Keresés

Részletes keresés

csiriz Creative Commons License 2013.03.17 0 0 362

A gránit sztár számlacsomagnál úgy tudom nincs ilyen feltétel.

Előzmény: Törölt nick (333)
knorti Creative Commons License 2013.03.17 0 0 361

Az a baj, hogy abból indultok ki, hogy a K&H Zéró meg CITI "mit tudom én mi" számlákat cserélnek le az emberek Gránitra. De ez nagyon nem így van!

Nekünk januártól ide jön a fizunk, Ft számlánk csak ez az 1 van. Havi 100 Ft megtakarítási számla és havi 2-3 sms költségünk van csak. Cserébe ingyen bankszámla, ingyen utalok, ingyen csoportos beszedek, ingyen állandó megbízok, ingyen kp-t felveszek, ingyen netbankolok, ingyen €-s bankszámlát használok stb. Mindez az előző számlánál több ezer Ft volt havonta. 

Szóval nem 80 Ft-ért vált az ember bankot!

Előzmény: Törölt nick (358)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 1 360

"(ők havi 300.000 Ft felett keresnek, bár kétlem hogy nekik egy kóla ára annyira számítana)"

Szerintem meglepodnel. A magas keresetuek (es/vagy a vagyonosok, mert ez nem feltetlenul jar egyutt) pont hogy jobban fillerbaszoak mint az atlagberes. Tobbek kozt az is lehet a "vagyonossaguk" oka, hogy nem koltenek 300Ft-ot egy kolara :)

FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 359

Azért a családi bevételeket nem fogom leírni, de úgy kb.:

Mindkettőnk fizetése másik bankhoz érkezik, de a készpénz felvételre szánt összegen kívül azonnal megy tovább a Gránithoz. Amit csoportos beszedéssel lehet rendezni, az mind Citilife, a visszatérítés miatt, egyéb netes tranzakciók (pl.: Díjnet) pedig Joker. Az összes vásárlás üzlettípustól függően Joker, Life vagy BB Tesco (ez csak a 10-50 % kedvezményes árucikkeknél). A hitelkártyákkal elköltött pénz utalással megy a Gránitról, illetve van még rajta néhány olyan utalás, amit nem lehet inkasszóztatni.

Tehát a pénzügyi szokásaink alapja a minimális készpénzforgalom, minden utalás az utolsó napon, mert egy napi kamat is pénz.

Most éppen kb. 600 ezret kell visszafizetnem a hitelkártyákra (házfelújításban vagyunk, ez átlag feletti forgalom), csak ennek a napi kamata közel 50 Ft.

Tudsz ajánlani egy jobb bankot?

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 358

Kedves FOMA!

Értem én a sorait, de akkor lenne számomra megnyugtató, ha valaki (egy gránitos ügyfél) leírná a banki szokásait, és az alapján gyorsan kiszámolnánk, hogy annak a szokásnak megfelelően más banknál plusszban vagy minuszban zárna hó végén a gránithoz képest.

Az én számításaim szerint a gránit 2013-05-01-től 80Ft-al lesz olcsóbb egy másik banknál. Ez az én banki szokásaimra vonatkozik, illetve úgy gondolom, annak a sok százezer (millió) ember esetén is megállja a helyét az érvelésem, akik átlagbérből (netám az alatti bérből) élnek.

Biztosan van olyan is akinek a 80 Ft nagyon számít, biztosan vannak olyanok, akik akár több száz forinttal járnak jól (ők havi 300.000 Ft felett keresnek, bár kétlem hogy nekik egy kóla ára annyira számítana). De amikor egy banki szolgáltatást megfogalmaznak akkor nem a kiváltságosakra, a felső tízezerre terveznek egy bankot, hanem az átlag emberre. 

