Keresés

Részletes keresés

batyuroko Creative Commons License 2010.05.26 0 0 4225
sziasztok lehet e a kotlot viszateni másodok keltetésre egy nap szünettel.
ancsibe Creative Commons License 2010.05.26 0 0 4224
szia
saját tyúkjaim tojásait probáltam,meg apósoméktól kaptam.biztos hogy nem voltak a tojások öregek.hogy helyesen tárolom-e hát papír tojás tartóba hegyes végűkel lefelé rá a tetejét.ez jó?hőfokot nem igazán ellenőriztem.digitális lázmérő jó?
Előzmény: Törölt nick (4223)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.26 0 0 4223

Szia

Üdvözlünk itt a fórumon.

Természetesen mindenki csatlakozhat,igaz nem én hanem fapeter nyitotta, de gondolom Ő is örül, ha többen vagyunk.

Az, hogy miért nem kelt ki sok kis csibe EZER oka lehet. De tanácsom: olvassál jó pár oldalt vissza és biztos találsz megfelelő válszt is.

Az első nagyobb gond lehet, a tojások beltenyészetből vannak, de lehet a nem megfelelő hőfok, Régi tojás, nem megfelelően tárolt tojás stb, stb.

Üdv: István

Előzmény: ancsibe (4218)
gombilacy Creative Commons License 2010.05.26 0 0 4222

Szia gyulánk!

Milyen fácán?

sima vad fácán 24 napra kel, arany22nap és 26-28, én így tudom.

Keltetésnél 37,5 C°

Bujtatásnál 37,2-37 C°

7-14nap között 5-10 percenként hűteni, utánna kétszer 5-10 perc, persze ez a mennyiségtől és légtértől függően lehet több is.

Kb: 60% páratartalom, bujtatásnál pedig megemelni 80% körülire!

A forgatás pedig jó sokszor, én megpróbálnám az első két hétre, a napi két órankéntit, ha gépi forgatást meg tudsz oldani.

Ha csak kézi, akkor amennyiszer lehetőséged van rá, de egyformán!

Sok sikert, és ha lesz aranyfácán párod, akkor szívesen fogadom;))

Üdv!

Laci

Előzmény: gyulánk32 (4221)
gyulánk32 Creative Commons License 2010.05.26 0 0 4221

SZIASZTOK!

VAN VALAKINEK INFORMÁCIÓJA (FÁCÁN) KELTETÉSRŐL? PÁRATARTRALOM, HÖFOK, KELÉSI IDŐ, FORGATÁS, STB. AKINEK VAN, OSSZA MEG VELEM LEGYENSZIVES..... KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!!

fapeter Creative Commons License 2010.05.26 0 0 4220

Szia!

A kapcsolás, természetesen müködik.

Nem tudom, hogy a fórumról megépítette-e valaki, anno több tíz darab készült belöle.

A NYÀK-tervet futólag átnéztem, elvi hibát nem találtam.

Előzmény: Pygmalion! (4219)
Pygmalion! Creative Commons License 2010.05.26 0 0 4219

Főként fapeterhez szól a kérdésem, mivel ő rajzolta ezt a tojásforgató kapcsolást, de aki ért hozzá kérem vessen rá egy pillantást. Jó a kapcsolási rajz? A nyáktervem működni fog? Fapeter, vagy valaki megépítette ezt? Üdv!

tojásforgató nyáktervkapcsolási rajz
ancsibe Creative Commons License 2010.05.26 0 0 4218
sziasztok!
csatlakozhatok hozzátok? Már olvasgatom egy kis ideje a lapotokat. Segítségeteket szeretném kérni.Márciusban vásároltam egy pl-maschin-os keltetőt. 3-szor keltettem vele de nem igazán nagy sikerrel. A leírás szerint probáltam mindent csinálni.
elsőre 29 százalék ,másodikra 35 százalék, harmadikra is 35 százalék kelt ki.
A keltetések végén feltörtem a tojásokat ,hát kb- majdnem annyi befulladt csirke volt amennyi kikelt.hol tudtam elrontani SEGÍTSETEK!!!
Tegnap délután újból bepakoltam a tojásokat.
Ikresjutka Creative Commons License 2010.05.26 0 0 4217
Szia. Vegyes háztáji tyuktojások voltak. A végeredmény 134 tojásból kikelt 98 csibe, ebből 8 kelés után elpusztult. a többi tojás feltörve: 5 kb. félidősen megállt a fejlődésben a többi terméketlen tojás volt. Most nem igazán sikerült valami fényesen: 67 %-os lett.
Előzmény: holmogorov (4215)
fapeter Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4216

