amúgy tényleg nem túl jó, mert a talpa csúszik mint a fene és elég merev a szára is. A mostaniak viszont a nyomába sem érnek, ezzel maximálisan egyetértek.
Amiben túrázok az egy háromévszakos La Sportiva Tundra, Vibram talp, Gore-Tex felsőrész, eddig bevált (kb. 3 éves).
Sátor: Nanoq Peary III - magyarok készítik, ha jól tudom Keszthelyen, VauDe licenc alapján, egyben felállítható (esőben überelhetetlen) egyedül kb 2 percen belül, kétrétegű kupola, aluvázas, eddig csak tavaly használtam, úgy néz ki, hogy OK.
Előzmény: leha (14)
leha Creative Commons License 2002.03.11 0 0 15
sátor: cseh gyártmányú. Pamír típusú. nem tudom, hol és mennyiért, mert kaptam ajándékba. van neki 1 hibája: előtere nincsen neki. innentől kezdve meg az előnyei: egy percen belül fel tudom állítani egyedül (a cövekeket, meg a madzagokat még soha(!!!) nem használtam, merthogy a kishazánkban fellelhető időjárási viszontagságokhoz nem kellettek - igazi hegymászó sátor : ) )
a merevítő rúdjai nem üvegszálasok (láttam törörr merevítésű üvegszálast ... 1*űen elfáradt), hanem aluméniom
a fent említett merevítőrudak olyan rövidre hajthatók, mint a hátizsákom szélessége (eddigi tapasztalataim szerint, ez ritkaság, de nagyon), így simán felköthetem hátra (a polifoamom nagyobb helyet foglal)
ja! 2 személyes, 2 rétegű
leha Creative Commons License 2002.03.11 0 0 14
én eddig csak kies hazánkban koptattam a bakancsomat ... és azt is legutóbb 3-4 éve (úgy értem, hosszabb távon)

bakancs: nekem katonai. no, nem a magyar, mert az szar (nem azért, mert magyar, hanem azért, mert szar). használtan vettem egy, az amerikai hadseregben rendszeresített bőr bakancsot. (tudni kell, hogy az amcsi katonáknak van egy bőr, bélelt(téli) bakancsuk, meg egy gyöngyvászon(hamarszáradó) nyári). nos, én ezt a "téli" változatot hordtam nyáron is. problémám nem volt vele (amennyit gyalogoltunk, nem tűnt fel, hogy a bélelt bakancstól, vagy a nagy meleg+sok mászkálás+nehéz csomagtól izzadok-e)
jól kezelve (szilikonos cipőápolónál többet nem fordítottam rá) simán bírta az egyhetes zempléni vizitúrát (minden nap esett : ( )

hátizsák: nekem egy Trek Sport (made in slovakia) márkájú van. 65 literes (ez nem biztos, de asszem Patagonia a típusa). kiváló. tényleg.

kukucs33 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 13
Üdv,

Nem tudom, hogy azóta beszerztél-e valamely zsákot (csak nemrég vetődtem erre), mostanában a barátnőm is egy Deuter Aircontacttal szemezett, de az ára hamar kiábrándította.... Végül egy ALTO Sherpa 64 lett, kb. a feléért. Mivel nekem úgy 5-6 éve van egy Alto-s zsákom, nyugodtan mertem neki ajánlani. Átizzadás ügyben annyit, hogy, ha egy zsákban van kb. 20 kiló cucc akkor az úgyis szépen rásimul a hátadra, mert a heveder akkora távolságot úgysem tud tartani, a különbség innentől szerintem elenyésző, mert az Alto-s (meg a többi komoly pl. Karrimor-még drágább) zsák heveder(zet)e is hasonló felépítésű.