Előzmény: FOMA (357)
FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 357

"Azt meg nem értem, hogy ha valaki havi 144.040 Ft-ot keres,"

Azért nem érted, mert Vadista Szandál olvtárs nem róluk írt, hanem:

"Aki 2013-02-28 előtt kötött Gránit számlacsomagot, az pont azért ment oda, mert magas volt a bére, és nem ellensége magának"

"Összegezve a banki szolgáltatások díjai a fenti példa esetén:

Raiffeisen Aktivitás havi: 169 Ft

Gránit Alap: 71 Ft

Gránit Magas Kamat: 187 Ft"

Speciel nekem a Gránit eddig nem került egyetlen forintomba sem, mert nem kértem kártyát, viszont hozott több tízezret a látra szóló kamatokra (persze még 5,5 % volt anno). Alapból K&H kártyát használok a Zéróhoz, vésztartalék a Citi, amit eddig egyszer használtam, amióta tranzakciós illetéket kell fizetni. Amióta - kb. 5 éve - nem vagyok OTP-s, ez a nyolcvanvalahány forint volt a banki költségem a folyószámlákra. Ezek alapján ezeknek a számoknak számomra semmi jelentősége. És gyanítom, hogy - ahogy Vadista kolléga is írta - a gránitosok többsége azért ment oda, hogy keressen a bankoláson, ne veszítsen.

Előzmény: Törölt nick (355)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 356

"Az a pár száz-ezer Ft az egyenlő 169-71, vagyis 89 Ft"

bocsánat a mutató ujjam hamarabb ért billentűt mint a középső ujjam: 98 Ft

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 355

Havi nettó átlagkereset Magyarországon: 144.040 Ft

Költsük el .

Tételezzük, hogy van 100.000 ft spórolt pénzünk.

Raiffeisen Aktivitással:

100.000 Ft lekötés 5%-on, netbankkal, havi kamat 416 Ft

Havi számlavezetési díj 0Ft

100.000 Ft után fizetendő tranzakciós díj: 0,2%=200 Ft

40.000 Ft kivétele saját automatából: 135 Ft

Kamat mínusz összes havi költség= +81 Ft

Éves kártyadíj: 2995 Ft

Banki szolgáltatások éves költsége: -2023 Ft 

Banki szolgáltatások havi költsége: -169 Ft

Gránit Alap:

100.000 Ft látra szóló/naponta, 0,1% kamattal, havi kamat=8Ft

Havi számlavezetési díj 0 Ft

100.000 Ft után fizetendő tranzakciós díj: 0Ft

40.000 Ft kivétele 0Ft

Kamat mínusz összes havi költség=+ 8 Ft

Éves kártyadíj: 950 Ft

Banki szolgáltatások éves költsége: -854 Ft

Banki szolgáltatások havi költsége: -71Ft

Gránit Magas Kamat:

100.000 Ft látra szóló/naponta, 3,25% kamattal, havi kamat=271Ft

Havi számlavezetési díj 0 Ft

100.000 Ft után fizetendő tranzakciós díj: 0Ft

40.000 Ft kivétele 0Ft

Kamat mínusz összes havi költség=+ 271 Ft

Éves kártyadíj: 5500 Ft

Banki szolgáltatások éves költsége: -2248 Ft

Banki szolgáltatások havi költsége: -187Ft

Összegezve a banki szolgáltatások díjai a fenti példa esetén:

Raiffeisen Aktivitás havi: 169 Ft

Gránit Alap: 71 Ft

Gránit Magas Kamat: 187 Ft

„Aki 2013-02-28 előtt kötött Gránit számlacsomagot, az pont azért ment oda, mert magas volt a bére, és nem ellensége magának, hogy akár párszáz-ezer forintot is fölöslegesen eldobáljon.”

Az a pár száz-ezer Ft az egyenlő 169-71, vagyis 89 Ft

„havi 4x bárhonnan kp-t veszel fel, akár sokszázezret.”

Azt meg nem értem, hogy ha valaki havi 144.040 Ft-ot keres, akkor hogyan tud ebből havonta sokszázezret kivenni? 

Előzmény: Vadista Szandál (353)
Tothmesz Creative Commons License 2013.03.17 0 0 354

Nálam ugyanez a helyzet, de más bankba se nagyon tudok elmenni, mert munkaidőben vannak nyitva, maximum heti 1 hosszabb nap van pl. az ERSTE fiókokban, amikor meg annyian vannak, hogy reménytelen a helyzet személyes ügyintézésre.

A 1,5 év alatt egyszer kellett volna személyesen bemennem lepecsételt számlakivonatot kérni, ami másik banknak kellett hitelügyintézéshez, de végül a Westendben lévő kis ügyfélszolgálaton is megcsinálták, annak ellenére, hogy a call-center szerint csak a központi fiókban tudnak ilyet.

