Én viszont már megérkeztem... ott is hagytam múltkor egy csőcseréért egy 10-est... bár csak EL34-esek voltak és nem is azért vittem el az erölködőt, de legalább hetek várakozása, kínos Csepel Mexikói fuvarszervezés után az erősítő ugyanazt a hibát produkálja, amiért levittem.
Állítólag Csepelen nem produkálta. Faszom.
Az a hiba egyébként, hogy amíg nem melegszik be a cucc (kb. 30 perc) addig ordenáré módon recseg, ha pengetem (egyébként nincs alapzaj, csak a szokásos sistergés), fullad, halkul, aztán gyengül a zaj és a végén van egy jó erősítőm...
háát. koreába azért került a termelés, hogy minnél nagyobb mennyiségben, minnél olcsóbban állítsanak elő hangszereket. japánba azért került, mert a japcsik olyan hangszereket készitettek alacsonyabb áron, amik simán labdába rugtak az usa modellek mellett. gondoljunk itt a korai squier-ekre, vagy manapság az edwardsra, tokai-ra. tök érdekes, hogy a 70es évek elejéről való japcsi hangszerek elég gyengék, viszont az évtized végére nem, hogy belejöttek a szakmába, hanem a másolataik akár jobban szóltak, mint az amerikai társaik.
"Rengeteg esetben ugyanaz a Koreai meg a Japán gitár csak az elektronika meg a Húrláb más"
látom sok gitár volt már a kezedben....
hol lehet 120ért jó japcsi gitárt venni?
hát erre van az apronet, most volt két izgi japcsi gitár, egy yamaha sg450, és egy ibanez s420, mind2 125ért...
és ilyeneket minden hónapban lehet találni, ha vásárláson gondolkodnék, akkor 10 esetből 11szer beleugranék a yamaha sg-be, mintsem valami foltozott korea vacakba.
az a 400e forintos kategória pedig a prs szintje, de nem hinném hogy a rolls-royce-on kivül ne lenne más jó autó a világon...
szerintem az elején még nyugodtan játszadozhatsz effekttel is, legyn hozzá egy minimum 60, de inkább 100 wattos kombód (nekem 80 volt :-)), meg jó füled. Aztán meg szépen sorban cserélgessed a dolgokat, amíg fullcsöves fejládád lesz.
Nekem spec. még megvan az effekt (ráadásul nem is egy GT-6), meg a fej is csak félcsöves, szóval én még alakulgatok.
Jaigen, egy tranyósból a 20W az nevetséges, annál lehet, hogy jobb a hangkártya. Ha elkezdesz zenekarban zenélni, 100W alatt nem nagyon lesz sikerélményed :-)
Hümm... Akkor mégsem effekt... Tudnátok ajánlani 5-20 W-os kombókat? Lehetőleg olcsó legyen (20 kHUF alatt), kisméretű (csak a szállíthatóság miatt), és legyen kimenete (line). Gain, volume-on kívül általában mit lehet állítani ezeken?
Úgyérted eladót, vagy úgy általában? Ha nagy leszek, nekem Electro Harmonix Electric Mistressem lesz, mondjuk egy kicsit hippy hangzása van, de oda se neki.
Van gitár, jó rajta játszani, nem hamis, csak ócsó volt, és nincs igazából túl sok referenciám, amihez viszonyítani tudnék. Szóval nem tudom, hogy mire is alkalmas ez a gitár a továbbiakban (gyakorláson kívül). Egyébként egyenletes a lecsengése, csak kb. 6-8 mp. után belevész az alapzajba (bár lehet, hogy az alapzaj a hangkártya miatt van - majd veszek egy multieffektet, az talán kevésbé zajos).
Szerintem ez nem annyira fontos, mint a hang tranziense és lecsengése (ha már fizikázunk). Ha nagyon lustán és koszosan indít a hang, majd gyorsan leesik, de halkan sokáig szól, akkor becsapós a dolog, mert a sustain ugyan hosszú, de az egész egy szart sem ér. Magyarul az általad mérni vágyott adat nem mond el semmit a gitárodról (tipikus rossz mérés).
Sokkal fontosabb, hogyha kézbeveszed, és játszol rajta, jó érzést okozzon. Ha meg most kezded, akkor olyan gitárt vegyél, ami nem hamis, oszt csókolom.
Leginkább egy tárolós szkóppal. Kinyomtatod, és elemzeheted. A fő gond azzal van, hogy nehezen állítod elő a "közepesen erős pengetést". Bár ez is megoldható, ha rugós erőmérőt használsz. Mondjuk 10N erővel. ;)
Ez így annyira nem tűnik bonyolultnak, bár azért szerintem meg tudnék lepődni ha hozzákezdenék. Majd meglátom hogy megoldom e egyedül vagy hangszerészhez fordulok inkább.
És a nyaki pickupnál mi a különbség ha az egyik ill. ha a másik van rövidrezárva? jól gondolom hogy akkor szebb a hangja ha az a sor aktív ami a húr 3/4. darbja alatt van? vagyis a második oktávnál.
Értem mi a különbség a bridge pickupnál és azt is értem hogy ez egyéni ízlés kérdése, de szerinted(szerintetek) melyik a jobb?:)