Keresés

Részletes keresés

vizinikk Creative Commons License 2005.01.25 0 0 66

mi ez, fenyegetés?

[éhes vagyok... :-( ]

Előzmény: mamicska (65)
mamicska Creative Commons License 2005.01.25 0 0 65
fogtok Ti még együtt kvaterkázni hasonló körülmények között:-)))
Előzmény: L4U58U8 (64)
L4U58U8 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 64

Feltettem egy szép emlékem a netre:

 

http://web.axelero.hu/zoltai/bajahal.avi (26 MB, csak DSL/kábel kapcsolatra!)

 

Sajnos, már csak emlék.

L4U58U8 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 63

Szívesen!!! :-DDD

Előzmény: elgenubi (61)
elgenubi Creative Commons License 2005.01.04 0 0 61

 


"Éljen az alaplé!

Kedves Felebarátaim!

Úgy gondolom, megérett a helyzet, hogy a népfelség elvét ismét érvényesítsük egy fontos kérdésben. Kérem azokat, akik a tiszai halászlé felsőbbrendűségét hirdetik ama szánalmas halleves-kotyvalékkel szemben, melyet bajai halászlé csúfnéven szoktak emlegetné (ugyan mi köze van bármiféle halászléhez?), hogy aláírásukkal támogassák kezdeményezésünket. A kérdésünk a következő:

„Akarja-e Ön, hogy jogszabályban tiltsuk be az alaplé nélkül készülő halászlé-féleségeket, illetve hogy azokat, melyekbe holmi tésztát tesznek, nyilváníttassuk közönséges kotyvaléknak?”

Mivel e kérdés fontos halászléfőző nemzetünk fennmaradása érdekében, ezért népszavazást kezdeményezünk ez ügyben. Aki rendes magyar ember, annak kötelessége kiállni az alaplé mellett és elítélni a levesbe dobált főtt tésztát. Nem vagyunk taljánok, hogy állandóan tésztát zabáljunk! Mi magyarok vagyunk, kéremszépen. Virtigli magyarok.

Éljen és virágozzék az alaplé!"

 

 

Forrás: Kvarc és pisztoma

 

Lausnak köszönet, hogy Andrassewnél ráakadhattam erre. Folytatás a "Nevessünk az jó!!!!" topicban.

rali Creative Commons License 2004.12.22 0 0 60
Kell. hogy egy picit csípjen.
Előzmény: Törölt nick (58)
rali Creative Commons License 2004.12.22 0 0 59
Előzmény: Törölt nick (57)
mamicska Creative Commons License 2004.12.22 0 0 56
hoooogy????
szia oszibá!
Előzmény: oszibá (55)
oszibá Creative Commons License 2004.12.22 0 0 55

DoberdÓ.

Eztán szecskával főzöm a halat.

Előzmény: L4U58U8 (0)
marczis-csippi Creative Commons License 2004.12.22 0 0 54
úúúúúúú olyan ééééhes lettem a halászlére - jajjdesokálesz még péntek:((
zöldbanán Creative Commons License 2004.12.22 0 0 53
Rájöttem már, csak a halászlén akadtam meg... Bocs a bajaiaktól...
Előzmény: Thernitibi (21)
mamicska Creative Commons License 2004.12.22 0 0 52
jájjj,a gyomornedveim dalra fakadnak.......

az az illat - amely már a főzés fázisában elindítja a nyálképződést,mint Pavlov kutyáinál - szinte előkészíti a gyomrot,mintegy előjátékként a nemes étek befogadására,hogy az ott kiteljesedve összes zamatával megédesítse az ember életét!!!
Előzmény: rali (50)
zvajda Creative Commons License 2004.12.22 0 0 51
 No ez már olyan!!!!
rali Creative Commons License 2004.12.22 0 0 50
Ne izélj már avval a cérnatésztával, jó?