Előzmény: FOMA (352)
Vadista Szandál Creative Commons License 2013.03.17 0 0 353

Aki 2013-02-28 előtt kötött Gránit számlacsomagot, az pont azért ment oda, mert magas volt a bére, és nem ellensége magának, hogy akár párszáz-ezer forintot is fölöslegesen eldobáljon.

Azóta pedig különösen számít egy magasabb bérűnél, hogy az utalási, kp. felvételi díjai hogyan alakulnak, hiszen sok pénznek az adott százaléka is sok.

Ha nincs jövedelem havi 100 ezret a számlán tartva az cirka 400 ft kamatveszteség/hó. No akkor, havi 400 ft-ért van egy bankszámlád ahonnan bármennyit ingyen utalsz és havi 4x bárhonnan kp-t veszel fel, akár sokszázezret.

Előzmény: Törölt nick (339)
FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 352

Két éve van a Gránitnál számlán, de soha nem voltam még a bankfiókjukban.:-)

Előzmény: Törölt nick (351)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 351

Készpénzt ki és befizetni csak Bp-en tudsz

Előzmény: FOMA (350)
FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 350

"mert Bp-re kell menni."

Vagy 12 másik helyre az országban:

https://www.granitbank.hu/rolunk/kapcsolat

Előzmény: Törölt nick (349)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 349

Gránit legnagyobb hátránya, hogy az ország nagy részén nem elérhető. Van 1 db fiók?

Elég macerás bármi ügyet intézni, ha egy napot rá kell szánni, mert Bp-re kell menni.

Szó volt, hogy a cooppal gründol valamit, de nem hallani semmit.

Előzmény: maker7 (347)
hittheroadjack Creative Commons License 2013.03.16 0 0 348

Az meglepő, hogy a Windows 8 alkalmazást még mindig le lehet tölteni, de régóta nem működik, csak a dizájnos elemek látszanak, de mögöttük nem nyitható meg a tartalom.

maker7 Creative Commons License 2013.03.16 0 0 347

Lehet itt számolgatni, meg vitatkozni, hogy melyik a jobb bank, de akinek egy kis sütnivalója volt, az a jelek/figyelmeztetések után még az értékesítések beszüntetése előtt nyitott egy k&h zérót és egy gránit alap/magaskamat csomagot, és most is ingyen bankol kb.

Illetve lehet hivatkozni a kis fizetésűekre, de ők meg e kettő számla közt megforgatnak 150e-t havonta, ami amúgy meg látra szólóan kamatozik...

Az a réteg, akinek ez is elképzelhetetlen (hogy a bejövő fizuval összejöjjön a 150e egyenleg legalább egy napra), az tapasztaltom szerint nem igazán foglalkozik a témával. De kalkulátor alapján még ilyen esetben is jó helyen van a gránit sztár csomagja.

rokygan Creative Commons License 2013.03.16 0 0 346

Jómagam is azok közé tartozom, aki nem bánta meg, hogy tavaly lakossági folyószámlát nyitottam, mert nem fizetek a banknak díjakat, illetékeket stb. most sem, és ahogy látszik, május után sem.

Előzmény: Törölt nick (344)
FOMA Creative Commons License 2013.03.16 0 0 345

"Nem ismerem a zérót, meg a szupernullát, de nem vagyok biztos benne, hogy az ingyenesség azoknál is tranzakció adó mentességet is jelent egyben."

De igen.

"De pl. a Citi TOP csomag, vagy az AXA bank, amik sokáig etalonok volt sokak szemében, a Gránit mögé kerültek."

Pontosan. Az AXA csak azért maradt meg nálam, mert ingyenes maradt a számlavezetés, de valszeg hamarosan ki lesz rúgva, mert a tranzakciós illetékkel együtt már a 7,00 %-os kéthavi akciós kamattal sem a legjobbak. A Citi TOP-ot meg kizárólag azért tartom továbbra is, mert idegen ATM-s készpénzfelvételben továbbra is a legjobb, bár igyekszem kerülni az ilyesmit, de a közelemben túltengenek az OTP-s ATM-ek, és volt már rá példa, hogy hirtelen kellett kivennem.

Előzmény: hilz (342)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 344

Kedves @hilz!

