Keresés

Részletes keresés

em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 279

maga a keret meg az ajtó elég masszívnak néz ki, szerintem nem igen feszíthető fel. a keretet a falba meg elég masszívan rögzítették (legalábbis így laikusként nézve), szóval én speciel a felfeszítés miatt nem aggódom.

sokkal inkább azon, hogy maga a zárszerkezet kiüthető, főleg így hogy még rés is van.. na az nem néz ki masszívnak:(

 

én amúgy a beszerelés kivitelezésében eléggé csalódtam, csak kívülről purhabozták be az ajtót, belülről nem (pedig speciel engem az jobban izgat, hogy belül hogy néz ki), de olyan szinten, hogy van ahol a rögzítő vas is kilátszott. kértem, hogy nyomják belül is körbe, de azt mondták nem. (szóval nekünk kellett utánpurhabozni belül). ezen kívül az előszoba villanykapcsolójának a zsinórját sikerült a lépcsőházba kívülre kitenniük, szóval ott még majd barkácsolni kell, hogy bekerüljön (purhab kifúr, zsinór be, újrapurhabozás... gondolom).

ezen kívül a kaputelefonban belül eltört valami a sok csapkodástól (párszor leesett amikor bontották az ajtót), szóval azt sikerült elrontaniuk :S 

egyébként más gond nem volt a szereléssel.

az ajtó 200-ba került, számla csak a feléről van. de állítólag van rá 10 év gari (remélem nem kell igénybe venni).

 

nem akarok senkit sem lebeszélni a nívóról, lehet hogy a többiek még rosszabbak, nincs összehasonlítási alapom, és lehet hogy én vagoyk nagyon naív és túl magasak voltak az elvárásaim a beszerelést illetően. csak azért írtam le, hogy ha valaki most vág bele, tudja mire számítson (ne legyenek nagy elvárásai, és akkor nem fog csalódni:)))

 

 

arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire csökkent a lépcsőházból beszűrődő zaj, és a "büdösségáteresztés" milyen, de ehhez kell még egy-két nap, hogy be tudjak róla számolni :)

Előzmény: conrat (278)
conrat Creative Commons License 2011.02.09 0 0 278

Azt hiszem éppen itt a fórumban pár oldallal előbb volt egy link, ahogy pikk-pakk kifeszítenek ajtókat pajszerrel. Itt mivel egyet fordul a zár, így elég rövid a retesz, nekem félő hogy felfeszíthető. Nem tudok dönteni. Ha nem túl jó az ajtó akkor sok a 120e ft is, hiába ez a legolcsóbb. A masszív és nehéz az nem ugyanaz, hogy felfeszíthető-e sajnos.

Előzmény: kleingy (274)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 277

köszi előre is:) 

na de szerinted ez nem furcsa, hogy rés van a zár és az ajtó között? nem ott a legegyszerűbb megbuherálni a zárat?

másik kérdés: nálatok is csak egyet lehet fordítani a záron?

Előzmény: kleingy (276)
kleingy Creative Commons License 2011.02.09 0 0 276

Igen, valamennyi van, ha nem felejtem el, lefotózom.

Előzmény: em (275)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 275

na de nálatok is ilyen rés van a zár és az ajtó között??

 

Előzmény: kleingy (274)
kleingy Creative Commons License 2011.02.09 0 0 274

Hát itt három, egymástól különálló, össze nem függő zárak vannak, leemelésgátló meg tizenx ponton záródó reteszek. Ettől többet nem tudom, lehet-e tenni. Ja meg egy 100 kg-s ajtó. :)

Előzmény: conrat (273)
conrat Creative Commons License 2011.02.09 0 0 273

Ez nem túl biztató. Nekem is az abajom, hogy a régi ajtónál csak úgy húz be a hideg és a szagok. Ha ekkora rés van, ott szintén bejön minden, nálunk biztosan mert bent van 2 elszívó is gyárilag. Milyen ajtót lenne érdemes venni ami nem túl drága, de jó hő,hang és szagszigetelő :)

Megvan még a hevederzáram, azt fel tudom tenni ha nem a legbiztonságosabb az ajtó. (mondjuk én szívem szerint a nívóra is feltenném mert nem nyugtat meg teljesen az egy oldalon záró 3 zár sem, főleg mindenféle pajzs nélkül.  Nekem úgy tűnne hibátlannak ha a függőleges hevederzárat feltenném a gordiusz pajzzsal. :) vagy csak paranoiás vagyok :)

Előzmény: em (272)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 272

én is főleg a szagok miatt szereltettem új ajtót, egy-két nap, és beszámolok, hogy mennyire szigetel... (bár ha rés van a zár és az ajtó között akkor nem sok reményem van :((((((((((

Előzmény: conrat (268)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 271

lehet hogy a fotón nem annyira látszik, de gyakorlatilag át lehet látni a zár és az ajtó között.

másnál is ilyen?

