Keresés

Részletes keresés

KARPI Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35960

Nem voltam tul oda az Ibanez gitarokert , de most sajnalom hogy nem vettem meg a mult nyaron egyet , majdnem uj volt , jonnek a gyerekek hogy mar nem jo a gitar mert !!! mar regi !! ugy egyeves gitarok eseteben . Hajlott a nyaka , hat persze  az acelrud a nyakban lutyogott . Beallitottam , de a srac hogy bizony o eledja mert ez mar nem jo ( 800 Euro -volt ujonan) hat ideadta vona 200-ert . En meg gondoltam mi a fenenek meg egy gitar .Olyan volt mint a PSR , illetve fenti lap feher javorfa olyan mintas mint a kortefe,  a test tobbi resze minthe mahagoni , javorfa nyak , NEM ragasztott fejjel!! .Nagyon jol szol.

Tenyleg sokszor ha jatszok valahol egy Ibanez-t kivanok magamnak , tulajdonkeppen Strato-tipusu gitar meg feljavitva annak ergonomiajat.ES van neki Gibson SG hangja , ami jol jon ha az oktavon jatszok es tomor hang kell.A Strato az prusszog fent , ha meg behangszinezem stb mar nincs Strato hangja es olyan tomor nem lessz mint a  vagy az Ibanez.ES a felezheto hangszedokkel tenyleg sok hangszin kijon belolle.Szretem ahogy visit a hambucker a "flagioletto"-knal.

A Hohner LP -m az majdnem ugyanugy szol csak nincs vibratorom rajta es a nyak hangszedovel lagyabb a hangja.

Gitaroknal nem a hangszedok a legfontossabbak ,A faanyag.

Osszekombinaltam mindenfele pickupot hat a Strato pickup csak a Strato testel szol "jol"  Stratosan.A gitar faanyag onrezgese hatarozza meg egy gitar hangszinet , aztan meg a hangszedok is kb ott kene mukodjenek , ugyanabban a hangsavban, maskeppen nem lessz jo hang. ( ez olyan min amikor nem teszunk cintanyer mikrofont a nagydobhoz !!)

A lejbb emlitett "Hangszedofelezes"-ben meg kell hogy emlitse hogy lahet hogy a rovidrezart tekercs "beleszol" a singlecoil hangszinben mivel ugyanazon a magnesen van , bar elegge "tavol" . Rovidrezart tekercs , szorossan a "tekercsen"  vagja  amagashangokat es igy tisztitja a hangot.

Pld a regebbi singlecoil-ok vas polussal a kozepen es a magnes alatta, valamint a fem doboz magashan vagast eredmenyez.!! Ezert szedtek le a Hambuckerrol a femdobozt a gitarosok , ezert nincs femdoboza a Strato pickupnak , Ezert szol sotetebben a Telecaster "neck" pickupja ,...stb

Vannak speci Stratohoz keszitett singlecoil hangszedok ilyen tomor vas magneses koncentraloval . Ezert van a Strato-nak  AlNiCo kis magnese minden hur alatt , keves a " rovidrezart tekercs" => nincs sok magasvagas....stb

Tulajdonkeppen minden gitar jo ha : van szusztenje , nincs sok "holt" resz ahol harmonikus szegeny a hang , minden hang kb egyforma hangossan kene szoljon  ,.Kenyelmes a jatek rajta.

A MI BAJUNK HOGY BELESZERETTUNK EGY EGY HANGSZINBE ES AZT AKARJUK , kozbe mag "Egyenisegrol" almodozunk , hehehe , ez mar ilyen. 

Előzmény: vic7799 (35939)
Stms Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35959
Én már az utolsó mondatban sem hiszek. :)

Tegnap megnéztem Gilmour papa turnéjáról valami összeállítást. Torzított akusztikus gitáron szólózgatott, a legjellegzetesebb Gilmour-hangzással. Kacsó, nincs mese.
Előzmény: vic7799 (35958)
vic7799 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35958
Ez nem igaz, Vegyesek a tapasztalataim, fogtam már olyat is ami sokkal jobb volt, de fogtam már olyat is a kezembe ami 200-al drágább és marha szar volt.

Percig nem mondom hogy nem jobbak, csak legtobbszor ugyanaz ma már a faanyagam de nyilván a koreainál, kivégjék aztán gitárt csinálnak belőle, a Japán-t meg lehet hogy 5 éveig érlelik előtte, illetve a minőségellenőrzés is sokkal szorosabb az tuti.

Ezért mondtam hogy 10 év alatt tuti megláccik melyik a Japán és melyik a Koreai.

De megszólalásban, legtöbbet a Dimarziók dobnak rajtuk meg a Tuti Hurláb ami nem licenszelt izé... Én a Pickup részét megoldottam és rohadt jol szól azóta, pedig koreai...
Ezeknek nincsen olyan markáns, egyedi hangjuk mint mondjuk egy Tele, Strato vagy Les Paul...

