Keresés

Részletes keresés

Csekk Creative Commons License 2000.06.07 0 0 569
Kedves JamesTKirk!
Kérded:
"""Most ezt elhiggyem vagy ne? Őszintén ezt speciel erős szkepticizmussal fogadtam, mert egyből azt magyarázta bele, hogy földönkívüliek tanították az ókori egyiptomiakat."""
Hát pedig ezt tessék elhinni:)))))
továbbá ""....és nem engednek semmilyen kutatást. Most akkor mi az igazság ?
Hát ez is így van.
Az egyiptomiak csak előre egyeztetett projektre adnak engedélyt. Ami nem fér bele a jelenlegi elképzeléseikbe, azt be sem engedik az országba, nem hogy kutatni engednék.
Gondolj csak bele, hogy nemsokára kiderül, hogy tényleg UFÓ-k voltak az isteneink,.... (Lásd nálam a "mondák menüpont mögötti oldalakat.)
Hát akkor bizony egy olyan vallásos országban mint egyiptom, akkor leszakad az ég! sőt mellette van Izrael, ami ugye a biblia miatt mégnagyobb balhé, és ugyanmá hova lesz a világbéke, ha dől az egész valásos hovelevanc! :)
De nem csak ilyen egyiptológusok vannak. vannak olyanok is akik nem fogják be a szájukat, lásd az aláírásom mögötti honalpomon.
Persze azért némi haladás van.
Az áprilisi nagy egyiptológusi konferencián Kairóban hivatalosan elismerték, hogy West geológiai bizonyításával nem tudnak mit kezdeni, mert az megfelelőképpen alá van támasztva. Persze ők ezzel a nyilatkozattal el is intézték az egészet, és továbbra etetik a jónépet. Továbbra sem zavarja őket az a tény, hogy már tudják, hogy ie. elött legalább 5000-ben épültek meg a gizai piramisok.

Üdv:
Csekk

Előzmény: Törölt nick (565)
Vajk Creative Commons License 2000.06.07 0 0 568
Azert ez egy picit fafejuseg, nem?
Ha mar van egy elektrolizoisre alkalmas cucc, akkor miert feltetelezzuk, hogy nem hasznaltak? Hogy talan ez volt az egyetlen, mert egy regi orult tudos kertjebol regeszkedtek ki?

Miert nem feltetelezzuk a legegyszerubbet: hogy hasznaltak.

Előzmény: Törölt nick (567)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.07 0 0 567
>Az egyiptomi regeszeti hivatal visszavonta a kutatasi engedelyuket.

Akkor más több forrásból hallottam ugyanezt. Az általam említett műsorban egy egyiptomi tiszviselő beszélt arról, hogy kutatni szeretnének ezügyben. Persze lehet, hogy nem akarják idegeneknek átengedni a dicsőséget.

>Daniken? en is olvastanm, hogy allitolag egy eszak afrikai sivatagban talaltak valami edenyt, amibe ha citromlevet ontenek, (egyen)aramot kepes csinalni.

Én nem zárnám ki, hogy rendelkezhettek olyan tudással, amit azóta a civilizáció "ismét" felfedezett. Konkrétan egy ilyen áramfejlesztő szerintem nem hihetetlen, mert ők nem arra használták, amire pl mi, lehet, hogy a papok ijesztgették vele az embereket csodára hvatkozva, vagy valaki feltalálta, és úgy gondolta nem jó semmire ...

Előzmény: Vajk (566)
Vajk Creative Commons License 2000.06.07 0 0 566
Az egyiptomi regeszeti hivatal visszavonta a kutatasi engedelyuket.

Daniken? en is olvastanm, hogy allitolag egy eszak afrikai sivatagban talaltak valami edenyt, amibe ha citromlevet ontenek, (egyen)aramot kepes csinalni.

Es eppen ezek az "allitolag" dolgok azok, amikre senki nem tud magyarazatot adni.

