Ja igen és annyi szól a 4x12-esek mellett, hogy teljesen más a sound (különösen a mélytartományban), mint ha egy egyhangszórós kombóból próbálni kiszedni a mélyet (ami általában fingani szokott a dzsidzsinél).
Jaja. Való igaz, a kontrollok nem az igaziak. Pláne amikor alig szól az ember háta mögül a sajátja elölről és alig szól a kontroll, létrejön az a hülye iránytalanság, hogy nem tudod honnan szól a gitárod, de hallod kb.
És nekem is jobb a feelingem a színpadon, ha erősen hallom magamat.
ez nagyon jó hír, nem gondoltam hogy ennyire egyszerű lenne. Persze azt is értem(meg logikus is) hogy nem lesz teljesen stratós/single coilos a hang(gondolom mert a mágnessor attól még ott van), de ez sem veszi el a kedvem:)
Egy peavey-JF1(es-335 másolat) gitárról lenne szó, hát nem made in USA... nem tudom, remélem működik a pickupjaival, ha nem akkor nincs más mint lecserélni. majd meglátjuk/utánajárok:) Ja, amúgy a gitár még nincs meg, ez lesz az első elektromosom és ettől is függ a választás.
Azért az én S270-es Ibanez-emre rámondtad hogy ez startó amikor meghallgattad az ide belinkelt felvételt. :)
Én nem csak a strató jellegű hangja miatt szeretem ezt a megoldást, hanem nagyszerű például hangerő miatt is, single esetén veszit ugy 20%-ot a hangerőbből, én gyakran használom arra hogy a kiséretet felezve hozom és amikor jön a szólól csak rábökök egyet és máris megvan a húzüsabb hang. 5000-et feltétlenul megér szerintem.
Természetesen én sem tetetek olyankor gitárt a kontrollba, hanem a kombó mögöttem van, nyilván előtte a mikrofon, és a sajátomból hallom magam.
Persze természetesen van egy hangerő amikor már nem elég a kombó hogy halljam magam, mert akkora a koncert/színpad... de én a BS-ben nem jáccottam még.
Van egy hagyományos single coil stratóm és egy dupla humbuckeres is ami alkalmas (volt) a lefelezésre, tehát hogy single coilként szólaljon meg. Én megszüntettem ezt a funkciót ebben a gityóban mert nem volt az single strat hang attól még hogy le lett velezve. Szóval hasonló, de messze nem az. (szerintem) szal én meg is szüntettem ezt a gityómban. Arra ott a single strat ha az a sound kell
Ja nem bocs úgy gondoltam a honlapomról írjatok a kontaktra kattintva: info(kukac)mikibirta(pont)com és ott mindent részletesen leírok hogy miről lesz szó kiknek mennyiért és természetesen ez este lesz! És nem a boltban lesz hanem a bolt melletti nagyon hangulatos fedett kerthelységben. ott bőven elférünk 10-en De felhívhatod a Kiss Lacit is, de a tanítás részében én vagyok a szakavatott)))
Ja igen megkapod kontrollba az igaz. De micsoda különbség van aközött hogy a saját giárládáidon hallgatod magad vagy egy kontroll ládán. Ég és föld. Én sosem kérem kontrollba a gitárt sosem. Csak a többi hanxert amiket nem hallok. Magamat olyan hangosra teszem hogy mindemellett és a dob mellett halljam magam. Egyébként nem én találtam ezt ki a gitárosok nagytöbbsége így csinálja ezt műfajtól függetlenül. A kontroll ládák más tartományban szórnak azon a gitárhang (főleg a torzitók) nem szólnak jól. Ha pedig nem szól jól a gitár és még ha nem is hallom magam akkor nem játszom jól és nem vagyk boldog pedig a szinpadon annak kell lennem. Amikor azon tökölök hogy vajon a kombómba v30-as vagy greenback hanxórót tegyek e, hát ezeket a csoda hangszineket nagyszinpadon is hallani akarom mert ettől szól jól a gityó. Szal' summs summárum nagy bulira ha jót akarsz vinni kell a gitárládát.