Pont ezt próbáltam én is a hozzászólásaimban magyarázni: "Azaz a legrosszabb esetben is egyenlő lesz a többi legolcsóbb bankszámlával", egy picivel lesz olcsóbb (5-10-80 esetleg 200 Ft-al), de csodát senki se ne várjon.

Én 4 éve vátotam az OTP-ről Budapest Bankra: nem bántam meg. 

Csak a saját véleményem írtam le: az új feltételek mellet nekem nem érte volna meg a váltás.

Remélem mindenki aki a gránitra váltott nem bánja azt meg, és nem fog rossz szájíze lenni.

Előzmény: hilz (342)
FOMA Creative Commons License 2013.03.16 0 0 343

Ebben a hónapban kb. 600 ezer forintot kell 15.-én (helyett 18.-án) és 26.-án visszafizetnem a hitelkártyákra. Nem számolok utána, hogy mennyit nyerek a Zéróhoz vagy a Szupernullához képest, de elég egyszerű a képlet. Biztos, hogy nem 80 Ft-ot.:-)

Előzmény: Törölt nick (341)
hilz Creative Commons License 2013.03.16 0 0 342

Én tavaly választottam a gránitot (westend díjcsomag) és még nem bántam meg. Miért? Mert mindössze a tranzakciós adót hárítják majd át rám, míg a legtöbb bank a tranzakciós adón fölül emelt a kondíciókon. De még most is meg lehet úszni tök ingyenesen, ha a 150eFt utalás vs 100eFt számlazáró közül valamelyiket tudod teljesíteni. Azaz a legrosszabb esetben is egyenlő lesz a többi legolcsóbb bankszámlával, de lehet jobb is a helyzet.

Nem ismerem a zérót, meg a szupernullát, de nem vagyok biztos benne, hogy az ingyenesség azoknál is tranzakció adó mentességet is jelent egyben. De pl. a Citi TOP csomag, vagy az AXA bank, amik sokáig etalonok volt sokak szemében, a Gránit mögé kerültek.

Az is látszik, hogy a Gránitbank nem jótékonysági intézmény. Egyelőre azonban a díjaik nagyon barátiak, persze őket nem feltétlenül fenyegette a devizaadósok miatti veszteségleírások, melyekbe a többi bank belesétált. Ezek a bankok a lakossági bankszámlavezetés ingyenességét, lényegében a CHf hiteleseken szedett pénzeken biztosították.

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 341

Kedves FOMA!

2013-05-01-ével érdemes lesz a 

http://www.biztositas.hu/bankszamlavaltas/kalkulator.html

oldalra ellátgatnia minden gránitos ügyfélnek, mert ott (a banki szokásaink függvényében) pontosan forintosítva meg lesz állapítva, hogy 5-10-80 Ft-al olcsóbb a gránit más banknál.

Én kimatekoltam, a szokásaim szerint 80 Ft-ot nyernék ha gránit ügyfél lennék.

Előzmény: FOMA (340)
FOMA Creative Commons License 2013.03.16 0 0 340

"Aki 2013-02-28 előtt kötött Gránit számlacsomagot, az pont azért ment oda, mert alacsony volt a bére,"

Eddig nem túnt fel, hogy alacsonyabb volt bérem.:-) Nem éppen, nekem több ismerősöm is nyitott számlát, mégpedig azért, mert magas volt a látraszóló kamat. Ráadásul marha kényelmes volt, mert kijött az ügyintéző a munkahelyemre. A Gránitot elsősorban arra használtam és használom, hogy a hitelkártyákra befizetendő pénzem ott dekkoljon, amikor eljön az ideje, és ezzel elég szépen lehet spórolni a visszatérítéseken felül.

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 339

Aki 2013-02-28 előtt kötött Gránit számlacsomagot, az pont azért ment oda, mert alacsony volt a bére, és a pár 100 Ft is számított neki. Aki havi 150.000 Ft-ot keres, annak a tranzakciós illeték miatt a bankolás kb. 300 forintjába kerül havonta. Ennyiért nekem, és sok más embernek nem érte meg átmenni a gránithoz. De persze benne volt az is, hogy nem bíztam abban, hogy minden marad a régiben: és az idő beigazolta ezt.

Tehát, a kis keresetűek, akiknek leginkább számított a 300 Ft, átmentek a gránithoz, abban a hitben, hogy minden marad a régiben.  A kis keresetű emberek legtöbbjének nincs 100.000 Ft-ja sem, hogy az minden adott nap ott pihenjen a bankszámlán.

