Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.13 0 0 12004

Mariazell környéke is jó, a két bicajút amit linkeltem, az nekem is bejönne!

Előzmény: Törölt nick (12003)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.13 0 0 12003

9 éves...atya világ, ha leszakad a feje, másnapra kinöl :-)

4 éves a lányom és végigjárta velünk Wachaut és jön már velünk hegyi túrákra :-)

Előzmény: Petra973 (12002)
Petra973 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 12002

Valóban fiúról van szó, 9 éves, de nagyon bírja a gyűrődést. Tavaly gond nélkül megcsinálta velünk a kiskört a Balatonon, tavaly előtt pedig a Garda-tavon nagyon kemény emelkedőkön bringázott velünk - mi hamarabb toltuk a bringát, mint ő.  Ja és nem vagyunk szadista szülők :-), csak szeretjük az aktív kikapcsolódást.

Előzmény: topoly (11998)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.13 0 0 12001

Én egy hete voltam. Az összes wachaui település a Duna partján van és a bicikliút meg a gáton. Látványra meg nem összemerhető a Fertö -tóval.

Előzmény: topoly (12000)
topoly Creative Commons License 2015.05.13 0 0 12000

A Dunát vágom, egy időben sokat csavarogtam Wachauban. Mégis mondom, amit mondok:)

Előzmény: Törölt nick (11999)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.13 0 0 11999

A Duna lejtése elég minimális. Wachau a Duna két partján fekszik, Melk és Krems között. Semmivel sincs több emelkedő, mint a Fertö tó körül, hacsak fel nem sétál az ember a várromokhoz. De az sem egy hatalmas dolog...

Előzmény: topoly (11998)
topoly Creative Commons License 2015.05.13 0 0 11998

Kerékpáros programokról és kisgyerekről van szó (szerintem kislegényről), ő még fizikailag és pszichésen nehezen kajálja az emelkedőket. És életkorából adódóan jobban hasznosítja a Fertő-tó körül szerzett élményeket.

Előzmény: Törölt nick (11997)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.13 0 0 11997

Akkor már inkább Wachau

A világörökség része, tele látnivalókkal. apátságok, templomok, várromok:

Előzmény: topoly (11996)
topoly Creative Commons License 2015.05.13 0 0 11996

Tudom, hogy fontos a hegy, de leírásodból a bringázás is annak tűnik. A Fertő-tavat gondoljátok meg, mindkét oldal bringabarát módon kiépült és sokféle típusú programból válogathattok.

Előzmény: Petra973 (11994)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.13 0 0 11995
Előzmény: Petra973 (11994)
Petra973 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 11994

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy Mariazell-ben illetve környékén mennyire lehet biciklitúrákat tenni? Szállásnak találtam a Bartelbauer nevű szállást, viszont nem nagyon tudom Mariazell és környéke mennyire ad programot egy hétre. Szeretünk túrázni, de leginkább biciklizni (ez tavaly kimaradt, mivel a kisfiam utazás előtt törte el a kezét). Tavaly Nussdorfban voltunk, először jártunk Ausztriában nem síelés céljából és nagyon tetszett mindhármunknak, ezért most visszatérnénk. Viszont nem szeretnénk 6 óránál többet utazni (Budapestről), ezért is tetszett meg Mariazell. De ha esetleg van más ötlet még bármi lehet.

Duczy Creative Commons License 2015.05.13 0 1 11993

és az akkori fotók:

https://plus.google.com/photos/102205870796091456092/albums/5633218254635988593?banner=pwa&authkey=CMW7jffwipXhRw

Előzmény: r.barbi (11987)
Duczy Creative Commons License 2015.05.13 0 2 11992

4 éve voltunk arra, itt a beszámoló:

AUSZTRIA-GOSAU 2011.JÚLIUS 01-10.

No hazajöttünk!

Azért, mert szeretjük a kalandot!

Nem tudtunk, mit kezdeni egy országgal, ahol minden működik, mert mindenki "csak" teszi a dolgát!

Hazajőve a soproni átkelőnél , trafiztak 100 méterre a határtól, ráírányítva célgépet az átkelőre!

Megjöttünk, országimídzs 2011, Isten hozta kedves vendég!

Gosauban voltunk 10 napot  egy appartmanban /Bauerhof/, ami mindennel fel volt szerelve és 9 éjszakára 200 euro volt a Dachstein lábánál a feleséggel és két 4 illetve 7 éves kislánnyal.

Nagyon nem is jöttünk ki a hegyekből, kivéve 1 nap Salzburgot, illetve  1 nap Schafberget.

Gosau, a Gosauersee méregzöld vize, a Zwieselalm gyönyörű, a Dahstein délről (is) varázslatos.

A felvonó családi jeggyel berg und talfahrt 29.40 euro.

A parkolás ingyenes, a tavak 1-1,5 óra alatt meg lehet kerülni.

Feljebb van még egy tó az is fantasztikus!

