Ja, Vuru, ami a feladványodat illeti... nos, én törtem a fejem, de csak ez az igen szerény jutott róla eszembe:
Kérdéses, hogy dél-európai rovar bejut-e a zárt ajtón(betűugratásos kecske, de jó lehet más megoldás is...)
Vajon a bogár, az a jó talján
Átjut-é majd az ajtó alján?
Bocsi... de legalább betűugrásos - már, ha te ezt értetted rajta :)))
Vuru, na, végre, a régi formád!!! A szegedi relé nagyot ütött!!! a többi is...
Az uccsó kettődről jutott eszembe:
Hát hülye ez a PMSC, hogy a "közlegényt" akarják csatárnak szerződtetni? Nemecsek?
Ne, Mecsek!
És akkor a hétvégi termés:
A meleg levegővel töltött lufi kipukkadása kisebb szélvihart okoz az előszobában Általsüvít a bő lég hallon,
Mikor kidurran a hőlégballon.
Pályaudvari baleset Tetemes a Hoffer Juli kára:
Ráestek a kofferkulijára.
Az elbűvölő színésznőnk nem nagy dumás Az egyetlen Malek-adu: bája,
De sajna elég balek a dumája.
Csak a legbátrabbak adnak kaját az állatkertben a ajegesmedvének, ezért, mivel te vakmerőbb vagy, mint én, a saját porciómat is rád ruházom Aki merész, etet,
Fogjad te részemet!
Duci nyaka aranyos, de a lábszára... Lenyűgöz a toka bája,
De, hát, ott a bokatája...
A hülye japán rajzfilmsorozat mevétele miatt jót derültem a magyar filmforgalmazón. Röhögtem a MOKÉP-on,
Mikor megjelent a Pokémon.
Vajh ki vitte el a kajámat? szerintem ez a fiú volt, már figyelem is! Hová tűnt a kenőmájasom?
Gyanús nekem Jenő, má' kasom!
Nagyképűen, lapjaira sem pillantva teljesítette vállalását ultiban, ezért partnere bosszúból tettleg bántalmazta. A piros ultit vakon nyerte,
Ezért Béla nyakonverte.
Amikor az oktató nem nézett oda, mert szemét tisztogatta seggbe billentettél Míg a tan'tó csipán turkál,
Titokban jól picsán kúrtál.
Rendőr nem hiszi, hogy a kérdéses időpontban épp mit csináltam Hogy kivitted a bilit?
Ennél jobb alibit!
A román légitársaság élesszemű biztonsági emberei nem hagyják ,hogy a gépre vigyem a légnyomásmérőt Mivel a TAROM éber,
Marad a barométer...
Nem érdekel, mit találunk a domb csúcsán, nem mászom fel oda! A hegytetőn lesz a rom?
Mindegy, én leszarom...
Buli az ellen táborában az egri ostrom előtt Víg a török sánc:
Kaja, sörök, tánc.
ebben a hangzavarban képtelenség hallani, hogy melyik megállóhoz érkeztünk! Milyen utca? Bajza?
Nem hallom a nagy zajba'!
Még ha jelmezbál is vabn, hogy öltözhet egy rendvédelmis madárnak? Hogyha ön a csendőr,
Akkor miért van kenden csőr?
"Olyan" lett kedvenc égszínű fotelom Szaros, kék
Karosszék.
Félénkségemet leküzdve a nyári táborban végre csinos hálótársnőmre másztam, de alul be lehetett látni, ami hamar kedvem szegte Lenék én biz' bátor sokáig,
ha nem érne a sátor bokáig!
Jamreklám Jöhet lavina, árvíz,
Ha számban a lekváríz!
Kém élete Fataligát tol ma Bond,
holnap pedig tollbamond.
Fölösleges a görög bölcsnek vadászsegédeket hajnövesztővel kezelni, mert nem hajhagymájuk beteg, csupán fodrásznál voltak Kinő a haj, Szókratesz!
Nem kell a hajtókra szesz!
Agyagóriás legyőzése Kirontok a hajlongó lemezzel:
-Jó e fegyver, haljon gólem ezzel!
Botond erdélyi utódja Kitörött e heves móc singnyit,
ajtóból, mit buzgó mócsing nyit.
Népi furfang Két kérdésből kitalálom,
hogy került a tik alá lom!
Inkognitóban figyelj a lakodalomban Ha nincsen rajtad karszalag, Zitám,
bánja a bolti szarka lagzit ám!
Prostitetkó helyett Szoknya alá nylon ábra
került a lányon lábra.
Magyar színész óriásgombát lel Emelte a susulykát,
s elhúzta a súly Sukát.