Ha nincs 100.000 Ft naponta a bakszámlán (illetve az új ügyfeleknek 150.000 Ft), akkor a régi ügyfelek fizetik a tranzakciós illetéket (ez kb. 200Ft 100.000 Ft esetén, változó), az újakat pedig annak a tizenötszörösével terhelik: havi 2990 Ft-al.

A 2013-03-01, illetve a később érvénybe lépő ászf (2013-05-01) feltétel szerint 100-150.000 Ft kell legyen a számládon, hogy a bankolás továbbra is díjmentes legyen . Erre az összegre a gránit kamatja (a jelenlegi 3,25%-al) 270-406Ft

Ha ugyanezt a pénzt lekötöd egy másik bankban, ahol magasabbak a kamatok (5%), akkor a kamat 416-625 Ft. Ezeknél a bankoknál fizeted a tranzakciós illetéket, ami 200-300 Ft.  416 mínusz 200=216 Ft;  625 mínusz 300=325 Ft.

Szinte ugyanaz a havi mérleged a gránittal az új feltételei miatt, mint egy másik bankkal. A gránit olcsóbb 80 Ft-al, ami a mai világban = 6 vizes zsemlével.

A gránit mellett csak a 4db KP kivét ingyenessége szól (persze csak ha teljesíted a feltételeket),  de mint egy korábbi hozzászólásomban írtam, az előre tervezni tudó/akaró embereknek ez nem elég a bankváltáshoz.

UI: azért kíváncsi lennék azoknak az embereknek a véleményére, akik tavaly decemberben azért választották a gránitot mert  „ lábjegyzet, csillag és apró-betűk nélkül”  hirdette magát, most pedig a  4 hónapos szerződésükhöz megkapták a  lábjegyzetet, a csillagot és az apró-betűket. 

Előzmény: FOMA (338)
FOMA Creative Commons License 2013.03.16 0 0 338

"Akkor ingyens a számlavezetés és a banki szolgáltatások, ha adott hónap minden naptári napján a bankszámládon 150.000 Ft van látra szólva; ha mégsem, akkor 2990 Ft a havi számlaveztési díj."

Majdnem, kicsit elnézted:

"A GRÁNIT Bank 2013. február 25-től megszüntette a GRÁNIT Magas Kamat-, Alap- és Diploma számlacsomagok értékesítését.
* A GRÁNIT Bank a 2013. május 01-től bevezetett díjemelést (az éves bankkártyadíj emelésének kivételével) visszatéríti az adott bankszámla vonatkozásában abban a hónapban,
amelyikben teljesül, hogy a számlára
1.) legalább 150 000 Ft összegben, legfeljebb két tételben érkezett jóváírás,
VAGY
2.) a bankszámla nap végi záróegyenlege minden nap legalább 100 000 Ft.
A Bank jóváírásként a bankon kívülről vagy harmadik személytől átutalásként érkező jóváírásokat veszi figyelembe. A Bank nem veszi figyelembe a jóváírások között a pénztári befizetéseket,
valamint a GRÁNIT Bank hitelezésével kapcsolatosan a bankszámlára érkező jóváírásokat."

Ezekkel a feltételekkel még minden versenyképes, illetve kiegészítik egymást a Szupernullával és a Zéróval. Még nem jött el az ideje, hogy kirúgjam a Gránitot.

Előzmény: Törölt nick (337)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 337

Kedves @hilz!

Ha Karácsonykor bedőltem volna nekik, akkor 2013-05-01-től fizetném a díjaikat, a weblapon közzétett új ászf szerint átterhelik a régi ügyfelekre a terheket

HIRDETMÉNY a már nem értékesített Elektronikus, Magas kamat, Alap, Diploma, WestEnd és Deviza I. bankszámlákról 2013. május 01-től.pdf

az új ügyfeleket a régi szlogen ellenkezőjével "kecsegtetik": lábjegyzet, csillag és apró-betűk- nélkül -kel . Akkor ingyens a számlavezetés és a banki szolgáltatások, ha adott hónap minden naptári napján a bankszámládon 150.000 Ft van látra szólva; ha mégsem, akkor 2990 Ft a havi számlaveztési díj.

