Keresés

Részletes keresés

Levcso Creative Commons License 2002.07.09 0 0 79
Egy ideje baromi szárazság van, így igazi klasszikus dágványban még nem volt szerencsém menni benne. az tény, hogy eléggé "ragadós" a talpa, rendesen lehet vele kavicsot gyűjteni.
Előzmény: csanyilaci (77)
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.09 0 0 78
kukucs33

Igazábol ami 2 in 1 az sosem jó.Értem ezt arra hogy vagy bringa vagy túra cipö.
Úgyanis a bringa cipö akkor jó ha egyáltalán nem hajlik a talpa merthogy akkor adja át leghatékonyabban az eröt a pedálra.Nézd csak meg hogy a profi cipök talpa kevlar.Merev mint egy deszka.
Probálj fel minnél több féle cipöt mielött döntesz.Mindegyik cég más kaptafát használ.
L

Előzmény: kukucs33 (75)
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.09 0 0 77
Levcso

Ha jól emlékszem sürü mintájú talpa van ami szerintem csak száraz idöben vagy szilárd talajon jó.Sárban tesztelted már?
L

Előzmény: Levcso (74)
deltoid Creative Commons License 2002.07.08 0 0 76
nyomdász: harmadik éve nyűvök egy Zamberlan Cristallo-t. Csak a legjobbakat mondhatom róla (a haverom másfélszer drágább,egyéves Hanwag Peru-ja máma is hasad tovább)valamint azt, hogy olasz. A Cristallo utódja (nemtommi a neve) még pofásabb, nemrég láttam a Tengerszemben, harminc körüli árra emlékszem. Nagyon kéne, de mindjárt áfabefizetés.
Előzmény: nyomdász (65)
kukucs33 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 75
Levcso, csanyilaci,
Köszi a gyors válaszokat, akkor asszem alszom rá még egyet kettőt. Bár amúgyis tervezek egy Guru-látogatást, majd jól kifaggatom őket, mijük van...
Sajnos mindenképpen kellene valami sportcipő amit túrázáshoz és bringázáshoz is be lehetne fogni.
Levcso Creative Commons License 2002.07.08 0 0 74
Merrell exotech:

most kezdi elhagyni az orrán a ragasztás ( ahol felkanyarodik a gumitalp az orrára, hogy ne rúgd szét a lábujjaidat) még szerencs, hogy garanciás. nem hinném, hogy extrém módon használtam volna, saccra mehettem benne 150 km-t 2 hónap alatt!

ezt leszámítva tök kényelmes, tartja a lábat, rugalmas a talpa, vízhólyagképződés minimális. a kislábujjimat kissé gyötri, de ez nálam minden más cipőnél is így van...

Előzmény: kukucs33 (72)
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.08 0 0 73
kukucs33

A Merrellt szidják a Guruban de nem is árulják:)
Szóval nem tudom.Van egy cimborámnak de ö csak bringázáshos ill. utcára használja.Nekem is van de az utcai JogVentilator én nagyon elégedett vagyok vele.
Egyébként én is gondolkoztam a túracipön de aztán úgy gondoltam hogy maradok a bakancsnál.

Ha a kétzoknis verzionál a börrel érintkezö CoolMax akkor nem melegebb mint a szimpla mondjuk Trail.Viszont tök szárazon tartja a lábad.Ha meggyürödött akkor nem jó minöségü/méretü zoknit választottál.
L