Előzmény: Törölt nick (565)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.07 0 0 565
Nemrég volt az RTL Klub műsorán a talán utlsóként készített műsora, amiben többek között egy ókori egyiptomi "villanykörtét" ábrázoló hieroglifa alapján megmutatta, hogy bizony az egyiptomiak rendelkeztek ezzel a tudással is. Mutatott egy kísérletet is, amiben savas edénybe mártotta a "korhűen" (?) elkészített bazi nagy körte "érintkezőit", ami világított (na nem nagyon csak egy kicsit). Most ezt elhiggyem vagy ne ? Őszintén ezt speciel erős szkepticizmussal fogadtam, mert egyből azt magyarázta bele, hogy földönkívüliek tanították az ókori egyiptomiakat.

Más. A National Geographic egyik műsorában volt szó arról, hogy a német kutatók kis robotja talált valamit egy aknában (uge ez már pár éve volt), és hogy MAJD jól meg fogják nézni, ha lesz új robotjuk. Itt (és Graham Hancock könyvében) meg arról olvastam, hogy elzavarták a németeket, és nem engednek semmilyen kutatást. Most akkor mi az igazság ?

Előzmény: Pivovar (564)
Pivovar Creative Commons License 2000.06.07 0 0 564
Nos, nem merem Danikent vádolni, de azt hiszem, az ő könyvében volt (most zárva egy darabig a könyvtár, nem tudom ellenőrizni).
Valami rajz vagy kőbe vésett terkervényes rajzolat (azt hiszem, csak a rajza volt a könyvben) elemzése arra vezette, hogy ez egy ősi egyiptomi galvanizáló edényzet, elemekkel, folyadákcirkulációval, stb., és ismertette is a működési elvet.

Nekem gyanús volt a dolog.
Elővettem egy lexikont és megnéztem benne az emberi belsőfül felépítését, a 3d-s gyűrűkkel, Eustache-kürt, stb.
Stimmelt. Eltekintve persze a négyezer évvel ezelőtti rajztehetségbéli hiányosságoktól.

Nahát.

Mr Spock Creative Commons License 2000.06.07 0 0 563
Kedves Baro ur (Munchausen),

Nemtudom sírjak-e vagy nevessek... Ilyenek vannak ott, hogy 10.000 évesnél nem idősebb a föld, meghogy a Sátán michrochipekkel figyel minket... Az szavaikkal: Globális diktatúra, Új Világrend, számítógépes nyomonkövetés, pénznélküli társadalom, a fenevad bélyege, Apokalipszis, Bibliai jövendölések.

Igen, ismerem a temat, nem is ketseges, hogy az abszurditasig tulzasba van vive a dolog. DE......sajnos egy ket dologgal (nem azert amiert ok mondjak) egyet kell ertenem. Uj Vilagrend? Hat nem a szemunk lattara alakul? A globalizacio, EU, orszagoktol fuggetlen birosag, az ENSZ-nek egyre novekvo szerepe es hatalma, es meg sokminden mas vegulis egy uj vilagrend iranyaba mutat, es bizonyos fokig mar az is. A szamitogepes nyomonkovetes mar ervenyben van bizonyos fokig. Globalis diktatura? Lehet vitatkozni a definicion, de azzal kapcsolatban is vannak nyugtalanito jelek ha jol odafigyelsz. NATO elmegy egy fuggetlen orszagba katonai erovel "rendet teremteni" latszolag hoditasi szandek nelkul. Ezt hogyan egyezteted akarmilyen multbol ismert peldaval? Ausztriaban demokratikus valasztas alapjan egy part bejut a parlamentbe, es emiatt Ausztria "ki van golyozva" az EU-bol. Ezt milyen multbol ismert kriterium alapjan tudod megmagyarazni? Egyre tobb penz es katonai befolyas van "atlagolva" egyre tobb helyen, es foleg egyre gyakrabban latszolag egyeni erdek nelkul.

