Jól szót értünk mi. :) Legyen gyors és nem drága az étel.
Anyósom kedvence volt hurkához a kelkáposzta. Káposzta az jó a hurkához nálam is. Lehet lila vagy akár savanyú káposzta. A tejfölt a magam részéről nem tudom elképzelni hozzá, és más májas vagy belsőséges dologhoz sem. Persze kivétel mindig lehet :) pl. a szalontüdő. Ámbár azt gyerekkorom óta nem ettem.
Ötletet adtál a bulgurral. Sülthús mellé bulgur volt, sárga (zöld)babbal és curry-vel ízesítve.
Évekkel ezelőtt ettem a nővéremnél (azóta gyakran készítem ha nem jönnek az unokák, mert ők nem esznek meg akármit.:)) rakott kelkáposztát májas hurkával. A hurkával nincs semmi dolog, csak rá kell vacakolni a megfőtt kelkápra. Na és gyakran kapható akciósan a Spárban (3 hurkácska 380- nem akciósan 5-600 Ft) Legutóbb bulgurra gazdagítottam egy kicsit. Én csak a minap ismerkedtem meg a bulgurral. Jóóóóóóó!!!Természetesen kelkáppal fedem be a hurkás bulgurt . A tetején nem spórolok a tejföllel, oszt be a sütőbe!! 30-35 perc sütés után isteni finom!! Tálaláskor is lehet hozzá tejfölt tenni. Én teszek:::))))
A gomba tervbol leves lett, nem gomba. Kaptam egy zacsko babos-lencses-magos-mittudomenmilyen kevereket, abbol lesz leves fustolt marhanyakkal es sok zoldseggel.
Én éppen lime-os ízesítésű coleslaw-t (káposztasalátát) keresgélek, Ausztráliában egy étteremben ettünk egy zseniálisan finom pulled pork-ot (tépett hús), azt próbálom meg rekonstruálni hétvégén. (Édesburgonyapürén a füstös-ízű pulled pork, rajta a lime-os káposztasaláta, mellette Granny Smith-szeletkék.)
Szia NagyI! De, de, illik! :) Sokszor megosztunk recepteket. Vagy mert kéri is valaki, vagy mert ettünk valami jót, ami más, vagy csak megtetszett. Csak jó lehet, ha bővíted a repertoárt.
Én harmadszor eszem ebédre most a disznótorost. Kicsit sok lett a hétvégén, és én szívesen vállaltam. :) De legalább ez finom fajta, és van hozzá lilakáposzta.
Hoppá! Megtaláltam a legjobb (?) topikot!! De legalábbis nyálcsöppentőt::)))Remélem, lopok tőletek ötleteket!! Én a múlt hétvégén 3 napra főztem a gazdag krumplilevest. Holott- őszintén szólva max 2 napig eszem vígan ugyanazt. Ám ez a krumplileves csodás!! Barátnőimnél ettem- akik roppant röstellkedtek, hogy csak krumplileves van ide(oda)haza, de én azóta is a számban érzem az isteni finom ízeket!!
Nos:
Krumplileves a’la Ildi néni és Jula módra
Úgy két és fél literes lehet a fazekam, amiben készítettem.
Hozzávalók a fazékon kívül:
4-5 db sárgarépa,
1-2 szál petrezselyem
kis karalábé
pici zeller
én 300 grammot tettem bele:kolbász
5-6 közepes burgonya
1 hagyma
1 paradicsom + egy fél paprika
1 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
s tehetsz bele 1 leveskockát (én nem tettem)
zeller zöldje(ha van)
Bármi elhagyható, csak a krumpli nem!!
Elkészítése: a felkarikázott (vagy nem felkarikázott) zöldséget sós vízbe felteszed főni. Ha félig megfőtt a zöldség, akkor teszed hozzá a felvagdalt burgonyát és kolbászt.
Én tettem bele egy kiskanálnyi pirospaprikát is, de a kolbász úgyis ad kellemes pirosas színt.
Elkészítési idő kb a zöldségpucolással együtt kb. fél óra.
Ha szeretitek, a tálaláskor lehet hozzá tenni 1 nagy kanál /tányér tejfölt.