Előzmény: kukucs33 (72)
kukucs33 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 72
Kívül egy koptató rész van az alkar felső végén és a könyök részen, de olyan van a vállon is és ott nem befolyásolja a dolgokat. Itt a bélés a hunyó, de majd egy őszi túrán megmutatom, ha akkor még az lesz benne :-))
A kedvezményt köszi így előre is, majd jelentkezem.
Más: MERRELL EXOTECH cipővel kapcsolatban van-e valakinek valami tapasztalata, esetleg MERRELL cipők általában?
Ez egy Vibram talpú félcipő és elég szimpatikusnak tűnik, túrázásra, sportolásra lenne igénybe véve.
Előzmény: csanyilaci (69)
kukucs33 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 71
Szia Mareck,
Korábban én is próbáltam a két zoknis verziót, de elég gyakran összegyűrődtek és abból mindig vízhólyag lett, meg nyáron meleg is, úgyhogy inkább egy vastag zokniban nyomulok (Mund Teide, Bridgedale Light Trek (v. TrekLight), meg van egy téli is, de annak nemtom a nevét.
A Gore bélés védelmére egy ötlet: Időnként belülről is jól ki kell áztatni a cipőt - tiszta vízzel feltölteni és állni hagyni pár órát, az kioldja a sót meg egyebeket, aztán kiöblíteni, hagyni megszáradni és kész is.
Rövid kamásni: úgy tudom, hogy az RP-nek van ilyenje (wwww.rpoutdoor.hu), de vannak Gore felújító impregnáló spay-k, waxok is.
Esetleg vedd fel a kapcsolatot az ALTO-val (http://www.naturen.hu/NetShop/alto/index.htm), ők ugyan nem gyártanak ilyet szériában, csak hosszó szárút, de egyedi dolgokra is könnyen kaphatók és a minőségük abszolút megbízható.
Előzmény: mareck (62)
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.08 0 0 70
Pénteken elrohantam és vettem egy SubZero alsógatyát.Börbarát müszál 100%.
Az utóbbi hetekben olyan vizes volt a gatya rajtam hogy iszonyú szar érzés volt a túra végén amikor megálltam.Na ennek vége.A gatya végig száraz volt.kicsit fura a szabása és nincs elöl slicc de azt ugysem használom soha.Mindenkinek ajánlom.
5600 királyi forint minusz a 20%.
L
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.08 0 0 69
Kukucs33

Találos kérdés:ott ahol az omniozus nem szellözö rész van ott ugyanolyan szinü a kabát?Esetleg ugyanolyan a tapintása?
Mert
1 Egyes gyártók úgy sporolnak hogy a kabát ujja nem Gore
2 Egyes gyártók úgy készitik a kabátokat hogy ahol erösebben kivan téve az esönek ott nagyobb vizállóságú Gore anyagot használnak(extreme wet weather)Pl Lafuma Lowe Alpine Patagonia..
És sajnos a vizállóság fokozása a páraátengedés csökkenésével jár.

Ha hosszú ujjú polót akarsz venni majd szólj és kapod a kedvezményt.

Előzmény: kukucs33 (67)
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.08 0 0 68
Nyomdász

A Zamberlanrol még nem hallottam de valami azt súgja nekem hogy te a belvárosban dolgozol.Igy van?Sétálj át a Guruba vonj le az árakbol 20% és annyiért megkapod a bakit.Ha van olyan ami tetszik.Talán ök tudnak valamit mondani a Zamberlanrol.
L

Előzmény: nyomdász (65)
kukucs33 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 67
No, Csanyilaci, akkor innen tovább :-))
Szóval, tudom én is, hogy a flanel ing nem a legtutibb aláöltözet, de akkor csak az volt :-(
Mire legközelebb olyan időjárási viszonyok lesznek, addigra már nekem is lesz megfelelő alsó rétegem (hosszú alsógatyó már van is) egy hosszú ujjú póló megvásárlása még csak terv, de addig még van idő.
Mindezektől függetlenül továbbra is állítom, hogy a Hannah Thunder kabát külső, lélegző/vízálló rétegének az ujjában a bélést nagyon elcseszték a csehek és emiatt ott nem "lélegzik" a kabát.
Előzmény: csanyilaci (61)
Lud Creative Commons License 2002.07.08 0 0 66
A műszálas és a -20 szavak már egy sorba írva is gyanúsak. A holofil biztos nem hozza ezt az értéket két kiló súllyal, a Thinsulatenál is az a csalóka, hogy az extrém (értsd nem fagysz halálra) értéke a mínusz sok, míg komfortban nem muzsikál olyan jól.
Aki minusz 5 alatt alszik kinn, annak pehely.
Egyszer aludtam kinn a Lynx -4-re szabott zsákjában egy csillagos téli estén, és a két réteg ellenére a zokni lábujjai bederesedtek.