Ne felejtsd el, a vilaguralom koncepcioja nem uj, csak eddig nem letezett az a technologia ami ezt lehetove tette volna. Most egyre inkabb elkezd letezni.

Gabor

Előzmény: Munchausen (558)
Mr Spock Creative Commons License 2000.06.07 0 0 562
Kedves Adder,

En nem nagyon hiszek a Daniken-fele dolgokban (oszinte leszek: egy csalo fasz),.......Ajanlom mindenkinek figyelmebe a Discovery Channel..... Nagyon jo musorok ...... es HIHETO dolgokkal)...

Akkor hogyan magyarazod azt hogy nemregen volt egy egyoras speciel Daenikennel a Discovery Channel-en?

Azon lehet vitatkozni, hogy Daniken interpretacioja azokkal a dolgokkal kapcsolatban amiket feltart, helyes-e vagy helytelen, de azt hogy egy csalo, azt eleg viccesnek tartom. Mit lehet ebben a temaban egyaltalan csalni? Mindaz amit Danieken feltart, bizonyitottan ott van, vagy ugy van, a kerdes pusztan az egesznek az ertelmezese. A piramisok ott vannak (es meg mindig nem elegsegesen megmagyarazottak), a Nazca vonalak ott vannak, az oriaskovek ott vannak, minden ott van amire Daniken ramutatott, a kerdes csak az ertelmezes korul forog. Tehat csalasrol nem lehet beszelni.

Gabor

Előzmény: Adder (533)
Munchausen Creative Commons License 2000.06.07 0 0 561
Irtam egy emilt a lapon megadott címre, tételesen felhívtam a figyelmüket az itt-ott tapasztalható csúsztatásokra, (micsoda divatos szó ez manapság) hazugságokra. Egyelőre nem jött válasz, a mailer daemontól sem.
Előzmény: Tabby (559)
Tabby Creative Commons License 2000.06.05 0 0 560
kedrült = kiderült
bocs, felszívtam magam :)
Előzmény: Tabby (559)
Tabby Creative Commons License 2000.06.05 0 0 559
Hja kérem, nagy az Ő állatkertje! ;-) Egyébként a teljes site hemzseg a szemét csúsztatásoktól, elhallgat egy csomó dolgot (pl. a radiokarbon vizsgálatokat sehol nem említi...), szóval ugyanolyan csalás az egész, mint amit ő bizonygat. Az állításainak talán ha 1% -a igaz (mármint olyasmi, amiről régen azt hittük igaz, de kedrült, hogy nem, vagy csak csalás volt). Érdemtelen foglalkozni vele.

Előzmény: Munchausen (558)
Munchausen Creative Commons License 2000.06.05 0 0 558
Mostmár nemcsak az evolúcióellnes részt olvastam el. ;-)))

Nemtudom sírjak-e vagy nevessek...

Ilyenek vannak ott, hogy 10.000 évesnél nem idősebb a föld, meghogy a Sátán michrochipekkel figyel minket...
Az szavaikkal: Globális diktatúra, Új Világrend, számítógépes nyomonkövetés, pénznélküli
társadalom, a fenevad bélyege, Apokalipszis, Bibliai jövendölések.

Előzmény: Munchausen (557)
Munchausen Creative Commons License 2000.06.05 0 0 557
Találtam egy érdekes lapot, ITT.
Nagyon jó, bár a bizonyitékok az evolúci elleni rész, hmmm. Azt nem tudják soha megmagyarázni, hogy az elcsökevényesedett szervekkel mi a helyzet, na mind1, azért megnézni érdemes. ;-))
Munchausen Creative Commons License 2000.05.25 0 0 556
Hello Csekk!
Nagyon jó a lapod, végigolvastam szinte az egészet és most alig látok, de megérte. ;-))
Csak így tovább!
Oannes-ről jut eszembe, hogy olvastam egyszer egy elméletet, miszerint a delfinek régebben sokkal értelmesebbek voltak, csak annyira elkényelmesedtek, hogy szép lassan ilyenné váltak mint amilyenek most. A "testi" tökéletességük miatt nincsenek rászorítva, hogy fejlesszék az agykapacitásukat.
Előzmény: Csekk (552)
Csekk Creative Commons License 2000.05.25 0 0 555
Tabby!
Köszi, hogy jelezted. - Már ki is javitottam.