Nesze, egyél:



Előzmény: Törölt nick (40)
rali Creative Commons License 2004.12.22 0 0 49
nem tudom, talán sót raktak vele.
Előzmény: Törölt nick (45)
marczis-csippi Creative Commons License 2004.12.22 0 0 47
amikor először láttam gyufatésztát (képen) azt hittem spagetti :P
Előzmény: cheep (16)
mamicska Creative Commons License 2004.12.22 0 0 46
hát akkor nagyon "fáradtan" írták azt a receficét:-))

a kétfajta tészta közötti különbséget ismered?Láttál már gyufatésztát??
Sokan nem is tudják,hogy az milyen:-)
Előzmény: Törölt nick (42)
lemi Creative Commons License 2004.12.22 0 0 44
Huhh, de jó is lenne kedves jkovacs, de az elörejelzések szerint januárban, söt még február és márciusban is Münchenben rázogatom a fület:)).
Előzmény: Törölt nick (28)
Via Galvani Creative Commons License 2004.12.21 0 0 43
Tehát: ennek a topiknak a 3.sz beirásában van a Google-link. Emlékeim szerint ott láttam, de nehéz ellenőrizni, sok van. Ha viszont tévedtem, elnézést.
Előzmény: Törölt nick (42)
mamicska Creative Commons License 2004.12.21 0 0 41
Jéééézus a tengeren,hát az húslevesbe való...miket ki nem találnak???:-)))
Előzmény: Törölt nick (40)
mamicska Creative Commons License 2004.12.21 0 0 39
ölég gusztustalan,izgő-mozgó kis kákácok:-((
Előzmény: Thernitibi (38)
Thernitibi Creative Commons License 2004.12.21 0 0 38

"Néha voltak benne olyan iszapférgek"

 

Az is fehérje:-))))))))))))

Előzmény: mamicska (36)
Thernitibi Creative Commons License 2004.12.21 0 0 37
Én is... Khmm! Illetve a Pati is ki szokta vágni:-DDD
Előzmény: L4U58U8 (34)
mamicska Creative Commons License 2004.12.21 0 0 36
Nagyanyám a hal "szilványának" hívta a kopoltyúval fedett részt,azokat a lemezkéket.Átmosta,de nem vette ki.Néha voltak benne olyan iszapférgek,de nem csinál az sem gondot,ha benne marad:-))


a keserűfoghoz a mesét én találtam ki:-)))))Bocsánat!!!!

az,hogy a Nagyanyám sem vette,és én sem veszem ki soha---az igaz.

az epe bizony kegyetlenül megkeseríti a húst,akkor ehetetlen lesz.
Előzmény: Törölt nick (33)
L4U58U8 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 34
Mindig tanul az ember. Mentségemre: komoly szakácskönyvekben is benne van. :-(
Előzmény: mamicska (29)
mamicska Creative Commons License 2004.12.21 0 0 31
mivel,a keserű foggal?

Te ki szoktad vágni?
Előzmény: Törölt nick (30)
mamicska Creative Commons License 2004.12.21 0 0 29
nem kell abból semmit kivágni!!
azt a "keserű fogat" egy régi halfőző találta ki,aki sajnálta kidobni az elfakasztott epétől megkeseredett halhúst és ezzel a mesével mentegette magát a halászok előtt,mert nagy szégyen volt pucolás közben eldurrantani az epét!!
Előzmény: L4U58U8 (24)
lemi Creative Commons License 2004.12.21 0 0 27
uff, akkor nem jól emlékeztem, mentségemre legyen hgoy fözni még egyedül nem föztem, csak föaszisztáltam hozzá és persze ettem:)).
Előzmény: Törölt nick (25)
L4U58U8 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 24

a fejböl a Mamim mindég kivágta a "keserü fogat"

 

Naná, hogy kivágta. Az egész produkciót tönkretette volna, ha nem teszi.

Előzmény: lemi (22)
mamicska Creative Commons License 2004.12.21 0 0 23
Fény utcai piac

Pesten a Nagycsarnokban a legváltozatosabb a kínálat élő halakból.
Előzmény: zöldbanán (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!