Mivel számomra az olajcsere csak úgy olajcsere, hogy a szűrő is kicserélésre kerül, ezért legyen szíves egy olyan összeget, mondani, amiben az is benne van, meg esetleg más tétel is (alátét, + munkadíj, stb.).
Olajcserét sosem lehet megbánni, max gazdaságilag. Minél gyakrabban cserélsz olajat annál jobbat teszel a kocsidnak, ez nem vita tárgya, ez tény. Idő előtti olajcserét azért érdemes megtenni mert a bejáratódás során fémrészecskék válnak le a motorról (ezek mikroszkópikus részecsekék nem valami vasdarabra kell gondolni :)) amelyek keverednek az olajjal ami koptatja a motort. Viszont a gyár nem véletlen írja elő, hogy nem kell idő előtti olajcsere. Mivel olyan fejlett a megmunkálási technológia meg az olajak is, hogy nincs idő előtti olajcserére szükség. De ártani nem árt!
Viszont nagyon kételkedem abban, hogy egy szintetikus 5W-30-as olajjal feltöltött új kocsi kibírja a 20.000km-t utántöltés nélkül. El fogja használni az olaj nagy részét és a kész baj. Én személyesen ragaszkodom a 10.000km-es olajcseréhez mert megnöveli az motor élettartamát, persze az már más kérdés, hogy ennek csak az fog örülni akinek eladom majd a kocsimat. :))
Milyen a gyári olaj, ami az új kocsiban van? Lehet, hogy 15W-40-es. Miért ne? Te tudod? A kezelési kézikönyv szerint lehet olyan is a diesel-é. És tudjuk, a gyárak ott spórolnak, ahol tudnak.
Csak szűrőt egyszerű cserélni. Elveszítesz 2dl olajat és kész. De mindeképp nagyon hasznos a korai (első) szűrőcsere. Ami az új technológiákat illeti, azzal tisztában vagyunk, de az első pár 100 óra alatt sok horzslék, a felületek összeszerelésekor használt anyagok, a hőtágulási ciklusokból származó anyag...stb gyűlik fel a szűrőben. Nem azt állítom, hogy föltétlen muszály a csere, csak azt, hogy hasznos-:) Jocó
hogyne mindenképpen! egyébként meg mielőtt bp-n járnék mindenképpen fogok szólni hogy egy egy minitalit leszervezhessünk. kiváncsi vagyok....ilyen az én természetem...oszt mégsem öregszem olyan látványosan :)
legközelebb egyébként március 22-én megyek csak haza, akkor meg addig leszek pest amíg nem indul a vonatom :)
Egyszer már invitáltam, de hátha nem olvasta, így mégegyszer hívom fórumunkba, ahol kérésére külön topicot nyitunk Önnek, hogy egyszerűbben megtalálja az Önnek szóló kérdéseket.
tudom hogy mondtátok és köszönöm is szépen a lehetőséget! azonban nemtudok menni :( hidd el attól hogy még nincs verda elmentem volna a BMW-vel szívesen ( Busz, Metró, Villamos ) csak sajnos nemtudok erre a kis időre hazautazni.
Az 1000-es szerviznél a szűrő (és az olaj) elhasználatlanságából eredően alapból nem szoktunk szűrőt, csak olajat cserélni.
Mivel az 1000-es olajcsere eleve nem előírás, ezért ez a garanciát nem befolyásolja.
Amennyiben óhajtja, úgy ki lehet cserélni a szűrőt is, ez esetben a szűrő ára hozzájön, de munkadíjat továbbra sem számlázunk. (a szűrő bruttó ára: benzines: 1.834 Ft, dízel: 3.323 Ft)
Minden további információval állok rendelkezésére.
ezt most arra érted, hogy a hétvégi talira a casco miatt nem lesz verda...vagy arra hogy egyáltalán nem jössz (ill. mész) és sajnálod hogy ilyen jófejekről maradsz le mint mi? egyébként én sem megyek....se kocsi se idő
Fix havitörlesztésű konstrukció: minden hónapban ugyanannyit fizet. Egy virtuális számlán tárolják az aktuális árfolyamnyereségek és veszteségek egyenlegét. Ez csak a futamidő végén esedékes olyan módon, hogy a futamidő változik. (nyereség esetén rövidebb, veszteség esetén hosszabb lesz)
Arról nem is beszélve... nem mindegy, hogy egy olajjal 15ezer, vagy 13ezer kilométert megyek? Nem azon az első 2ezer kilométeren fog bekopni. :x Tehát szerintem semmit nem ér a nullás csere. Utána ugyanúgy kopik még a motor, és ugyanúgy bekerülnek az olajba a fémszemcsék.
Szerintem a mai precíz, számítógépvezérelte megmunkálás mellett, már nincs sok sorja. Amennyi meg mégis van, azt felfogja a szűrő és nem árt a motornak. Egyébként hogyan lehet szűrőt cserélni az olaj leeresztése nélkül? :o)
Azért volt tiszta az olaj mert a szűrő felfogta a horzsalékot...Inkább csak szűrőt cserélt volna. A túltelített szűrőből az olaj kezdi áthordani az apró fémhorzsalékot. Jocó
Történetem lényege... A Groupamás teljeskörű!!!! casco szerint nem volt része a kocsinak a gyári klíma... nem akarták kifizetni. Az Allianznál még a gyári alufelnik is beletartoztak a teljeskörű cascoba.
nem furcsa...szerintem korrekt ( ha tényleg ez az igazság) mert jót akar neked! vagy épp haragszik az alkuszra mert lehet dugja a barátnőjét kitudja :))))
Én személy szerint casco ügyben nem ajánlanám a Groupamát (volt Európa)... Tőlük jöttem át az Allianzhoz (4éve volt egy kisebb összezördülésünk (majdnem perre vittem)). A Casco, és a kötelező is a befizetéstől, vagy onnantól él, amikortól kéred. De a kocsit tuti, hogy csak érvényes, élő biztosításokkal adják oda.