Előzmény: akapuli (35949)
KARPI Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35957

Koszi ,

majd meg probalgatom .

Előzmény: Stms (35956)
Stms Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35956
(tallóz, feltölt, beszúr, mehet)
Előzmény: KARPI (35955)
KARPI Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35955

http://download.yousendit.com/52E0FC530C5C54DA

itt a rajz , nem tudom hogy van a kepkuldessel , feltoltottem megjelent , aztan megnyomtam a "mehet" es sehol semmei ,hehe

Előzmény: KARPI (35954)
KARPI Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35954
talan most , mas forumokon maskeppen megy a kepfeltoltes , remelem most sikerul
Előzmény: KARPI (35953)
KARPI Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35953

Firkasztam egy rajzot is remelem fel todom tenni ( ha mukodik az IE-m).

A lenyeg hogy attol fuggoen hogy melyik tekercs marad  mukodersben valtozik a hangszin . Ha a bridge feloli ( a bridge pickup-nal) tekercs marad mukodesbe , elesebb es halkabb melyhur hang lessz az eredmenye.

Ha a  masik tekercs ami tavolabb van a bridge -tol marad  toob mekyhang lessz.

A kapcsolok most a " felezo" alasban vannak feltuntetve.

Es be van rajzolva a "volume" potmeter is . 

Előzmény: KARPI (35951)
andree20 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35952

Van valakinek bármilyen tapasztalata az itt megrendelhető:

http://www.gitartanfolyam.hu/otstilus.php tananyag használhatóságával kapcsolatban? Engem leginkább a Blues és a Rock témakörök érdekelnének.

KARPI Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35951

Szia , minden  duplatekercses  hangszedot lehet felezni .

En  felezztem a Koreai Lx250G , GibsonLP kinezesu Hohner .A hangszedoket leszereled , finoman lehamozod a szigetelo vedo "ragtapasz " szallagot , a ket tekercs kozott van egy rovid  szigetelt vezetek . Ezt a vezeteket a forrasztopaka hegyevel megmelegited hogy egy kis reszen leolvadjon a szigeteles. Erre a kis reszre raforrasztasz egy szigetelt ( sodort , tobszalas ) vezeteket ( hasonlot a sajat kivezeteseivel). Ezt a szalat rakotod  egy kapcsolora , a kapcsolo masik kivezetesere meg a hangszedo " meleg" vezeteket kotod ( vagy a foldelest , ami a masik kivezetes) . Na most ha a kapcsolot " bekapcsolod' akkor ez rovidrezarja az illeto tekercset es csak egy hangszedo tekercs marad .Hoigy melyik tekercset zarod rovidre , hat kiprobalod hogy tetszik.

Előzmény: DDAVID (35913)
birta Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35950
9v-os tremolo és ring modulator pedált keresek ha vki tud vmi pipec kis cuccot, kérem írjon!
info(kukac)mikibirta(pont)com
akapuli Creative Commons License 2006.04.18 0 0 35949
biztos nem sok japan ibanezt lattal, ha ezt gondolod...
Előzmény: vic7799 (35940)
DDAVID Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35948
és amúgy mi a véleményed róla? meg vagy vele elégedve?
Előzmény: DDAVID (35947)
DDAVID Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35947
szép!!

köszi, örülök a segítségnek, hát még annak hogy elég bíztató amit mondasz!:)
Előzmény: nahat (35945)
vic7799 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35946
Szép darab.
Előzmény: nahat (35945)
nahat Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35945
Amúgy meg ilyen :-)
Előzmény: nahat (35944)
nahat Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35944
Nekem egy 78-as Aria ES 335 másolatom van, felezővel, állat jó telecaster-hangot lehet kicsiholni belőle, persze nem igazit, de fankhoz jó pl. Így néz ki "kihúzva", azaz felezve:

Előzmény: DDAVID (35941)
DDAVID Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35943
igen, ilyen szempontból kb olyan mintha les paul lenne, azt valószínű jobban ismered.

KARPI? nem ismerem, remélem azért még összefuthatok vele itt, ha jártas a témában!
Előzmény: vic7799 (35942)
vic7799 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35942
Megnéztem ezt a peavey-JF1 -et, hát igen ez egy kicsit más tészta.

Nekem nem is igazán van tapasztalatom az ilyen gitárokkal.

KARPI biztosan tudna valami okosat mondani de mostanában nem jár erre...
Előzmény: DDAVID (35941)
DDAVID Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35941
ez is tökre értető, bár a te gitárod jobban passzol mindkét típushoz(mármint single soil és humbucker, ugye már alapból is van benne egy single coil?), egy 335 kópia kicsit más tészta, ahoz kevésbé illik a single coil, ezért meggondolandó a dolog szerintem.
viszont a jó humbucker alapból is sokkal jobb, nem csak azért mert felezhető(hoppá!:) ), végig kell gondolni:)

még meg sem vettem(mármint a 335 másolatot), mégis úgy beszélek róla mintha az enyém lenne. hát igen ez a szerelem:)

