Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Lattam utannam jovo postod, es igen egyetertek nalam igy tortent.
Jottek mert aki ajanlotta oket vagyis a fonokuket annal jo mukat vegeztek, terveztek, beallitottak es visszajottek meg valamit beallitani 1 het mulva ...
Aztan jott hozzank egy masik brigad akikrol akkor derult ki, hogy masik brigad mikor a gondok miatt felhivtam az ismerost es beszelgettunk.
A fonoktol elmentek az emberei es ezek uj emberek voltak, de ekkor mar leszereletek a regi rendszert es szeptember vege volt!
Gyerekkel az ember nem valogat.
Sajnalom,hogy itt jar az orszag es jo lecke volt, hogy tobbet semmit amig konkret tervvel nem jonnek.
Csakhat egyelore orultunk,hogy jottek ...
Tervezesrol meg annyit, hogy "az boven jo lesz a muternal is igy van!" ...
Ekkor kezdtem el en radiatort kazant es minden sz**t megvenni!
A fura az egészben, hogy a kazán illetve a Sensys kijelzőjén is látom, hogy beállított X értéknél X+0,3 fokig jelzi is a fűtésigényt. Egyébként a meredekség 0.8-ra van állítva, párhuzamos eltolás 0. Leírom a konkrét szitut. Helyiség kívánt hőmérséklete 22 fokra van állítva. 21.9-nél fűtésigény, indul a kazán. 22.3-nál szűnik meg a fűtésigény, kikapcsol a kazán. Ezután még 1-2 tized fokot emelkedik a helyiség hőmérséklete, mielőtt csökkenni kezdene. És miután visszacsökkent 21.9-re, kezdődik előröl...... 5-6 tized fok ingadozás szerintem sok, vagy nem tudom.... :( A 22.2 és 22.3 közötti 1 tized fokot sokszor 1 óra alatt "küzdi le" a kazán, ilyenkor 35-36 fokos vizet keringtet (visszatérő 30-31fok). Amikor indul, 41-el kezdi (3 fokos kinti hőmérsékletnél).
Amit írtál, azok vannak beállítva. De ettől még nem tudom, hogy miért X+0.3 foknál kapcsol ki a kazán. Ez így normális? Nem volt még ilyen fűtési rendszerem (csak gázzabáló konvektoros), így azt sem tudom, hogy a 10 napra a 60 köbméteres fogyasztás normális egy ilyen rendszernél?
Üdvözletem! Van itt valakinek Ariston Sensys szobai érzékelővel ellátott kondenzációs kazánja? Ha igen, és tudna válaszolni egy kérdésemre, azt megköszönném, mert a szakszerviz nem tud semmi okosat mondani, sőt..... :/ A problémám a következő: kívánt hőmérsékletet beállítom X-re. A kazán, ahogy 0.1 fokkal X alá esik a hőmérséklet, bekapcsol. Ám mindig X+0.3 foknál kapcsol ki! Miért??? Csak padlófűtésem van, aminek ugye nagy a tehetetlensége. Ebből eredően a kikapcsolási hőmérsékleten nem lesz vége az emelkedésnek, mert a padló "ontja" magából a meleget, így általában elkúszik X+0.5 fokra. Így ez és a bekapcsolás között van 0.6 fok különbség. Ez nem is zavarna, DE! Amíg X+0.5 fokról visszahűl a lakás X-0,1re (itt kapcsol a kazán), addig eltelik kb. 3 óra és a padló is viszonylag lehűl, és dolgozik a kazán mint "állat", sokszor megy akár 2-2.5 órát is, mire eléri az X+0,3-as hőmérsékletet. Vagy ez így normális, fogadjam el? Nekem úgy tűnne logikusabbnak, hogy inkább többször kapcsoljon rövidebb időkre a kazán és tartsa nagyjából egyforma hőmérsékleten a padlót, minthogy cirka 3 óránként újra és újra több fokot is kelljen melegítenie rajta. Gázfogyasztás az elmúlt 10 napban 60 köbméter, a kazán egy Ariston Clas One 24. A ház 72-ben épült, blokktéglából van, nincs még szigetelve, nyílászárók mind újak (3 rétegű üveg), a fűtéscső alatt 9 cm lépésálló hungarocell van és a hőtükör is bekerült természetesen. Lakás 60%-a járólap, 40% laminált (padlófűtéshez való alátéttel). Bármi más információ kell, kérdezzetek, mondom. Már 1000szer végig néztem a Sensys menüjét, de nem találok olyan menüpontot, ahol ezt a 3 tized fokos "túlfűtést" lejjebb tudnám venni. Bármi más információ kell, kérdezzetek. Építő jellegű válaszaitokat előre is köszönöm!
A kazán optimális beállítására gondoltam. 10x10 es paraszt ház. Vastag falak. Lap és lemezradiátorok. Nem ez a lényeg A készülék finom hangolás érdekel.
Adott egy jól szigetelt, kis méretű ház (60 m2), radiátoros fűtéssel, amiben egy Ariston Genus One 24 kondenzációs kazán üzemel. 40 fokra van állítva az előremenő hőmérséklet, 22 fokra a termosztát, de így is nagyon hamar befűt: Megy fél óráig, kikapcsol, aztán a ház tartja a hőt vagy másfél óráig, ezután kapcsol be újra. Idén megy először, ezt a mostani kint 5 fok körüli hőmérskletnél csinálja, tehát hidegebb időben még nem próbáltam. Ez így mennyire normális/gazdaságos? Érdemes lejjebb venni 35 fokra az előremenőt?
A radiátor méreteket írtad, de azt nem hogy melyik van a leghidegebb szobába.
Én vennék egy lényegesen nagyobb méretű radiátort és a legkisebbet kivenném a sorból. A vásárolt legnagyobb a leghidegebb szobába, azután a következő legnagyobb a következő hideg helyre, és így egy radiátor vásárlással megnövelhető minden helyiségben a radiátor méret.
Ez csak magán okoskodás mert nálam padlófűtés van.
Nekem egy Westen boyler condens +24 van, a nyaron lett beszerelve. En megvagyok vele elegedve, eddig bevallt.
Amit mondani szoktak (itt is) hogy nagyon fontos szempont, hogy a kozelben lako szerelok melyik kazant ismerik/javitjak. En a Jaszsagban lakom (jaszbereny 20 Km-es vonzaskorzeteben), itt szinten minden szerelo Westen-es (Szatmari miatt). Nalam ez volt vegul a donto erv a Westen mellett.
(utolag derult ki, hogy OpenThermes a kazan, ami szinten plusz volt, bar lehet az Immergas is az, nem tudom.)