Persze ez sima ugy, nekem is ilyen a gitárom, imádom ezt a megoldást.
Vintage 52-ben szépen bekötik neked potival együtt kb. 5 ezerért.
Viszont, amennyiben jol tudom ez Pickup függő is, nekem 2db Dimarzio-ra van cserélve mind a ketto Humbucker-em és ezekkel ezt meg lehet csinálni. A sima mezei mondjuk Koreai gitárokban levo gyari Pickup-ökkel ezt nem lehet megcsinálni.
Ha jol tudom könnyen megismerszik a dolog a kábelek számáról ami a Pickup -bol kijon, asszem a 4 kábeles a nyero.
Meg kell nézetni szakerto szemek rogton megmondjak hogy az adott pickup-öt lehet -e felezni vagy nem.
Megoldás keresek a problémámra, valahogy humbuckereket szeretnék single coilossá(vagy hogy is mondjam) alakítani. vagyis hogy a két sor tekercs közül csak az egyik adja le a jelet(de ugyanakkor lehetőség maradjon meg a humbuckerként való használatra), minek segítégével hagyományos single coil hangzást érnék el.
találtam egy oldalt: http://www.excellentleads.com/Splitting_the_humbucker_inst.html
ezek szerint megoldható, azt mondja elég nehéz megcsinálni, mindjárt tanulmányozom.
Itthon foglalkozik valaki ilyesmivel?
a lényeg végülis az lenne hogy humbuckeres gitárból single coil hazású hangzást csaljak ki! (Psze kapcsolgathassak a két dolog között.) ha van más megoldás is azt is szívesen meghallgatom.
Halottam már ilyenről, abban az esetben a potik ki-be tologatásával legetett kapcsolgatni. Eléggé kúúl megoldás... nagyon tetszene!!:)
egy ismerősnek egy Peavey 5150 kombója van. bizonyára kurvajól szól, de. Gecinagy, mintha egy láda lenne, amibe bele van rakva a fej is... (2*12 amúgy), pont a kombó lényege (könnyű mozgatás) hiányzik belőle:-)) van vagy negyven kiló...
A legtöbb erősítő cég úgy készíti a cuccait hogy a modelleket lehet fej illetve kombó formában kapni. Tehát maga az erősitő része tök ugyanaz. Hazai nagymesterÜnk Tátrai Tibusz is hasonló módon használja MarkIV-es kombóját. Tehát a kombó illetve láda között hangerőérzet és persze soundbeli különbség van. Én a magam részéről jó megoldásnak tartom hogy valakinek van egy kombója, és vesz egy 4x12-es ládát. A kombóval otthon gyakorol meg próbára jár stb, és a nagy bulikon meg 1xüen csak ráköti a 4x12-re és pont olyan lesz a hangzás mintha fej ládád lenne
amúgy érdemes fejládázni, szebb, teltebb, jobb. Mondjuk az én ládám picike, mert csak 4x10-es, és nyitott is hátul, de kurva erőteljesen szól (főleg mióta rájöttem, hogy egy ideig két hangszórót használtam a négyből, mivel ugye stereo a kis drága...), ugyanakkor nem olyan hatalmas és nehéz, mint egy 4x12-es, ez egy egykezes-egyemberes cucc.
nekem pont fordítva volt, egyszercsak lett egy 400 eattos ládám egy 120 wattos fejjel, és meg kellett szoknom, hogy a többiek vörös fejjel kajabálnak rám, hogy "halkíts már magadon vazze, a dobot sem halljuk"
Ragyogóan láthatjuk a pontot, hogy miért használnak a gitárosok stack-et. Az csak önámítás kérem, hogy jobban szól. A lényeg: Hangosabban szól mint a másiké.
No, én is orkánt akarok. (Mivel tegnapelőtt óta a 100W-os Marshallomnak nem egy 60W-os Powerstate-tel kell versenyre kelnie, hanem egy 350W-os Crate toronnyal.)