1307 és 2708

Tisztelettel ajánlom a fórummotor "keresés" menüjének

"hozzászolások között" opcióját! :-)

Előzmény: treedog (4214)
holmogorov Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4215
Sziasztok!

Szia Ikresjutka!

Milyen fajtájúak a csibék?
Előzmény: Ikresjutka (4212)
treedog Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4214
Sziasztok!

A libakeltetéshez tud valaki valami bevált módszert? Hány naptól kell szellőztetni, permetezni stb.

köszi
üdv mindenkinek.
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4213
Szia
Szerintem az sehogyan sem jóha először a vízet melegíti és a víz a levegőt, mert  a hő közlés miatt a gépben nagy lehet a hőingadozás, a ásik ami neked is szembeötlött a páratartalom. Igen rossz ha sok a pára főleg az első időszakban, mert nem tud elég légrés kialakulni, ami a keléskor szükséges ugyanis először a csibe a búrkot szakitsa fel és onnan levegőzik, majd kitöri a tojást és utánna már "kintről" levegőzik. Ha nincs elég levegő akkor megfullad. Sok keltetős azért nem tudja miért nem kel ki a csibe és jön a találgatás.
Előzmény: thomasman83 (4209)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4212
Bocs a képek lemaradtak.
Ikresjutka Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4211
Sziasztok! Tegnap óta kelnek az ujabb csibéim. Most 134 tojást raktam be. Ma estig kikelt 87 élő csibe, 3 kelés után elpusztult. folyt.köv. De itt van néhány kép addig is, mig nincs több.
ákoska71 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4210
Grt a keltetésedhez "követeljük "a képeket.Köszönjük Ákos
thomasman83 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4209
üdv mindenkinek.Én is csináltam egy keltetöt hütöböl.Az a problémám hogy a fütést egy termosztátos vizmelegítö végzi kb 2 liter vízben.A hőfok meg is van csak a páratartalommal van egy kis gond mert akárhányszor bekapcsol ugye a vízben van és párologtat.És amikor benézek mindig van egy pár csepp viz a tojásokon.Ez rosz?Hogyan olgyam meg hogy kisebb legyen a páratartalom?Segítségeteket elöre is köszönöm.
gopeti Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4208
Sziasztok! Jani jól írja,de ez nem azt jelenti hogy a 11,vagy akár 15 napos tojás nem kel ki... csak minél öregebb,annál valószínűbb hogy rosszabb lesz az arány!
Előzmény: gyulánk32 (4206)
hakijani Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4207
szia 10 naposnál ne legyen idősebb és amikor gyűjtögeted akkor is a tartóban forgatni kell
Előzmény: gyulánk32 (4206)
gyulánk32 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 4206
SZÉP NAPOT MINDENKINEK! AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI, HOGY MI AZ A TOJÁS MAXIMÁLIS IDŐ, AMIG KIKEL A CSIRKE? 3HETES TOJÁST TENNÉK BE A KELTETÖBE KIKEL MÉG AZ? LIBA, KACSA, TYUK,?? MAX MENNYI IDÖS LEGYEN? KÖSZÖNÖM AKI VÁLASZOL,,,,
gopeti Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4205
Üdv Csaba! Szerintem tudok.... de csak magamnak építgetek....másnak nem szivesen.... de szerintem ha a fórumot tüzetesebben átnézed az elejétől,te is megoldod! Hőfokszabályzóban vagyunk itt a fórumon néhányan,akik szivesen segítünk,linkekkel,beszerzési forrásokkal,esetleg megépítéssel is ! :D
Előzmény: csaba0721 (4204)
csaba0721 Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4204
Hello. Gopeti tudol építeni keltetőt???
gopeti Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4203
Én így használnám...... fapeter is így írta ha jól értettem...Bocs a béna skiccért..de rohannom kell...Sziasztok...
gopeti Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4202
Üdv Gezu! Tudod valamennyire mérni a ki és bekapcsolás közti hőmérsékletet? Csak mert ezt írod: "1,5 percig nem világít fél percig világit," Ez szerintem egy C fok is lesz...
Az enyémek üresjáratban elindítva, felfűtve 5mp be- 5mp ki kb! és még így is ingadozik 1-2 tizedet...
Előzmény: VGezu (4196)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4201