Előzmény: lmatyas (12)
lmatyas Creative Commons License 2001.09.06 0 0 12
Ki tud nekem segiteni??!
Nagy a dilemma: hatizsakot kene venni (meg halozsakot, satrat, stb, ;-). Szoval ki mit tud a Deuter Aircontact zsakokrol? Ezt talaltam, ami minden szempontbol megfelelne az elkepzeleseknek, kenyelmes, es jo, csak eppen marha draga. Van valakinek veluk tapasztalata? Megerik az arukat, vagy csak kamu az egesz, es az olcsobbak is ugyanannyira izzadnak rad? Esetleg hasonlo minosegben mas tipp? Kosz elore is!
szalka Creative Commons License 2001.06.24 0 0 11
A hatizsakhoz meg annyit, hogy nok eseteben - legalabbis nalam ez volt- sokfaja markas zsaknal hiaba allithato a hatresz de meg a legkisebbre allitva is tokre tullogot a derekpant. Altalaban a noi zsakoknal sokkal-sokkal kisebbre lehet allitani- pont azert mert a nok eleve alacsonyabbak - rovidebb hat- es raadasul a derekeuk meg magasabban van.
Kulonben az uzletben mar az agyara emntem az eladoknak mert vagy 10 fele zsaknak atalitattam a hatreszet a legkisebbre mire talaltam olyat , ami tenyleg megfelelt :-)
Kulonben a bakancsot is tobb mint 1 honapig tartott megvenni, es kiakasztottam par boltost, hogy feloraig fel le maszkaltam minden egyes cipoben:-) De szerintem egy kirandulason nagyon fontos foleg a cipo aztan a hatizsak, mert ha faj tole a labad vagy a hatad akkor oda kirandulas orome es csak szenvedes lesz.
Van egy nagyon jo kis Merell szandim is, ami szinten nagyon megerte, mert nagyon kenyelmes es nagyon nagy melegben ha nem sziklas es nem nagy szintkulonbseges helyre megy az ember akkor nagyon jo szolgalatot tesz, kenyelmes mint egy bakancs, de ugye szelozik.
Aminek a vasarlasat nagyon elcsesztuk, az a sator. Sajna nem kereszvazas kupolat vettunk, hanem ugynevezett bogar? alakut. Ami ugyanolyan vekony kis vazzal van, mint a kupolanak, csak nem ket keresztszal fut benne, hanem 3 szal parhuzamos es olyan bogar alaku lesz az egesz.
Nagyon SZAR!!! Ilyen kinezetut nem szabad venni. Ha szepen ki tudjuk fesziteni, es nincs tul nagy szel akkor ok, nem azik be nem valik szaunava szellozik, meg konnyu is kicsi is. DE agyagos nagyon koves teruleten- vagy ha nincs ido sokat szorakozni a satorallitassal- mert mondjuk omlik az eso- akkor ugy szar ahogy van! Korrekt kifeszites nelkul nem tartja magat ugy dol ossze mint egykartyavar, ha agyagos , vagy koves a talaj - netan szikla akkor vert izzadunk mire felverjuk sziklan nem is lehet. Es persze marha lassan lehet osszerakni es a szelre nagyon kenyes. A jobb kupola alakuakat szinte ki se kell fesziteni anelkul is megalnak.
A dzsekiket meg tenyleg minnel ritkabban kell mosni, de az adott esetben sajna szukseges volt ugyanis elotte egy hetvegi kirandulason leontodott borral es olya budos volt hogy meg ;-)
Előzmény: lmatyas (9)
encián Creative Commons License 2001.06.24 0 0 10
Ha szabad hozzászólni bakancs ügyben. Nagyon sokat megyek télen-nyáron, és valóban a cipő a legfontosabb - ahogy a futásnál is. Az itthoni választék a különböző hegymászó boltokban elég szűkös viszont nagyon drága. 2 évvel ezelőtt Klagenfurtban a Renonál (ami kint egészen más, mint itthon) olyan bakancs választékra leltem, hogy kb. 1 órát töltöttem el csak a szemrevételezéssel. Az eredmény egy Willow bakancs 700 ATS-ért (szezonvégi árleszállításnak köszönhetően). Tiszta bőr, könnyü, és nagyon jó felépítéső lábbeli kívül, belül.Azt sajnálom, hogy nem vettem belőle 2 párat. Azóta kb. 2 ezer km-t tettem bele esőben, hóban, sárban, Kék-túrázva lehetetlen helyeken: szántásban, sziklás, köves vidéken, zergejárta ösvényeken...
Itthon ezt a márkát nem találtam, de mindenkinek őszintén ajánlom, mert nekem bevált.
lmatyas Creative Commons License 2001.06.24 0 0 9
Udv Szalka, orulok, hogy feleledt a topic!