GYerekekkel az utcán Elég volt egy nyakleves, Elli?
Zsolt, ki fagyit nyal, keveselli.
kín:
Pál Utcai Fiúk-koncert Nóta száll a PUF ajkáról,
dalt írtak egy pufajkáról.
Turkáló Bennem felötlött:
vegyek felöltőt?
Spanyol nemes szakács Don kért
kondért.
Bigott fogadós Attól függ az itt-hálása,
hogy milyen a hitállása!
Vurugya, ma más dolgod van este! Nekem is van egy rímem, az is tavalyi.
Egy csomó dolog idegesít reggel munkába menet:
Nem megy fel, mert vastag a kar, poló,
Most meg tele az a rohadt parkoló!
Na, megleltem őket. Nem sok, viszont gyengécskék... nézzétek el nekem, szárad az agyam, úgy láccik... Vuru tiszteletére megspékeltem pár "egész soros" kecskével is.
Ez szemétség: pont az a főnök rúgott ki, aki előtte szexuálisan zaklatott! Kipaterolt
Ki taperolt...
Nem épp két fillérért vettem azt a bundát, amit a kölök épp most karmol szét! Drága volt a szőrmekabát,
mit a gyerek körme szab át.
Az emírség magyarországi követsége olyan, mint maga az állam, csak kicsiben Budai
Dubai.
Garbareket, a világhírű lengyel/norvég zenészt oktatom ki a helyes tikettvásárlás módjáról Neked nem jó jegyed van,
a drágábbat vegyed, Jan!
Mindegyik, eme nyelvcsaládba tartozó nyelv béna, de főképp a tőlünk északra beszélt az. Hülye nyelvek eme szlávok,
de legfőképp a szlovák!
Remélem, már hétvége van... téleg, milyen nap is van ma? Szar, de
Szerda.
(Nota bene: pont stimmel :))
A mérkőzés legelején kötényt adott, ezért a találkozó utáni banketten bosszúból az italába döntöttem tányérom tartalmát A meccsen megbőrözött korán,
zért van most körözött borán.
Ha már nincs zárva a szabadtéri ivó, vendégeim vagytok néhány korsóra! Ha nyitva van a sörket,
Fizetek pár kör sert!
A világhírű magyar zeneszerző zokon vette, hogy valaki erényéül emlegette, hogy fejszőrzetileg kihívásokkal küszködik Megsértődött Bartók,
Hiba volt a tar bók.
Szívesen fogadnak a Pest megyei településen (nmelynek csapatát egykor a nemrég elhunyt Végh antal is edzette), ha viszel nemes kőzetet is Ha van nálad márvány,
Tárt karokkal vár Mány.
A pesti kórház énekara Rókus-
Kórus.
Bár egykori lakhelyének teljes lekossága szeretné, ha visszatérne, a magyar kajakfenoména inkább a világhálót választja (kínrím)
Vissza egész Kőbánya húz,
De hiába: a Kőbán Yahoo-z.
A mellettem lakó barátságosan jelezte, hogy szerinte nem kéne kutyusomat zenei állványként használnom A szomszéd azért kacsintott át,
Hogy ne tartsak a tacsin kottát.
Még hol vagyunk túránk végcéljától, az afrikai országtól, de ez a macsó itt máris berúgott Hemingway kedvenc italától... Messze vagyunk Kameruntól,
de már bekúrt a kan e rumtól.
ez a híres orosz sakkozó által alapított ligeti gyermeknevelde Karpovi
Park-ovi.
hogyhogy a gyereke havannába megy nyaralni? Hát, mert a másik lehetőségnél, a szerb városnál még mindíg jobb, nem? Miért választja lánya Kubát?
Hát, inkább, mint Banja Lukát...
A Magyar Atlétikai Szövetség adományából az MLSZ főtitkára beszerzett egy Yamahát Segíti a MASZ a focit:
Berzi vett egy fasza mocit.
És végül egy hármas kínrím:
Hol barangolsz épp a hálón, esetleg a remek keresőportálon? Mert ha igen, akkor megnézhetnéd nekem, hogy megtalálja-e az orosz származású magyar lány domainjét. sajna azt nem, de azt emgtaláltam, hogy ki nyerte az izraeli válaztásokat. Mely site ez, netán Yahoo?
szerepel benne "Tánya.hu?"
Az nem, de győzött Netanyahu.
Csabee, sorozatod a már megsztokott színvonalú! ezért is örülök annyira, hogy két régebbi rímemet is méltónak találtad a leporolásra (volga dala, TIR Helen)! Végre ismét olvashatunk két szenzációs lopósat!
Vuru, hajrá, előre a topik purifikációjáért!