Nyáron, kivált nedves időben természetesen a műszálas veri a pelyhet.

Előzmény: RadiX (64)
nyomdász Creative Commons License 2002.07.07 0 0 65
Sziasztok!
Biztosan van közöttetek sok olyan túrázó, aki jobban ért a cipőkhöz, mint egy átlagember.
Mi a vélaményetek a ZAMBERLAN nevű cipőről? Szlovák gyártmány, van rajta egy gore-tex feliratú kis lapocska is. Ára: 28 E Ft körül van.
Ha valakinek vannak tapasztalatai a termékkel kapcsolatosan, és megosztja, megköszönöm.
RadiX Creative Commons License 2002.07.07 0 0 64
Mostanaban kevesebbet jarok turazni, es korabban is csak Magyarorszagon jartam, ugyhogy a felszerelesem nem teljes, es eleg regi darabokbol all.

Bakancs, a legfontosabb: ez valami nevtelen katonai szerkezet (egyetlen felirat van rajta a talpan: Continental, azon kivul csak szamok), hihetlen alkalmi vetel volt egy rövideletu military boltban (6000 ugy '94-'95 tajekan), nagy, nehez, fekete, legalabb ötfele börböl (teljesen belelt), es hihetetlenul vizallo, annak ellenere, hogy nem bevarrott nyelvu, hanem csak rahajlanak a retegek a nyelvre. A talpa meg birni fogja egy ideig, csak az egyik hatuljan a bevarrt betet repedezik mar. Mondjuk illene vennem egy könnyebbet is, de meg nem szantam ra magam

Hatizsak: Egy regi Egrimort hasznalok meg mindig, nem egy nagy durranas, de elmegy.

Sator: egy 3 szemelyes Lynx, elöter nelkuli, magneziumcsöves kupola, a zippzarjai kezdenek mar tönkremenni.

Halozsak: pareves Meissner, elvileg -20 fokig hasznalhato, de meg nem probaltam olyan extrem idöjarasban. Muszalas, kb. 2 kilos.

mareck Creative Commons License 2002.07.07 0 0 63
2 7-e vettem egy deuter aircomfort futura 28-as hátitatyót a guruban (csányilacikedvezményekkel 15600 HUF+üvegbetét)camelbak-kompatibilis, vertikálisan két kamrásra állítható a belső zippel, ami igencsak megsegíti és ki is küszöböli a legalsó rétegekben való kutakodást, nem kell "lemenni Turkesztánba", a merevítések optimális beállításával zötykölödésmentes futás biztosítható, 3 l forrásvízzel a tartályban is (vacuum-ot lehet benne kialakítani egyszerű "inhalálással")
MINDENKINEK SZERETETTEL AJÁNLOM!
mareck Creative Commons License 2002.07.07 0 0 62
Szia Kukucs 33!
Tök egyet értek, amit ebben a hozz.sz.-ban írtál, de differenciáltan azt kell mondanom, h. általában a 2in1 dolgok nem lehetnek olyan jók, mint 2 különböző, de tökéletes dolog. Így van ez a zoknival is. 2 fajta cool max-zoknim van. Az egyik a lábfej felső részén gyakorlatilag hálós (hiszen ott kevesebb izzadságmirigy talál6ó, mint a talp részen), de éppen ezért sérülékenyebb is: már pár felhúzás után apró szakadások jelentek meg. A másik ami két-páras kiszerelésben kapható (vlsz Neked is ilyen van)teljesen jó 6ásfokú, de funkcióját "messenger"-jellegűnek fogom fel, vagyis továbbítja az izzadságot a második zoknihoz,(nem mindegy milyen: csányilacussal a Btridgdale Trail-jét favorizáljuk, nem utolsó sorban strapabírósága miatt)vagyis nem a bakéróba közvetlenül verítékeztetem a csülkeimet, pláne ha az gore: mivel a gore réteg belül van, így nem nehezítem meg a dolgát azzal, h közvetlenül bele izzadok.
Kérdés: Tudsz, vagy bárki más tud e olyan rövid, mindkét végén gumis kamásnit ajánlani, ami kifejezetten csak a bakéró felső részét tenné vizhatlanná, mivel mostanában le is kellett cserélnem, az amúgy kitűnő AKU bakimat, mert elveszítette gore-jellegét egy pár "heavy rain" során, t.i. felülről, vlsz a zoknin keresztül ázott be. Kívülről impregnálva voltak, az is igaz, h kb 2500-3000 km pörgött beléjük. Szóval szeretnék egy olyan kamásnit, ami megakadályozná azt, h a zoknin keresztül ázzak be. Hosszú, zippes kamásnim van, amit ebben a rekkenőben nem tartok túl adekvát kiegészítőnek.
előre is köszi!
marek
Előzmény: kukucs33 (46)
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.05 0 0 61
kukucs33

