Megoldás keresek a problémámra, valahogy humbuckereket szeretnék single coilossá(vagy hogy is mondjam) alakítani. vagyis hogy a két sor tekercs közül csak az egyik adja le a jelet(de ugyanakkor lehetőség maradjon meg a humbuckerként való használatra), minek segítégével hagyományos single coil hangzást érnék el.
találtam egy oldalt: http://www.excellentleads.com/Splitting_the_humbucker_inst.html
ezek szerint megoldható, azt mondja elég nehéz megcsinálni, mindjárt tanulmányozom.
Itthon foglalkozik valaki ilyesmivel?
a lényeg végülis az lenne hogy humbuckeres gitárból single coil hazású hangzást csaljak ki! (Psze kapcsolgathassak a két dolog között.) ha van más megoldás is azt is szívesen meghallgatom.
Halottam már ilyenről, abban az esetben a potik ki-be tologatásával legetett kapcsolgatni. Eléggé kúúl megoldás... nagyon tetszene!!:)
egy ismerősnek egy Peavey 5150 kombója van. bizonyára kurvajól szól, de. Gecinagy, mintha egy láda lenne, amibe bele van rakva a fej is... (2*12 amúgy), pont a kombó lényege (könnyű mozgatás) hiányzik belőle:-)) van vagy negyven kiló...
A legtöbb erősítő cég úgy készíti a cuccait hogy a modelleket lehet fej illetve kombó formában kapni. Tehát maga az erősitő része tök ugyanaz. Hazai nagymesterÜnk Tátrai Tibusz is hasonló módon használja MarkIV-es kombóját. Tehát a kombó illetve láda között hangerőérzet és persze soundbeli különbség van. Én a magam részéről jó megoldásnak tartom hogy valakinek van egy kombója, és vesz egy 4x12-es ládát. A kombóval otthon gyakorol meg próbára jár stb, és a nagy bulikon meg 1xüen csak ráköti a 4x12-re és pont olyan lesz a hangzás mintha fej ládád lenne
amúgy érdemes fejládázni, szebb, teltebb, jobb. Mondjuk az én ládám picike, mert csak 4x10-es, és nyitott is hátul, de kurva erőteljesen szól (főleg mióta rájöttem, hogy egy ideig két hangszórót használtam a négyből, mivel ugye stereo a kis drága...), ugyanakkor nem olyan hatalmas és nehéz, mint egy 4x12-es, ez egy egykezes-egyemberes cucc.
nekem pont fordítva volt, egyszercsak lett egy 400 eattos ládám egy 120 wattos fejjel, és meg kellett szoknom, hogy a többiek vörös fejjel kajabálnak rám, hogy "halkíts már magadon vazze, a dobot sem halljuk"
Ragyogóan láthatjuk a pontot, hogy miért használnak a gitárosok stack-et. Az csak önámítás kérem, hogy jobban szól. A lényeg: Hangosabban szól mint a másiké.
No, én is orkánt akarok. (Mivel tegnapelőtt óta a 100W-os Marshallomnak nem egy 60W-os Powerstate-tel kell versenyre kelnie, hanem egy 350W-os Crate toronnyal.)
Jelöld be azt a tíz évet, itt a diszkográfiája.. Az az ember egy atomvillanásszerű zseni, ez a sztori sima urban legend. A tempótartást meg igencsak lehet fejleszteni, metronóm, gyakorlás, stb.
Hat erdemse ha van ero es erdemes kiszedni a kombobol.
Jatszottam egy haverom combojan , a fene emlekszik a ceg-nevere , na de olyan hogy ket kicsi 8"-os hangszoroja van es olyan 20cmm magas 50cm szeles es kb 20cm mely , na meg 300W Erre rakotott egy Hugh & Ketner ladat 2x12" Celestion es ugy szolt hogy nem igaz , szazszot jobban mint a Peavey Bandit amelyen mar nem akartam jatszani , nem tetszik sehogysem. Az is jobban szol ha rakotod pluszba a fent emlitett ladat.
Negy hangszoronak 4-szer nagyobb a membranfelulete !! sokkal jobban szol nagyobb a hatasfok , foleg jobb a melyhang resz .
Májusban Érden a Kiss Hangszerboltban gitárkurzus lesz 5 alkalommal, jaladóknak, tanároknak és mindenkinek akit érdekel. Ha többe tszeretnél megtudni kérlek írj a honlapomról.
Hehh, most láttam az utcán, szoci kampány zajlik, kis stand kirakva, mellette egy Peavey gitárkombóból szól a zene (hogy milyen azt nem hallottam) :-)))