én sem tudnék csak stratóval lenni, (így érzem most-mondjuk elektromossal még alig van tapasztalatom), de nagyon bejön attól még, ezért is jöttem ide.
Előzmény: vic7799 (35939)
vic7799 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35940
Még annyit hogy ha megnézed a komolyabb gitárok azért sokkal durvább összegnél kezdődnek, és azokban(Legalább is az Ibanez-ekben) pontosan ugyanazek a Pickup-ök vannak amik nekem.
Rengeteg esetben ugyanaz a Koreai meg a Japán gitár csak az elektronika meg a Húrláb más, a különbség az hogy ezért ők nem plusz 40 -et kérnek el hanem plusz 140 -et.
Előzmény: locust of the dead earth (35937)
vic7799 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35939
Nehez ám játék közben gitárt cserélni :)

Nekem azért ideális ez a dolog, mert sokféle dolgot játsszok, egy Strato behatárolna (erről már beszéltünk itt a fórumon).

Így van egy kényelmes gitárom, nagyon jó Pickup-ökel amelyben 5000 ft-ért el van rejtve egy egyszerű mozdulattal előhozható Strato hangzás is. Tul kepp az 5 állású kapcsoló val meg a PP potival 7 különbötő hangszínt tudok előállítani amelyek elég markánsan különböznek ls ki is használom őket.

Előzmény: DDAVID (35936)
vic7799 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35938
120 -ért ? Hol ?
Előzmény: locust of the dead earth (35937)
locust of the dead earth Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35937
2 pickup = 40-50 ezer forint, meg a koreai gitár 60-70, ennyi pénzért már atom jó beérett fájú japcsi gitárt kap az ember...
Előzmény: vic7799 (35934)
DDAVID Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35936
Én úgy vagyok vele hogy ha 40E egy pickuppár akkor már inkább egy squier strat helyette:) persze tudom hogy más dolog a kettő, lehet nem is jó ötlet.
birta Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35935
Kresek 9v-os tremoló pedált
akinek van eladó kérem írjon a
mamapaci(kukac)freestart(pont)hu címre

köszi
vic7799 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 35934
Én azt tudom, hogy amióra megvettem a két Dimarziót ez az S270 egy teljesen más használható gitár lett. ma már nem is értem hogy hogyan tudtam évekig használni a gyári pickup-öket, ég és föld.

Egy Pickup nem a világ, 20-22 ropi körül mozog, és akár használtan is kaphatsz egy csomót árulnak, és óriásit tud dobni a gitáron.

Legtöbbünknek gyanítom hogy nem a 300-400 ezres USA, Japán szériák vannak, hanem inkább a jobb minosegu Koreai vonal. Szerintem nincsen ezekkel a gitárokkal a világon semmi baj és Pickup cserével igazán jó hangszert lehet belőlük csinálni.
Az más kérdés hogy hogy fog kinézni a gitár nyaka 10 év alatt, de nyilván ezárt jobb egy Japán vagy USA gitár...

A Pickup jó beruházás, mert egyszer megveszed aztán ha cseréled a gitárt kiveszed a régiből vissza bele a gyári, eladod, majd a tuti pickupöket belerakod az ujba és kész pont, nem kopó alkatrész...

Azt tényleg nem tudom pontosan hogy mik a Kritériumai a Push Pull potméter használatának egy Pickup-el, mondom ha jol emlékszem a pickup-ből kijövő kábelek száma meghatározó.

Két féle módon lehet használni a PP Potit, az egyik amikor felezed Single Coil-ba a HB-t, a másik amikor marad HB de a HB két tekercsének ugymond SOROS vagy PÁRHUZAMOS bekötését változtatod, de az koránt sem eredményez akkora megszólalásbeli különbséget mint a felezés.

Ami még kritérium a PP Potinál, hogy kb. dupla olyan mély maga potméter mint a normális ezért ha nincsen hely a gitárban mert túl vékony a test az gondot jelenthet, nekem is a Hangerő poti cseréje volt az egyetlen megoldás mert a TONE-nál már vékony a test hozzá.

Vintage 52-ben Laci mindent tud ezekről... el kell vinni hozza aztan kerni az atalakítást.
Előzmény: Buckethead (35933)
Buckethead Creative Commons License 2006.04.16 0 0 35933
A másik meg az hogy érdemes-e? Mert az USA designed Epiphone AlNiCo pickupok azért nemhinném hogy vannak olyan jók mint a te DiMarzioid és lehet hogy előbb valami jobbat kéne vennem bele...
Előzmény: Buckethead (35932)
Buckethead Creative Commons License 2006.04.16 0 0 35932
Hmm.. vajon az én made in korea epiphone les paul standard plusomat meg lehet e ilyenre tuningolni?
Előzmény: vic7799 (35929)
Alhazred Creative Commons License 2006.04.16 0 0 35931

Béláim az Úrban!

Ha valakinek van tapasztalata a Jim Beam tehetségkutatóról, az ossza má' meg, akár privátban is, az itteni címemen, pl.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!