Itt a képen az Étermbránok jól vannak elhelyezve, de azok a mikroapcsolók hamar beégnek, egy relét (mágneskapcsolót)kell vezérelni nekik amik nem égnek be a sok kapcsolástól. A ventillátort szerintem a tojások és az égők közé kellene tenni és a tojásokról szívja a levegőt és fúja felfelé, A felső sarkokban kellene terelő, hogy ne kevergjen ott a levegő. Nem értem a tojástarókat sem. Ezekre a rácsora akarod a tojást egyenként ehejezni? Hogyan forgatod? Alul a víztartó edény nagyon magas nem tud a víz kipárologni. 2-3 cm magas tálca elég.

Szerintem Kérd meg fapetert, hogy az elektromos rajzot készitse el neked, mert ez így értelmetlen és veszélyes!

Előzmény: VGezu (4187)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4200

Szia

Ha éter membránok miért vannak bekötve az áramkörbe? És az allábbi rajzon még be is írtad milyen méretü kondi.

A vill szerlőnek üzenem adja vissza a  szakmunkás bizonyitványát.

Előzmény: VGezu (4197)
VGezu Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4199
Az izzók, mind párhuzamosan, a két étermembrán kapcsolója pedig sorosan van
kötve. A szerelő is így tanácsolta, csak a rajzom volt rossz,mert nem szoktam ilyeneket
rajzolni.Nem is értek az elektronikához,(egy égőt ki tudok cserélni, ezzel ki is merül az elektronikai ismeretem.) Előszőr kifelejtettem az izzokat és úgy kötöttem be a keltetőt....... Ez mindent megmagyaráz :-)
fapeter Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4198

Szóval, akkor a rajzod egyáltalán NEM JÓ! :-)

Akkor, mi a tuti a villanyszerelő szerint?

Az izzók, mind párhuzamosan, a két étermembrán kapcsolója pedig sorosan?

Ez így működhet, de valószínűleg az a kapcsoló fog többet kapcsolgatni, amelyiknél a membrán előbb kikapcsolja a fűtést. a másik, csak "vész esetben szólal meg".

ha elég közel vannak a hőfokok állítva egymáshoz, lehet, hogy mindkettő kapcsol, de áramot akkor is csak az egyik fog bontani (a másik már tehermentes kontaktokat fog nyitni)

Előzmény: VGezu (4197)
VGezu Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4197
Párhuzamosan vannak kötve az izzok, (én szurtam el a rajzot )
Nekem nincs kondenzátorom ,azok az étermembránok lennének az izzok előtt ..... csak nem tudtam hogyan rajzoljam le.
VGezu Creative Commons License 2010.05.24 0 0 4196
Akkor most mit csináljak, párhuzamosan kössem be?
Mert ezen filózok már vagy két órája.Mert ennek így semmi értelme..... /Szerintem/ A villanyszerelő szerint így ahogy most van,így a tuti......
A teszt alatt 37c van a keltetőben, de jó érzés már ezt írni (a hűtő helyett KELTETŐ :-)
Igaz az is ,hogy most csak két izzó működik fent, lentre holnap veszek 2db kisfoglalatú 40w izzót. És rakok még 1 hűtőventilátort is alulra,így összesen3db lesz.
Remélem a táp bírja majd.... Egy fontos kérdés. Előfűteshez mit, vagy milyen potmétert használjak? Mert ahogy elnézem elég sűrűn bekapcsol az izzó. 1,5 percig nem világít fél percig világit, miután felfűtőtte a keltetőt. És a rengeteg be-ki kapcsokástól az izzó nem bir ki egy keltetést.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!