A dzsekis tapasztalatod nagyon megszivlelendo, es minden lelegzo cuccra ervenyes. CSak speci mososzerrel, egyben ezek altalaban javitjak a kisse kopo vizallosagot is. Bar en leginkabb nem mosom az ilyen cuccaimat jobb a bekesseg, amig birja az ember a koszt ;-) Sok esetben ez a legjobb amit tehetunk, pl. halozsakot se erdemes mosni (en meg sose tettem, de nem is mutogato mmindenkinek, hogy hogy nez ki ;-).

A hatizsakhoz annyit tennek hozza, hogy jogos, hogy a te hatadhoz masmilyen kell, de a jobb zsakok mind allithato hatreszuek, ami azt jelenti, hogy kulonbozo hathosszusagra lehet (es erdemes is!) beallitani, hogy mindenkinek kenyelmes legyen. Ezt az olcsobbak (?) nem mindig tudjak, pedig fontos, hogy a pant pont a csipodon legyen, mert egy csomo sulyt levesz a vallaidrol.

A bakkanccsat amit irsz, szerintem nem altalanos, de mar lattam ilyet, de nem sok bakkancson. Remelem tenyleg bevalik, jo turazast benne!

Előzmény: szalka (8)
szalka Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8
En spec azert nyitottam a topicot, mert nem vagyok tul otthon a temaban, es nemi turafelszereles beszerzese volt cel az iden.
Ahogy en eszrevettem altalaban a konnyu suly es minoseg egyutt jar, legalabbbis meg nem lattam igaza pici es konnnyu turacuccot, ami nevenincs gagyivolt, valahogy nekem gy tunik hoy suly es meret megfelelo nagysagara csak a kifejezett erre specializalodott cegek vigyaznak igazan.
A hatizsakunkkat tavaly vettuk- asszem McKinley es bar draga volt en ugy erzem megerte. Bar eddig meg csak 1 nagyobb utat birt ki, de azt remekul. tobb mint 3-hetes europai korutat volt hajon/auton es repcsindobalva szallitva es se csatja nem tort es egyszer se azott be. Konnyuek a zsakok, paraktikusak a zsebelrendezesei, es nem faj tole a hat hosszu gyaloglas utan sem. Nalam meg meg az is szamit, hogy kifejezetten noi, mert a ferfi hatizsagoknak a also derekpantjai mind a 20 centivel lejjebb ertek mint a derekam ez meg noi es pont ott van ahol kell.
2 hete vettuk meg vegul is a turabakancsainkat Salomon markaju es Gora-Tex-es, egyenlore lekopogom nagyon bevalni latszik. Bar meg csak most a hetvegen jartunk benne egyet probakent egy 15 km kis turacsakan, de jobb mint gondoltuk. Beazast nem tapasztaltunk, pedig az uton beletrafaltunk egy jo kis mocsaras reszre, igaz, csa egy 5 km-es volt a szakasz, ahol folyamatosan sarban/vizben jartunk- volt ahol eppen csak nemnem ert tul a viz a cipo szaran. Ami nekem kulon tetszik( bar lehet, hogy ezt az osszes bakancs tudja) az a fuzolyuk. Olyan patentok vannak rajta, ha megszoritom akkor tartja a kapocs, szoval ha meghuzom jol a fuzot akkor ha kikotodik se ereszt el a labamon, mert a kapocs tartja.
AZ biztos, hogy a legjob vizalo cuccot is el lehet cseszni, sajtos tettem mar ilyet :-(
A baratom Helli Hansen( otthon nem tul ismert marka) iszonyu jo vizallo/lelegzos esoszeldzsekijet bevagtam a mosogepbe , na annyi is lett. Az egeszbe az volt a duhito, hogy mielott kimostam volna elmentem egy sportboltba es akatam venni direkt ilyen cuccokhoz valo specialis mososzert. Volt kirakva 2 fele- amin semmifele ertelmes nyelven nem volt leiras ezert megkerdeztem az eladotol hogy melyik mire miert hogyan es nekem vajon melyik kellene. Erre LEBESZELT rola, hogy ugyan mar ha uj a dzseki nem kell macera nyugodtam mossam ahogy barmi mast, semi baja nem lesz. Hulye voltam, hogy hallgattam ra a mosas utan annyi volt a vizallosagnak. Viszont a noverkem hasonlo anyagu dzsekije 2 eve muxik tokeletesen mert o csak a specialis erre valo folyadekkal mossa.
Előzmény: lmatyas (7)
lmatyas Creative Commons License 2001.06.24 0 0 7
Hali!