Jó jó oké már látom.DE én akkor is azt mondom hogy a következöt kellene kiprobálnod:
alsóruházat-polár-gore.Ennyi elég szokott lenni nekem amikor melozom az utcán(ablaktisztitó vagyok).
A flanel és a pamut annyi testpárát tart vissza hogy az brutál.
Naaa probáld majd kiii:)
Itt jegyzem meg hogy MÉG MINDIG 20% kedvezményt szerzek bárkinek aki nekem adja a számláját ha túrafelszerelést vásárol.Tehát mikor méssz aláruházatott venni?
Ma vettem egy SubZero alsógatyit mert már untam hogy csavarni lehet a vizet a pamut gatyámbol.
L

Előzmény: kukucs33 (56)
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.05 0 0 60
kukucs33

Elolvastam és most??
L

Előzmény: kukucs33 (59)
kukucs33 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 59
Olvasd el figyelmesen...
Előzmény: csanyilaci (58)
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.05 0 0 58
kukucs33

Semmi sem volt a polár alatt??
Miért nem hordasz alatta alsóruházatott?Akkor megoldodna a problémád.
Lehet hogy segit a viz ellen ha a kabátuj tépözárát kinyitod és igy jobb lesz a szellözés.
L

Előzmény: kukucs33 (56)
csanyilaci Creative Commons License 2002.07.05 0 0 57
Lud

A SubZero furán szoros elasztikus anyagot használ.
Nekem csak hidegebb idöben jön be.Ilyenkor melegben inkább Lowe Alpine az elsö vagy egyetlen réteg.Azért probáld csak ki.
L

Előzmény: Lud (54)
kukucs33 Creative Commons License 2002.07.03 0 0 56
xenailacus,

A problémámat nem is az okozta, hogy a flanel ing átnedvesedett, hanem az, hogy a külső kabát és a polár között állt a víz, főleg a kabátujjban. Később a külső ezt akkor is produkálta amikor csak egy póló volt alatta. Az ujjában levő bélés egyszerűen nem engedi lélegezni. Ahol háló bélés van ott OK a kabát, de az ujja az szauna. Ez van sajnos, az okot nem tudom. Most azon vagyok, hogy a bélést ott is hálóra cseréljem.
Amúgy azért volt az ing és a póló, mert ha elöl szétnyitom a polárt és semmi nincs alatta akkor még éppen elég hideg van ahhoz, hogy simán megfázzak, amikor meg jött a szélvihar akkor csak összehúztam és kellemes volt a klíma odabenn. A hőmérséklet kb 15-20 percenként ingadozott a kb. -5 °C (hóvihar) és a + 15 °C (ragyogó napsütés) között.