Számomra érdekes ez a hirdetem magam, hogy csak én vagyok a picon az egyetlen aki nem terheli át a terheket, ennek a szlogennek a hatására szerzek pár ezer ügyfelet, majd 4 hónap elteltével mégis átterhelem.

Azokat pedig végképp nem értem, akiknek az ember matematikával érvel és ilyen hozzászólásokkal személyeskednek, illetve minősítik saját magukat:

"Jaja,  100 mrd légy nem tévedhet, együnk tehénlepényt, igaz?:)"

Előzmény: hilz (336)
hilz Creative Commons License 2013.03.16 0 0 336

karácsonykor be kellett volna dölnöd nekik, mert akkor ezzel találkoznál most:

Feltétel

• legalább havi 150 000 Ft jóváírás legfeljebb 2 tételben

VAGY

• legalább 100 000 Ft látra szóló egyenleg minden nap"

Vadista Szandál Creative Commons License 2013.03.16 0 0 335

"ki az, aki hetente vesz ki készpénzt, és nem tud 1 hónapra előre tervezni, hogy ne lenne elég 1db KP kivét?"

1, Bárki akinek közbe jön váratlan kiadás.

2, Bárki aki éppen nem megtakarít hanem szüksége van az eddigi megtakarítására kp-ban

"Magyarországon csak minden 1000-ik ember gránit számlatulajdonos"

Jaja,  100 mrd légy nem tévedhet, együnk tehénlepényt, igaz?:)

FOMA Creative Commons License 2013.03.15 0 0 334

"szívesen elfogadom az építő jellegű kritikát"

Időben kellett volna felébredni, alaposan kiveséztük a bankos fórumokon, hogy vége lesz a nulla forintos számláknak, és nem lesz Magas kamat, meg Zéró és tsaik. Csak annyit mondhatok, hogy sajnálom, de így jártál, én meg használom tovább az ingyen Gránitot a látra szóló 3,25 %-os kamattal, amíg még lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.15 0 0 333

Emlékszem, 2013.02.28-ig a Gránit Bank még úgy hirdette magát, hogy:

"A GRÁNIT Bank valóban ingyenes alapszolgáltatásokat nyújt lábjegyzet, csillag és apró-betűk nélkül, egyszerűen, magyarul."

És erre változott:

"Feltétel

• legalább havi 280 000 Ft jóváírás legfeljebb 2 tételben

VAGY

• legalább 150 000 Ft látra szóló egyenleg minden nap"

Karácsonykor majdnem bedőltem nekik, és bankot váltottam, de hál' Istennek észnél voltam. 

Jó volt a megérzésem.

Akkor vesézzük is ki a jó kis ajánlatukat.

Példának okáért vegyük a Raiffeisen Aktivitás számláját:

Raiffeisen: 150.000 Ft a bankszálán lekötve direkt neten, 5%-os kamattal, havi kamat 625Ft, számlavezetési díj nincs, 150.000 Ft elköltése az alábbiak szerint: 100.000 Ft utalások+bankkártyás vásárlások=200 Ft, 1db Kp felvét (50.000 Ft) saját automatából 135 Ft. Havi kamat mínusz havi banki szolgáltatások díjai=290Ft

Gránit bank: 150.000 Ft látra szóló kamat 2,25%= havi 282 Ft. Az összes tranzakció ingyenes. Havi kamat mínusz havi banki szolgáltatások díjai=282Ft

Előny a Gránit Bank esetében a 4db KP kivétel, de kérdem én: ki az, aki hetente vesz ki készpénzt, és nem tud 1 hónapra előre tervezni, hogy ne lenne elég 1db KP kivét?

Gránit bank hátrány: ha csak 1 nap nincs a számládon meg a 150.000 Ft, akkor 2990 Ft a havi számlavezetési díj!

És még mielőtt megállapítanák a kedves fórumozók: igen ez az első hozzászólásom, és igen csak azért regisztráltam be, hogy ezt leírjam.

Nem vagyok sem Raiffeisen dolgozó, sőt a Budapest Bank szolgáltatásait veszem igénybe.

Ha tévedtem a gondolatfuttatásban, szívesen elfogadom az építő jellegű kritikát, de az sokat elmond, hogy Magyarországon csak minden 1000-ik ember gránit számlatulajdonos. 

Kíváncsi vagyok ez a szám 6 hónap elteltével milyen irányba fog mutatni!?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!