Előzmény: em (270)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 270

sziasztok!

na beszerelte nálam is a nívó az ajtót... hát, egyelőre nem vagyok happy egyáltalán.

szerintetek normális, hogy a zár és az ajtó között rés legyen? nekem ez annyira furcsa, más biztonsági ajtóknál külön fém izé van a zár körül, itt meg rés ?? (mindhárom zár ilyen)

kép:

 

más gondom is van, de azt még emésztem kicsit.

kleingy Creative Commons License 2011.02.08 0 0 269

Nos valamennyi hang mindenképp be fog szűrődni (valójában a panel viszi a hangot), egyébként volt, hogy direkt hallgatóztam az ajtónál, amikor tudtam, hogy jön párom fel a lépcsőn, hogy kinyissam neki az ajtót, ám nem hallottam a lépteit. Ne várj nagy csodát, hisz nem kifejezetten hangszigetelésre van sztem, de az eredeti, 30 éves ajtóhoz képest eszméletlen a különbség.

 

Pl. a szomszédok normális mászkálását nem hallani, csak ha mondjuk a járólapra leejtik a kulcscsomót. Na az zörög. :) A kinti átlagos hangerejű beszélgetést is csak akkor hallani be, amikor az ajtó előtt állok (pontosabban wc-n ülök), de párom megjegyezte, hogy nem az ajtó, hanem a vasbeton miatt hallom (bejárati ajtó mellett van a klotyónk). :)

Előzmény: conrat (268)
conrat Creative Commons License 2011.02.08 0 0 268

Egyszer már majdnem szereltettem be nívó ajtót, de akkor pár ígért felmérés után nem jöttek, közben én is letettem róla. Most megint úgy tűnik indokolt lesz az ajtócsere (zajos büdös szomszédok érkeztek) Akinek van ilyen ajtaja panelban, az mit tud mondani a zajszigeteléssel kapcsolatban? Mennyire szűri ki a folyosóró jövő kiabálást, mászkálást és hangoskodást? A technikai paramétereket tudom, kb 4x-est írnak a hagyományos ajtóhoz képest, de milyen ez érzésre? Azt olvastam hogy a szagok (cigifüst-kajaszag) nem jön be a lakásba, ez jó lenne mert a mostani 30 éves ajtónál csak úgy fütyül be a hideg, szinte az ujjam is odafér a lap és a tok közé. (talán a sok por is itt jön be)

Ha valaki tud ezzel kapcsolatban konkrét tapasztalatot megírná?

KBöbi Creative Commons License 2011.01.31 0 0 267

Ezt én is csak megerősíteni tudom, hogy a berakás minősége hibátlan.

De panelba és egy kertesházba mások a lehetőségek, mert nálunk, panellakás ajtaját letakarózták, és kész. De anyósomék kertesházának bejárata olyan, hogy azt nem is lehetett letakarózni, ezt mégén is láttam. Azt javítani kelletett.

Mondjuk a könyvelő sem ért a fonáshoz feltétlenül, így nem is vártuk, hogy megcsinálják lakatosok. Az ablakunkat mikor kicseréltettük műanyagra, az ablakosok visszajavították. Bár ne tették volna. Nyílván nem szakemberek voltak, olyan is lett a minőség. Az ajtósok meg vasakkal dolgoznak, ahoz értenek...

em Creative Commons License 2011.01.28 0 0 266

majd beszámolok én is, ha beszerelték:)

Előzmény: kleingy (265)
kleingy Creative Commons License 2011.01.28 0 0 265

Abban nem lesz hiány, legalábbis a saját tapasztalatom alapján. :)

Előzmény: em (264)
em Creative Commons License 2011.01.28 0 0 264

hát.. reménykedem, hogy nem lesz vele gond, ha már kifizetek érte egy zsák pénzt:)

mondjuk nem is annyira az ajtó megbízhatósága miatt aggódom, hanem inkább a kivitelezés miatt, hogy rendesen rakják be, ne szoruljon, ne mozogjon stb :)

Előzmény: Intelligencs (260)
em Creative Commons License 2011.01.28 0 0 263

szerintem ha valakit le akarnak lőni, akkor azt nem a lakásajtaján keresztül fogják próbálgatni :((

(de még belegondolni is durva)

 

meg hát egyszerűbb kinyitni az ajtót. ezek a hiperszuper zárak is csak max késleltetik a betörőt, de bármit kinyitnak.

mondjuk ez a késleltetés pont elég arra, hogy ne pont az én ajtómat próbálgassák (gondolom mindenki ezért vesz minél stabilabb zárat).