Ma még jövök, ha megtaláltam az enyéimet. Valahol ott kell lenniük az egyetlen zsebemben...
Csabee, petil: Igen, remekbeszabottak, bár vannak köztük kétcserések, de igen jó színvonalon. Jól érzed, valóban tetszenek nekem a frappáns teljes soros rímecskék...
Lelőtted az Amodentes-adómentes rímemet! Te is azzal mosol fogat?
Egy másikat meg majdnem kilőttél:
Remélem, hogy nem esem áldozatául Vurugya Mester rímtisztogatási felhívásának alábbi szösszeneteimmel!
Hiába farigcsáltam a kocsiban a fabetétet, nem illett a helyére, ezért nem raktuk be Nem segített a fa utó-elreszelése,
Hiányos lett az autófelszerelése...
Miután nem zsebel be az állam hasznot a pipereboltos bizonyos termékébôl, kigyógyult régi betegségébôl Elmúlott az Amodentes fekélye,
Mert kiderült: adómentes keféje
A volt diósgyôri elnök jelenleg újságokat ad ki, ám a sportolásról sem feledkezik meg Bár sok napilap ura Kövy,
A labdát ma is kapura lövi.
Óvakodj a menzai pletykáktól Ne hallgass a szóbeszédre,
Hogyne lenne szósz ebédre!
A mai árak mellett a fehérneműn kívül már csak egy japán képregényt tudtam vásárolni Tôlem egy tanga mellett
Csak egy manga tellett...
A fickó rajong a reggie-zenéért. De akkor miért visel punk fejdíszt? Ha ez a srác raszta-fajú
Mitôl olyan fasz-tarajú?
Megoldódott az édesipari terméket gyártó kisiparos szállítmányozási problémája Hogy kerül Vácra Lipót csokija?
Elviszi a Rác Vali pótkocsija...
Ha beosontunk, hatalmas banzájt rendezünk Belépünk a kapun, csitt,
S egy nagy bulit csapunk itt!
Jól fizetett prostitúció Kapsz te kincset ládaszám,
Csak kerüljön a szád alám!
Orosz hajóvontatók keserű sorsa Száz torokból szól a Volga dala,
Tudom, mindnek nehéz dolga vala...
Olyan sok érmét aggattak ismerôsömre, hogy indulhatna a híres spanyol numizmatikai túraversenyen (Ez mekkora hülyeség!) Ráadtak már annyi rezet a Palira
Hogy bátran nevezhet a pezeta-ralira.
Maradj, mert mindjárt vetítik a kedvenc kamionos sorozatod a tévében! Ne rohanj el hirtelen!
Kezdôdik a TIR, Helen!
Furcsa vízió a lakásomban Mi lehet az? Talán fapad,
Mi a szobám falán tapad?
Panorámás szobát szeretnék Ha kérhetném, tegyen róla,
Hogy a kilátás legyen tóra!
A lefekvés elôtti programot szöveges üzenettel pótolom Elmarad a mese-est,
De majd küldök SMS-t...
Baljós elôjelek a kaszinóban Egyre-másra veszít Eszti,
Még a végén eszit veszti...
Amennyiben valóban kedvel, kérem jöjjön ki értem az állomásra! Ha szeretete felém árad,
Legjobb lesz, ha elém fárad!
Kérdés, hogy az SZDSZ-es politikus hajlandó-e homoerotikus filmet megtekinteni Belenézni mer-e Hack?
Mindenhol csak here, makk...
Édesanyád szereti az amerikaimogyorót, nem én Anyut kínáld, ne aput,
Neki kell a peanut!
Minden igényt kielégítô bordélyházi szolgáltatás Bármelyik nô öné lehet,
Ha akarja, ön ölén ehet.
Enyhe képzavar... Ezen a képen kék a sirály. Oly
égszínű, mint Rékasi Károly...
(szeme)
Népszámlálás A tavalyi összeírásnál kiderült,
Hazánkba hány külföldi került.
Az idôs hölgyet nem érdeklik ferde hajlamaim Nem tette a banya szóvá,
Miért váltam anyabaszóvá...
A lovadból cirkuszi mutatványt csinálj, ne pedig technóst! Inkább legyen a pacid artista,
Mint egy ôrült acid-partysta!
És most néhány "vurugya-kedvenc" rövid (legalábbis azt hiszem ezeket kedveled):
Ki a kedvesed? - Na, melyik ô?
- Amelyik nô...
Te kapod meg a fogyókúrás menüt Tiéd a
Diéta.
Üdülôi étkeztetés Ha turnus:
Naturhús!
Hülye kérdés Gáborhoz Gályarab a
Rája, Gaba?