Udv:
Csekk

Előzmény: Tabby (554)
Tabby Creative Commons License 2000.05.25 0 0 554
Oké, oké, de a 6 -ostól kezdve az összes oldal hivatkozása hibás (ott alul, a gyorslista; mindegyik a desktop -on lévő munkamappádra mutat :). Kézzel beírva tovább lehet menni, de azért javítsd ki! :)
Amúgy passzívan figyelem a topicot már jóideje, csak így tovább!
Előzmény: Csekk (552)
Duda Creative Commons License 2000.05.24 0 0 553
Aha, igy mar vilagosabb...
Ugy tom van mar valami modszer amivel be tudnak nezni a fold melyere (valami radarvisszaverodes gondolom). Persze lehet, hogy nem tul melyre...
Előzmény: Munchausen (551)
Csekk Creative Commons License 2000.05.24 0 0 552
Sziasztok!
Most tettem fel a vízözön részt a honlapomra.
Elég sokat foglakozik a piramisokkal, és tele van, jobbnál jobb forrás adatokkal.

ITT


Üdv:
Csekk

Előzmény: Munchausen (551)
Munchausen Creative Commons License 2000.05.24 0 0 551
A mitológiát tanulmányozva nem akartam többet beidézgetni, elég sok adalék van arra vonatkozólag, hogy Enna nem egy érdektelen helyszín régészeti szempontból, tehát erősen elképzelhető, hogy Heyerdahl komolyan gondolta, talán ő hozzájutott valamihez, amiről mi nem tudunk. Mivel a helyszínen bizonyos barlangok bejáratát a Hadész bejáratának tartották, nem lehetetlen, hogy valami ókori építmény, esetleg egy föld alatti piramis lehet arrafelé.
Idéznék még valamit az első könyv 4-ből.
Poszeidón föld alatti házat készíttetett Héphaisztosszal Oinopiónnak...
Előzmény: Duda (550)
Duda Creative Commons License 2000.05.24 0 0 550
Bocs de nem ertem a tortenetnek mi koze a piramisokhoz vagy T.H.-hoz?
Előzmény: Munchausen (549)
Munchausen Creative Commons License 2000.05.24 0 0 549
Pár érdekes dolog, ami miatt lehet, hogy mégsem kamu.
ITT

Lehet találni még érdekes részleteket a mitológia első könyvének V. részében (Az Apllodórosznak tulajdonított mitológiára gondolok) például Démétér Triptolemosznak Metaneira idősebb fiának "szárnyas sárkányok" vontatta kocsit készített, és gabonamagot adott neki; Triptolémosz felemelkedett az égbe, és az "egész" világot telehintette gabonával...

Henna: a mai Enna. Szicília közepén kb. 1000 m magas hegyen fekszik, Szicília köldökének nevezték (Kallimakhosz után). A Démétér- és Perszephoné-kultusz
ottani központja. Az ókorban -- éppen az istennők kultuszának fontossága miatt -- alig volt politikai szerepe.

Pergusa-tó: lefolyástalan tó a hasonló nevü településnél Enna közelében. A tó parti liget (a hennai liget) a mitológiában Perszephoné legkedvesebb tartózkodási
helye. A déli parton van egy barlang, mely az ókori mondák szerint az alvilág egyik bejárata. Itt jött fel birodalmából Hadész, s rabolta el a leányt. Ma a tó körül
autóverseny-pálya van, és sűrű eukaliptuszliget.