 

 

Előzmény: KBöbi (262)
KBöbi Creative Commons License 2011.01.28 0 0 262

Átlövésgátló!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! De jó!

 

A Nívónál ajánlották, hogy 1 és fél miliméteres acéltábla helyett kazánlemezt (így mondták) lehet betenni, ami valóban lövésálló. De a férjem azt mondta, hogy a másfeles lemezen sem megy át a pisztolygolyó. (Fegyveres erőknél van)

Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2011.01.27 0 0 261

A biciklidet  két, összesen 40e Ft értékű zárral zárod?Átlövésgátló panel? Jó környéken lakhatsz, vagy csak simán paranoiás vagy?

ez persze csak vicc volt. ;)

Előzmény: Intelligencs (259)
Intelligencs Creative Commons License 2011.01.27 0 0 260

Szerintem a Nívó is jó lehet! Próbáltam keresni a gugliban, hogy betörtek-e olyan helyre, ahol olyan ajtó van, de nem találtam ilyet. Pedig a Nívó eléggé kelendő, ahogy a topikot is olvasgatom, meg sok helyen is van, tehát biztos van vele tapasztalat bőven.

Előzmény: em (255)
Intelligencs Creative Commons License 2011.01.27 0 0 259

Nem, ebben minden benne volt. Egyébként az ajtó alapára 200e Ft alatt van, pácolással, beszereléssel. A haverom csak az alapot kérte, de azzal is teljesen elégedett.

 

Fogalmam sincs, hogy a Nívó ajtókhoz képest milyen szinten van, még nem láttam Nívó ajtót élőben, vagy ha igen, akkor nem tudtam, hogy az. A képek alapján a mi ajtónk szerintem szebb, mint a Nívó, bár ez alapból nyilván nem ér meg túl sok plusz pénzt.

 

A két ajtó - mármint a Nívó meg a miénk - egymáshoz viszonyított biztonságról meg egyebekről nem tudok nyilatkozni, ebben egy kéttollú Mottura, és egy cilinderes Mottura zár van, sejtésem szerint elég drága zárak lehetnek ezek. Természetesen több ponton záródóak.

 

Kérdeztem a tulajdonost, hogy mit kérhetek még a biztonság növelése érdekében, van olyan például, hogy átlövésgátló panel, de a mivel a maffia szerencsére nem akar velem leszámolni, úgyhogy olyat már nem akartunk. Nyilván az újabb súlyos százezrekbe került volna.

 

Én úgy vagyok minden ilyen dologgal, hogy inkább rááldozok, hogy aztán ne kelljen magamnak szemrehányást tennem. A biciklimet is két, összesen 40e Ft értékű zárral zárom le (Kryptonite + Abus), a kocsinkba is tetettem plusz védelmet közel 100e Ft értékben és CASCO-t is kötöttem.

Előzmény: Lucifer(anticorr) (254)
em Creative Commons License 2011.01.26 0 0 258

ja, de itt az ajtó feletti részt is be kell dolgozni (az még kb plusz fél méter) :(

Előzmény: kleingy (256)
KBöbi Creative Commons License 2011.01.26 0 0 257

Abban azért már a jövő hét is benne kell, hogy legyen!!!

Előzmény: Lucifer(anticorr) (254)
kleingy Creative Commons License 2011.01.26 0 0 256

A mi Nívónk 150 ezer volt. :)

Előzmény: em (255)
em Creative Commons License 2011.01.26 0 0 255

biztos nagyon szuper az ajtó!

nekem a nívónál 200-at mondtak, már az is húzós, de remélem rendesen megcsinálják.

amúgy egy egyszerű panelbe szereltetem, nem igen félek a betöréstől, mert a folyosón majdnem mindenki nyugdíjas v kismama, és állandóan otthon vannak. szóval remélem nem találja egy betörő sem ideálisnak a terepet:) 

viszont a sok öreglány nagyon büdöset szokott főzni, és előszeretettel szellőzteti a folyosóra, így az én lakásomba is. na, remélem az új ajtó már kizárja a szagokat is:)

Előzmény: Intelligencs (252)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2011.01.25 0 0 254

300e Ft?De ez csak az ajtó, vagy már benne van a beszerelés, helyreállítás is?

