Vezettem már pár autót életem során, de a Cee'd váltója messze jobb mindegyiknél (Lada :o), Hyundai Atos, Accent I és II, Elantra, Suzuki Swift II, Citroen Xsara II, Ford Focus, Opel Combo...) Nekem a rükverzel sincs bajom... gyűrű fel és egyes :)
Ha egy kicsit túloztam volna azzal, hogy a váltó világszínvonal, úgy te nem kevésbé ezzel: "A rükverc egy katasztrófa!!!" :) A rükverc nekem amúgy is szokatlan a helye miatt, talán valóban kevéssé szerethető e miatt is. De a többi öt sebesség nagyon patent, precíz és hát 95 %-ban ezeket használom. :) üdv
Az első 270 km megtétele után a fogyimérő 5 litert mutat kereken, pedig voltam az Üllői úti homasitában is vidékről, szóval vegyesen.
Szia! Én is rakattam be xR hűtőrácsot, a nettó (!) ára volt 33 900 ft. A KIA Frédibéni weboldalán valóban ki van rakva 24 000 ft-ért, de a telefonba azt mondják, sajnos az téves...
Minimális felárért kaphatsz 5W-30-ast is tőlük. Az OMV azért egy nagy olajtársaság. Én bízok a minőségében. A nagyokosok szerint a viszkozitás jobban számít, mint a márka.
Nem vagyok szhelyi attól még 17km a határ felé .Örülök hogy van még egy vas-megyei,szerintem többen nem is lehetünk,én itt a környéken 1db SW láttam azt is a benzinkutnál.
Sziasztok! Én ma lettem 1,6 CRDI tulaj. A gép nagyon állat. Roppant érdekes, hogy az előző, benzines autóimhoz képest, hogy megy a verda. Ötödikben húz olyan vehemensen, mint a benzines harmadikban. Esett az eső, az ablaktörlő nem hagyott semmiféle nyomot, pedig vártam :) A kormány burkolat valóban hallatja magát, elviselhető. A zene meglepően jó. A rádió jelvétele kritikusan gyenge, ez a leggyengébb pont, nemtudom mit kéne tenni vele? A váltó világszínvonal. Az összkép kiváló. Rengeteg jellegtelen, lelketlen autó van, de ezzel nincs ilyen probléma.
A R6 nem versenymotor több olaj is van benne,nálunk (KTM) a versenymotorokba 10-15 üzemóra az olajcsere,mert 0,8-1,3L olaj van csak a blokkban,az utcai 1000ccm modelleknél 7500KM! A régi Lc4 640 motorokkal,aki 2500km cserélte annak 75 000Km -t is elment ,aki 5000km enként annak csak 40eKM-t!!! Nem kis különbség :)
"A motorkerékpárokba azért is kell sürübben olajat cserélni mert azokba 0,6-3,2L olaj van!!! "
Meg tíz, esetleg 15 ezres fordulatszám. Az se mindegy. Mondjuk a motorokban nincs turbó, mint a crdi-ben. Bár nem tudom, hogy számolják ki, a yamahánál azt hiszem 10ezres a szervízintervallum, és azért egy 16ezret forgó R6-os olajcseréje 10ezreneként szerintem nem számít sűrűbbnek, mint egy 1.4-es Ceed 15ezrenként. Mondjuk egy kamion motorja meg gondolom 1500, max 2000-et forog, persze, hogy nem használódik az 80 liter olaj.
Van egy fuvarozó cég akiknek olajat szoktam eladni,egyszer megkérdeztem a tulajdonost,h meddig elég 1 hordó (60Liter):1 olajcserére volt a válasza!!! A fordulatszám kisebb ugyan,de a literteljesítmény és felületi nyomás ...:))
Sziasztok! A Szervíz csak a jobb oldali lengéscsillapítómat akarja lecserélni.Én úgy tudtam,hogy azt párban szokták.Van valakinek tapasztalata ebben a témában?
Megtapasztaltam amit eddig nem:( Tankoltam aztán irány a bnv (motorkiállítás) reggel csúcsforgalom... 16km/h átlaggal!!! végig 1-2 ritkán 3! átlag 7,6L :((( (1,6 CRDI) és ez már a 2. nap volt ami így megy, oda-vissza:(( kiváncsi lennék az elözö benzinesem mennyit fogyasztott volna?
Egy kamionba 60-80L !!!! olaj van!!! Az azért kicsit több idő alatt használodik el mint 4-5 L. A motorkerékpárokba azért is kell sürübben olajat cserélni mert azokba 0,6-3,2L olaj van!!! :)))
Röviden: mi nov. 24.-én rendeltük meg a kocsit, gyártásból mivel készleten nem volt az országban. Akkor 1,6 benzinest rendeltünk. A kereskedő bíztatott, 1-1,5 hónap alatt megjön. Sokáig semmi csak a várakozás, majd febr. elején kiderült, a rendelésünk elakadt a vezérképviselet asztalán (15 másikkal). A februári gyártásból márc. végére ígértek autót, de ez nekünk már túl hosszú idő lett volna, így elfogadtunk egy ugyanolyan de 1,4-t, kompenzálva ECS és tolatóradarral, bónusz GPS és szőnyeg garnitúrával. Maga az átvétel is 3 hétig tartott (szállítás, papírmunka). Hétköznapi használatra megfelelő ezzel a motorral is, de az 1,6CRDi az más világ.