Fater, szükséged van a zenei kíséret nélküli dalra? Apa, kell a(z)
acapella?
Ihos! Észak-atlanti Katonai Szövetséget szeretnél? Kató néne!
NATO kéne?
Az üdülôvendég orálisan elégíti ki a menyasszonyt A nyaraló
Ara-nyaló
Mindenkinek rímekben gazdag boldog új évet kívánunk!!!
A rímekben elfogadtható az idegen szavaknak akár betű szerinti, akár kiejtés szerinti felhasználása. A hosszú és rövid hangok csereszabatosak a rímekben. A "dj" használható "gy"-ként, az "nj" "ny"-ként, stb. kiejtés szerint is mehet.
Ja, és vannak a Simontornyás meg a pelés kecskék! MEg a sportosak. Régen még feladványok is mentek, no, majd mindjárt adok egyet:
Kérdéses, hogy dél-európai rovar bejut-e a zárt ajtón(betűugratásos kecske, de jó lehet más megoldás is...)
és a rímek:
Silány étel Korpás a
porkása.
Többször is engedték e-mailt írni Tizenhetet
izenhetett.
Segíts a méterárubolton Lendítsd fel a kereskedelmét,
üzletében keresd e kelmét!
Hosszú élmény Ezer éjszakás
ez e kéj: szarás.
Csecsemőbosszantó zenész Bölcsőben kis bongyor oázik,
s kéjjel ott e rongy oboázik?
Rossz fűrészlapok nehezítették az új ház építését Nem így képzelte fészekrakását,
daráltak e részek fakását...
Természetfilm Lassan ment egy szkarabeusz ott,
s a képbe egy szarka beúszott.
Török méltóság fél a szó erejétől Nem ül rá a pasa táskára,
emlékszik a pasas átkára.
Aki másutt van, nem lehet a pályán Nem is lőtt hát Barna gólt,
míg a hegyen barangolt.
Tréfás mekkai jelenet Megcsúszik a darán zokni,
ez egy peches zarándok, ni.
Csodamadár Idomított pacsirtája:
kezet nyújts, ad pacsit rája!
Török koldus esete Ad neki a szultán almát,
de nem játssza túl szánalmát.
Akasztófa Ez a bitó vén, redves,
de a töve vérnedves.
Betörő pechje A szobán nem volt ajtó,
meglátták a tojvajt, ó!
s kínrímek a végén:
Őslényfigyelő nő Váradi Nóra
vár a dinóra.
Radioaktív hegy Nem is kell a lámpa sítúrán,
világítja lám, pasit urán.
Hajóroncs rontja a tájképet Nagy kár, hogy a komp-rom itt áll,
ez annyira kompromittál...
Egyik topikgazdai szemem nevet, mert remek rímek jöttek össze hosszú távolmaradásom alatt, a másik sír, mert sok az igénytelen rím, mely már nem is kecske, inkább betűkavargatás egy kondérban. El is nevezem most őket kondérrímeknek, de vannak ál-kondérrímek is, amelyekben nem is csak permutáció zajlik, hanem eltűnnek régi, illetve feltűnnek új betűk.
NOs, ilyeneket én is követtem el kisebb számban, ám mindegyik mellé mentegetőzést fűztem. NEm is szeretnénk kitiltani e rímeket innen, örülünk mi a nem teljesen szabályosaknak is, de kéretik jelezni (pl. a nem beavatott olvasók számára), melyik rímek nem szabályosak!
Ha valaki idejön verselni, (pl. Szab) alig talál követendő mintát...
Akik most kapcsolódnak be: kérem, olvassák el a topiknyitót, vagy bogarásszanak kicsit, mert itt számos új rímtípust is felfedeztünk, s bármelyik műfajban alkothatnak maradandót, de a szabálytalanok (amelyek önmagukban még nem elmarasztalandók, csak a szabálytalanság jelzése nélkül) nem alkotnak új típust...
Felsorolom az eddig űzött műfajokat:
-kecskerím (3 alaptípus)
-kínrím
-szótag- vagy szóugrató rím
-ellentétrím
-3*-os betűcsere (mint speciális eset, 31. hozzászólás)
-ellentétrím
ha van még, GZ, kérlek, írd meg!
végül egy idézet a 46. hozzászólásból: mindenféle jó rímnek van helye e topikon!
(a "jó" mellett kardoskodtam most, ami jelentsen valamilyen fokig szabályos rímet...)
pár percre ide tudtam magam imádkozni, úgyhogy ezúton kívánok mindenkinek Kellemeset és boldogot! Nemtom, két ünnep között leszek-é, de ha nem, akkor újévben mindenképp!