Előzmény: xenailacus (53)
Vad Creative Commons License 2002.07.03 0 0 55
törölköző! mindegy, milyen, és az elmaradhatatlan Galaxis Útikalauz Stopposoknak, rajta a fénylő felirat: "Ne ess pánikba!"
Előzmény: szalka (-)
Lud Creative Commons License 2002.07.03 0 0 54
Én is vettem egy garnitúra Kraft alsóruházatot, és normális időben erre felvéve a szélruházatot rendben muzsikált 3600-on is. (A polár felső azért benn volt a hátizsákban).
Mostanság láttam egy SubZero hosszú alsót amely úgy tűnt, mintha száraz neoprén lenne. Gondoltam ez jobb lenne szélgatyával, mint egy Kraft+polár+szélgatya összeállítás.
Tapasztalat, Vélemény?
Előzmény: xenailacus (53)
xenailacus Creative Commons License 2002.07.03 0 0 53
kukucs 33

A ruházathoz szolnék hozzá:

Azt nem értem ha van rajtad egy gore kabát meg polár akkor minek veszel alá még egy flanel inget meg polót?
Mert ugyanis az egésznek az a lényege hogy a gore alatt csak és kizárolag müszálas anyagbol készült ruházat legyen.Onnan kezdve hogy flanel inget veszel alá meglötted az egész koncepciót.Hát persze hogy nem párologtat a kabát ha a polód és az inged magába szivja a testpárádat!
Ami a kabát ujjában állt az a kondenz viz.
Egyébként a komolyabb cégek megadják hogy az adott anyag egy négyzetméteren óránként mennyit képes elpárológtatni.Javaslom nézd meg a kabátod adatait és hasonlitsd össze a goréval és majd lehet hogy elcsodálkozol.
Xenai

Előzmény: kukucs33 (48)
bajnai Creative Commons License 2002.04.26 0 0 52
A 2002. évi TTT programfüzetben több oldalon voltak fotók, melyek túrákon illetve túrákhoz kapcsolódóan készültek. A fotók között voltak olyanok is, melyek egy-egy túra után, pihenés közben (pl tornateremben) mutatták a túrázókat. A „fotós”-t látásból ismerem, rendszeresen sokat fotózik a túrákon, a neve szerepel TTT füzetben a fotók alatt. (A nevét nem tudom, most nincs nálam a TTT füzet.) Talán Ő tudna segíteni Bánhidi Attilának.
Előzmény: nyomdász (49)
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.26 0 0 51
Hát, ez a +20 dkg elég érdekes, én még semmit nem ellenőriztem ennyire, mindenesetre az biztos, hogy a Hannah nem egy komoly cég. Kb. egy hónapja írtam nekik egy emilt, hogy egyedi a gondom, vagy tényleg ilyen a minőségük. Még egy udvarias semmitmondást sem tudtak összehozni.
A kabát amúgy nekem is bejönne, de sajnos a széthullás sajnos nem függött attól, hogy városi vagy túra jellegű az igénybevétel, elég volt megmozdítani és jött szét. Mióta újra megvarrták, úgy néz ki, már egyben marad. Ha megbízhatóbb lenne akkor komolyan tudnám dícsérni is, de így... :(
Konklúzió: Én többet nem veszek semmit tőlük, legyen akármilyen praktikus és relatív olcsó.
Előzmény: lmatyas (50)
lmatyas Creative Commons License 2002.04.25 0 0 50
Ujabb adalek a Hannah storyhoz. A Tura levlistan jott a hir, hogy lemertek egy zsakot es a specihez kepest 20dkg a +. Ciki, mert ennyi elteres azert mar erdekes lehet. De ettol meg van akinek bejott a Hannah, csak nem hasznalja durva helyeken (mondhatni csak varosban ;-)
Előzmény: kukucs33 (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!