Derszu Uzala segitsegevel ratok talaltam, csak elotte nyitottam en is egy ilyen topicot. :-( Nehez idetalalni. ;-)

Azt hiszem nem ertunk egyet, hogy a minoseg masodlagos, csak a suly szamit. Semmit nem er egy hasznalhatatlan, de konnyu cucc. Az az igazi holt teher! (Es penzkidobas.) Pl. hatizsakom (leirom: Fermis markaju, magyar csucstermek volt) 1 konnyed Zempleni 5 napos ut soran szakadt szet (!!), a csattja pedig eltorott. 25 kgnal tobb nem volt benne soha eleteben. Egyebkent 75l-es zsak volt, szerintem ezt azert birnia kellett volna... Szoval buktam 6000Ftot, ami igazan nem tetel, de folosleges volt megvenni, es bosszusag volt vele turazni. Hatizsakokkal kapcsolatban kinek mi a tapasztalata?

Bakkancs:
Nekem van egy Gor-Tex-es, 100% vizallosag kamu.
Amikor a Grossvenedigerre mentunk 1 nap olvad hoban maszkalas utan tocsogott benne a viz...
Egyebkent mindez attol fugg, hogy mennyire gondozod. Impregnalni kell rendszeresen es akkor jo. Tenyleg lattam olyat, hogy a srac bokaig ment a patakban az uj (!) bakkancsban, es nem azott be. De kesobb ez is be fog... Egyebkent en ugy tapasztaltam, hogy a nem sima feluletu (nem tudom mi a szakkifejezes: velur, hasitott bor?) bakkancsokat nehezebb tisztitani es impregnalni is. A faggyu pl. nem jo. A sprayk meg amik hozza valok nem sokat ernek. Szoval egyertelmuen a teljesen bor bakkancsot tudom ajanlani. A belul bor meg marha tartos, nekem ez is gond, hogy a labam hulye alaku, es belul mindig szetmennek a cipoim/bakkancsaim. Utanna meg ugy tornek mint a fene.

A Low es Mid bakancsnal szerintem a szar magassagara utal. Legalabbis en ilyet lattam mar, hoghy egy tipus es ketfele magassag. Konnyu terepen jo az alacsony szar, de nehezen aldas a bokat fixen tarto komoly bakkancs!

Van valakinek tapasztalata a Hannah vagy az RP felso kategorias satraival kapcsolatban? Vagy ebben az arfekvesben (<=60.000Ft) mas markaval? Szuksegem lenne egy jo satorra, amiben nem gond telen sem, vagy magas hegyen az alvas. Csak nem szeretnek beleugrani ugy, hogy nem tudok roluk a prospektus adatain kivul semmit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!