Előzmény: Intelligencs (252)
Intelligencs Creative Commons License 2011.01.25 0 0 253

'sza meg, valamiért elrontottam a linket. Itt van helyesen: http://www.betoresvedelem.hu/

Előzmény: Intelligencs (252)
Intelligencs Creative Commons License 2011.01.25 0 0 252

Kb. 1 évvel ezelőtt úgy döntöttünk asszonnyal, miután néhány hónapon belül a szüleimet és egy haveromat is kirabolták, hogy itt az ideje az ajtócserének. Régi bérházban lakunk, negyedik emeleten, gyakorlatilag a lépcsőházra nyíló bejárati ajtó az egyetlen, ahonnan be lehet jönni a lakásba. Ezért úgy gondoltuk, hogy megéri az ajtót megerősíteni extra módon, mivel ha ott nem jönnek át, máshol sem fognak.

 

Sokat nézegettem, olvasgattam, kérdezgettem. Nívót is néztem, meg DTP-t, de végül www.betoresvedelem.hu -nál kötöttünk ki. Azért itt, mert ketten is ajánlották, akik közül az egyik egy hevederzárakat szerelő ismerősöm. Mindketten azt mondták, hogy ez a cég profi, de nem olcsó.

 

Maga a tulaj jött ki felmérni, nagyon vicces karakter. Megdicsért minket, hogy milyen előrelátóak vagyunk, hogy mi még azelőtt hívtuk, hogy az "esemény" bekövetkezett volna. Mert hogy általában az emberek az "esemény" után hívják. :) Katalógusból kiválasztottuk az ajtó minden egyes paraméterét.

 

Kettő fő zárat kértünk, amiből az egyik tollas zár, a másik cilinderes. A tollas zár zárja be a hevedereket, a cilinderes pedig betol egy plusz rudat, reteszeli a tollas zárat, illetve egy fémlapocskát tol be a tollas zár elé, amibe kívülről a kulcsot sem lehet addig belerakni, amíg a cilinderes zárat ki sem nyitottuk. Kértünk továbbá egy olyan kütyüt, ami csak belülről zárható, és ha ráfordítjuk, akkor az ajtó csak egy kicsit nyílik ki, utána megakasztja egy fémlap. Ez megfelel a korábbi láncos megoldásnak, de annál persze sokkal erősebb, ezt nem lehetne egy rúgással beküldeni, mint a láncos zárakat. Asszony miatt kellett ez, hogy ha egyedül van itthon, át tudja venni a levelet a postástól, anélkül, hogy teljesen kinyitná az ajtót.

 

Az ajtót ketten alig bírták felhozni az emeletre, 100-110 kg lehet a súlya. 30 cm-ként, nagyon alaposan rögzítették a keretet. A beszerelés közel egy napig tartott, reggel kezdték, este ötre fejezték be, pedig nem amatőrök voltak. Alaposan dolgoztak. Menet közben vették észre, a régi ajtó szétverése után, hogy a takarólemez, amit legyártottak, nem fog tökéletesen fedni, mert nem egészen olyan a terep, mint amire számítottak. Betelefonáltak a műhelybe, ahol elkezdték legyártani a plusz takarólemezeket, és lefestve délutánra a főnök ki is hozta nekik. Így mikor elmentek, nem volt semmi hiányosság, nem kellett visszajönniük befejezni a munkát. Magyar vállalkozótól ilyen rugalmasságot még nem láttam! Ja, és ezért nem kértek plusz pénzt.

 

Az ár. Hát igen, nem volt olcsó. Az ajtó fapados alapára kicsivel 200e Ft alatt volt. Mivel mi sok extrát kértünk (kazettás kivitel, plusz zárak, belülről kulcs nélkül zárható legyen, kívülről gomb a kilincs helyett, csak kártyával másolható zár), ezért nekünk 300e Ft körül volt a végár. Viszont ezért egy rendkívül szép, masszív, biztonságos ajtót kaptunk. Az tuti, hogy a házban a mi ajtónk a legkomolyabb, ez azért egy kicsit zavar is: most a betörő biztosan azt gondolja, hogy mi vagyunk a legpénzesebbek. Ami egyébként koránt sincs így. :) Viszont biztonságban érezzük magunkat, ha csak kinyitom az ajtót, érzem a súlyát, hogy milyen masszív az egész szerkezet. Ezt tutira nem nyitják ki egy pajszerrel meg egy faékkel: 

 

(A videót csak a 0:50-nél meg 2:10-nél látható ajtókifeszítés miatt tettem be, egyébként nem ilyen a mi ajtónk.)

em Creative Commons License 2011.01.25 0 0 251

ez így nagyon jól hangzik, köszi szépen az infót, azt hiszem őket választom én is :))

kleingy Creative Commons License 2011.01.24 0 0 250

Tőlünk nem kértek előleget sem egy éve, egyszerűen megbeszéltük és jött az ajtó asszem tán két hét múlva. :)

Előzmény: merQree (249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!