Perszephoné: másképpen Koré (latinul Proserpina), az alvilág királynője, Hadész felesége, a meghaló élet és az újjászületés (elvetett gabona elpusztul, hogy
életre keljen, tél és tavasz) istennője. Személyének kibogozása az ősi mítoszok szövevényéből majdnem lehetetlen feladat. Nagyon valószínű alakjának a
görögök előtti létezése (Kr. e. III. évezred, Kréta, Phaisztosz). Nincs kizárva, hogy az úgynevezett prehellén vegetációdráma (hatalmas vidékek teljes
kiszáradása) emléke is tükröződik a mondában. A legismertebb, sokak által feldolgozott történet Perszephoné elrablása: Hadész magával viszi a leányt a hennai
mezőkről az alvilágba; Démétér bejárja a földet és mindenütt keresi a lányát; bánatában és haragjában nem élteti a föld termését, az emberek éheznek; Zeusz
hatalmi szóval elrendeli, hogy Perszephoné az év egy részét a Földön töltse. Így helyreáll a régi egyensúly, s Hadész sem jár rosszul.

Démétér
Ez az én szigetem, választott hazám. A Hegy, a mérhetetlen, a havasan is tüzes
Aitné, az aranyló búzamezők, a tenger szüntelen mormogása, a sziklák éneke, a
komor-vén olajfák, a szégyenlősen megbújó szőlőfürtök, a mosolygó
narancsok, a vidám-szomorú emberek, a csapodár fecskék. És a mezők, kertek
pompázó virágai. Ez mind az én világom. Még sok-sok kedvencemről nem
szóltam, de örök életem nem lenne elég, ha mindent, igazán mindent elsorolnék,
amit szeretek, s ezért az enyém.

Azt mondják a bölcs öregek, hogy itt ringott valaha a bölcsőm. Lehet. Talán
véletlen. De ez különösképpen sohasem érdekelt. Ez apámra és anyámra
tartozik. Számomra csak az a fontos, hogy e földet én magam választottam
magamnak. Tudatosan, mert szerettem. És amikor már nagyon szerettem,
idehoztam a lányomat is. A kis Koré még szinte gyerekként beleszeretett a
hennai ligetekbe, s a kerek tóba, melynek partján azok a csodálatos virágok
^^^^^^^^^^^^^^^^^^
teremnek. Hullámos fürtjeit búzakalászból font koszorú díszítette, és
telitűzdelte szebbnél szebb illatos virággal. És aztán... Aztán jött a Szörnyeteg!
De erre nem szívesen emlékezem. Tudod, anyának lenni nagy boldogság, de a
bánat sokkal nagyobb lehet... Az örök törvény ránk, halhatatlanokra is
vonatkozik: csak az igazán a tiéd, amit szeretsz, s amiért nagyon
megszenvedtél. Trinakria az életem. És a szenvedésem. Hogy mi, istenek,
nem szenvedhetünk? Szegény halandók, mennyi mindent nem tudtok még!

-o-

Perszephoné

Akkoriban még az Olümposzon laktunk. Anyám, az éltető Démétér, minden este trinakriai mesékkel ringatott álomba. De nagyon huncut lányka voltam! Jó sokáig hallgattam a szépséges történeteket, s aztán úgy tettem, mintha aludnék. S amikor anyám elment, még hosszú-hosszú ideig ébren álmodtam tovább a meséket. Tágra nyitottam a szememet, és láttam azt a lenti világot. Bejártam mindent. Úgy ismertem az egész vidéket, mint a tenyeremet. Szinte éreztem a dombok lehelletkönnyű hajlatait, a magasba szökő bérceket, a parti köveken üldögélve szívtam magamba a hullámok dallamát. Benéztem az emberek házaiba, hogy meglessem a konyhák titkait, a földeken segítettem az ekét mélyebbre nyomni, aratáskor tartottam a búzakévéket, s leszedtem életem első igazi narancsát egy igazi fáról. Most már tudom, gyógyíthatatlanul szerelmes voltam. Egyik este annyira belemerültem a hennai liget elmondhatatlan varázsába, hogy nem vettem észre anyámat, amikor lábujjhegyen visszatért. Sokáig némán nézte réveteg szememet, majd leült az ágyam szélére, átölelt, és -- sosem felejtem el! -- ennyit mondott: "Most aludnod kell, kicsi Koré, holnap hazaviszlek Trinakriába!" Haza! Olyan boldog voltam! Anyám nyakába csimpaszkodtam, és össze-vissza csókolgattam. Azóta, ha most messze is élek, Hádész palotájában anyámról álmodom, a Jóságról. És Trinakriáról.

