Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Oké, megtaláltam a neten némi keresgélés után. Eszembe nem jutott, hogy nem elég azt az Asztalt büzgetni, ami a Sajátgépben látszik a Kedvencek alatt, hanem ki kell tallózni a felhasználó profil könyvtára alatt az Asztal/Desktop-ot, és azon kell beállítani. Ugyanis az előbbinél is be lehet állítani a helyet (Cél), és ekkor van az, hogy nem jeleníti meg az Asztalon azt, amit erre a helyre mentünk. Ellentétben például a 10-essel, amiben ez már simán működik.
Így kezdtem a példát, hogy a D: elejéből nem tudsz elvenni és a C:-hez toldani, csak sok adat tologatással. Akkor meg már egyszerűbb lementeni, törölni, visszamásolni.
Az újabb Windows-okban már zsugorítást is tud a Lemezkezelő (bár arra nem esküszöm meg, hogy az elejéből is el tud venni). De nálunk még több régebbi van, és azokon általában a Minitool Partition Wizard-ot használom. Van belőle home edition, az ingyenes.
Lófütty! Az igaz, hogy ha marha sok adat van a D-n, és vagy 40 Gigával akarod feljebb tolni, akkor általában nem két perc lesz, de azért nem is tart órákig. Nekem eddig még mindig ment pár perc alatt az ilyesmi. Negyedórás "menetem" még soha nem volt.
Az is fileokat másolgat, csak nem mindig megy teljes AHCI/DMA módban, amit bír. Akkor mitől lenne gyorsabb? Töredezettség miatt néha pont azért lassabb, persze attól függ mekkora fileok, mennyi hely van rajt. Meg szokott vele szenvedni. Bár végeredmény ugyanaz lesz, de tuti nem negyed órás ez sem.
a meglévő telepítés esetén a win könytárát kiüríti, vagy az újat windows000 alá rakja
Az utóbbi már egy mínusz...
a program filesban csak felülír
Aha, és ettől már telepítve lesznek a régi programok az újban? Szerintem nem.
a felhasználói mappákban a neveket békén hagyja és az összes létehozandót kiegészíti egy számsorral (meg nem mondom, hogy gépnév, vagy telepítés azonosítója)
Még egy mínusz...
Win 7 pedig elrakja szentháromságot (win, users, pfiles) egy windows.old mappába. Minden felhasználói adat megmarad érintetlenül, mindkét esetben.
És a programokkal mi a helyzet?
Én megjavítani szoktam a rendszert, mert érdekel, mi volt a baja.
Én is, de inkább azért, mert az általában sokkal gyorsabb (bár engem is érdekel, hogy mi a hiba oka). De ha nem megy olyan könnyen a helyrepofozás, akkor még mindig inkább a helyreállítás egy jó mentésből, mint a teljes újratelepítés.
Ezen én is meglepődtem. 10 éves Samu multi cucc, előre tippeltem, hogy nyomtatni talán lehet vele, de szkenner tuti szopó. Erre USBn bedugjuk, Win10 felismerte, alapján nyomtat/szkennel.
Az ssd-nek semennyi hangja sincs, (van akit a 2,5-ös hdd surrogása is irritál) a vonaton is nyugodtan lehet használni, nem árt neki a zötykölődés, ahogy egy tabletnek, telefonnak sem. A prociventillátorral nem lehet mit kezdeni, vagy passzív módban használva kitolni a beindulását, vagy drága pénzért ventillátor-mentes figurát venni.
Pont ilyet keresek, de melyik vált be nektek a legjobban? Semmi másra nem kell(ene) csak erre.Mozgatni a meglévő particiókat pl egy átmásolt rendszer esetén mikor nagyobb lett az új meghajtó és utólag kellene módosítani. A Windows gyári nem támogatja sajnos.
1. 120asra 4ezresért azért kíváncsi vagyok. Feltéve ha nem átverés.
3. biztos van, max. nem tudjuk és nem futottunk bele, de azért ismerős cégeknél lehet informálódni a gariban visszahordott cuccokról. Szerintem bírják.
Lakást fűteni pont nem jó, kicsi, könnyű, minimális a fogyasztása.
Kár ennyire leadni a színvonalat, akinek eddig csak úgy szó nélkül SSDre cseréltem a cuccát az utána mind örült.
Ha csak arra, hogy a telepitett programokat gyorsan be lehessen tolteni, akkor 120-as elegendo lenne, korabbi win7-nek progikkal egyutt 50 GB volt a merete, linuxnal 20 GB volt az egesz.
5 évre gondolkodsz előre. Így is elég?
Errol nem esett szo, pedig biztosan van olyan gyarto vagy tipus, aminel a doglesi rata magas.
Van, de ha utánaolvasol, kb. két perc, hogy kiderítsd melyik ajánlott és melyik nem. Nálunk Intel, Kingston, Samsung megy, de a saját gépemben még egy öreg OZC is van, ezek közül a Samsung még mindig.
biztos van mas szempont is, meg csak most kezdek olvasgatni, mire is jo egy ssd a gyorsitason tul - futi a lakast? kell neki kulon ventillator, nagyobb tapegyseg?
Kevesebbet fogyaszt, innentől kitalálod a többit is.
Nem akarok mindenkinek valaszolni, es nem preferalom Jahnot, hogy mindig az overe valaszolok, a legfrissebbre kattintottam.;)
1. ar
Nem hiszem, hogy ez a mervado, illetve nem onmagaban.
120-asat pl. akarnak adni 4 ezerert meg 20 ezerert is.
2. meret
Ezzel gondban vagyok, a kerdes, mire kell a ssd. Ha csak arra, hogy a telepitett programokat gyorsan be lehessen tolteni, akkor 120-as elegendo lenne, korabbi win7-nek progikkal egyutt 50 GB volt a merete, linuxnal 20 GB volt az egesz.
3. technika
Errol nem esett szo, pedig biztosan van olyan gyarto vagy tipus, aminel a doglesi rata magas.
Az ujaknal persze ott a lutri, hogy mennyi ido mulva derul ki, hogy mekkora a doglesi rata?
egyeb?
biztos van mas szempont is, meg csak most kezdek olvasgatni, mire is jo egy ssd a gyorsitason tul - futi a lakast? kell neki kulon ventillator, nagyobb tapegyseg?
Sajátomon a 240esen elférek, mellé van külső vincsi a huncutságaimnak és kész. Másik laposomban már az 500as feszegetem és ahhoz is van 1 terás külső HDD. Karaokés / videójátékos multicucc. A másik videójátékosba elég a 120 gigás. A sokadik kevésbé hordozhatós videójátékosban 1 és 2 gigás SSD van, szétherélve nagy szorosan ráférünk, csak a seggébe kell egy 32 gigás pendrive a tuti élethez.
Azért lenne értelme, mert gyagyás kolléga kis méreteket hagyott ránk és folyamatosan szopolukn a hellyel. Aztán lesz sok más is, mert a másiknál a fizikai tároló határait feszegetjük. Legalább nekem nem kell vele szívni, mert annyian beleszóltak, hogy akkor hátrébb is álltam, fejtse meg más. Mondjuk ha megáll, akkor engem fognak basztatni, ez ilyen :-D