Fent a Zwieselalmon szabadon legelésznek a bocik, a kilátás és az Apfelstrudel isteni.

A völgyben nekünk nagyon bejött az Urzeitwald nevű erdei, dinós vizi és egyéb ügyességi játszótér, nemcsak a lányok, hanem mi is nagyon élveztük, a családi jegy 19.50 -be került.

Hallstatt tündéri kisváros, nem nagyon lehet mit írni róla szavakkal, a csont kamrába csak egyedül mentem be , döbbentes és felemelő, hogy 1200 ember maradványai vannak egy olyan kis helyen és ilyen körülmények között. Parkolni mi az alagút felénél lévő helyieknek fenntartott parolóban parkoltunk, mert egyébként mindenhol fizetni kell. Megkérdeztünk egy nénit azt mondta ahol nincs kiírva rendszám és nem áll senki oda nyugodtan.

A sóbányától tartottam hogy majd a lányok nem nagyon fogják bírni , de végül is élvezték, főleg a csúszdákat. Szerintünk kicsit ötbbet lehetne mutatni a bányászat folyamatáról.  itt is mint mindenhol a bejáratnál fényképeznek és kifelé jövet 5-7 euros áron megveheted a képeidet.

Obertraun családi jegy 1-3 rész felvonó oda-vissza, mammut és jégbarlang  75 euró /család! A PARKOLÁS FREE.

Nem elég rá egy nap. A jégbarlangot élvezték a gyerekek, a mammutbarlang felejtős, délután fél négy volt amikor rohantunk fel a Krippensteinre. 5 méteres látótávols, köd, viharos szél, vízszintesen szakadó eső . A második állomáson hagyva a családot elfutottam az ötujj kilátóig, szarrá áztam,  de egyedül állva  a kilátón is csodálatos volt. Majd fel a világörökség spirálig. Kilátás inne is egyenlő volt a semmivel. De ha már kifizettem akkor lelaktam.

Ausztriában sem lógattak fel még meterológust tévedésért. Nekünk az ORF 2 teletextje jött be leginkább, ott tartomnyonként  / 600. oldal/adnak 2-3 napos előre jelzést, a szitok szavak a Regenschauer és a Gewitter.

Schafberg- St Wolfgang családi jegy oda-vissza 60 euro, parkolás közvetlenül az állomás mellett 3 euro/nap.

Csodás kisvasút visz felefelé az 1758 méteres Schafbergre. Gyönyörű álpotban lévő gőzmozdon y és személyvagonok, már az úton pazr a kilátás, mait a fenti überel még tovább. A fenti állomáson meg kell rögtön mondani, hogy mikor akakrsz lefelé menni. Ezt értettük is meg nem is, mert ugye legyen mindenkinek helye, na de honnan tudod meddig szeretnél maradni, amikor még soha nem voltál ott.

A kilátás természetesen itt is pazar, gyönyörű idő volt , állítólag 12 tavat lehet látni, mi csak 7-ig jutottunk a számolással.

Az alpesi varjak nagyon szemtelenek, ha nem vizgyázol kilopják a tányérodból a kaját.

Lent még megnéztük St. Wolfgangot, ami külön is meg ér egy misét.

Aztán mentünk visszafelé és megálltunk az elhunyt királyfi emlékére Bad Ischl-ben.

Sajan már 4 óra után voltunk így csak a Kaiser villa parkjára maradt idő, mert 16.45.-kor zárnak.

Azt sajnos megállapítottuk, hogy mindenhol korán zárnak- persze megnéztük előre - de azért az érdekes hogy Hallstattban a világörökségi városkában vasárnap még a turinform sincs nyitva. A hegyről most olyan 5 óra felé jönnek lefelé az utolsó felvonók, holott 9-ig világos van! De biztos így van jól. Félreértés ne essék én azt elfogadom, hogy a vasárnap az szent tehén és nem is shoppingolni akartunk.

Aztán még egy séta Bad Ischl-ben, fagyi a Zauner cukrászdában.

Salzburgban iszonyú meleg fogadott a lányok nehezen viselték , ahogy végighúztuk őket a kötelezőkön, aztán kimenekültünk Hellbrunban, na ez nagyon bejött mindannyiunknak, a vizijátékok, az állatkert, a kastélyparkjában lévő hatalmas játszótér 20 euro/család.

Parkolni egy barátunknál parkoltunk a kertvárosban. Tömegközlekedtünk. Ha valaki vesz Salzburg Card-ot abban van korlátlan tömegközlekedés is, de ki kell számolni, hogy mit szeretnél megnézni -egy napba úgyse fér bele- és érdemes-e kártáyt venni. Mi nem vettünk.

Amit vettünk az a felnőtteknek 4.90-be kerülő Salzkammergut Erlebnis Card volt, sok helyen, de kicsi kedvezményeket adnak vele, van ahol csak néhány eurót, de van ahol akár 10 is, és még Salzburgban is jó volt 5-6 helyre.