-o-

Előzmény: Duda (548)
Duda Creative Commons License 2000.05.23 0 0 548
Ja, most olvastam el figyelmesen. Ha a Metro ujsagban olvastad akkor ne vedd keszpenznek.
Előzmény: Duda (547)
Duda Creative Commons License 2000.05.23 0 0 547
"Ez a project teljesen leállt vajon?"

Nem tudom, de nem hinnem, hogy egy 85 eves kutato egymaga kepes volt az egesz kutatast a kezeben tartani. Tehat valoszinuleg egy teammel dolgoztt, akik a halala utan is tudjak folytatni. A muezuma is megy tovabb...
Persze ha igaz az eredeti hir. A muzeumaban semmi erre utalo nyomot nem lattam.

Előzmény: Munchausen (546)
Munchausen Creative Commons License 2000.05.23 0 0 546
Szomorúan hallom, béke poraira.

2000. április 26. Forrás: METRO

Piramis után kutat Thor Heyerdahl

RÉGÉSZET Szicílián akar kiásni egy állítólag
több ezer éves piramist Thor Heyerdahl, a
világhírű norvég kutató-utazó.
A 85 éves antropológus meg van győződve arról,
hogy a közép-szicíliai Enna megye egyik
völgyében valaha egy óriási piramisépítmény
állt.

Ez a project teljesen leállt vajon?

Előzmény: Duda (545)
Duda Creative Commons License 2000.05.23 0 0 545
Hat szegeny mar semmilyet. Nemreg halt meg.
Osloban van egy muzeuma a kontiki kalandrol, ahol azt probalja bizonygatni, hogy kapcsolat volt a kulonbozo foldreszek kulturai kozt.
Asszem papirusz csonakon kelt at az atlanti oceanon, valami balsa fa tutajon a csendesoceanon, meg az indiai oceanon is probalkozott valamit, de nem emlekszem honnan hova (voros tenger - oceania???)
Előzmény: Munchausen (544)
Munchausen Creative Commons License 2000.05.23 0 0 544
Bizonyára akad valaki, aki tudna részletekkel szolgálni, milyen föld alatti piramist keres Thor Heyerdahl, ha jól emlékszem Korzika környékén. Nem inkább Máltán kellen körülnéznie, igaz kicsit bajos lenne La Valetta alá leásni. ;-))
mizandria Creative Commons License 2000.04.22 0 0 543
hat en most lattam a british muzeumban az egyiptomi kiallitast es fuuuuu...nem semmi..:)
Munchausen Creative Commons License 2000.04.22 0 0 542
Előzmény: Dogon (540)
egér a marson Creative Commons License 2000.04.03 0 0 541
ez nem tartozik a témához
Előzmény: Dobcsi (539)
Dogon Creative Commons License 2000.04.03 0 0 540
Nna...

- Piramisok hegybol kiasasa/kitermelese: :) :)
- A vilagvegevel csak ovatosan Dobcsi...
- Oriasi csontokat es sirokat marpedig igenis talaltak (azt mar nem tudom, kinel olvastam...)
- Piramis betontombokbol: Ha jol emlekszem par evvel ezelott hajszalat talaltak az egyik belsejeben...
- S ha mar megneztuk a Frigyladat (es meg elunk:)), Dobcsi, ugorjunk el Kasmirba Jezus sirjahoz is... :)

P.S.

(Az eger helyett inkabb te ultel volna a Marsra..!:))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!