A legvégén ismét felmentünk a Krippensteinre barlangok nélkül 53.50 volt a felvonó mind a 3 szakaszára.

Gyönyörű volt az idő 19 fok ragyogó napsütés, a szél az fújt erősen,  a kilátás mind a kilátónál , mind a sprálnál pazar volt. A gyerekekkel hógolyóztunk, mert a szurdokokban még méteres volt a hó.

Éppen most küldték a Spirálnál készült képeslapot e-mailben.

Röviden ennyit, azt viszont már most elhatároztuk hogy jövőre ismét Ausztria, már nézegetem a helyeket.

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.12 -1 0 11991

Saalfelden :-)

Előzmény: ersekildiko (11990)
ersekildiko Creative Commons License 2015.05.12 0 1 11990

elárulod hol?

Előzmény: Törölt nick (11984)
banyoca Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11989

szerintem nézz utána melyik barlangot tartjátok érdekesnek, a hallstatti sóbányába azért nem mentünk mert megnéztem a képeket, mivel jártam Vielickába ez számomra nem volt érdekes, a férjemet meg nem érdekelte annyira. A többi barlangban mi nem voltunk, inkább a krippeinsteinen bóklásztunk, azért mondom mindenkinek el kell dönteni mi érdekli.

Előzmény: r.barbi (11986)
banyoca Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11988

hát Linz fele főleg autópályán megy az ember, ott jobban lehet haladni, Liezen fele meg nézd meg hány km-t mész autópályán, és mennyit sima úton, azért ott nem lehet úgy tartani a google által számolt átlag sebességet, településeken lassabban mész, kanyargós úton megint, át kell gondolni. Az tény sokkal szebb Liezen fele.

r.barbi Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11987

A szállásunk Abtenauban lesz egyébként.

Előzmény: banyoca (11985)
r.barbi Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11986

Hát engem teljesen hidegen hagynak a barlangok, de a férjem szeretne bemenni egybe. :-) Nem tudom melyikbe érdemes: Jégbarlang, mamutbarlang, vagy a sóbarlang Hallstattban.  Azt láttam, hogy elég drágák a belépők, tehát ha szerintetek nem olyan nagy szám egyik sem, akkor megpróbálom lebeszélni róla. :-)

Előzmény: banyoca (11985)
banyoca Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11985

hát attól függ melyik városba mentek, mikor mi Hallsattba mentünk Liezen fele mentünk, de ha pl. Bad Ischl környékére mentek akkor Linz fele érdemes, szerintem

amúgy meg mit érdemes megnézni! erre nehéz válaszolni, mert mindenkit más érdekel, pl. én barlangok helyett szívesebben sétálok egy szurdokban, vagy városi séta helyett szívesen bóklászom a hegytetőn, kivétel Hallstatt :)

Előzmény: r.barbi (11980)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.11 -1 0 11984

Hegyek között autóztam :-)

banyoca Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11983

itt vannak fotók a 9598hsz-emnél a lichsteinenklammról

(és csónak bérlés 15 euró 2012-ben volt)

Előzmény: banyoca (11982)
banyoca Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11982

ha jól emlékszem 15 euro/1óra a motorcsónak, az a sétahajó nem tudom mennyi

Előzmény: r.barbi (11980)
ersekildiko Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11981

Szerinted?

azért én nagyon javaslom a Gosau-t is:

Előzmény: r.barbi (11979)
r.barbi Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11980

Azt szeretném még kérdezni, hogy Budapest-ről melyik útvonalon érdemes menni? Leoben-en és Liezen-en keresztül, vagy északon Linz-en át?

r.barbi Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11979

Köszönöm szépen! :-) Arról van valakinek információja, hogy milyen árban lehet csónakázni a Hallstatt-i tavon? A neten nem látok semmit erre vonatkozóan. A Lichtenstein szurdokhoz érdemes elmenni? A Schafberg vasúttal volt már valaki? Illetve a jégbarlang vagy a mamutbarlang az érdekesebb? :-) Elnézést a sok kérdésért, de a neten annyi minden van, itt pedig saját tapasztalatokból meríthetek ötletet. :-)

Előzmény: ersekildiko (11978)
ersekildiko Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11978

Itt találsz egy csomó információt, amiket még a szervezés során gyűjtöttünk össze, ill. van egy  rakat saját fotó

Előzmény: r.barbi (11967)
ersekildiko Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11977

Szia! Mi tavaly jártunk arra. Számunkra a legnagyobb élményt a Gosau-see jelentette (igaz mi a többi attrakciót régebben már láttuk) Keress rá, ott van Hallstatt közelében (mondjuk a jégbarlang helyett :) )

r.barbi Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11976

Köszönöm szépen! :-)

Előzmény: banyoca (11974)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.11 0 0 11975

3,5 tonna alatt, egyszer autópálya matrica. 10 napos van vagy két hónapos vagy éves.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!